Šta je novo?

Stambeni kompleks Zemunske kapije - državna stanogradnja

O smrdljivosti može da se diskutuje, ali po lepom danu kada od farmaceutskog fakulteta baciš pogled ka Zemunu vidiš crnu liniju od smoga na horizontu. Kada je nizak vazdušni pritisak ne oseća se kanalizacija kao preko Save. A isto i farma svinja iz Surčina ne može da dobaci smrad do Voždovca. Ne kuburimo ni sa komarcima. Čim kročiš u Vojvode Stepe imaš osećaj da si u gradu, što se za Cara Dušana ne može reći. Nije lepo da pljuješ po ostalim delovima grada samo da bi opravdao svoju odluku da kupiš stan kod lakat krivine.
 
Samo ne prica o cistom vazduhu u bilo kom delu Beograda :(
http://stepa.rs/forum/index.php?/topic/ ... h-u-stepi/
Svaki deo grada ima toliko lokalnih gluposti da mu ne pomazu ni ruze vetrova ni bilo sta drugo. Dovoljno cesto sam u Stepi da znam kakav je tamo vazduh. A i komaraca nije manjkalo ni na Vozdovcu ove godine.

A dok "krocis" do Vojvode Stepe meni moze da se desi da sam na pola puta do centra grada.
Da ne pricamo o skandaloznom zatrpavanju Kumodraskog potoka i fekalnog jezera. Beograd je uopsteno ocajan po pitanju ekologije tako da mi je smesno kad cujem price o ekoloski prosvetljenim tackama.
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... lno-jezero
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=568894#p568894:1b2ufhnm je napisao(la):
StariPosmatrač » Pet Sep 21, 2018 10:06 am[/url]":1b2ufhnm]O smrdljivosti može da se diskutuje, ali po lepom danu kada od farmaceutskog fakulteta baciš pogled ka Zemunu vidiš crnu liniju od smoga na horizontu. Kada je nizak vazdušni pritisak ne oseća se kanalizacija kao preko Save. A isto i farma svinja iz Surčina ne može da dobaci smrad do Voždovca. Ne kuburimo ni sa komarcima. Čim kročiš u Vojvode Stepe imaš osećaj da si u gradu, što se za Cara Dušana ne može reći. Nije lepo da pljuješ po ostalim delovima grada samo da bi opravdao svoju odluku da kupiš stan kod lakat krivine.
Dugo zivim na Vozdovcu, i mogu da ga pljujem sa punim pravom, tj. kritika nije vezana za preseljenje na drugu stranu. Opstina je raspad, narkomana ima (kapiram kao i drugde), infrastruktura veoma losa (vodovodna mreza losa itd). Komaraca ima isto kao i svuda drugde, ocekujem da ce ih biti vise pored Dunava ali to nije vazno.
I da, pola Vozdovca se greje na cvrsto gorivo, tako da smrada ima dosta i zavisi od mikro lokacije. Stepa kao naselje mi se svidja jer zivim blizu u starom kraju i tamo sam mnogo puta otisao do banke itd. Ne svidja mi se sto nema prevoza i potpuno je izdvojeno, sadrzaja za ljude tamo ima i vise nego dovoljno.
Sve ovo je potpuno subjektivno, mene ul. Vojvode Stepe ne zanima jer tu nema nicega za mene i moju decu, osim guzve i smrada. Kao npr. sto ima blizina Dunava i keja, opaska da je ovaj deo kao sremska varosica je za mene plus, voleo bih da tako i ostane i da mi deca rastu u mirnijem okruzenju.
Pozdrav komsiji sa Vozdovca :)
 
"za" i "protiv" svakog kraja u BG ima mali milion. Tako mi se cini da se i ova rasprava moze razvuci u nedogled....

Nego, danas je 21.9.2018. sto mu dodje datum predvidjenog zavrsetka radova! Ima li ko poslednje informacije sa gradilista? Kakvo je stanje??
Btw, jel i vama ne radi sajt ZK? Cini mi se da je "pao"....
 
Da, danas je datum zavrsetka radova i sajt pada, kakvo poklapanje :lol:
Ima jos dosta da se radi u D i E, kao da su letos svi bili na odmorima pa se u tom trenutku i najvise kasnilo.
U Ugovorima je 15. mart i on sigurno nece biti probijen. Da li cemo se useliti do kraja godine kako se i dalje nagovestava, videcemo.
 
