Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

Trebalo bi opet kontaktirati Djilasa i predociti mu da ce se sednica verovatno odrzati sledece nedelje!

Они то добро знају. Ипак, преко мејлова и штампе скупштину, владу и град треба интензивно да подсећамо да ћемо, уколико се измене закона не усвоје, да будемо МНОГО незадовољни. Баш пред изборе. И да би могли многе митинге да покваримо оним истим шерпама и пиштаљкама.

Sasvim slucajno sam nasla forum. Pozdravljam ideju. Mi, takodje cekamo jedan od ovih stanova. Bili smo u njemu. Zgrada je gotova bila jos u septembru. Ali, posto su garaze ispred nje, ili iza... Kako se uzme... Cekamo jun ili jul za useljenje. Inace, receno nam je u januaru, februaru.... A sada, jul.... Vise ne znamo u sta da verujemo. A divno je sto izgradnja po kvadratu kosta 400-500 eura, a mi placamo po 1.100 eura. Koja bi cena bila da nisu neprofitni....

postoji 50ak clanova Zakona o PDV koji se moraju menjati, ali izgleda da ce ovom prilikom biti usvojen samo amandman koji se odnosi na opremu za bebe. ako sad ne proguramo i amandman koji se odnosi na nas onda ko zna kad cemo. u pravu si, u svakom slucaju.
daca":3pqf6t24 je napisao(la):
Ne postoji 50 predloga izmena zakona o PDV-u. Vlada je uputila skupstini na usvajanje predloge za izmenu vise zakona ili donosenje nekih akata, pa mozda ih ima ukupno 50-tak. Takodje, skupstina moze da se sazove da odlucuje samo po pitanju jednog ili nekoliko predloga Vlade, prema prioritetima, ne mora da ide redom, niti da usvoji sve sto joj je upuceno. Skupstina se ocigledno nece sazivati da diskutuje o predlozima, vec samo da jednoglasno usvoji unapred dogovorene izmene bez diskusije. Tako da ako se pored beba ne provuku i nasa deca koja su mozda i izasla iz bebeceg uzrasta ali im jos uvek treba suva i topla soba, nema nama pomoci. Posle izbora se nama niko nece baviti, a plasim se i da ce idatum useljenja i cena kvadrata ponovo biti podlozni promenama.

To da su stanovi neprofitni je tacno!Mi cemo od njih slabo profitirati!Ali ne znaci da nece i oni kojima je grad skupo platio projektovanje i izgradnju.Inace,gradjevinska cena je ispod 400 eura,zemljiste nam naplacuju kao da su ga kupili,a prikljucke vode,struje i kanalizacije kao da ih dovode iz Obrenovca!

Bio sam danas do gradilista. Stvarnom ne znam ko ce i cime zavrsiti dve preostale zgrade, uraditi parking, betonirati i urediti prostor izmedju zgrada, itd.
Pa tamo nema 10-ak radnika, od mehanizacije nista. Ovim tempom useljenje ce biti u julu, ali julu 2050.
Nista, ama bas nista nisu uradili. Ocaj. Sta reci.

Pa oni Dulicevi stanovi nisu bili ni u najavi, a nasi su bili 50% zavrseni.
Oni se useljavaju za koji dan, a mi obilazimo polu-napusteno gradiliste. I zasto da ja Vas pitam, pa i mi cemo placati te stanove, niko nam ih ne poklanja.

Шта мислите да када дознамо датум и време заседања да организујемо протест испред зграде Скупштине Србије како би на тај начин, још једном, показали председници Скупштине и посланицима колико је нама важно усвајање тражених измена Закона о ПДВ-у. Ипак, ради се о хиљадама људи и деце који чекају да се ово реши и то не може да их остави равнодушним.

Поред тога, предлажем да се окупимо у суботу 7. априла у 12,00 часова, испред насеља (на паркингу испред мале зелене зграде), с циљем да се упознамао са ситуацијом на градилишту, да питамо које радове имају у плану у овом месецу..., па да напишемо нешто као извештај са градилишта градоначелнику. Наравно, ако добро радови напредују да му се лепо захвалимо, у супротном да га обавестимо о стању на градилишту, да тражимо...

To je sjajna ideja. Ja sam za.
Inace kao da pripremaju teren za Dulvil 2 naselje (koje bi trebalo da se gradi pored naseg), pa se bojim da i ovo malo radnika ne prebace tamo.
Kako je sve krenulo, mozda ce se i oni useliti pre nas.

ja sam novi protest, jer nesto moramo uraditi. na gradilistu ima vise strazara nego radnika. juce sam isao tamo i stvari se nisu pomerile za poslednja 3 meseca. trebalo bi da slikamo gradiliste naredne subote i da posaljemo gradonacelniku za jedno sa fotografijama od pre godinu dana, pa da se vidi kojim tempom napreduje izgradnja. prosle godine su izgradili skolu na Bezaniji za 100dana, a da bi uredili povrsine oko zgrada im je potrebno 4 meseca. BAHATOST I BEZOBRAZLUK!!!
sofija":8xqb251h je napisao(la):
Шта мислите да када дознамо датум и време заседања да организујемо протест испред зграде Скупштине Србије како би на тај начин, још једном, показали председници Скупштине и посланицима колико је нама важно усвајање тражених измена Закона о ПДВ-у. Ипак, ради се о хиљадама људи и деце који чекају да се ово реши и то не може да их остави равнодушним.

