Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

@Abaxial
Nadam se da u nasim zgradama ne lepe plocice i postavljaju parket nocu.
Jos ako ih 2000 eura panala po danu brine, pa im ruke drhte, prelakiranje parketa ce biti neminovno. :D
Salu na stranu, za rad nocu svaka cast, jer u celoj ovoj prici svi ti ljudi koji rade nase gradiliste zasluzuju aplauz.

@Beka
Kakve veze ima uredjenje pesackih zona i izgradnja garaze, kada je za izradu garaze angazovan podizvodjac.
Uostalo, gde oni to planiraju pesacke zone, posto one do sada nisu pominjane? Molio bih te da ovo pojasnis.

@beka, to nisu temelji za Duliceve zgrade. To je suvise blizu da bi se tu postavila zgrada, a i ograda gradilista je sa druge strane tog iskopa. Na kraju krajeva, nije ni bitno sta je.
Ta pesacka zona je izmedju prvog i drugog reda zgrada. Dakle, tu nece biti nikakav sportski kompleks, vec setaliste. Pa u tim zgradama se nalaze sutereni u prizemlju. Zar zaista mislite da ce se izmedju igrati basket?
Garaza: Sa gornje ploce je uklonjen sav materija (daske, skele...). Na slikama se vidi da tu jos ima posla, ali ne toliko da to ne moze biti gotovo u roku. Samo pogledajte slike gradilista od 5. maja na ovoj temi i slike od juce. Vise je uradjeno za ovih mesec dana nego za prethodnih godinu
Klime: Pomenuo sam taj kolicinski popust ili besplatnu ugradnju bas zato sto znam koliko je tesko doci na red za ugradnju klime u toku leta. Nekako mi je logicno da im je u interesu da sto vise klima ugrade na jednom mestu nego da idu sa kraja na kraj grad. Mozda tako nece ugraditi 10, vec 13-14 klima jedan dan. U svakom slucaju cemo neke pogodnosti ostvariti

@Cyberserb
Mogu da urade i vise ako se dogovorimo sa njima na vremi i oni posalju vise ekipa na teren (svaki ozbiljniji servis ima bar 2-3 ekipe). Zato je vazno da se sto pre dogovorimo oko broja zainteresovanih i sto pre rezervisemo makar okvirne termine.
Pored toga, treba imati u vidu da svaki servis je zastupnih nekog od proizvodjaca, pa i to treba imati u vidu kod njihovog izbora, jer Weg i slicne treba u startu eliminisati.

Sto se tice toga da pesacka zona + klackalice i sl. za decu budu izmedju I i II reda zgrada mi deluje kao neuporedivo bolje resenje od terena za kosarku. Samo, malo sam skeptican, jer mi je licno u razgovoru glavni inzenjer naseg gradilista potvrdio da ce terena ipak biti, doduse nekih mini, jer je tako nalozio gradski arhitekta, a sve u skladu sa tendencijom da se u stambenim blokovima pruzi i sportski sadrzaj. Voleo bih stvarno da si u pravu, ali vreme ce pokazati.

@Vsima, kad je rec o klimama potpuno se slazem sa tobom. Rekao sam 12-13 klima i pritom mislio da to moze uraditi jedna ekipa za jedan dan. Naravno da ce svaki ozbiljniji servis poslati vise ekipa, jer je u pitanju ozbiljan posao. Ne bih da reklamiram niti da ulazim u polemiku oko toga koja je klima bolja, a koja losija. Raspitacemo se, poslati mailove, cekati ponude... Siguran sam da ce se mnogi utrkivati za taj posao bas kao sto ce se utrkivati i za uvodjenje kablovske, unterneta, fiskne telefonije... Ipak je ovo drugo najvece gradiliste stanova u Srbiji.
Nadam se i ja da sam u rpavu kad je rec o igralistu. I ja sam razgovarao sa inzenjerima na gradilistu, pa su mi to rekli. Ako su slagali mene onda cu i ja slagati vas. Nisam znao za tu preporuku gradskog asrhitekte o sportskim sadrzajima u naselju, ali ako je arhitekta zagovornik toga onda ipak verujem da taj kos nece postaviti nekome pod prozor. Za preporuku arhitekte se ne sekiram, ali ako je gradski funkcioner, koji je iz kupacih gaca usao odelo, odlucio da razvija sport po NBG onda nije iskljuceno da dobijemo i teretane na mestu susionica