Bad omen.... :)
A C??? I ona prica da ce svi da predju iz C u druge zgrade da ubrzaju???
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=568947#p568947:3dy6b9fw je napisao(la):
miskobg » Pet Sep 21, 2018 2:06 pm[/url]":3dy6b9fw]I ona prica da ce svi da predju iz C u druge zgrade da ubrzaju???
Ne nego cemo svi useliti u C dok nase ne zavrse :lol:
 
darkot":1q7muh4l je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=568947#p568947 je napisao(la):
miskobg » Pet Sep 21, 2018 2:06 pm[/url]":1q7muh4l]I ona prica da ce svi da predju iz C u druge zgrade da ubrzaju???
Ne nego cemo svi useliti u C dok nase ne zavrse
200eur izdajem sobu u C :)

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
 
Zdravo svima!
Upisujem se na forum upravo zbog ove teme. Isčitala sam je od prvog posta.

Naime, nekoliko poslednjih postova me je na to navelo.

Suprug i ja smo unazad 10ak godina podstanari (na Voždovcu) a kako nam je učešće bilo nepremostiva prepreka, sada s malim detetom, ozbiljno razmišljamo o stanu u objektu G i to zbog mogućnosti da kredit podignemo samo sa 10% učešća.

Mi bismo ovim rešavali tzv "životno pitanje" tako da na NAS problemi koji su rešivi a tipa "metalac bojlera" ili "boja pločica" zaista ne bi uticali ili nas pokolebali. Međutim, kada je u pitanju kvalitet vazduha i okruženje, zaista bi nam značila vaša iskustva...

Da li je zemunski vazduh zagađeniji nego voždovački?
Da li bi se stvarno osećao smrad sa farme svinja?
U kojoj meri je zimi vazduh zasićen sagorevanjem uglja?
Da li se Dunav oseća u toku letnjih meseci?
Ima li u okolini nekih velikih zagađivača/fabrika?

Unapred veliko hvala!
 
Innuendo":376tzod9 je napisao(la):
Zdravo svima!
Upisujem se na forum upravo zbog ove teme. Isčitala sam je od prvog posta.

Naime, nekoliko poslednjih postova me je na to navelo.

Suprug i ja smo unazad 10ak godina podstanari (na Voždovcu) a kako nam je učešće bilo nepremostiva prepreka, sada s malim detetom, ozbiljno razmišljamo o stanu u objektu G i to zbog mogućnosti da kredit podignemo samo sa 10% učešća.

Mi bismo ovim rešavali tzv "životno pitanje" tako da na NAS problemi koji su rešivi a tipa "metalac bojlera" ili "boja pločica" zaista ne bi uticali ili nas pokolebali. Međutim, kada je u pitanju kvalitet vazduha i okruženje, zaista bi nam značila vaša iskustva...

Da li je zemunski vazduh zagađeniji nego voždovački?
Da li bi se stvarno osećao smrad sa farme svinja?
U kojoj meri je zimi vazduh zasićen sagorevanjem uglja?
Da li se Dunav oseća u toku letnjih meseci?
Ima li u okolini nekih velikih zagađivača/fabrika?

Unapred veliko hvala!

Mi smo petoclana porodica i takodje razmisljamo o kupovini stana u ZK. Zato sam pocela da pratim ovaj forum.
S obzirom da sam odrasla u tom kraju odgovoricu na Vasa pitanja. Kako je na Vozdovcu stvarno ne znam, ali sto se tice Zemuna i tog kraja ja subjektivno smatram da je to idealan kraj za porodice sa decom.
Kraj je miran, jos uvek se vidjaju deca koja se igraju napolju, a pri tom je sve jako blizu. Do centra Zemuna ste peske za pola sata (ja sam do Zemunske gimnazije isla peske svaki dan). Konekcija sa ostalim delovima grada je odlicna. Meni apsolutno nista nije nedostajalo dok sam tu odrastala (govorim o periodu od mojih 8 do 24god).
Sto se tice cistog vazduha, mislim da kada govorimo o gradu tesko da mozemo da govorimo o cistom vazduhu, gde god da ste. Da li je zagadjenije nego u ostalim delovima grada, nije.
Sve u svemu moje je misljenje da necete pogresiti ako je jedino sto Vas brine deo grada u koji treba da se doselite.

Srdacan pozdrav!
 
Kao sto sam vec rekao, ko u Beogradu pokusava da nadje ekoloski prihvatljive tacke gubi vreme. Najvece zagadjenje u Beogradu stvara saobracaj i lozenje. Referentne tacke koje grad koristi za merenje su uglavnom najfrekventnije saobracajnice sa usporenim saobracajem. Na primer, Omladinskih brigada poslednje vreme postaje izuzetno zagadjena, ali sta se tu moze. Veselo ce biti i ove zime, kazu drva drasticno jeftinija od ostalih energenata.

Neko opste pravilo je da si bar suprotne orjentacije od ulica visoke frekvencije i da gledas visi sprat.
Obidji grad kad su ekstremna zagadjenja, ljudi su se gusili i na Vidikovcu. U tom periodu nikom spasa nema.
 
