Šta je novo?

Stambeno-Poslovni Kompleks "Savska Terasa" u Železniku

Sto se mojih papira tice sve sam skupio, cekam samo papire od Graditelja. Ivica je rekao da ce biti posle 10. oktobra. Nadam se da ce odrzati obecanje.
 
Ja mislim da ce nam Ivica i ranije dati papire, jer ce oni ove nedelje predati PDV. Odmah posle toga mozemo sve da uzmemo. Meni je ona u Ljermontovoj sve izgresila :bash: :bash: , a ja nisam pogledala dok nisam dosla kuci, pa to moram ponovo. Jos mi je ostalo da overim izjavu 2 svedoka i valjda ce biti nekih parica na racunu :)
 
Izjava dva svedoka treba ako supružnici/članovi nisu evidentirani na istoj adresi. Evo kako to ide (iz posta drugog foruma):

Za one koji se pitaju - Šta se dešava ako supružnici nisu živeli na istoj adresi u trenutku sklapanja ugovora?

Opcija A: Ako ste kupili stan manji od 40 kvadrata - ništa, nemojte skupljati papire za bračnog druga

Opcija B: Ako ste kupili veći stan i želite nazad 8% za 15kvadrata procedura je ovakva:

1. Nađete dva prijatelja/prijateljice
2. Odete u sud
3. Platite taksu od 390 dinara
4. Rukom napišete da dolepotpisani svedoci izjavljuju da su <imeprezime><jmbg> i njegov/a suprug/a <imeprezime><jmbg> u trenutku potpisivanja ugovora <BROJ OVERE UGOVORA (sa poleđine, ne broj ugovora sa prednje strane)> živeli na istoj adresi u ulici <ulica i broj>
5. Ispod toga ime i prezime jednog svedoka sa linijom na kojoj će da se potpiše i ispod
6. Ime i prezime drugog svedoka opet sa linijom
7. Taj papir u dva primerka date na šalter, sa ličnim kartama svedoka, to se zavede, i papir odnesete u poresku.

Moja draga i ja smo probali da se naknadno prijavimo na istoj adresi ali nije prošlo, ipak smo morali da donesemo ovu izjavu, tako da želim da vas poštedim muka...


Inače kako ide kod povraćaja PDV-a ima na: http://subkreditnikalkulator.somee.com/ @Povraćaj PDV-a
 
Eto moj komsija Savic je bio brzi od mene pa ti je odgovorio. Uz to ti je potrebna i izjava skupstina stanara zgrade u kojoj si ziveo overena pecatom.
 
Komšije, nadam se da sad kad se uselite i prijavite na adresi više nećete imati tih problema. :)
 
Malo sam se interesovao oko ovih planova naselja i saobraćajnica. Na prvoj slici je izvod iz katastarskog stanja i lepo se vidi delimično parcelisana saobraćajnica, te se nadam da će nadležni uskoro uraditi posao.

GsQg.png


Na drugoj slici je malo širi prikaz, i levo od naselja duž pravca sever-jug se lepo vidi isparcelisana nova saobraćajnica (tkz. prva beogradska avenija http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=189115#p189115). Da se videti i nepostojeće porodilište, bazen, fudbalski teren i tribine ... :?: :!:

GsSX.png
 
Moram da se pohvalim, danas sam dobio sve papire od Graditelja, tako da sam sakupio sve potrebne dokumente i podneo zahtev za povracaj PDV-a :) :) Gospodja iz porseke me je malo oladila i rekla da ce tesko stici da uradi u zakonskom roku (15 dana za donosenje resenja) jer je sama a zatrpana je predmetima :o :dil:
Inace dobio sam informacije da ce do petka biti asfalt a verovatno i prikljucak na struju.
Pozz.
 