@Cyberserb
Drugo najvece gradiliste stanova u Srbiji jeste, ali najvece po broju stanova koji ce biti useljeni u 10-15 dana.
I zbog toga mislim da trebamo da iskoristimo to i udruzimo se. Jer trebamo se okupljati i zbog nekog radosnog povoda, a ne samo zbog protesta.

Jeste, blizu je. To ne valja za nas a naročito ko ima stanove u malim zgradama sa te strane.
Kad sam napisao pešačka zona mislio sam na zonu između trećeg reda zgrada i garaža. Kada se na gornjoj ploči garaže uradi izolacija, ravnjajući sloj, pokriju stepeništa koja povezuju dve ploče, odnosno dva nivoa gaarže i kada se uradi proitvpožarna zaštita onda su radovi na garaži kompletirani. Oni sigurno probijaju rok a to je 10 jun.Ipak mislim da što se tiče useljenja sve zavisi od dinamike radova na prvom redu zgrada.Ja ne sumnjam da će to sve biti gotovo do 10 jula.

Ja ne sumnjam da će to sve biti gotovo do 10 jula. Mislite JUNA?
beka":qfyr57lu je napisao(la):
Jeste, blizu je. To ne valja za nas a naročito ko ima stanove u malim zgradama sa te strane.
Kad sam napisao pešačka zona mislio sam na zonu između trećeg reda zgrada i garaža. Kada se na gornjoj ploči garaže uradi izolacija, ravnjajući sloj, pokriju stepeništa koja povezuju dve ploče, odnosno dva nivoa gaarže i kada se uradi proitvpožarna zaštita onda su radovi na garaži kompletirani. Oni sigurno probijaju rok a to je 10 jun.Ipak mislim da što se tiče useljenja sve zavisi od dinamike radova na prvom redu zgrada.Ja ne sumnjam da će to sve biti gotovo do 10 jula.

Mislim, krajnji rok useljenja 10juli.
Neko je postavio i pitanje, ko je od izvođača najbolji. Evo mog redosleda,
1.DENEZA
2.INTRKOP
3.ZLATIBOR- ONI SU GRADILI MOJU ZGRADU

Zainteresovan za klime.
Proveriću za tehnomaniju i Samsung kakvi su uslovi brat radi tamo.

Pitanja
Imamo li ograničenje za postavljanje spoljne jedinice? Meni ne odgovara terasa kao mesto za to.

Zna li se ko je od kablovskih operatera u naselju ili se to po useljenju završava? Navijam za SBB.

Da li telefonska linija ulazi u cenu stana ili se naknadno uvodi po useljenju?

@cyberserb možda je iskop između Duvila2 i nas još jedna garaža koju bi mogli da kopriste oba naselja?

Ako je krajnji rok 10 jul onda možemo u sledećoj nedelji da očekujemo pozive za pred ugovore ili rešenja zavisno kako ih krste. Više nam se isplati rešenje jer nema overe u Sudu.

Dakle u narednim danima može neko prvi biti prozvan a onda rešavamo mistriju cene kvadrata.

Setite se samo koliko je vremena prošlo da bi sve sa konkursa provukli kroz proceduru odabira stana. Naravno ova procedura bi trebala da bude znatno kraća, kratko uvodno objašnjenje dobijanje papira na potpis i zakazivanje potpisivanja ugovra uz sve uplatnice.

1.Izbor operatera isključivo zavisi od volje većine stanara za određenu zgradu. jednostavno rečeno u vašoj zgradi operater može biti sbb a npr. u mojoj neko drugi
2.Naravno , plaća se priključak, osim ako sada nije besplatno.
3.Ta zgrada Duvil2 po projektu ima svoju i samo svoju podzemnu garažu.