Naravno, na Voždovcu je isto tako kad počnu s loženjem ali Bajfordova šuma pomaže, vetar pomogne, nadmorska visina i sl... Niko ni ne traži idealan vazduh pa ni stan, na kraju takav ni ne postoji, ali pomažu korisne informacije u smislu komparacije... Ukoliko Dunav kao primarna "pluća" tog dela grada više odmaže nego što pomaže, onda je to za nas veoma važan faktor u odlučivanju...
 
Podaci su stariji, pitanje koliko relevantni danas iako govore o opstim tackama:

http://www.zdravlje.org.rs/ekoatlas/08.htm

U principu vazduh u gornjem delu zemuna je uglavnom boljeg kvaliteta dok dunav mislim samo pomaze. Mnoga mesta sa iste strane dunava na bregu se hvale kojekakvim ruzama vetrova. Novi most svakako odmaze donekle, ali mislim ne previse znacajno.

Frekventnost saobracaja u cara dusana nije nista ako se poredi sa mnogim ulicama na nbg. Lozenje je mislim problem u svakom naselju, gornji zemun ima taj problem svakako. Problemi sa miomirisima farmi i deponija su takvi da sam vise puta primetio iste ispod zvezdarske sume za tri godine od bilo kojih tri u zemunu u ugrinivackoj. Lozenje je veci problem mislim... Pozicija naselja pored teleoptika, dovoljna udaljenost od autoputa i blizina dunava su za mene prednosti.

ZK su malo naselje u odnosu na stepu... Bn bos je vrvtn na istoj udaljenosti od ZK kao i udaljenost krajnjih tacaka stepe, nisam siguran, ali mi stepa deluje kao zaista veliko naselje da bi se poredilo.

Da je taj deo zemuna uspavan, jeste. Malo je zivlje ka uglu ugrinovacke i filipa visnjica gde je npr i maksi (ne znam da li je i dalje nisam prosao dugo), kao i na okretnici 17. Par stvari ce se razviti i u naselju i to je to. Ne treba ocekivati da ce kraj postati belvil...
 
Da dodam, sto se lokacije tice, na petnaestak minuta peske od ZK ste na sirokoj stazi, za dvadesetak na gardosu. Centar zemuna, kej kod hotela jugoslavija i centar grada odlicno povezani prevozom.

Ako se ikada izgradi postojala je i prica da ce jedna linija metroa ici ugrinovackom. Taman da tridesetogodisnjicu useljenja moze covek da proslavi voznjom metroom...
 
Evo o vazduhu u Beogradu za komparaciju.
http://www.beograd.rs/images/data/8e332 ... 701029.pdf

Obrati paznju koliko se razlikuju merenja na nekim vrlo bliskim lokacijama sto govori u prilog cinjenici koliko je sama mikrolokacija bitna. Sto se tice bliskosti suma ni to nema veliki uticaj, Banovo brdo i Sumice imaju veliki broj dana sa prekoracenim vrednostima cadji.
Nacin smanjenja zagadjenja je rasterecenje mikrolokacija koje su prezagusene sporim saobracajem, unapredjenje gradskog prevoza, smanjenje zagadjenja toplana i TENT-a i umrezavanje sto veceg broja individualnih objekata na cistije izvore grejanja.
Da li ti se cini da Beograd napreduje po bilo kom od ovih parametara?

Gde god da zelis da kupis stan gledaj ono sto sam ti rekao, sto visi sprat ako ti ne smeta, sto dalje od nekih saobracajnica i malih individualnih objekata. Ne mozes da gledas kraj globalno. Pominjes Vozdovac - zamisli sve one stanove u super zgradama na prvom drugom i trecem spratu uz koje su nalepljeni kucerci koji dime citavu zimu njima u prozore. Mislis da su im parametri nizi od Despota Stefana? Samo se dzabe umaras ako trazis ekoloski cistiji deo Beograda. Izbegavaj saobracajno najfrekventnije lokacije i to ti je to. Kuca imas svuda, gledaj da ne budu zgrade neposredno uz njih.
 
Lokaciju biraj prema sebi, potrebama, navikama, mogucnostima. Vidis da se ovde generalno niko ne moze sloziti oko mnogih stvari jer svakom odgovara nesto drugo. Koliko ja znam vecina ljudi na Novi Beograd i Zemun odlazi najvise zbog posla jer rade na NBGD. Niko tu nije zbog nekih drugih stvari. Samo da sto lakse ode i da se vrati sa posla. To ti u zivotu najvise vremena i oduzme.
 
