Šta je novo?

Stambena izgradnja - Vojvođanska - Tošin bunar

Skituljak

Novice
Učlanjen(a)
24.06.2025.
Pohvaljen
60
Pozdrav svima,
Da pokrenemo i ovu temu jer je u toku gradnja vise objekata u ovom kraju,a cela jedna strane Vojvođanske ulice ce biti izgrađena.
I sam ću biti budući stanar jednog objekta,Vojvođanska 20,pa da krenemo odatle.
Investitor je Tron tex iz Novog Sada,bice dva objekta 2PO+PR+4+PS,40 stambenih jedinica i lokali.Jedan objekat je orijentisan ka Vojvođanskoj,a drugi ka ulici Pere Segedinca.Evo i par slika kako bi to trebalo izgledati.
2.jpg
1.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg

Poslednja izmena od urednika:
da li neko zna šta je sa one dve zgrade koje se trenutno grade u vojvođanskoj? jedna je pored rome kolor, a druga malo posle nje, na toj su strani obe. ko su investitori? koje su cene? ima li slobodnih stanova?

TronTex se pokazao kao izuzetno neodgovoran investitor, a i uzasan komsije.
Veoma uspesno je unistio citavu ulicu, kanalizaciju i nelegalno zauzeo parking i trotoar. Ima neke veze pa inspekcija ne zeli da izadje na teren jos od prosle godine.

da li neko zna šta je sa one dve zgrade koje se trenutno grade u vojvođanskoj? jedna je pored rome kolor, a druga malo posle nje, na toj su strani obe. ko su investitori? koje su cene? ima li slobodnih stanova?
Investitor za blizu Romi je Tron tex,a za drugu je Good properties.Ovde je ponuda,ali ko zna da li je azuriraju.

Sto se tice Vojdvodjanske, trenutno se gradi ili je u planu:

- Vojvodjanska 20
- Vojvodjanska 26
- Vojvodjanska 28
- Vojvodjanska 30
- Vojvodjanska 50
- Vojvodjanska 88
- Vojvodjanska 92-96

Ista infrastruktura, isti broj skola, vrtica, domova zdravlja, javnih parkinga... a broj stanara i automobila konstantno raste. Napravice od Vojvodjanske - Bulevar 4 zmigavca, kao u Vojvode Stepe na Vozdovcu.

Sto se tice cana, ludilo pravo - 3600+

Sto tice samih projekata u Vojvodjanskoj, manje-vise sve sto je trenutno u ponudi uglavnom nudi stanove na metar od magistrale gde su buka i prasina zagarantovani, ili ste u rupi bez sunca jer je susedni objekat preblizu, mnogo kosih zidova, nerazumnih struktura samo da se izvuce jos koji kvadrat vise, garazna mesta i po 2000 EUR po kvadratu, ali to je sve problematicno generalno i u celom Beogradu i Srbiji. Na delu tzv. investitorski urbanizam - Ruši kuću - pravi zgradu sa sto vise kvadrata, zgrni sto vise para, bezi. Koga briga sta i kako ce novi i stari stanari posle.

TronTex se pokazao kao izuzetno neodgovoran investitor, a i uzasan komsije.
Veoma uspesno je unistio citavu ulicu, kanalizaciju i nelegalno zauzeo parking i trotoar. Ima neke veze pa inspekcija ne zeli da izadje na teren jos od prosle godine.
Ne samo to, već je vlasnik, koji je blizak vlasti i ima već par skandala u NS, sklon da preti komšijama. Pošto su oštetili temelj kuće na koju se naslanjaju, kad su se komšije pobunile, krenuo je verbalno i fizički da im preti sa rečima da će da im namerno potkopa temelj, i da mu ništa neće moći. Malo negativnog marketinga nije na odmet, da znaju ljudi šta da očekuju ako se odluče na kupovinu ;)

Pa nemoj tako vinogradjanin, ne postoje investitori povezani sa SNSom!
to su sve Ktitori i Mecene srpske tradicije i kulture