@beka, kazes da je Zlatibor gradio tvoju zgradu. U kojoj si zgradi? Ovo za kablovsku kao i za podzemnu garazu u Dulvilu si potpuno u pravu. Kad smo vec kod toga SBB sada NE naplacuje prikljucak.

beka":2d3l2leq je napisao(la):

Ja sam od onih koji cekaju taj Dulville2, ali nas forum je prakticno ugasen jer su svi konstatovali da se tamo apsolutno nista ne gradi, samo su se slikali, a sada vec odnose i onu ogradu. Vi stalno to pominjete kao da se nesto gradi. Jel postoje bilo kakvi radovi tamo?

@Beka
"Izbor operatera isključivo zavisi od volje većine stanara za određenu zgradu. jednostavno rečeno u vašoj zgradi operater može biti sbb a npr. u mojoj neko drugi"
Onda nema TV-a prvih nekoliko nedelja, tako da necu zuriti sa njegovom kupovinom. Mada treba videti kako su ovo i telefonske prikljucke resili u na primer useljenom delu Dulvila 1.
Mozda bi Nikola011 mogao da pomogne, jer je on u to sigurno upucen.

nikola011":1s0yac1r je napisao(la):
beka":1s0yac1r je napisao(la):

Ja sam od onih koji cekaju taj Dulville2, ali nas forum je prakticno ugasen jer su svi konstatovali da se tamo apsolutno nista ne gradi, samo su se slikali, a sada vec odnose i onu ogradu. Vi stalno to pominjete kao da se nesto gradi. Jel postoje bilo kakvi radovi tamo?

Nikola pre neki dan sam potavio informaciju da se izmedji ograde Duvila2 i naših zgrada vrš iskop. Obeležio sam i na google maps položaj.

Postavići i u vašem delu foruma post sa tom info možda je stvarno reč o Duvilu2.

vsima":gr4chqlz je napisao(la):
@Beka
"Izbor operatera isključivo zavisi od volje većine stanara za određenu zgradu. jednostavno rečeno u vašoj zgradi operater može biti sbb a npr. u mojoj neko drugi"
Onda nema TV-a prvih nekoliko nedelja, tako da necu zuriti sa njegovom kupovinom. Mada treba videti kako su ovo i telefonske prikljucke resili u na primer useljenom delu Dulvila 1.
Mozda bi Nikola011 mogao da pomogne, jer je on u to sigurno upucen.

U Stepi je sprovedena Telekomova optika u sve stanove, tako da su oni prakticno uzeli monopol, tesko da ce bilo koji operater sad doci jer niko od stanara ne bi naknadno busio zgradu. Naselje se useljava od vrha nanize, pa verovatno nije problem sukcesivno odmah prikljucivati korisnike kad se ide redom. Da se, npr. useli neka zgrada u sredini naselja, verovatno bi morali da cekaju. Nego, ne rekoste mi, da li se ista Desava u Dulvilu2, ima li bilo cega ili su sve masine otisle, kako kazu odlazi i ograda.

astir":1lyxgegq je napisao(la):
nikola011":1lyxgegq je napisao(la):
beka":1lyxgegq je napisao(la):

Nikola pre neki dan sam potavio informaciju da se izmedji ograde Duvila2 i naših zgrada vrš iskop. Obeležio sam i na google maps položaj.

Postavići i u vašem delu foruma post sa tom info možda je stvarno reč o Duvilu2.

Hvala, mislis da bi toliko blizu stavili odmah i zgradu ovog novog naselja, da ne bude previse tesno i utrpano?
Sad videh ogradu, onda to nije zgrada, a ima li bilo sta od novih zgrada Dulvila2?

Nikola meni je ovo delovalo blizu zato sam i rekao da se radi nešto izmedju ova dva naselja.
Nekao mi je logično da bude garaža koja bi bila za oba naselja ali ne znam šta je.

PS. Slikano je sa kraja novih trotoara.

