[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=613476#p613476:1uz6rgmb je napisao(la):
Mihajlons » Uto Apr 02, 2019 9:14 pm[/url]":1uz6rgmb]Ja sam već kupio stan u objektu G, pa me zanima, a verovatno i ostale ovde na forumu, gde možemo da potpišemo peticiju, koliko vas je već potpisalo, šta se dešavalo za vikend i kako ste uspeli da sprečite postavljanje antena?
Najverovatnije cemo i ovaj vikend organizovati potpisivanje peticije za sve koji nisu mogli prosli. Zainteresovane su i komsije iz okolnih kuca i stambenih zgrada. Kada budemo znali tacno vreme, mozemo i ovde na forumu objaviti, pa ko moze bilo bi dobro da dodje i potpise.
Proslog petka smo primetili radnike koji su u kompleksu ZK sklapali antene, koje su planirali da u subotu instaliraju na krovovima nasih zgrada.
Stanari su u subotu od ranog jutra smenjivajuci se dezurali ispred zgrade, kako ne bi dozvolili postavljanje BS i antena. S obzirom da se niko od nadleznih iz GDS-a nije pojavio da nam objasni o cemu se radi, nego smo informacije dobijali od radnika koji su samo obavljali svoj posao, morali smo da se uputimo do shoow room-a i zatrazimo odgovre na pitanja koja nas zabrinjavaju. Tamo su nam obecali da ce privremeno obustaviti radove.
Nazalost, pre toga stanare niko nije pitao a ni obavestio o tome sta je tacno planirano da se postavlja i na kojim objektima. Nikakav uvid u teh.dokumentaciju nikom od nas nije predocen, cak ni upravniku stambene zajednice, bez cijeg potpisa smatramo da se ova oprema ne moze postaviti. Krov zgrade nije nicija licna imovina, vec zajednicka!!!
Jedini dokument gde se pominje BS na objektu C, a koji su morali svi kupci da potpisu jeste predugovrno obavestenje, koje je zapravo bilo uslov za sklapanje ugovora.
Smatramo da stanari imaju pravo da budu obavesteni o tacnoj lokaciji bazne stanice, tehnickim podacima ugradjene opreme (predajnici, kablovi, antene i antenski stubovi) i proceni stetnosti zracenja koju emituje ova oprema. Tek nakon toga, ako se vecina stanara slozi i upravnik potpise, oprema se moze postavljati... Sve drugo mislim da je rusenje ljudskih prava.