E svaka cast komsija i ja sam uzela sve papire od Graditelja, ali cu tek u ponedeljak predati. Pa kad se oparimo :violina: :vops: ..... Nadam se da ce nam u roku od mesec dana ispatiti parice :lol:
 
meri":zi8ok0gl je napisao(la):
E svaka cast komsija i ja sam uzela sve papire od Graditelja, ali cu tek u ponedeljak predati. Pa kad se oparimo :violina: :vops: ..... Nadam se da ce nam u roku od mesec dana ispatiti parice :lol:

Ako je verovati sluzbenici iz poreskog sa Cukarice tesko ce biti za mesec dana. Mada znam neke koji su na Novom Beogradu dobili pare za tridesetak dana.
Kad budes predavala bas pitaj kada da ocekujes isplatu, da vidimo sta ce tebi odgovoriti. .. Mozda joj se ja nisam svideo.. :grand: ... salim se naravno.
 
Vazi javljam u ponedeljak sta mi je rekla. Ako se pre toga ne posvadjam sa svima tamo :rant: :rant: :rant: Hocu pare odmah i sada :!: :!: :!:
 
dejanceja":2pspong7 je napisao(la):
Inace dobio sam informacije da ce do petka biti asfalt a verovatno i prikljucak na struju.
Pozz.

Питање је само до ког петка, јер до данас ни од асфалта ни од струје нема ни трага ни гласа. У ЕДБ-у нису знали да ми кажу кад ће струја бити пуштена, а у Градитељу кад ће прилаз бити асфалтиран.
 
Danas sam bio na gradilistu i bio sam licno prisutan kad su svi odgovorni iz Graditelja na celu za vlasnikom firme bili na gradilistu. Problemi postoje i kao sto sam se uverio uglavnom sa podizvodjacima. Sto se tice struje i grejanja bice problema. Iako je sve placeno za prikljucke, i ako su u pitanju drzavne firme (EDB i Beogradke elektrane) u ovoj drzavi moze da se radi sta ko hoce a da ne odgovara za svoje postupke ( to se posebno odnosi na drzavne firme koje su monopolisti u svojoj bransi sto je u ovom slucaju vise nego ocigledno)
Vlasnig firme g-din Zvonko je obecao da ce se potruditi da se resi asfalt i struja do kraja sledece nedelje.
 
Људи моји, тамо се ништа не ради! Све стоји како је било и пре недељу дана. Асфалтирање није почело, струја није уведена, гараже нису завршене, лифт није монтиран до краја, станови нису завршени...Дај Боже да се ми уселимо до Нове године.
 
Почело асфалтирање и сада поплочавају тротоаре. Кажу да топловод приводе крају. Струја још није пуштена. Гаража има да се ради сигурно до Нове године, а станове такође завршавају, али су улаз и ходници још у хаосу.
 
Ima li ko novih informacija o stanju na gradilisti? Ja nisam bio u mogucnosti ovih dana da ga obidjem.
 
Puštena struja, asfaltiran je put, trotoari skoro gotovi....
 
Izgleda asfaltirano :D
Počeli su da rade na toplovodu
 
meri":cm9y6wub je napisao(la):

Lepo, lepo. :)
Sad jos da nam preneses utiske iz zgrade. Imas li kakvih primedbi?
Jesi li podnela za povracaj PDV-a, sta su ti rekli kad da ocekujes?
Kako napreduju radovi na prikljucivanju toplovoda?
 
Bila sam kod one nervozne za povracaj PDV-a :bash: :dil: :bash: Nije mi nista rekla, jer onu zenu mrzi da zivi. Prijavila sam je kod sefova, jer nije htela da mi da osnovne informacije u vezi povracaja :rant: :rant: :rant: . uzas, ne mogu da verujem da neko moze tako da se ponasa.
Juce su pustali vazduh kroz radijatore, popodne su trebali i vodu, ali ne znam da li je to radjeno, jer sam kasno dosla kuci. Inace sada sve mnogo lepse izgleda od kako je stavljen asfalt i parking mesta. Ukljucili su i javnu rasvetu ispred zgrade.
 
MOLBA:

Mole se svi stanari lamele II (koji su useljeni i koji tek treba da se usele) da se okupe u subotu u 12h ispred lamele II kako bi se dogovorili oko resenja jednog problema. Iza nase zgrade svako vece skupljaju se mladici koji nisu stanari zgrade. Ulaze na terase u prizemlju i odnose stvari sa tih terasa. Problem moze da postane mnogo veci, ukoliko ga zajedno ne resimo. Stanari iz stana br.2
 
Vrh