Ja sam na Karaburmi u zgradama iz prošle faze pa evo nekih utisaka.
Pod jedan, papiri su čisti (barem do sad bili, ne vidim zašto bi se menjalo), naša zgrada je dobila uredno upotrebnu dozvolu.
Toplotna izolacija je zaista odlična, nama je grejanje u spavaćoj isključeno čak i sada kad je minus jer stvarno nema potrebe. Klimu nismo upalili zimi za dogrevanje bukvalno nijednom od kako smo se uselili. Inače mi je bolje što nisu oni ugradili klimu jer bi sigurno bila neka najjeftinija, ovako sam odabrao tačno ono što volim. Inače da, radijatori su sa kalorimetrima i grejanje se plaća po potrošnji, trenutno mi infostan u proseku izlazi isto kao za duplo manji stan u kome sam ranije živeo i plaćao ono normalno grejanje.
Zvučna izolacija je mogla da bude bolja, ne mogu da kažem da je baš pakao, ali za moj ukus je moglo za nijansu bolje, možda sam ja samo navikao na starogradnju.
Potok se oseti bukvano 2 puta godišnje (okrenut sam ka njemu), ja sam ranije živeo kod garaže GSP-a, tamo je situacija milion puta gora jer ono što najviše smrdi jeste rukavac, a on se ovde ne oseća uopšte. Inače će potok biti saniran (ubačen u cevi) gotovo sigurno, samo se čeka opština Palilula da se namoli da to uradi.
Mali Leskovac definitivno jeste problem za one koji bi gledali ka njima, ali to naselje se gotovo sigurno pretvara u novi blok zgrada čim se reši situacija na parcelama, ipak je to predobro zemljište da ostane u ovom stanju sa trenutnim cenama kvadrata stanova. Drugih problema u vezi sa tim naseljem nema, ne šetaju se po kraju, ne osećam neku paljevinu, nisam primetio da prave neke probleme, ne bi trebalo to da vam bude presudno za kupovinu osim ako je stan baš u onoj zgradi do njih i okrenut ka njima. Ipak se to raseljavanje možda oduži, znamo svi da je osetljivo pitanje.
Kraj ko kraj nije ništa specijlno ali je sasvim ok, Karaburma se inače kompletno transformisala u poslednjih desetak godina, peške možete doći do svih većih marketa, tu vam je SC Karaburma, Big Fashion, završava se Lidl, imate škole, vrtiće, u naselju i oko naselja postoje igrališta za decu.