Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

Ako je Telekom napravio optičku mrežu do zgrade a npr. mi smo izabrali SBB za svog operatera u tom slučaju SBB sklapa ugovor sa telekomom o korišćenju mreže naravno uz određenu novčanu nadoknadu koja i nije toliko velika kada se svede na krajnjeg porošača. Mislim da to tako funkcioniše. Ako ne da, to znači da je već sve to bilo na tenderu i da se izborio za ta svoja prava.

beka":1kgc1nqt je napisao(la):
Ako je Telekom napravio optičku mrežu do zgrade a npr. mi smo izabrali SBB za svog operatera u tom slučaju SBB sklapa ugovor sa telekomom o korišćenju mreže naravno uz određenu novčanu nadoknadu koja i nije toliko velika kada se svede na krajnjeg porošača. Mislim da to tako funkcioniše. Ako ne da, to znači da je već sve to bilo na tenderu i da se izborio za ta svoja prava.

Kakav crni tender, ni za ovo naselje, ni za Stepu nije bilo nikakvog tendera, sve je bilo namesteno za odredjene firme u odredjenom procentu da se svaciji apetiti zadovolje. Telekom je tu usao po sistemu "u zgradama samo domace". Zato se i SBB stalno buni sto se Telekom i dalje ponasa kao monopolista jer drzava to forsira gde god joj padne na pamet.

Pa Brano Radujko se slikao sa Sutanovcem na useljenju u Stepi, kao ulozio milione u mrezu. Kao da je neko pomislio da su, zaboga, to uradili zbog nas jer niko drugi nije hteo.
U Stepi je sve uradio Telekom i njegovo je do tvog stana. Neko je iz Stepe zvao IKOM, oni bi morali da dovuku svoju mrezu, ali bi morali da budu sigurni da ce imati isplativ broj korisnika.

Bezobrazno, ali kao sto i sami znamo, ulazimo u pakt sa Djavolom, pardon, Drzavom.

Pa pogledaj oko cega se sada vode najvece bitke, ko ce preuzeti jednu od najvecih zlatnih koka u Vladi, ekologiju, gradjevinske dozvole, GDS,...
http://www.alo.rs/politika/50001/Otimacina_oko_Duliceve_fotelje

Mislim da je oko ove price oko kablovske najbolje da se ukljuce vec useljeni stanari iz zgrada u Vojvodjanskoj ili Jurija Gagarina i podele sa nama svoja iskustva, odnosno: da li su mogli da biraju provajdera, koliko su cekali da proradi kablovska i sl.
Jer zasto ovde nagadjati o svemu tome ako nam oni iz licnog iskustva mogu preneti prave informacije.

@nikola011
Ovaj tvoj post govori o tome da iako si se ukljucio u ovu diskusiju ne znas da su ovo socijalno-neprofitni a ne socijalni stanovi kojima je neko "uvalio" bukov parket III klase (http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?pid=190038#p190038).
Ovo sto si napisao na temi Državna stanogradnja(naselje Stepa Stepanovic na Vozdovcu) je u najmanju ruku ne korektno.

vsima":10vjt427 je napisao(la):
@nikola011
Ovaj tvoj post govori o tome da iako si se ukljucio u ovu diskusiju ne znas da su ovo socijalno-neprofitni a ne socijalni stanovi kojima je neko "uvalio" bukov parket III klase (http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?pid=190038#p190038).
Ovo sto si napisao na temi Državna stanogradnja(naselje Stepa Stepanovic na Vozdovcu) je u najmanju ruku ne korektno.

Ja vase stanove uopste vise ne racunam u socijalne jer bilo koja cena od 1.000evra/m2 u najboljem slucaju nije socijalna u ovom momentu, ako se pogledaju cene u tom naselju, to je postala ekonomska cena. Trziste se promenilo, nije u redu dobiti sve najgore za 1.000 evra. Za one prozore bez roletni ja bi im oci iskopao. Pa to ni privatnici u Rakovici ne rade za 850evra/m2.
Ja nisam ovde nikog da tesim, vec da kazem sta mislim da je dobro, a sta lose. Uvaljivanje najjeftinijeg parketa najnize klase, a vi ste rekli da je taj (bukov III klase), je zaista dno dna.

