Znam za taj neki projekat i neki plan spajanja Zaplanjske sa mostom na Dusanovcu (ta varijanta po dve trake sa obe strane ulice,znaci 4 trake) ali tako nesto je nemoguce zbog Marinkove bare i cigana koji tu zive (vecina).Nema sanse da njih neko odatle raseljava,pogotovo sto su to legalni objekti (opet vecina).I sad je jako tesko u odredjenom periodu preci most,kolone se ponekad stvaraju cim se krene niz Jahorinu i ponekad se ceka i pola sata.
Ulica ispod Zaplanjske,tj moja (Dimitrija Marinkovica) jeste sira,ali samo sa one strane koja je blize Darvinovoj,mada i tada je frka za 2 auta da se mimoidju,jer se kola po ulici parkiraju uz trotoar,ne na njemu.Ukoliko je tacno da ce se iz ove ulice ulaziti u garaze onda ce biti veliki problem,jer narod koji dolazi iz grada (centra,preko Dusanovackog mosta pa Zaplanjskom) nema sanse da ide pravo do pumpe pa da se spusta Darvinovom i skrece desno,vec ce svi kod semafora (ugao Siva Stena - Zaplanjska) skretati desno u Sivu Stenu i onda levo kroz uzani deo Dimitrija Marinkovica.Tu se nalazi i skola,i ranije nije bilo toliko guzve,sad svi dovode decu kolima u skolu (i dolaze po njih kolima),i vec sad je guzva,mogu misliti kako ce biti kad se otvori trzni centar.
Sto se tice prodisavanja,sasvim si u pravu,to sad vec lici na nesto,i bice super ako se napravi fasada trznog centra kao na slikama (one fore sa staklom itd).
A da,postoji jos jedan primer,ali nije slican ovom.Kad su odavno porusili nelegalne lokale kod Plavog mosta, u naselju Medakovic 2,ceo taj prostor je prodisao,i jos su uradili neki parkic pa sam se ja odusevljavao ko da mi prave trzni centar ispred kuce