Šta je novo?

Stanovi - naselje Dr Ivana Ribara - konkurs 2008

Mislim da nije u redu da govorite tako o osobi koju čak ni ne poznajete.Ako imate neke primedbe u vezi onoga što je on uvideo,slobodno mi napišite i pojasnite.Stvar je u tome da smo svi zabrinuti oko useljenja,stanova i svega pa je u redu da se pitamo i proveravamo stvari.Veliki pozdrav!

Komšije , koji bi menjali stan od 68m2 da mi kažu koja je struktura stana i na kom spratu se nalaze jer sam za tako nešto zainteresovan.

Diana":3vcfapvq je napisao(la):
Mislim da nije u redu da govorite tako o osobi koju čak ni ne poznajete.Ako imate neke primedbe u vezi onoga što je on uvideo,slobodno mi napišite i pojasnite.Stvar je u tome da smo svi zabrinuti oko useljenja,stanova i svega pa je u redu da se pitamo i proveravamo stvari.Veliki pozdrav!

Mislite ako imam primedbe na ono sto on NIJE uvideo?

Koliko sam upoznat stan od 68 m2 je dvosoban i ima terasu od 9m2 koja ulazi u ovih 68m2. Inace se nalazi u prizemlju. Vlasnik stana je invalid. Jedna soba od 13m2, dnevna od 25m2, terasa 9m2 a ostatak je kuhinja,kupatilo i hodnik.

ABAXIAL stvarno nije uredu da ovako komentarišete DIANINU želju da nam ukaže na neke propuste u Ugovoru. U potpunosti se slažem sa njom pogotovo u vezi ovog dela :[box]Nije utvrđen garantni rok za izgrađeni stan, niti postupak reklamacija u garantnom roku za nadjene nedostatke, kao i za kvalitet i kompletnost ugrađene opreme i materijala (ispunjenost standarda),
[/box].
Diana, svaka pohvala na Vašoj želji da nam ukažete na neke propuste. Baš me interesuje šta će Vam reći gospodin Blagojević.

Menjali bi stan jednoiposoban od 53 kvadrata na trecem spratu, za malo veci sa dve odvojene spavace sobe. Ukoliko je neko zainteresovan neka se javi.

bubica":1cn92ebc je napisao(la):
Menjali bi stan jednoiposoban od 53 kvadrata na trecem spratu, za malo veci sa dve odvojene spavace sobe. Ukoliko je neko zainteresovan neka se javi.

Jako je malo takvih stanova. Ja sam prvi postavio pitanje u vezi zamene i trazim isto stan sa dve odvojene sobe . Moj je 57m2. Svi veci stanovi su sa velikim terasama koje ulaze u kvadraturu stana. Komsija mi je nudio stan od 68m2 u prizemlju ali ima terasu od 9m2 koja ulazi u kvadraturu stana. Sto ce reci da je stambena povrsina izmedju mog i njegovog stana razlika samo u 5m2. Moja terasa je 3,2m2.
Srecno u potrazi. :)

MIMKA1980":1g0tuqc9 je napisao(la):
ABAXIAL stvarno nije uredu da ovako komentarišete DIANINU želju da nam ukaže na neke propuste u Ugovoru. U potpunosti se slažem sa njom pogotovo u vezi ovog dela :[box]Nije utvrđen garantni rok za izgrađeni stan, niti postupak reklamacija u garantnom roku za nadjene nedostatke, kao i za kvalitet i kompletnost ugrađene opreme i materijala (ispunjenost standarda),
[/box].
Diana, svaka pohvala na Vašoj želji da nam ukažete na neke propuste. Baš me interesuje šta će Vam reći gospodin Blagojević.

U vezi ovoga sa cim se slazete sa Dianom je vrlo jasno regulisano zakonom o Obligacionim odnosima sa cim bi svaki advokat morao biti upoznat. Na isti se Grad poziva u jednom od clanova ugovora.

Bila sam danas kod gospodina Blagojevića ,sacekao me je ljubazno, rekao je da nema ovlašćenja da zvanicno odgovara na primedbe na ugovor ,koje sam mu prosledila na e-mail ,zbog toga i nije mogao da mi odgovori u pisanoj formi. Uglavnom mi je objasnjavao da su primedbe našeg prijatelja - advokata neosnovane, i da postoji dogovor izmedju izvodjača i skupštine po pitanju garantnog roka i sve to regulisano odredbama Zakona o obligacionim odnosima -(clan 11 iz naseg ugovora )...