Што се тиче кабловских оператера: да ли ико може да нас натера да пристанемо на неки монопол??? Не разумем у чему је проблем да што више оператера по вертикалама провуче своје каблове и тако нам да могућност већег избора? Зграда није балон да се од тога ''пробуши'' и распадне. По вертикали, кроз канале где већ пролазе многобројне жице, се провуче још неколико каблова пречника 5 милиметара и већ имате могућност избора. У згради у којој сада живим их одавно има неколико и конкуренција чини своје. Услуге су све боље и јевтиније. Прикључивање стана је наравно бесплатно. Дакле, када дође до тога, дозволите свима да провуку каблове, од тога не може бити никакве штете, само користи.

To Nikola što pričas je razlog što bezim od IP TV I ADSL jer imam to rešenje i nisam zadovoljan.

Za ove optike čisto sumljam da će kod nas do stana doći jer to retko ko ima da plati kod nas za sada. Optika je svakako došla do zgrada. Možemo računati na rešenje koje su uradili u bellvilu razdelili su rutere tilgin hg1311 pa kome šta treba... Iz zida izlazi mrežni kabal u ruter. Možda evetualno nešto savremenije. Raspitaću se malo šta je telekom planirao kod nas.

Matijevic je upravu treba osnovati skupštine time se te stvari rešavaju.

Koliko vidim postoje prilicne razlike izmedju stanova.
Neki stanovi imaju roletne a neki ne (nemaju ih oni na poslednjem spratu i to upravo oni koji imaju najvece povrsine u staklu, i najvise su izlozeni suncu, kisi....)
Negde je uradjen spusten plafon u kupatilu negde ne.
Negde postoje kalorimetri na radijatorima a negde ne.
Neki imaju ugradjene plakare i neke (kakve takve) elemente u kuhinjama a neki ne...
Nisam bila u svom stanu od prosle godine ali posto je na poslednjem spratu znam da nemam roletne, da imam prozor na unutrasnjem zidu koji gleda na stepeniste, da imam prozor iznad odvora za stepenice kome samo uz pomoc alpinisticke opreme mogu da pridjem, ili da se proturim kroz ovaj prozor na unutrasnjem zidu i probam da dohvatim taj iznad stepenista, ako ne slomim vrat dobro je...
KAKO MISLE DA CENA ZA SVE BUDE ISTA AKO OPREMLJENOST STANOVA NIJE ISTA????
DA LI CE SVE OVO BITI UVAZENO KAO REKLAMACIJA????
Da li neko zna za zgradu koju je gradila Deneza M da li ima spustene plafone, kalorimetre, ugradjene plakare i kako je slagan parket (riblja kost, ili brodski pod)?

Trebalo bi se informisati kod onih koji su se uselili u Vojvođanskoj i Jurija Gagarina da li je njima bilo umanjenje cene kvadrata za stanove u potkrovlju u odnosu na ostale stanove.
Ja sam ulazila u stanove u nekoliko zgrada i negde su postavljali parket kao brodski pod, a čula sam od nadležnog sa gradilišta da je u nekoj zgradi postavljen kao riblja kost. To je sad manje važno u odnosu na nekvalitetan BUKOV parket koji su nam stavili ( III klasa- VS oznake) i još nekvalitetniji lak kojim su isti premazali. Parket izgleda JAKO SJAJAN , ali se, zbog nekvalitetnog laka, na njemu pojavljuju kao neka mala udubljenja i to se vidi iz aviona!!!! ....ili još gore- kao da ste lupali pijukom po parketu ! U nekim stanovima sam viđala bele plakare koji su pristojni . Za stanove u potkrovlju su posebno pravljeni i u jednom takvom stanu sam videla da su "obložili " stubove zida takvim plakarom koji NEMA ZADNJU STRANU nego je pozadi povezan dasčicama i vidi se zid! UŽAS ! :bash:

nacacaca":1990cvjp je napisao(la):
Da li neko zna za zgradu koju je gradila Deneza M da li ima spustene plafone, kalorimetre, ugradjene plakare i kako je slagan parket (riblja kost, ili brodski pod)?