Ne samo to, već je vlasnik, koji je blizak vlasti i ima već par skandala u NS, sklon da preti komšijama. Pošto su oštetili temelj kuće na koju se naslanjaju, kad su se komšije pobunile, krenuo je verbalno i fizički da im preti sa rečima da će da im namerno potkopa temelj, i da mu ništa neće moći. Malo negativnog marketinga nije na odmet, da znaju ljudi šta da očekuju ako se odluče na kupovinu ;)
Istina,sve sam to video pre kupovine,ali da se ne lazemo ,ko nije blizak vlasti i sa debelim vezama pa se bavi tim poslom.Sa druge strane,nasao sam stan kakav mi po strukturi odgovara,prema meni kao kupcu su bili potpuno transparentni sto se tice problema koje su imali-napravili na početku gradnje,dokumentacije,izmena u stanu,nacinu placanja,izmena u ugovoru.To mi je bilo prilično neobično jer su ugovori po principu uzmi ili ostavi.Mozda je to samo moje trenutno iskustvo...
Takodje,ono sto kao,nadam se,vas budući komsija vidim kao pozitivno jeste to da su zgrade manje spratnosti i da ce biti koliko-toliko uklopljene jedna s drugom i da sa jedne strane ima zelenila,zahvaljujuci staroj i planskoj gradnji.To je jos jedna stvar koja je meni ozbiljan plus.

Da, pretnje lomljenja glave kao iz osnovne škole.

Za razliku od njega, good properties I Brigate su se pokazale kao malo bolje komšije ali videćemo kako će se sve završiti.

Svakako želim da novim komšijama što brže useljenje 😄

Ajde ove zgrade koje se grade do Nehruove iz pravca Zemunske i djene djene. Imaju paralelnu ulicu sa potrebnom infrasteukturom te nema direktnih ulaza iz Vojvodjanske. Ali ovo posle je katastrofa. Niti su uradjeni bilo kakvi prikljucci za centralno grejanje, verovatno ni adekvatna kisna i fekalna kanalizacija. Vozila moraju direktno da ulaze u garazu iz Vojvodjanske sto nije slucaj duz cele ulice. Niti postoje parkinzi na ulici niti bilo gde blize. Ni trotoari nece postojati vise. Bici staza je vec sad neupotrebljiva na toj strani. Dodatno ce se opteretiti parkinzi prekoputa.
Takodje sa sobom ce neminovno povuci brojna pretrcavanja ulice van pesackog, ugrozavajuci bezbednost saobracaja i samih pesaka. Ovaj niz kraja nema

I na primeru ove ulice videcemo kakve su stetoticine ovi naprednjaci. Koliko su zarad brzih i sigurnih para spremni da zrtvuju zivote svih. Od planske i sasvim pristojne ulice za zivot ce napraviti novu kaludjericu. Prvo su to uradili prikljucenje autoputa na jedan njen kraj, a sada ce je dokusuriti brdom novih kvadrata. Vracar na NBG bi bila dobra reklama za ovaj deom

A vi sto kupujete stanove nemojte posle da se zalite na saobracaj, odsustvo parkinga, trotoara, guzve u saobracaju. I da svako malo trazite pesacki prelaz jer su semafori daleko. Prosto ova neplanska gradnja i pristanak na kupovinu bez osnovnih preduslova za zivot povlace to.

gledao sam stanove od ovog good properties. nenormalne cene poptuno, jer ALO TO JE IPAK VOJVOĐANSKA!

Pa nemoj tako vinogradjanin, ne postoje investitori povezani sa SNSom!
to su sve Ktitori i Mecene srpske tradicije i kulture
Naša elita 21 veka :)

