cyberserb":1p0spwwg je napisao(la):
Pisali smo o kolektivnoj kupovini namestaja i bele tehnike. Posto je leto pred nama ono sto ce mnogi od nas odmah ugraditi su klime. Na kupovinu nekoliko desetina klima bismo sigurno dobili znacajn popust. Besplatna ugradnja bi bila savim dovoljna.
Pozdrav svima
Kada kupujete klimu u prodavnici obicno vam daju broj montera koji su "sklopili ugovor" sa tom prodavnicom a to najcesce rezultuje losom montazom sa losim materijalom, u cilju da vam uvaze garanciju na ugradnju i klimu. Kada dodje do kvara kompresora vi svakako placate nov kompresor plus ugradnju plus punjenje klime, znaci od pomenute garancije nema nista jer se najcesce ne javljaju vise na telefone koje ste dobili za reklamaciju. Ako odete u radnju gde ste kupili klimu oni vam kazu da su raskinuli ugovor sa njima i da ne znaju kako da ih nadjete.
Jako je bitno da se koristi kvalitetan materijal a ne kineske cevi koje su porozne, kabl koji nema odredjeni stepen zastite, umesto kondenz creva najcesce koriste obican plasticni buzir za kablove (za one koji ne znaju on sluzi da se ukopa u zid i onda se naknadno provlace kablovi kroz buzir) on ne trpi konstantnu izlozenost suncu i kisi jer nije namenjen da se postavlja napolju, takodje koriste jeftinu izolaciju za cevi koja jako brzo propada.
Posto sam u tom poslu preko 10 godina imao sam priliku da vidim mnogo montaza sa jeftinim i nekvalitetnim materijalom, mnogo takvih klima sam demontirao i ponovo montirao sa kvalitetnim materijalom, cak sam video i sobu koja je izgorela zato sto se zapalio kabl od klime, naravno bio je loseg kvaliteta. ako saznam nesto vise o povoljnim klimama javicu vam. Ja cu kod sebe odmah ugraditi klimu pa ko je zainteresovan stojim na raspolaganju