Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

da,video sam. moj stan je na sestom spratu i roletni nema. ne znam cija je to ideja,ali zaista je nelogicno
tatica":1hi9vtc0 je napisao(la):
Поздрав будућим комшијама!!!! Да ли сте приметили да на шестом спрату уопште нису монтиране ролетне, иначе стандардне на свим нижим спратовима? Као да тамо има најмање сунца и повремених олуја! Не бих рекао да ће их монтирати накнадно, јер сам био у свом стану (Б3-Б2.2), који је потпуно завршен и у коме се перу прозори и чисте подови!!
 
i meni je stan na sedmom spratu, ne mogu da verujem da nisu stavljali roletne :bash: . mozda su drugacije nego na drugim spratovima? sta da radim kada sunce upece??? da njih pozovem da stoje i da mi prave hlad??
 
Pozovi nekog zigeunera da te hladi :laugh:

Salim se, malo bolje proverite mora biti bar nekih zastora!
 
Добро смо проверили и супруга и ја, загледали сваки прозор споља и изнутра пипкали, куцкали..... РОЛЕТНИ ДЕФИНИТИВНО НЕМА!!! А и техничке могућности накнадне уградње су веома проблематичне. Можда нам Град тако компензује незаслужено леп поглед који ћемо имати ми са 6. и 7. спрата???
 
Blago vama, mi ćemo čuti avione a vi ćete ih i videti...........
 
tatica":28deon93 je napisao(la):
РОЛЕТНИ ДЕФИНИТИВНО НЕМА! Можда нам Град тако компензује незаслужено леп поглед који ћемо имати ми са 6. и 7. спрата???



Verovatno ih nisu stavljaji na poslednje spratove zbog aviona koji prelecu odmah iznad, da postoje verovatno bi same otpale od buke motora aviona, verovatno rezonuju nesto tipa: sto da stavljamo nesto sto ce da otpadne :violina:

A mozda te gornje spratove vode kao penthouse a tu nisu potrebne roletne jer te niko ne gleda a ti gledas sve...

Mozda im zafalilo, jer roletne postavljaju odozdo ka gore...


A zasto je sve tako uradjeno, shvaticete kada pogledate npr. ovaj klip:
http://www.youtube.com/watch?v=BjlE301USLg
 
buka aviona??????? o cemu vi vise pricate??? sta zvuk ide samo na te zgrade a ove ostale koje se tu nalaze su izolovane?? vise mi nije jasna ta prica oko buke aviona.
Da objasnim, buka iznad nasih zgrada ce biti ista kao onom u bloku 45 ili 70 ili 72 , isuvise taj avion visoko leti da bi bile velike razlike u jacini zvuka. ne pricam nista napamet, vec sa strucne strane.
ako se neko ne slaze neka malo prouci prostiranje zvuka kroz vazduh i da vise ne smaram mislim da o zvuku ne treba vise pricati, ja sam sa tim zavrsila i vise o tome necu komentarisati.
 
Што се тиче буке авиона.... живим 30 година у непосредној близини, у блоку 63, у стану окренутом ка западу. Никада авиони нису правили проблеме са буком - знатно више се чују трамваји, надри-мајстори са брусилицама по гаражама или пси које урбано неприлагођени власници изводе у послепоноћне шетње по паркићима. Савремени авиони производе знатно мању буку, светски прописи су ту ригорозни.
Него... шта друштво са форума мисли о идеји да на дан поделе кључева станова у трећој згради из нашег програма (ако се не варам 25. децембра) дођемо и срећницима честитамо усељење, а представнике Града оним нашим старим транспарентима (и још старијим пиштаљкама) подсетимо да у најкраћем року:
а) Учине шта је потребно и ослободе једине дискриминисане купце првих станова у Србији обавезе плаћања ПДВ-а
б) Саопште тачну цену и трошковну структиру наших ,,непрофитних,, станова ???
 
Upropasticemo im dogadjaj duvajuci u pistaljke...
Prema njihovim recima, postupak za PDV ce se uskoro zavrsiti i pocece sa vracanjem.
 
slazem se. trebalo bi "uvelicati" taj dogadjaj nasim prisustvom
 
zzolja":gxy3zj0h je napisao(la):
Upropasticemo im dogadjaj duvajuci u pistaljke...
Prema njihovim recima, postupak za PDV ce se uskoro zavrsiti i pocece sa vracanjem.

