Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

Biće ovo jedan vrlo fin blok. Čestitam svima koji su blizu useljenja. Sviđa mi se posebno ovaj pogleda na ravnicu, kuće ka Surčinu i Savu sa druge strane.

Ko zna, možda i postanemo komšije ako Dulvil2 zaživi... ;)

Nikola011,
budi siguran da je to dulićeva zgrada, razgovarao sam sa šefom gradilišta i kako mi on reče počinju sa radom 28.05.20122 i da će je sigurno zavšiti u predviđenom roku ato znači za 418dana od početka gradnje. Juče sam video da su dovukli i mašinu za pobijanje šipova, što potvrđuje ovu moju priču. Nemoj da me hvataš za reč, čini mi se da je rekao da će imati 54 stana 6 ulaza i jednake spratnosti kao ove naše susedne zgrade. Imaće svoju garažu koja će se prostirati po celoj površini osnove zgrade. U planu je da se grade još dve takve zgrade prema savi i tri manje koje će se prostirati duž ulice.Ova zrada će biti mnogo veća od bilo koje naše .Zida se giter blokovima i čini mi se da je izolacija od stiropora debljine 8cm.

Bas su simpaticni ovi radijatori, ali kao sto mogu da primetim nisu isti tipovi radijatora stavljani u svom stanovima.

@Cyberserb
Slike su super. Nego da nisi mozda danas nacuo nesto o "sadrzaju" planiranom izmedju I i II reda zgrada, odnosno da li su klackalice ili kosevi u planu,

@nikola011, sve nove zgrade uslovljene su od Telekoma Srbija da imaju kroz vertikalu provucena dva kabla - prvi za telefon, drugi mora biti prazan. Kakva je sansa da ustupe taj prazan kabl nekom privatnom operateru?

Drage komsije stvari stoje ovako PLVA ZGRADA je u problemu oko postavljanja LIFTA kada ce biti nezna se

@Roki
Kakav je problem u pitanju? I da li znas da li su liftovi postavljeni u B3A.2 (tamno siva) i B3A.3 (svetlo siva)?

tacno je da nisi ugradjivani isti radijatori. nisam saznao nista novo o igralistima/klackalicama.pa sta i da postave koseve? svi cemo potpisati peticiju, pa ce ih ukloniti. ja cu prvi biti za to iako moj stan nije ni blizu tog prostora. ne sekirajte se. to je najmanji problem
vsima":1cuwfkdj je napisao(la):
Bas su simpaticni ovi radijatori, ali kao sto mogu da primetim nisu isti tipovi radijatora stavljani u svom stanovima.

@Cyberserb
Slike su super. Nego da nisi mozda danas nacuo nesto o "sadrzaju" planiranom izmedju I i II reda zgrada, odnosno da li su klackalice ili kosevi u planu,

Pa ovi iz grada nisu im platili tu je problem pa ce najverovatnije useljenje biti najesen znci sve je u lovi

sad ocekujmo 20ak identicno besnih postova. neko ce zbog tog kasnjenja i neplacanja dobro naj.....
Roki":rnc0fly2 je napisao(la):
Pa ovi iz grada nisu im platili tu je problem pa ce najverovatnije useljenje biti najesen znci sve je u lovi

Razgovarao sam dana sa cobekom koji radi u toplani

Kaze da je vod za nas blok dobar i da nece biti problema sa grejanjem

Dosta ljudi koji rade u toplanama je tu dobilo stanove pa i zbog toga

nece biti problema jer oni mogu sami da regulisu neke stvari

Abaxial":2jao499b je napisao(la):
@nikola011, sve nove zgrade uslovljene su od Telekoma Srbija da imaju kroz vertikalu provucena dva kabla - prvi za telefon, drugi mora biti prazan. Kakva je sansa da ustupe taj prazan kabl nekom privatnom operateru?

Telekom je svoju mrezu lepo uradio i kroz hodnike i sto se tice telefona i sto se tice optike. Sve sto je od kablova u stanu pripada tebi i ti mozes da se prikljucis na bilo kog operatera od ulaznih vrata. Medjutim, da bi dosao drugi operater, treba da se prijavi 50%+1 stanar i onda bi on stavljao kroz zgradu svoje kablove kao sto je to u starim zgradama, a to skoro niko nece da pristane jer im je ovako lepo. Ionako svi sada zbog krize ocekuju nuznu prodaju Telekoma, pa se nadaju da ce i oni doci na nivo SBB-a npr.

Roki, odakle ta informacija o liftu? Koliko je ulaza bez lifta?

Poštovane komšije, odavno pratim forum ali sam se tek sada registrovala.
Moj stan je u B1.3 (mala crvena zgrada).
Obišla sam gradilište prošle subote ali nisam uspela da uđem u stan. Molim te @cyberserb , da li su u zgradi koju si slikao spušteni plafoni u kupatilu?
Hvala svima na korisnim informacijama i fotografijama. :) Pokušaću opet da pogledam stan i ako uspem slikaću zanimljive detalje u zgradi i oko nje. Inače jako mi je žao što će izgleda oko zgrada biti jako malo zelenila :(

@Roki
Znaci nije placeno dobavljacu liftova, a ne Inter-kopu.

Suludo je pominjati jesen i novo odlaganje. Mislim da je to samo pokusaj pritiska. :notok:
Uostalom sto bi neko radio i nocu (kako je ranije pomenuto) kada je useljenje pomereno za jesen. Mislim da o tome treba obavestiti Djilasa vec sada, a ne cekati jul.