Istina,sve sam to video pre kupovine,ali da se ne lazemo ,ko nije blizak vlasti i sa debelim vezama pa se bavi tim poslom.Sa druge strane,nasao sam stan kakav mi po strukturi odgovara,prema meni kao kupcu su bili potpuno transparentni sto se tice problema koje su imali-napravili na početku gradnje,dokumentacije,izmena u stanu,nacinu placanja,izmena u ugovoru.To mi je bilo prilično neobično jer su ugovori po principu uzmi ili ostavi.Mozda je to samo moje trenutno iskustvo...
Takodje,ono sto kao,nadam se,vas budući komsija vidim kao pozitivno jeste to da su zgrade manje spratnosti i da ce biti koliko-toliko uklopljene jedna s drugom i da sa jedne strane ima zelenila,zahvaljujuci staroj i planskoj gradnji.To je jos jedna stvar koja je meni ozbiljan plus.
Slažem se, ali za mene lično postoji gradacija. Postoje oni koji imaju veze jer je to nužno zlo u našem društvu, a postoje oni kao ovaj čovek koji to nosi kao orden, i ponaša se kao dahija u doba turskog zuluma. U oba slučaja mislim sve najgore o njima. Što se tiče korektnosti, uradiće sve da prodaju stan i to je pravilo za sve prodavce nekretnina. Kako ono kažu, muškarci lažu a žene se šminkaju. No dobro, vraćamo se na to da je najveća prednost zapravo ono što su komunisti izgradili, e sad pitanje je kako će to izgledati kad se sve izgradi i svi nagrnu u te parkiće.

gledao sam stanove od ovog good properties. nenormalne cene poptuno, jer ALO TO JE IPAK VOJVOĐANSKA!
Misliš jedna od najstarijih ili možda i najstarija ulica na Novom Beogradu? Dobro možda sam pristrasan jer sam odrastao u Staroj Bežaniji, pa pamtim neka druga vremena, ali mi je Vojvođanska daleko bolja opcija od kojekakvih Zemunskih mahala, gde se kvadrat prodaje po istoj ako ne i većoj ceni. Činjenica je da više nema slobodnih površina za izgradnju na Novom Beogradu, i to je glavni faktor što su tolike cene. Vojvođanska makar ima razvijenu infrastrukturu, škole, javni saobraćaj koji povezuje sa centrom, blizu su supermarketi, može se svuda biciklom, povezanost sa aerodromom i autoputem je odlična, itd. Ja bih pre rekao da su cene nenormalne obzirom da je to sve neki srednji nivo gradnje i opremanja stanova.

Test inteligencije
Ili onoga sta ko vise zeli u svom okruzenju,da li samo beton-blokovi 64,65,ogromne zgrade,li ovo sto je meni neprocenjivo,pogled u park i zelenilo,manji objekat koji nije garden,vila,residence....Meni vredno mnogo vise od onoga sto je trenutno 4000+ po NBG.A da su nažalost sve cene nenormalne i previsoke,da svi manje vise znamo uzork svemu tome i da se gradi tako kako se gradi i betonira sve redom,jesu,ali tome mozemo stati na kraj samo kao društvo a moje mišljenje je da je tu mrka kapa.

Čisto za upoređivanje cena - u februaru 2024 smo žena i ja gledali poslednji trosoban stan u prvoj zgradi Good Properties (jedina trenutno izgrađena i useljena). Cena je bila 2450 sa PDV-om i to je bio poslednji stan u prodaji, ostali su se prodavali za nižu cenu.

Čisto za upoređivanje cena - u februaru 2024 smo žena i ja gledali poslednji trosoban stan u prvoj zgradi Good Properties (jedina trenutno izgrađena i useljena). Cena je bila 2450 sa PDV-om i to je bio poslednji stan u prodaji, ostali su se prodavali za nižu cenu.
pa to ti kažem, može biti i najstarija ulica na svetu, rast za 1000+eur po kvadratu kroz cirka godinu dana je bukvalno test inteligencije

Počela je 88 @vinogradjanin

Odgovorio bih i @KOSSA @mp3mp3 @Skituljak @Extroniks @Nnn062 @Zoran80, no ipak ću sve pojedinačne osvrte objediniti u jedan post, ali da se u startu ogradim - mislim da je pranje sivih para kroz ulaganje u izgradnju stambenjaka dostigla takve nivoe da zaista više nije pametno kupovati nekretninu ne u Vojvođanskoj, nego u celom Beogradu.