Zbog nemogućnosti da se dođe do informacije o tome da li je izmena i dopuna zakona o PDV-u (u delu koji se odnosi na kupce socijalno neprofitnih stanova) u skupštinskoj proceduri, pozivamo vas da u četvrtak 22. 12. 2012. ponovo protestujemo ispred gardske uprave na Trgu Nikole Pašića 6. Vreme će biti naknadno objavljeno, jer želimo da se protest održi paraleleno sa zasedanjem gradske skupštine zakazane za taj dan! Zoran Kostić se i dalje ne javlja na naše pozive! Takođe, niko iz gradske uprave ne želi da nam dostavi dokumenta koja potvrđuju da gradska vlast zaista radi po pitanju povraćaja PDV-a za kupce socilano neprofitnih stanova! Zato, ISTRAJMO U ZAHTEVU DA SE OVO PITANJE REŠI U NAŠU KORIST!
GG 1000 socijalno neprofitnih stanova
http://1000neprofitnihstanova-konkurs2007.blogspot.com
 
ako se u ovom konkursu Grad pojavljuje i kao prodavac stana i kao kreditor onda ne vidim zasto se ne mogu sastaviti dva ugovora umesto jednog. kupoprodajni ugovor za stan i jos jedan drugi ugovor o kreditiranju. za povrat PDV-a je potreban samo kupoprodajni,a poresku upravu ne zanima ko je kreditor. ali, ocigledno da ne postoji dobra volja za tako nesto. da li je u pitanju samo lenjost ili nesto vise ne znam, ali problem postoji.
zzolja":xilmrq9i je napisao(la):
Upropasticemo im dogadjaj duvajuci u pistaljke...
Prema njihovim recima, postupak za PDV ce se uskoro zavrsiti i pocece sa vracanjem.
 
a kako mislite da dokazete da se platili nesto sto niste? da biste ostvarili povracaj PDV-a poreskoj upravi morate dostaviti dokaz da ste platili stan u celosti. to je vrlo jasan clan zakona o pdv-u u kojem se kaze da tek po isplati nekretnine u celosti kupac prvog stana ostvaruje mogucnost povracaja novca datog na ime PDV-a! pritom, procedura podrazumeva da svi moraju da plate, pa tek po podnosenju dokumentacije kupci prvog stana ostvaruju mogucnost povracaja. jedino izmena i dopuna zakona (ili tumacenje ministra finansija) moze da nam pomogne. mi smo podneli zahtev za izmenu i gardskoj i republickoj skupstini (republicka je nadlezna) i jedino sto je potrebno je da se toj recinici gore navedenog clana doda "iz ovoga se izuzimaju kupci socijalno neprofitnih stanova koji mogu da ostavre povracaj PDV-a pri kupovini prvog stana, cim kupoprodajni ugovor stupi na snagu (tj. pri uplati ucesca i samog PDV-a)". DAKLE, DODJITE NA PROTEST u cetvrtak 22. dec, JER JEDINO pritisak javnosti mozda moze da dovede do nekih rezultata. a apsolutno sam i za protest pri useljavanju u Vojvodjansku 115 29. decembra. ja cu i sama biti medju onima koji protestuju iako se useljavam tog dana. ako se pritisak ne nastavi, pitanje je kolika ce cena biti u dr ivana ribara. mi verujemo da je cena trece zgrade, koja je ipak jeftinija od drugosagradjene, makar i za 50 evra, rezultat nasih protesta i konstantnih pritisaka. iako nas nema dovoljno u ovoj "borbi" koja je nasa zajednicka, a nije pitanje samo nekolicine ljudi koji su dve godine unazad bili aktivni oko ovoga:
http://1000neprofitnihstanova-konkurs2007.blogspot.com/

cyberserb":3bpqjcow je napisao(la):
ako se u ovom konkursu Grad pojavljuje i kao prodavac stana i kao kreditor onda ne vidim zasto se ne mogu sastaviti dva ugovora umesto jednog. kupoprodajni ugovor za stan i jos jedan drugi ugovor o kreditiranju. za povrat PDV-a je potreban samo kupoprodajni,a poresku upravu ne zanima ko je kreditor. ali, ocigledno da ne postoji dobra volja za tako nesto. da li je u pitanju samo lenjost ili nesto vise ne znam, ali problem postoji.
zzolja":3bpqjcow je napisao(la):
Upropasticemo im dogadjaj duvajuci u pistaljke...
Prema njihovim recima, postupak za PDV ce se uskoro zavrsiti i pocece sa vracanjem.
 
