pera.zdera
Novice
- Učlanjen(a)
- 18.10.2020.
- Pohvaljen
- 18
Izvinjavam se ako sam vas uvredio, nisam znao da ste stručnjak sa takvim iskustvom. Svaka čast, stvarno. Ali mi nije jasno zašto ste kupili stan u ZK ako vam se ne svidja kako su izvedeni radovi? Ja sam laik pa su mi možda promakle neke stvari, ali vi imate iskustva sa tim stvarima.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=803571#p803571:2esbj8vh je napisao(la):Zemunac To Be » Uto Dec 15, 2020 9:06 pm[/url]":2esbj8vh]
Da li možete da nam stučnije objasnite zašto nije dobra fasada od cigala?
[/quote]
Nema problema Pero, covek se uci dok je ziv. Moras da procitas moje ranije postove, pisao sam zasto sam kupio, kome sam kupio, koje su prednosti i mane ZK po mom misljenju. Imam jednu tetku, odrasla je u ovom kraju, penzionerka, upoznala tecu u konjickoj skoli, kaze samo novogradnja da se brzo uknjizi da ti to tetka ostavi i prepise posle, ja reko tetka ne treba nista, teto promenio se kraj, drugacije je to sve, nema vise tih konja kao nekad, ovi su sad novi neki, za 21 vek, kaze ne ne, insistiram nikako samo taj kraj i ja ispunih tetki zelju.
Sto se tice cigle kao fasade ima nesto sto se ne moze naci na internetu, ni na forumuma. Kada se stavlja fasada na kuce i stambene objekte obicno je cilj toplotna izolacija, sprecavanje hladnih mostova (nadji na internetu sta je to), i tada se stavlja jaca debljina, u slucaju ZK to je dekorativni karakter, meni se licno ne svidja, eno ti na G idi pogledaj, nije proslo godinu dana, boja cigle nije kao nova, dal je problem u transportu, skartu u prozvodnji ne znam, sledeca stvar kod cigle koja je losa jeste da ima odredjeni ciklus mrznjenja i zagrevanja, posle toga se kruni ako nije kvalitetna, danas se cigle ne peku kao nekad, i upitan im je kvalitet, nadam si da si zadovoljan odgovorom.
[/quote]
Hvala na odgovoru. Video sam na G šta se desilo, i da nije svaka ista ako se malo bolje zagledaš, kao da su prljave neke. Ali svakako mislim da je u slučaju ZK samo dekorativnog karaktera. Ali da li se okrunila nakon zime.