Šta je novo?

Srbija - zlatna strana medalje

Bogoslovija u blokadi, sad je zvanicno ceo univerzitet u blokadi
Kada bi krenula lancana reakcija, da profesori na bogosloviji podrže studente, pa da SPC podrzi, to bi bilo to.
Podrska SPC-a bi imala ogroman znacaj
Podrska SPC-a studentima bi bila moguca ako bi studenti mogli to da plate.
SPC radi samo za tvrdu valutu, to je veoma komercijalna organizacija koja se bavi proizvodnjim i prometom duhovnosti, pravoslavlja i svetosavlja.

Dobro Cotra i ti preterujes. Ljudi koji su se javno suprotstavljali mafiji prethodnih 12 godina su zestoko naje*******avali, neki su i glavu gubili. Zato su oni heroji, ali ne mozes ocekivati od svakog da bude heroj, onda bi to bilo svakidasnje.

Dobro Cotra i ti preterujes. Ljudi koji su se javno suprotstavljali mafiji prethodnih 12 godina su zestoko naje*******avali, neki su i glavu gubili. Zato su oni heroji, ali ne mozes ocekivati od svakog da bude heroj, onda bi to bilo svakidasnje.

Ali koliko ima takvih ljudi?

Oliver Ivanovic
Srdjan Skoro
Petar Zlatanovic
i
ovi sada uhapseni posle 01.11.

od 2012, do 01.11.2024. nije ih bilo bas mnogo?
Ili jeste?

Cvijan je platio glavom
Po Obradovica su dosli dzipovi u sred radnog vremena, mesec dana se nije znalo ni ko ga je odveo ni gde.
Mali Senta i inspektor Milinkovic kojima je zivot ugrozen.
Policajka Katarina je po meni isto u kategoriji.
Evo sad i Djajic je izasao odmah javno.

Cvijan je platio glavom
Po Obradovica su dosli dzipovi u sred radnog vremena, mesec dana se nije znalo ni ko ga je odveo ni gde.
Mali Senta i inspektor Milinkovic kojima je zivot ugrozen.
Policajka Katarina je po meni isto u kategoriji.
Evo sad i Djajic je izasao odmah javno.
jeste, u pravu si, bilo ih je jos 5 ili 6.

Djajic je to uradio da spase glavu. On je krunski svedok i da nije odmah otisao u medije bio bi mrtav do sada.
Ali vidis kako se masa lako obracunala s kriminalcima.
Bitno je ne biti fin, ugladjen, uctiv.
Bitno je ne biti tzv gradjanin. Nego biti covek.
Kriminalci razumeju samo jedan jezik.

Ja znam samo za jednog novinara RTS-a koji se pobunio, a to je bio Srdjan Skoro.
Ne znam da je neki sudija/tuzilac itd dao ostavku.
Cak i sada ksda je optuznica za nadstrenicu namestena, nema otpora medju njima.

Ovde ako neko ubije, to će pre biti neki potpuno sluđeni i izmučeni radnik čistoće ili nekog vodovoda, nego profesionalni ubica i kriminalac koji zna zašto je tu gde je. Ddbornici u NS su otišli do JKP ČIstoća da traže direktora, najgoru penu i histeriju su trgli neki socko najobičniji radnici, iz ubeđenja, a ne zato što su dobro plaćena stranačka vojska ili kriminalci.

To pokazuje i kako su Srbi bedan i plasljiv narod.
12 godina zive u strahu od jednog g..vna.
Nije to problem samo kod Srba. To je isti onaj problem koji se javlja i u ratovima kada se 5 stražara (mučitelja) iživljava nad 100 zarobljenih koji sebe smatraju za bespomoćne, a realno kada bi se organizovali verovatno bi ih pojeli za doručak. Ako postoji neki psiholog na forumu možda bi mogao da objasni tu pojavu, jer nikad sebi nisam mogao da objasnim kako 5 siledžija može da rasturi protest od 100 ljudi ili 5 mučitelja u logoru da zlostavlja 100 ljudi bez da im se ovi suprotstave.

Moguće da se tu nekako uspostavi taj subordiniran odnos, jer moguće da se svako ponaosob individualno plaši takvih ljudi (fizički jači i spremniji, opasniji) pa jednostavno uprkos tome što je fizička snaga u grupi ipak na strani tih ljudi koji sebe individualno smatraju za slabije.