Dobro nam dosla, komsinice. U mom stanu su spusteni plafoni i to je stvarno odlicno uradjeno. Nazalost, nisam to uslikao, a trebalo je. One cevi, koje se vide u nekim stanovima, kod mene su potpuno zamaskirane. I meni je zao zbog zaista malo zelenila oko zgrada. Iza treceg reda zgrada je sve sam beton i asfalt. Bice 100 stepeni na onoj ploci kad upekne
DanaKH":2wc3b5rr je napisao(la):
Poštovane komšije, odavno pratim forum ali sam se tek sada registrovala.
Moj stan je u B1.3 (mala crvena zgrada).
Obišla sam gradilište prošle subote ali nisam uspela da uđem u stan. Molim te @cyberserb , da li su u zgradi koju si slikao spušteni plafoni u kupatilu?
Hvala svima na korisnim informacijama i fotografijama. :) Pokušaću opet da pogledam stan i ako uspem slikaću zanimljive detalje u zgradi i oko nje. Inače jako mi je žao što će izgleda oko zgrada biti jako malo zelenila :(

Sto se tice spustanja plafona u kupatilu, mislim da svako kome to nije uradjeno ima pravo da to prijavi prilikom useljenja. Uostalo odakle im ideja da to tako ostave. Necuveno.

Nadajmo se da će posle tehničkog prijema imati dovoljno vremena da spuste plafone u kupatilima. Treba istestirati svu tu kanalizacionu mrežu... Verujem da nisu hteli da im negde procuri i uništi onako spuštene plafone (kao što su ponegde već urađeni)

Hvala na odgovoru. Samo da ostanemo slozni i kompaktni i kada se uselimo. Licno sam za svaku vrstu saradnje, od borbe u vezi cene kvadrata pa do zajednicke kupovine klima uredjaja i ugradnje. Cucemo se.

nikola011":fy2tqo75 je napisao(la):
Telekom je svoju mrezu lepo uradio i kroz hodnike i sto se tice telefona i sto se tice optike. Sve sto je od kablova u stanu pripada tebi i ti mozes da se prikljucis na bilo kog operatera od ulaznih vrata. Medjutim, da bi dosao drugi operater, treba da se prijavi 50%+1 stanar i onda bi on stavljao kroz zgradu svoje kablove kao sto je to u starim zgradama, a to skoro niko nece da pristane jer im je ovako lepo. Ionako svi sada zbog krize ocekuju nuznu prodaju Telekoma, pa se nadaju da ce i oni doci na nivo SBB-a npr.

Nikola šta ovo znači svi ćemo morati da koristimo IP tv?? Koliko poznajem trzište Telekom nema kablovske operacije sem IP TV.
IP TV za svaki dodatni TV napalćuju deo pretplate, internet im je lošiji (skuplji) nego SBB itd.

Ja ipak mislim da mora biti neki kablovski operater.

astir":g0n22u8k je napisao(la):
Nikola šta ovo znači svi ćemo morati da koristimo IP tv?? Koliko poznajem trzište Telekom nema kablovske operacije sem IP TV.
IP TV za svaki dodatni TV napalćuju deo pretplate, internet im je lošiji (skuplji) nego SBB itd.

Ja ipak mislim da mora biti neki kablovski operater.

Ma jok, oni nude IPTV u zgradama gde vec postoji neko kablovski operater kroz telefonsku mrezu, to ti je kao ADSL za internet. I ADSL i IPTV koriste stare sisteme, vi to vise necete ni imati u stanu, sada se stavljaju samo opticki kablovi i u novijim zgradama ces imati klasican kablovski sistem i klasican kablovski internet. Ne znam kako ce ga nazvati, mozda ce ponuda biti kao u IPTV-u i ADSL-u, ali ce kvalitet biti u rangu SBB-a i bilo koga ko je uveo optiku u zgradu.

Telekom je zato i uveo IPTV i ADSL. Kao sto znas, jedini igraci koji su postavljali mrezu u BG su SBB, IKOM i KDS(Posta). Medjutim, u poslednje vreme Telekom intenzivno radi da udje u trku pa postavlja optiku u mnogim naseljima. Kod vas je vec to unapred uradio tako da po kvalitetu ne moze imati konkurenciju, moze samo po ponudi i cenama.

Mislim da NIkola mnogo greši što se tiče kablovske. Porebno je 50%+1 potpis stanara zgrade da se izjasni za određenog operatera. U stanu je razvučena mreža i on će tu mrežu koristiti.

beka":3jirydhj je napisao(la):
Mislim da NIkola mnogo greši što se tiče kablovske. Porebno je 50%+1 potpis stanara zgrade da se izjasni za određenog operatera. U stanu je razvučena mreža i on će tu mrežu koristiti.

To sam i rekao, kablovi u stanu jesu tvoji i ti od ulaznih vrata mozes da uzmes koga zelis, nego sam i rekao da su, npr.u Stepi radnici Telekoma u zgradi kroz zidove vec uradili svoju mrezu. Bilo ko drugi da udje, Telekom mu nece dati svoju mrezu, vec ce kao u starim zgradama naknadno praviti svoju. Pretpostavljam da je Telekom to isto uradio kod vas kao i u Stepi. Nije da moras kod njih, ali vecina nece hteti da se dodatno busi zgrada kad je Telekom to vec lepo odradio.

Vrh