Drage komsije, vec duze pratim desavanja na forumu, ali se javljam po prvi put. Danas sam uspela da udjem u svoj buduci stan u ulazu B3.A1.2 (plava zgrada u prvom redu, drugi ulaz) i evo kako stvari stoje. Parket je postavljen, ali ne i hoblovan i lakiran, sanitarije u kupatilu nisu postavljene, a majstori koje smo zatekli postavljaju keramicke plocice u hodnicima. Kazu da planiraju za desetak dana da zavrse postavljanje plocica. Zelim da verujem da ce biti vredni i da ce do pocetka jula sve biti spremno, mada....lezerni su poprilicno!

Tanjat bicemo komsinice, ulaz do ulaza. Ja sam u prvom ulazu plave zgrade.
Molim Vas napisite mi jos neke detalje koje ste zatekli, na pr. kako su redjali parket i sl. Sta je saradovima ispred zgrade?
izgleda da se mi pre avgusta necemo useliti. Samo da useljenje bude pre pocetka skolske godine.

PARKET u plavoj zgradi je stavljen na smicanje. U pitanju je III klasa bukovog parketa koji se lakira lakom visokog sjaja koji je katastrofalan! U plavoj zgradi nije u svim stanovima stavljen parket. U nekim stanovima jeste ( do 5 sprata) , a u nekim nije jer su majstori povučeni u druge ulaze da i tamo ugrade parket.

Daca-parket je postavljen kao brodski pod (ako tako mogu da kazem). Nisu jos postavljena ulazna vrata na sve stanove. Unutar samog stana je jos ne zavrsenih stvar. iPrimetila sam da je veoma mali broj uticnica u dnevnom boravku, ali resila sam da se ne sekiram zbog toga. Sta je tu je. Okolina zgrada se uzurbano uredjuje. Mnogo je radnika koji postavljaju ivicnjake ispred prvog reda zgrada, ali sve je to jos poprilicno NE zavrseno.

Evo nekoliko slika od jutros u 10h

Ovo je zgrada B1.3 (mala crvena zgrada). Firma koja je izgradila je Graditelj. Inace, ova zgrada je dobila fasadu jos u februaru 2011, a parket je stavljen u avgustu iste godine. Potpuno je zavrsena. Radnici su cistili prizemlje kada sam isao da pogledam stan. kao sto vidite na ovim slikama u toku je asfaltiranje izmedju drugog i treceg reda zgrada. Na jednoj od slika se vide i mnogo puta spominjani venecijaneri (Tatica ce im se posebno "obradovati"). Mislim da nisu mogli staviti jeftinije. Ovako je nesto poslednji put ugradjivano kada se gradila zgrada SIV-a. Bilo me je strah da ih dotaknem da se ne bi raspali. To je jedina zamerka koju sam nasao u stanu, a sve sam bas detaljno pregledao. Neko je pomenuo da nema dovoljno uticnica u dnevnom boravku. Ja sam danas prebrojao 7 uticnica u toj prostoriji. Projektant je zaista na sve mislio osim na te venecijanere. Mozda je hteo da da licni pecat ovim zgradama, pa je napravio tu glupost. Takodje, na ovim slikama mozete videti i kalorimetre. Ugradjeni su na sve radijatore. To bi bilo to za sada. Ako sam neto zaboravio da napisem saznacete u narednim postovima. Pozdrav svima.
P.S. @Beka me je sinoc ispravio i bio je u pravu. Onaj iskop ka Dulvilu nije silazna rampa za garazu, ali nije ni mesto na kome ce biti zgrada. Po projektu tog bloka na tom mestu bi trebalo da bude parking, a ispod celoog tog naselja ce biti garaza. Rendere mozete pogeldati na "komsijskoj" temi. Kad smo vec kod buducih komsija, moram da ih obradujem. Tamo se uveliko radi na pobijanju sipova. Nama koji cemo useliti za nekih mesec dana to nikako nije drago, ali prezivecemo. Jeste da cemo celo leto slusati simfoniju Wolfganga Amadeusa Boschammera, ali bitno je da se gradi:)

Jos nesto, ovo poslednje su bandere za javnu rasvetu u bloku koje ce postavljati narednih dana.

Vrh