Moja je zgrada igrađena od strane DenezeM.
Spuštenog plafona nema u kupatilu.
Kuhinja ima sudoperu cc 90 cm gore inoks imate slika već objavljenih ranije. Evo i unutrašnjosti sudopere.

Kalorimetri su ugrađeni u skorije vreme imate slike ovde.
Što se tiče plakara bar kod mene ih nema.
Parket je urađen riblja kost meni je ozgledao dobro nije mi upalo u oči ništa posebno da je loše čak i lajsne. Koji je to kvalitet ne znam najverovatnije ta treća klasa kao svuda.

Mozda su zato Denezini stanovi bili najjeftiniji 202 e po kvadratu za razliku od Interkopa gde je kvadrat za B3.A1-3 30.000 din a za B33 A4 31.200,00 din. Ako je ovo u pitanju trebalo bi da svi insistiramo na istoj opremljenosti stanova ili da za svaku zgradu se dobije tacna cena.

Smatran da dobijanje tacne cene za svaku zgradu nece biti moguce i da ce Grad insistirati na jedinstvenoj ceni, ali treba svakako insistirati na bar slicnoj opremljenosti stanova. Potpuno ista opremljenost ne moze biti ostvariva, jer je svaki izvodjac imao svoje dobavljace (to je i zakljuceno na primeru radijatora, koji se razlikuju od iyvodjaca do izvodjaca), ali opremljenost kalorimetrima i sl. stvarima svakako mora biti osvariva.

Sto se tice toliko pominjanog lakiranja parketa, smatram da svako ko primeti da je on lakiran kao sto rece MIMKA1980:"... na njemu pojavljuju kao neka mala udubljenja i to se vidi iz aviona!!!! ....ili još gore- kao da ste lupali pijukom po parketu..." ima potpuno pravo da to prijavi prilikom useljenja i da zahteva da se on ponovo prelakira (to je radjeno u na primer Belvilu).

Sta znaci "insistirati na istoj ili slicnoj opremljenosti stanova i kvalitetu izvodjenja radova"? Kako mislite da sada promenite nesto? Tako je kako je. Mozzemo insistirati na ugradnji plakara kojih nema, a trebalo bi da budu po projektu. Konrketno u mom stanu fale plakari koji su ugradjeni u identican stan u sesdnoj zgradi. Ali, nerealno je ocekivati da se moze bilo sta uciniti po pitanju parketa, plocica...

Svakako slicna opremljenost!!!! Roletne umesto venecijanera, ugradjeni plakari, neko je okacio i slike sa nekim elementima u kuhinji. Licno vise volim da sama radim kuhinju ali neki plakar bi za pocetak svakako dobro dosao, o kalorimetrima (50e po radijatoru i da ne govorim).

Da li su u garderobi u koju se ulazi iz predsoblja predvidjeni plakari????

Htedoh u stvari pitati da li su u nekoj zgradi ugradjeni? Videla sam slike nekih belih plakara pa ne znam da li su to ti u garderobi??? Neki su pominjali da imaju i u ostavama ugradjene plakare..

Molim komsije kod kojih je nesto od ovog u(g)radjeno ( plakari u kuhinji i hodniku,radni sto u kuhinji, spusteni plafoni u kupatilu, kalorimetri, ... ) da nam napisu konkretno o kom ulazu se radi sto bi ostalim pomoglo u ostvarivanju svojih prava.( da ne bi ispalo da pricamo bez osnova )
Bilo bi dobro da to sve "povezemo" sa fotografijama.
Hvala.
Pozdrav!

cyberserb":1wro33ij je napisao(la):
Pisali smo o kolektivnoj kupovini namestaja i bele tehnike. Posto je leto pred nama ono sto ce mnogi od nas odmah ugraditi su klime. Na kupovinu nekoliko desetina klima bismo sigurno dobili znacajn popust. Besplatna ugradnja bi bila savim dovoljna.
Pozdrav svima