Поред тога, предлажем да се окупимо у суботу 7. априла у 12,00 часова, испред насеља (на паркингу испред мале зелене зграде), с циљем да се упознамао са ситуацијом на градилишту, да питамо које радове имају у плану у овом месецу..., па да напишемо нешто као извештај са градилишта градоначелнику. Наравно, ако добро радови напредују да му се лепо захвалимо, у супротном да га обавестимо о стању на градилишту, да тражимо...

Sastanak na gradilistu sledece subote moramo da odrzimo pod obavezno. Odlicna je i ideja o protestu ispred Skupstine kada budu odrzali tu sednicu da ukinu PDV na bebi hranu i opremu. I ponovo mislim da treba dici medisku prasinu. Zar niko od nas nema nikog u medijima?
Molila bi Mileta da nam javi da li se neko osim PUPS-a javio kao odgovor na upuceno pismo poslanickim grupama.

Будите сигурни да сваку релевантну информацију објављујем овде за најдуже неколико сати.
Поздрав, Миле Вукашиновић.

Pod obavezno treba napisati izvestaj za gospodina Djilasa jer on je verovatno neobavesten da na nasem gradilistu radi 20-ak ljudi.Nemojmo da se lazemo ,zna on vrlo dobro tempo rada jer oni su stavili akcenat na gradiliste Vojvode Stepe.
Stanujem preko puta svaki dan gledam na isto gradiliste i dodje mi da izludim.Par ljudi se muva tako da nema sanse da se ovim tempom ista zavrsi-sto mi je neki dan i rekao radnik gradilista.Stvarno je ovo postala neverovatna sramota.Dakle pored pdv-a treba da insistiramo na sto skorijem useljenju. Koliko se secam u Vojvode Stepe je pocela izgradnja 2009.Sram ih bilo!

Значи, субота 07.04.2012. испред зграде у 12:00 сати и да обавјестимо оне који не прате што се дешава на форуму ако неко има некога.

Protest svakako,ali 7.aprila moze biti kasno,jer sednica skupstine moze biti vec ove nedelje!

У питању су два протеста.

Један испред Скупштине Србије у време заседања (када дознамо датум и време).

Други протест је испред градилишта у суботу 6. априла.

Читајте претходне постове.

Наравно, позивамо све које познајемо.

7 aprila!!! napravili ste malu gresku u kucanju:) SUBOTA 7. april!!!
sofija":2fk9k7y5 je napisao(la):
У питању су два протеста.

Један испред Скупштине Србије у време заседања (када дознамо датум и време).

Други протест је испред градилишта у суботу 6. априла.

Читајте претходне постове.

Наравно, позивамо све које познајемо.

Slazem se sa tim protestom, pa ljudi ja zaista ne verujem da Djilasd nije znao da se kasni sa uselenjem godinu dana, koga on laze, ja nisam ovca. I sta se desava..... pa nista stanje nepromenjeno, ja doduse ne mogu da se zalim ,nas stan je vec useljen, pun je nekakvog namestaja ormana stolova registratora itd....zapravo napravili su od njega kancelarije, ma zabole njih cemu zurba :notok: :notok: :notok:
Ljudi treba da nam bude jasno da ovim tempom nema uselenja u julu, nema sanse, napokon treba da insistiramo od Djilasa da se stanovi konacno zavrse. Bezobrazlek neopisiv,dokle bre vise????? :blah: :blah:
: :blah: :blah: :blah: :blah: :blah: :blah: :blah: :blah: :blah: :blah: :blah: :blah:

Ako treba mi mozemo obavestavati g. Djilasa kako napreduju radovi, posto eto navodno nije bio upoznat sa dinamikom, da ne ispadne opet neobavesten.Tako nece moci da smislja nove izgovore zasto radovi kasne.Da nas sto vise dodje na taj protest, ne znam sta moze biti vaznije od ovog.

Nisu samo takvi 1.5 sobni stanovi, već i tz. dvosobni stanovi od 57,4 m2. To su stanovi za dve osobe. Mislim da nam je svima poznat horizontalni presek stana, a, i mnogi od nas smo videli na licu mesta kako to izgleda. Kod mene su kuhinjska vrata ugrađena u spavaćoj sobi. Ali to u ovom momentu nije najvažnije (važno je!) već se moramo usmeriti na ove tri tačke 1. PDV, cena din/m2 i rok uselenja.
Pozdrav!

Видео сам рекламу за новоградњу на видиковачкој падини - једнособни и двособни станови, 950 до 1100 евра/квадрат са ПДВ-ом, може и на субвенционисани кредит. Баш ме занима како је то профитно, а ово у Ивана Рибара је непрофитно. :violina:

kvadrat u Belvilu je sada 1550eur sa PDV. nepotrebno je diskutovati da li je cena "neprofitnih" stanova zaista neprofitna
Pedja_Nbg":1bhdw5fa je napisao(la):
Видео сам рекламу за новоградњу на видиковачкој падини - једнособни и двособни станови, 950 до 1100 евра/квадрат са ПДВ-ом, може и на субвенционисани кредит. Баш ме занима како је то профитно, а ово у Ивана Рибара је непрофитно. :violina:

Vrh