Moguće da je to isti triger kao i recimo kada se neko odrastao ĉovek izdere na grupu dece od 10 godina koji pognu glavu i ćute, iako su u biti u grupi sigurno jači od tog pojedinca i mogli bi da mu naude, ali strah se javlja jer su oni pojedinačno svesni da su slabiji i da ne mogu da naude odraslom ĉoveku

Konkretno ako pricamo o danasnjem slucaju iz Novog Sada, krimosi ce da te izbodu nozem i jos ces ti osvanuti kao nasilnik na rezimskim medijima, a onda ce tebe jos zatvoriti, a njih pustiti.

1734115342755.png

Ne znam zasto ljudi ne nose one biber sprejeve? Da li je to nezakonito? Vrlo je efektno za odbranu od jacih od sebe. Jos se mogu koristiti oni za medvede 🙂

Свака му је на месту. Слажем се са њим са свим што је навео, осим да ће бити заборављен, неће. Он ће остати упамћен као једна од највећих пошасти 21. века која нам се десила.
1734117629595.png

Добар коментар са српског Редита:
Остаће запамћен као највеће зло и катастрофа која је задесила несрећну Србију. Болесни створ који уништава све што је пре њега постојало од Хотела Југославија до Добровићевог Генералштаба и Савског Моста, и што је покушавало да стави до знања нама како пре њега ничег није било, а кад је он дошао, ми смо се препородили. Болесни створ коме је сметало постојање цивилизације пре њега. Исто важи и за смрада Шапића коме смета Музеј Југославије и Кућа Цвећа. Надам се да ћемо их се решити једном за свагда!
200w (1).gif

Болесни створ који уништава све што је пре њега постојало од Хотела Југославија до Добровићевог Генералштаба и Савског Моста, и што је покушавало да стави до знања нама како пре њега ничег није било
Od svega sto je ovaj zasro oni navedu tri stvari koje je i trebalo rusiti, redditovci uvek zablistaju.

Konkretno ako pricamo o danasnjem slucaju iz Novog Sada, krimosi ce da te izbodu nozem i jos ces ti osvanuti kao nasilnik na rezimskim medijima, a onda ce tebe jos zatvoriti, a njih pustiti.
Mislim da je ipak u pitanju to što je veći deo tih ljudi normalci da tako kažem. Ljudi koji su se poslednji put potukli u osnovnoj školi, i koji nemaju tu da tako kažem uličnu školu, i u takvim situacijama očigledno nije lako čak ni kad si u grupi znatno brojčano nadmoćniji ući u direktan sukob sa nekim sa kim ti je jasno da ne bi imao šanse na ulici.

Sumnjam da je više od 1-2% normalaca spremno na tuču, za razliku od tih ljudi koji su tu po zadatku.

Od svega sto je ovaj zasro oni navedu tri stvari koje je i trebalo rusiti, redditovci uvek zablistaju.
Ni ja ne mogu da gledam crno belo i slažem se sa tvojom konstatacijom. Verovatno nekom ko prvi put čita moje postove, a ko je pri tome politički ostrašćen (nebitno na čijoj strani) bio bi u velikoj konfuziji na čijoj sam ja strani , a zapravo sve ove događaje gledam da posmatram racionalno, sa distance

Ni ja ne mogu da gledam crno belo i slažem se sa tvojom konstatacijom. Verovatno nekom ko prvi put čita moje postove, a ko je pri tome politički ostrašćen (nebitno na čijoj strani) bio bi u velikoj konfuziji na čijoj sam ja strani , a zapravo sve ove događaje gledam da posmatram racionalno, sa distance
pa da. To je zbog te distance.

pa da. To je zbog te distance.
MC, mora čovek da zadrži tu filosofsku distancu u današnjem vremenu da bi sačuvao pre svega mentalno zdravlje. Preveliko unošenje sebe u stvari i događaje na koje ne možeš utičeš može samo negativno da utiče i na mentalno i na fizičko zdravlje. Pogledaj samo koliko ljudi ima problema sa štitnom žlezdom (hašimoto), koliko ljudi ima razne druge tegobe koje se održavaju na njhovo fizičko zdravlje. A ja sam ubeđen, iako nisam doktor da je dobar deo tih stvari uzrokovan na nervnoj bazi.

Ovako kada imaš pristup životu sa filosofskom distancom, onda nemaš to emotivno konektovanje sa stvarima na koje ne možeš da utičeš, i možeš mnogo trezvenije da ih sagledaš, a energiju čuvaš za stvari na koje možeš i moraš da utičeš (posao, porodica, prijatelji). To je moja životna filosofija

Vrh