Kada kupujete klimu u prodavnici obicno vam daju broj montera koji su "sklopili ugovor" sa tom prodavnicom a to najcesce rezultuje losom montazom sa losim materijalom, u cilju da vam uvaze garanciju na ugradnju i klimu. Kada dodje do kvara kompresora vi svakako placate nov kompresor plus ugradnju plus punjenje klime, znaci od pomenute garancije nema nista jer se najcesce ne javljaju vise na telefone koje ste dobili za reklamaciju. Ako odete u radnju gde ste kupili klimu oni vam kazu da su raskinuli ugovor sa njima i da ne znaju kako da ih nadjete.
Jako je bitno da se koristi kvalitetan materijal a ne kineske cevi koje su porozne, kabl koji nema odredjeni stepen zastite, umesto kondenz creva najcesce koriste obican plasticni buzir za kablove (za one koji ne znaju on sluzi da se ukopa u zid i onda se naknadno provlace kablovi kroz buzir) on ne trpi konstantnu izlozenost suncu i kisi jer nije namenjen da se postavlja napolju, takodje koriste jeftinu izolaciju za cevi koja jako brzo propada.
Posto sam u tom poslu preko 10 godina imao sam priliku da vidim mnogo montaza sa jeftinim i nekvalitetnim materijalom, mnogo takvih klima sam demontirao i ponovo montirao sa kvalitetnim materijalom, cak sam video i sobu koja je izgorela zato sto se zapalio kabl od klime, naravno bio je loseg kvaliteta. ako saznam nesto vise o povoljnim klimama javicu vam. Ja cu kod sebe odmah ugraditi klimu pa ko je zainteresovan stojim na raspolaganju :)

sve ovo sto se napisali sam prepoznao na klimi koju imam u stanu. losa izloacija, losi kablovi, lose cevi, a sve zato sto su je ugradjivali monteri po preporuci Tehnomanije. nisam se mnogo obazirao na sav taj fuseraj, jer nije moj stan. ali, sada zelim da sve sto ugradim bude kvalitetno i trajno, pa cemo ostati u kontaktu, nadam se. pozdrav:)
Hausmajstor":1p0spwwg je napisao(la):
cyberserb":1p0spwwg je napisao(la):
Pisali smo o kolektivnoj kupovini namestaja i bele tehnike. Posto je leto pred nama ono sto ce mnogi od nas odmah ugraditi su klime. Na kupovinu nekoliko desetina klima bismo sigurno dobili znacajn popust. Besplatna ugradnja bi bila savim dovoljna.
Pozdrav svima

Kada kupujete klimu u prodavnici obicno vam daju broj montera koji su "sklopili ugovor" sa tom prodavnicom a to najcesce rezultuje losom montazom sa losim materijalom, u cilju da vam uvaze garanciju na ugradnju i klimu. Kada dodje do kvara kompresora vi svakako placate nov kompresor plus ugradnju plus punjenje klime, znaci od pomenute garancije nema nista jer se najcesce ne javljaju vise na telefone koje ste dobili za reklamaciju. Ako odete u radnju gde ste kupili klimu oni vam kazu da su raskinuli ugovor sa njima i da ne znaju kako da ih nadjete.
Jako je bitno da se koristi kvalitetan materijal a ne kineske cevi koje su porozne, kabl koji nema odredjeni stepen zastite, umesto kondenz creva najcesce koriste obican plasticni buzir za kablove (za one koji ne znaju on sluzi da se ukopa u zid i onda se naknadno provlace kablovi kroz buzir) on ne trpi konstantnu izlozenost suncu i kisi jer nije namenjen da se postavlja napolju, takodje koriste jeftinu izolaciju za cevi koja jako brzo propada.
Posto sam u tom poslu preko 10 godina imao sam priliku da vidim mnogo montaza sa jeftinim i nekvalitetnim materijalom, mnogo takvih klima sam demontirao i ponovo montirao sa kvalitetnim materijalom, cak sam video i sobu koja je izgorela zato sto se zapalio kabl od klime, naravno bio je loseg kvaliteta. ako saznam nesto vise o povoljnim klimama javicu vam. Ja cu kod sebe odmah ugraditi klimu pa ko je zainteresovan stojim na raspolaganju :)

Vrh