Šta je novo?

Stambeni kompleks Zemunske kapije - državna stanogradnja

Slažem se da neće valjati ako parking mesta u naselju neće biti slobodna, ali o tome nemam nikakvu informaciju nitisam pisao. Bilo je diskusije na drugim temama (zelena avenija čini mi se) da li uopšte postoji legalni način da se ta mesta izdaju jer parcela pripada vlasnicima zgrade, a to su vlasnici stanova.
 
Ne znam da li je uopste naplata parkinga na sat dozvoljena i izvodljiva, ali novcem od toga bi moglo da se odrzava naselje i da se napravi rasterecen parking.

U suprotnom ima sanse da bude haos za parkiranje, pogotovu ako "nikne" neka poslovna zgrada u blizini.
 
Ko su vlasnici zgrade? Ne verujem da su to vlasnici stanova.To bi uostalom stajalo u ugovoru koji su stanari potpisali sa direkcijom,pa bi onda po toj osnovi bilo logicno da se izdaju parking mesta,i onda bi se na toj osnovi otvorila mogucnost da se od te rente pokrivaju troskovi odrzavanja naselja....
 
Prodjoh pre neki dan, i videh da na objektu C, poceli da stavljaju kamenu vunu, barem po izgledu podseca tako. Nisam slikao nazalost.
 
Kamena vuna je postavljena pre nekih 2-3 meseca, od treceg sprata pa do krova. Istovremeno je postavljena i cigla preko kamene vune.
Donji deo (do treceg sprata) jos nisu uradili, verovatno jer tu dolazi fasadna cigla pa ce to negde pri kraju.
 
Koliko sam razumeo, u septembru je tehnički prijem zgrade. Nakon toga sledi tehnički prijem za buduće stanare (verovatno novembar-decembar).
A buduće komšije će biti pripadnici bezbednosnih snaga (ne znam na koga se ovo bas odnosi), i stanove će dobijati po promotivnim cenama :)
 
Najavljeno je da je samo ogledni stan ovde, a lokacije ce biti negde dalje za pripadnike snaga bezbednosti (jos nije odluceno tacno gde).
 
Koliko sam i ja razumeo, nece ovde dobijati stanove za 500e , nego na drugim lokacijama, Krusevac ... itd, Beograd na drugim lokacijama. Bilo je na dnevniku..
 
Mislim da je 180 prodatih dobar rezultat za ovaj period prodaje, uz cinjenicu da se trazi isplata u roku od 30 (kes) ili 120 (kreditni) dana.
 
Da li neko ima informaciju hoce li biti vrtić neki za decu u sklopu naselja?
 
Vrtic postoji u planu naselja ali je pitanje kada ce biti.
 
Bio sam danas do showroom-a jer na sajtu mi bas nesto nisu bili jasni ca cenama.
Trosobnih stanova jos uvek ima u ponudi ali im je baza bila nedostupna te nisam mogao dobiti raspored i cenu preostalih. :roll:
Sto se tice popusta: i dalje traje. Verovatno do kraja maja ili juna.
Uslovi kupovine: sve kao i do sada (veci stanovi mora garaza itd itd)
 
Svratio sam danas do gradilišta i oglednog stana... objekti CDE lepo napreduju, uveliko se postavlja izolacija. Objekat G je u levom delu došao već do trećeg sprata ako sam dobro video, suprotna stana ide dosta sporije. Najbitnija stvar je da prodaja G objekta još nije krenula i žena iz prodaje je bila prilično decidna da neće krenuti ni u junu. Bez nekog jasnog objašnjenja zašto. Takođe, rekla je da će uskoro prestati popusti za prve zgrade.
 
Treba prodati preostale stanove u prve tri zgrade pa onda G. Sto bi ovi prvi bili prazni, kad pocne grejna sezona. Nece valjda sebi praviti troškove. A za G ima vremena.
 
Podigli cene stanova. Još su ostavili dvosobne stanove sa predhodnom cenom sa 3% popusta.
 
To nije jedina novina, najvise upada u oci cena garaznog mesta.

Sad postoji cena za jednokratnu uplatu koja je prilicno povoljnija od cene sa "beskamatnim" kreditom. Dakle svi koji su inicijalno kupili garazna mesta preko njihovih "beskamatnih" kredita u sustini su ispali ovce. Jer recimo neko ko uzme kredit kod poslovne banke uz iste uslove ( 5 godina, 100 eur da bude rata mesecno, isto ucesce) Maksimalno ce na kamatu dati 700-750 (a realno oko 500 eur) sto uz cenu za jednokratnu uplatu dodje 7500. U isto vreme neko ko uzima "beskamatnu" pozajmicu placa 9000 sto je gotovo 20% skuplje. Cak i inicijalna cena koja je bila - od 8100eu ostavlja prostor od 600 eur ustede, dok uz mozda manji rok ili povoljniju kamatu kakve su sada ostavlja prostor za dosta vecu ustedu, jos ako imate dva garazna mesta moglo je da se pristedi i do 2000 eur sto je recimo pristojno uradjena kuhinja...
 
Ne mislim da smo ispali ovce, jer smo mi hteli da biramo stan a garazno mesto je bilo vezano uz trosoban stan. Ako se uzme u obzir da za trosobni nema vise popusta, tu je razlika sigurno 100eur po kvadratu ako ne i vise (sto je oko 6700eur razlike bez pdv-a). Obrni okreni bolje smo prosli nego da sada ulazimo u kupovinu :)
 
GDS kamata 2250 EUR = ili te na Srbistanskom 'beskamatna pozajmica'.

Samo što rajčuga nikako da shvati da ne postoji ništa što je beskamatno i beslpatno... ali evo na ovom primeru se sve lepo vidi i to vrlo jasno. :?

To je kao fora sa KIA automobilima, kao akcija beskamatni kredit bla bla... i onda ih pitaš pa dobro a da li je cena ista ako platim gotovinom i putem auto kredita... kaže e vidiš pa onda nije, skuplje je preko kredita za 2000 EUR...

Da me ne shvatite pogrešno, nije mi namera da bilo koga ko je kupio garažno mesto zezam ili nešto slično samo govorim da u ovoj banana državi ovakve stvari prolaze lagano, s' pola gasa... :D
 
Vrh