Ukoliko je neko zainteresovan za tende, ja sam po preporuci prijatelja nasla fiirmu koja povoljno i kvalitetno postavlja tende (ja cu staviti tendu od leksana). Obisla sam nekoliko novih zgrada na koje su oni postavljali tende. Kontakt: Miki Jankovic 063/693-154

Komsije, da li ste razmisljali o kupovini sigurnosnih vrata, s obzirom da su nasa ulazna vrata "veoma kvalitetna"? Da li neko ima iskustva u tome i preporuku za nekog prodavca. Na trzistu se nudi veliki broj razlicitih vrata i cena! Pozdrav svima

Diana":2zbcrx4g je napisao(la):
Bila sam danas kod gospodina Blagojevića ,sacekao me je ljubazno, rekao je da nema ovlašćenja da zvanicno odgovara na primedbe na ugovor ,koje sam mu prosledila na e-mail ,zbog toga i nije mogao da mi odgovori u pisanoj formi. Uglavnom mi je objasnjavao da su primedbe našeg prijatelja - advokata neosnovane, i da postoji dogovor izmedju izvodjača i skupštine po pitanju garantnog roka i sve to regulisano odredbama Zakona o obligacionim odnosima -(clan 11 iz naseg ugovora )...

@Diana, nadam se da posle ovoga nemate nista protiv mene? Takodje se obracam i MIMKA1980.

Inace, garantni rokovi su precizno regulisani u navedenom zakonu tako da to nije dogovor izmedju izvodjaca i Grada nego ZAKON.
I ostale Vase zamerke nisu na mestu, za njih takodje postoji validno objasnjenje. Pozdrav!

Evo malo svežih slika iz naselja.
Izgleda da dozvoljavaju ulazak u stan da majstori premere za kuhinju. Rekli su da mogu da dovedem majstora ali samo još sutra. Posle se zakljucavaju stanovi i nema do useljenja.
Kaže čuvar da finalno kontrolišu pojedine stvari tipa prozore vrata i posle toga još jedeno cišćenje.

Prvi red naselja sada već liči na ostali deo ali su radovi u malo većem obimu.

I mene zanima da li neko zna gde kupiti kvalitetna sigurnsna vrata, a da je istovremeno i cena povoljna?

Mene takođe zanimaju sigurnosna vrata. Čim budem dobio ponudu za vrata javljam.
Treba mi i klime. Ove godine dosta poskupele. Prošle godine smo mogli da kupimo klimu za 15-16000 a sada se te prodaju za 25000.

Findomestic banka, Dečanska 11, na ćošku, na izlasku iz Terazijskog tunela, majušna banka, liči na menjačnicu...:), ljubazno osoblej, na obe uplatnice (ukupno oko 15.600 eur) nekih 30-ak eura provizije... opet pohvale Tatici na pravim informacijama... vidimo se na basketu...

Не бих да ризикујем са баскетом...летеће саксије!

Pitanje za komsije:
Da li se PDV i ucesce placaju odvojeno ili na jednoj uplatnici?

U dilemi sam, jer po ugovoru i jedna je dovoljna.

@vsima, placanje se vrsi na dve odvojene uplatnice na sledeci nacin

1. svrha uplate - uplata ucesca,
primalac - Grad Beograd - prodaja stanova (br.ugovora) 40.1-_____/12,
racun primaoca - 840-1725740-89,
br.modela - 97, poziv na br. (odobrenje) - br.naveden u clanu 2. ugovora _____.

2. svrha uplate - uplata PDV,
primalac - Grad Beograd - prodaja stanova (br.ugovora) 40.1-_____/12,
racun primaoca - 840-1725740-89,
br.modela - 97, poziv na br. (odobrenje) - br.naveden u clanu 2. ugovora _____.

Питам се питам:
1. Да ли треба да однесемо на увид или јавимо тел. " неком " да смо уплатили учешће и ПДВ?
2. Да ли Уговором, који смо добили, можемо променити пребивалиште у МУП-у или је потребна некаква допуна?
Хвала!

Meni je objasnjeno da ce pozivati samo one cija uplata bude proknjizena najkasnije jedan dan pre zakanog useljenja kada ce se obavljati primopredaja i dodela kljuceva, dakle ne treba ih obavestavati o uplati usecsa i PDV-a.
Samo se pitam da li ce oni koji budu ucesce i PDV uplatili posle isteka roka od 8 dana od sudske overe ugovora a pre zakazanog roka useljenja placati neku kamatu na kasnjenje?
Sto se tice prijave prebivalista ne treba zuriti pre primopredaje i useljenja.

evo skenirano obavestenje

koliko ja poznajem sadsnji platni promet
sveuplate do 13 casova se knjize na racun istog dana i evidentiraju
ali da slucajno sluzbenik koji to vodi nebi otisao na kafu
uplacujem 12 jer necu u petak 13 da bi uzeo kljuceve 16 ili 17

Pa se vidimo

http://min.us/mpt7uyaxQ

Da li neko ima preporuku za nekog majstora koji bi uradio pregradni zid od gips ploca sa ugradnjom dvoje kliznih vrata koja su u zidu.
Ne zanimaju me klizna vrata koja se postavljaju da klize sa jedne ili druge strane zida SAMO ONA KOJA ULAZE U ZID. :) :bash:

Vrh