Evo i ja da dam misljenje, mi trenutno zivimo u blokovima tik u Vojvodjansku ulicu, a pored nje je Bezanija i bezanijsko brdo. Vecina gradjana Bezanije, posebno uz Vojvodjansku i kasnije Tosin Bunar, kuce su u pitanju, greju se na cvrsta goriva. I recimo zimi je to veliki problem, da ne mozes da otvoris prozor koliko smrdi na cadj. A jos ako zaboravis vec u toku noci da uneses sa terase, moras ga prati sutra opet.
Ne postoji idealan kraj, cist vazduh i da je urbano. U drugim zemljama da , kod nas ne. U ZK verujem da ce biti slicno, jer su kuce okolo, koje sigurno loze. Dal toliko drasticno, opet ne znam, ali smo se odlucili za taj kraj jer volimo Zemun, i blizine posla naravno. Ako ti nije hitno cekaj ovu zimu, obilazi kraj , raspituj se pa na kraju preseci,

Najbolja ti je ruza vetrova na Dedinju tik uz JK, ili Sabana, brdo je to .. :D :)
 
Pozdrav za sve,jeli neko bio u obilasku ZK danas,dokle su stigli radovi i kada se useljavamo?Ima li neko sveže fotografije?
 
Po meni ni teoretske sanse nema da sva tri objekta kompletno zavrse pre kraja oktobra. Ima jos dosta da se radi. I to bi bio dobar datum.
Danas sam video da konacno zavrsise fasadnu ciglu na E prema F. D nisu ni poceli.
Posto komsija iz C trazi dobru kiriju, jedino da krene dogovor da mi ostali delimo te sobe u C.
 
Prema informacijama koje smo mi dobili kada smo išli da pogledamo stan, čini nam se da su rekli kraj godine i to po principu najslabije karike. Useljenje tek u narednoj godini po dobijanju upotrebne dozvole za sva tri objekta istovremeno jer su i gradjevinsku dobili isto tako. Tek kada se i poslednja završi (ovim tempom to je D) moći će da predaju dokumentaciju za upotrebnu. Tako da komšiji iz C, nažalost, plan propada... :-/
 
Innuendo":mmalf6i9 je napisao(la):
Prema informacijama koje smo mi dobili kada smo išli da pogledamo stan, čini nam se da su rekli kraj godine i to po principu najslabije karike. Useljenje tek u narednoj godini po dobijanju upotrebne dozvole za sva tri objekta istovremeno jer su i gradjevinsku dobili isto tako. Tek kada se i poslednja završi (ovim tempom to je D) moći će da predaju dokumentaciju za upotrebnu. Tako da komšiji iz C, nažalost, plan propada... :-/
Pih, a ja već napravio plan šta ću sa lovom :)

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
 
Znam, tih imaginarnih para najteže se odreći :-D tako i meni ovih koje nemam a "kupujem" stan :)

Ukoliko nekom znači, rečeno nam je i sledeće:
Da je na objektu C ostavljeno mesto po projektu za telekomunikacionu antenu, da li će je operator (isti kao i u Stepi) postaviti ili ne, na njima je

Po projektu je takođe da se na maloj parceli prekoputa objekta F a do objekta H gradi vrtić, da li će ili ne to Grad uraditi, ili pak šta će raditi sa tim mestom, opet je na njima. GDS je bila u obavezi da mesto isplanira.

U objektu A je planirano da 20% prostora bude iskorišteno u komercijalne svrhe
 
Kanta":1ncf87d6 je napisao(la):
Po meni ni teoretske sanse nema da sva tri objekta kompletno zavrse pre kraja oktobra. Ima jos dosta da se radi. I to bi bio dobar datum.
Danas sam video da konacno zavrsise fasadnu ciglu na E prema F. D nisu ni poceli.
Posto komsija iz C trazi dobru kiriju, jedino da krene dogovor da mi ostali delimo te sobe u C.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=569355#p569355:1ncf87d6 je napisao(la):
Kanta » Ned Sep 23, 2018 4:00 pm[/url]":1ncf87d6]Po meni ni teoretske sanse nema da sva tri objekta kompletno zavrse pre kraja oktobra. Ima jos dosta da se radi. I to bi bio dobar datum.
Danas sam video da konacno zavrsise fasadnu ciglu na E prema F. D nisu ni poceli.
Posto komsija iz C trazi dobru kiriju, jedino da krene dogovor da mi ostali delimo te sobe u C.
Hvala Kanta,tako sam nešto i ja mislila,kada sam pre mesec dana bila u obilasku stana.Samo mi nije jasno kako svi iz građevinske direkcije su tvrdili da je kraj radova krajem avgusta,radovi idu mesec dana unapred pa u avgustu će praviti grupe da se pogleda stan i tako još,sad vidim gluposti da ne navodim
 
Vrh