Zemunac To Be
Beginner
- Učlanjen(a)
- 17.01.2019.
- Pohvaljen
- 87
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=709359#p709359:2lag091l je napisao(la):Milos76 » Pon Feb 17, 2020 8:18 pm[/url]":2lag091l]Hm, ne znam koliko im je za verovati. Dosta ljudi se zali na kvalitet gradnje u G zgradi, zavrsni radovi, zvucna izolacija itd. Bilo bi dobro cuti iz prve ruke od ljudi koji su se uselili.
Evo iz prve ruke, kvalitet gradnje odgovara brzim novogradnjama gde je prioritet brzo projektovanje i jos brze izvodjenje radova, i na kraju brzi dolazak do profita. Kad se tako radi, onda se desavaju propusti, krivi zidovi, ispucale spoljne fasade, ispucao beton u garazi, itd. O zvucnoj izolaciji sam pisao u nekom postu pre. U celom G objektu sam primetio lose izvodjenje oko pvc stolarije, kad dune malo jaca kosava, vise ulazi hladnog vazduha kroz procepe, stedelo se na tome, mada ni stolarija nije nekog vau kvaliteta za ove cene. Takodje, kad dune taj vetar proizvodi se zvuk strujanja kroz procepe, ne moze da se spava nocu, to mora da se dodatno zamaze, kao pod garancijom je sve dve godine, al cisto sumnjam da ce odraditi sve te reklamacije stanarima. Primetio sam da zbog brzine gradnje i rada zimi da se sto vise stigne, namonirana je pre vremena stolarija koja na sebi ima tragove varova, tragove spoljnih fasadnih radova, itd. Stanari nemaju nikakav pisani trag o svojim reklamacijama, a nema ni povratnih informacija ni od strane investitora ni od strane izvodjaca. Sa strane investitora ne postoji kontakt osoba za reklamacije, kao ni za povratne informacije, sto ostavlja utisak neozbiljnosti investitora koji je sagradio toliko objekata u proslosti. Velika je verovatnoca da ce manje-vise vecina tih nkanadnih radova spasti na teret kupaca. Danas je postalo sasvim normalno da platis 1600 evra kvadrat i ne postavljas vise pitanja, ako nisi zadovoljan bilo cim, menjaj sam o svom trosku, lupaj i obijaj sam.
Firma koja radi izvodjenje radova preokupirana je svojim novim objektima, gde ima nove rokove, salju majstore za neke sitne reklamacije, za one radove koji mogu da se zamazu odmah. Iz vise razgovora sa odgovornim licima iz firme za izvodjenje radova sam zakljucio da oni ne znaju elemente ugovora sa investitorom i ne znaju u kom stanju treba da ostave zgradu nakon odlaska iz naselja i koji kvalitet gradnje treba da ostvare. Kvalitet gradnje je postala apstraktna imenica koju vise ne moze da definise bog otac sta predstavlja, a investitori je koriste svako po svojoj potrebi da je njihva gradnja najbolja. Uglavnom se radi se stihijski i neplanski po staroj srpskoj praksi.
Iz razgovora sa osobljem firme koja odrzava zgradu sam zakljucio da oni tek ne znaju ni sta odrzavaju, ni sta treba da bude u zgradi, oko zgrade, itd. Relacija investitor-izvodjac-firma za odrzavanje je neresiva enigma, nit raygovaraju izmedju sebe, a parice kaplju li kaplju.
Ovo je neko moje vidjenje onoga sto sam video, a obisao sam oko 70 stanova u G objektu nakon tehnickog prijema. Za kupca kome odgovara lokacija Gornji grad, solidno mora da plati za ovu pricu, ima opciju malo jeftiniju kod manjih zgrada, ali opet zavucenih, bez naselja i uglavnom upitnih papira. Ja sam izabrao ZK zato sto mi je blizu posao i zato sto sam dao 25 hiljada evra dok sam bio podstanar, sad gledajuci sve ovo iza sebe, gledacu neku kucu dalje od grada definitivno.