Šta je novo?

Srbija - zlatna strana medalje

Hulja se ispisao iz sveta ljudi. On vise nije covek nego demon.
Antropoloski, on je kao vestica iz "Ivice i Marice", Bauk.
Iz politike usao je u domen bajki i magije.

Deca pesmicom teraju zlo, oslobadjaju zemlju od zloduha.
Kao u prastarim obicajima, deca pesmom izgone demona koga podrzava EU.

zvala - lagala-krala-varala-smarala

Poslednja izmena:
Zamislite da čitate "Politiku", nalazite se u izolovanom delu populacije, koji veruju da je Vučić "patriota", a studenti "strani agenti". I onda ti odjedanput bljesne izjava Predsednika: Zovem najjače strane agente sa Istoka i Zapada da me podrže

To bi bilo kao kada bi Karađorđe pozvao Turke Osmanlije da se obračunaju sa ustanicima. Pa da sam ga sto puta podržavao, za to bi mi namastio kolac. Niti bi Karađorđu palo na pamet, niti bi bilo kome u narodu to palo na pamet. Ovaj više ne zna kako da se obraća ni svojim biračima.

Zamislite da čitate "Politiku", nalazite se u izolovanom delu populacije, koji veruju da je Vučić "patriota", a studenti "strani agenti". I onda ti odjedanput bljesne izjava Predsednika: Zovem najjače strane agente sa Istoka i Zapada da me podrže

To bi bilo kao kada bi Karađorđe pozvao Turke Osmanlije da se obračunaju sa ustanicima. Pa da sam ga sto puta podržavao, za to bi mi namastio kolac. Niti bi Karađorđu palo na pamet, niti bi bilo kome u narodu to palo na pamet. Ovaj više ne zna kako da se obraća ni svojim biračima.
Pa zna da ima još uvek nešto hordi glupaka koji će da mu se klanjaju i veruju šta god da kaže i uradi.

Kao onomad pre par nedelja:
"...mi nismo kao ovi bogati..."
A na njemu garderoba od par hiljada evra.

I glupe horde koje to gutaju odnosno ne primećuju i ne rezonuju kontradiktornost i licemerje.

Ja sam bas malopre pricao sa majkom jednog drugara i rekla mi je kako sumnja u proteste jer se 2000. posle svega pokazalo kako je Amerika podrzala otpor...

Za zlatnu stranu medalje: srpski narod i protesti za rad institucija u Srbiji. Rezimiram u glavi dok setam po kisi i idem po bolju obucu jer sam ispao glup i mahinalno otisao u patikama za trcanje. :D
Pocetkom decembra smo se sokolili blokadama, ali, realno, nema od ovoga nista.
Krajem decembra je narativ bio da ce protesti da zamru preko praznika i da nema od ovoga nista.
U januaru je prica bila da je to sve lepo, ali da ne vodi nikuda.
Studenti objavili da idu pesice za Novi Sad, vecinski ljudi rekli da je to besmisleno a i nerealno, da se hoda toliko.
Krenule masovne setnje po celoj Srbiji i niz mega skupova u najvecim gradovima.
U februaru je prica bila da su setnje dzaba i da to nije nikakav pritisak na vlast, da to ne vodi nicemu.
U martu se iscekivao beogradski protest ali je primeceno da je to dan D, ako tad ne padne vlast, sve je bilo uzaludno.

Danas, 11 dana kasnije, po hladnoci i kisi, na radni dan u 15h narod izasao da podrzi blokadu Brankovog mosta. Nikad vise protesta u svakoj opstini u drzavi. Tuzioci i sudije imenom stali iza protestnog saopstenja, za sad 15% od ukupnog broja istih na listi. Medicinsko osoblje povlaci simbolicnu crvenu liniju ispred svojih ustanova. Slike sa protesta 15. obisle svet, masa influensera se zainteresovala i dala podrsku. Pojedine zvanicne institucije zahtevaju od vlasti da se izjasni povodom upotrebe oruzja protiv stanovnistva. Stidljivo cure informacije da su bivsi specijalci uz pomoc bajkera i studenata imali organizovane strategije odbrane skupa i da su studenti imali svoje ljude u strukturama zla kao dousnike. Policija po prvi put pocela da sklanja i hapsi nasilnike koji napadaju demonstrante. Pocela jurenja po ulicama. Poceli lokalni zborovi. Pocele jajade. Ustanovljen izraz "Standarmerija". Ustanovljen izraz "dinstanje".

Vest iz 2024. o ovom topu.

Vest iz 2024. o ovom topu.
ima i domaći
samo što je ovo za crnu stranu medalje

1743266445377.png

Kraljevina Srbija je 1914 ušla u rat kako bi pokazala da ima suverenost i da ne dozvoljava istrage stranih agenata na svojoj teritoriji

Vrh