Prešišali smo cenovno Beč, Atinu, Budimpeštu... Mislim da se stvari neće mnogo promeniti i da nas ovo kretanje neminovno vodi u dva trenda - još masovnije renitranje i znatnu suburbanizaciju. No ovoj polemici je mesto na drugoj temi/temama.

On topic, bahatost i bezobrazluk investitora u Vojvođanskoj je samo refleksija miljea iz kog oni potiču i istovremeno ono na čemu treba sami sebi da se zahvale jer ih je to i dovelo do pozicija moći, imućstva i uticaja.

S druge strane, Vojvođanska jeste po mnogo čemu objektivno bolji izbor od starih blokova, "zemunskih mahala" kako neko reče, i kojekakvih brdovitih periferija koje stvarno nemaju infrastrukturu, od trotoara pa nadalje. Bežanija, tj. Vojvođanska je IMA.

Rekonstrukcijom 2014. je mnogooo povećan kapacitet vodovodne i telekomunikacione mreže, uvedena je i kišna i fekalna kanalizacija, sada je u toku gasifikacija, i sve to daleko prevazilazi potrebe individualnih domaćinstava koja polako nestaju. Dve škole IMAJU kapaciteta za 3 x više đaka, koliko je i bilo u doba kad su bile nove, samo im treba rekonstrukcija zbog dotrajalosti. Pijaca takođe može da proradi ako je toliko potrebna (potrebnija od parkinga-garaže). Prašina, buka saobraćaj - više su babaroge, jer Vojvođanska ima pristojan trotoar, širi nego BKA na primer, plus zeleni pojas i lep drvored, a saobraćajno opterećenje je rekao bih, slično. Magistrala je nešto drugo, dalje niz ulicu, prvi semafor posle kružnog toka. Da ne mešamo babe i žabe.

Dakle, infrastrukturni kapaciteti Vojvođanske opravdavaju izgradnju višespratnica. Lokacija takođe - Vojvođanska je u sred Novog Beograda, između Blokova i Kose, i ko je percipra kao neki kraj udaljen ili odvojen od grada mentalno je u ranim '80-im godinama 20. veka. Na cenu sam se već osvrnuo na samom početku.

E sad, loše urbanističko planiranje, izostanak pristupnih saobraćajnica, zelenih i javnih površina, javnih parkinga, prilaz garažama sa glavne ulice preko tortoara, manjak komercijalnih, zdravstvenih i kulturnih obejkata i tsl... je drugi padež, i jeste veliki minus, ali opet ne toliki kao stanovanje u nekoj stešnjenoj sedmopratnici podignutoj na bivšem kućnom placu od 2-3 a u nekom, na primer, vračarskom ili voždovačkom sokačetu gde je kapacitet vodovoda i kanalizacije isti kao '60ih, gde dva auta ne mogu da se mimoiđu, trotoari okupirani parkiranim vozilima i kerećim izmetom, a pešaci se redovno kreću sredinom kolovoza, i to barem 300 m, da bi - ugledali drvo.

I za kraj, jedno sasvim intimno mišljenje - kamo lepe sreće da se u Vojvođanskoj i dan-danas čuje blejanje ovaca, skičanje svinja i kukurikanje petlova. Zaista bi bilo bolje i zanimljivije.

Rekonstrukcijom 2014. je mnogooo povećan kapacitet vodovodne i telekomunikacione mreže, uvedena je i kišna i fekalna kanalizacija, sada je u toku gasifikacija, i sve to daleko prevazilazi potrebe individualnih domaćinstava koja polako nestaju
Bezaninac sa vecinom od izrecenog bih mogao da se slozim. Ali za kapacitete infrastrukture bas i ne. Znamo kako Vojvodjanska izgleda posle svake imalo jace kise. Dalja betonizacija ce samo jos pogorsati taj problem.
I izgradnja visespratnica nije problem kada je planski uradjena. Ali vecina ovih placeva je toliko uska i izduzena da se plasim hibrida i improvizacija koji ce iz toga proistaci. Druga stvar bi bila kada bi se ceo taj deo u jednom komadu isplanirao i izgradio. Nazalost ovako znamo kako ce ispasti.

Vrh