PROTEST zbog neizvesnosti oko PDV-a za kupce socijalno neprofitnih stanova održaće se u četvrtak 22. 12. 2011. u 9.30 ispred gradske uprave na Trgu Nikole Pašića 6. Protest ćemo održati paraleleno sa zasedanjem gradske skupštine zakazane za taj dan! Zoran Kostić se i dalje ne javlja na naše pozive! Takođe, niko iz gradske uprave ne želi da nam dostavi dokumenta koja potvrđuju da gradska i republička vlast zaista rade po pitanju povraćaja PDV-a za kupce socijalno neprofitnih stanova!
 
Jos jednom da se podsetimo na koji smo konkurs se odazvali 2007.godine i pod kojim uslovima,da ne bismo slucajno zaboravili, jer izgleda da je sam gradonacelnik Djilas na zalost zaboravio o kom konkursu je rec.Pa posle mnogo izgovorene lazi da nam se cini da je to istina.Pa eto malo da se probudimo,osvestimo(ukoliko je potpao neko pod uticaj javnosti) pa da i gradska vlast shvati da znamo sta smo potpisali ,da nismo zaboravili,te i da se ubuduce gospodin Djilas seti da su te cene stanova po proizvodnim cenama a ne da kalkulise odnose cena.

"Poštujući da je u današnje vreme svaki dinar težak i veliki i poštujući da im je neko u ime grada obećao da će to biti rešeno, ja se borim za njih da se PDV odbije. Ali zaista ne mogu da prihvatim da neko kaže - ja sam oštećen, ako je kupio stan na Novom Beogradu za hiljadu evra, što je 20-30 odsto manje od realne tržišne cene”, rekao je Đilas.

a sada zbog cega i pod kojim uslovima je konkurs osmisljen:



– Изградња социјално непрофитних станова не спада у законске обавезе града, али градња ових нових хиљаду станова само је наставак идеје и пројекта који је започео покојни градоначелник Ненад Богдановић. Циљ је да се помогне грађанима да на повољнији начин и под повољнијим условима дођу до стана. Станови ће се продавати по производним ценама, рок отплате биће 20 година, годишња камата 0,5 одсто, а учешће 20 одсто од цене стана.

Smatram da nam ne duguju samo povracaj pdv-a vec i pretplacenu cenu kvadrata.
 
И сваком по аутомобил и намештај гратис.
 
osecas se ispunjeno nakon sto si to napisao? nije bolest sve sto boli
sizif":2bqgdlb0 je napisao(la):
И сваком по аутомобил и намештај гратис.
 
Годо је апсолутно у праву! Надам се да ме не вара утисак да све више људи из наше ''хиљадарке'' мисли тако. Требало би да нас на следећем протесту буде бар двоструко више!
 
REZULTAT PROTESTA GRUPE GRAĐANA 1000 SOCIJALNO NEPROFITNIH STANOVA, ODRŽANOG 22.12.2011:
Zoran Kostić je u ime gradonačelnika Dragana Đilasa, sa kojim smo lično razgovarali tokom protesta, uputio pisano saopštenje da je postignut politički dogovor da se predlog amandmana na zakon o PDV-u, koji se odnosi na kupce socijalno neprofitnih stanova, nadje na sednici vlade 29. decembra i izglasa na zasedanju Skupštine Srbije 15. januara 2012. Prema tom amandmanu svi kupci ovih stanova biće oslobodjeni plaćanja PDV-a a zakon će se primenjivati retroaktivno! U toku dana na ovim stranicama biće objavljeno i dotično saopštenje.
 
Vrh