Šta je novo?

Srbija - zlatna strana medalje

Ovo je stvarno sjajna vest! Takvo bogatstvo koje imamo a kojeg ni sami nismo svesni mora ne samo da se ocuva nego i da se da mogucnost ljudima da vide sta sve tamo ima. Steta da stoji i da se ne koristi jer je u tom slucaju potpuno bezvredno. Super!

Polako, polako, o Kinoteci i njenoj obnovi se pise vec jedno 10 godina!

Sjajna vest!
@Milance
Ne bih se slozio sa tobom. Kinoteka(arhiv) je prosle godine preseljen u najsavremenije nove depoe koji su sagradjeni(greenfield) od novca Francuske vlade. Ovo je vec sledeci korak, gde ce se finansirati opremanje labaratorija i digitalizacija celog materijala. Posle bi bilo fino da drzava mogla i da obnovi ili sagradi i nove sale za projekcije i onda vec mozemo da kazemo da smo Kinoteku postavili na noge. Znaci nije da stoji proces, zapravo bas lepo napreduje. :kk:

^^Tacno. Taj novi skladisni prostor na KOsutnjaku je super napravljen - to je valjda jedna trecina posla.

Razocaravajuce je sto se sa onom zgradom na Studentskom trgu nista ne desava vec me sa onom cevkom za sut podseca na onu zgradu iz Home alone 2 gde se mali Kevin skrivao od zlih bandita! :)

Imam jedno pitanje ako neko zna, mozda ti Nenade. Jel ta stara zgrada kinoteke nekad bila zgrada beogradske berze pre komunizma?
Nesto mi se cini da sam to negde citao ili video, ali nisam siguran jel mi se pomesalo.

Zgrada Beogradske berze je bila zgrada Etnografskog muzeja. ;)

U zgradi Kinoteke je osnovan Crveni krst Srbije, valjda, ima tabla koja stoji na zgradi.

KiD":3qurvy1n je napisao(la):
Sjajna vest!
@Milance
Ne bih se slozio sa tobom. Kinoteka(arhiv) je prosle godine preseljen u najsavremenije nove depoe koji su sagradjeni(greenfield) od novca Francuske vlade. Ovo je vec sledeci korak, gde ce se finansirati opremanje labaratorija i digitalizacija celog materijala. Posle bi bilo fino da drzava mogla i da obnovi ili sagradi i nove sale za projekcije i onda vec mozemo da kazemo da smo Kinoteku postavili na noge. Znaci nije da stoji proces, zapravo bas lepo napreduje. :kk:
U pravu si pogresno sam se izrazio. Hteo sam da kazem da se nista nije preduzimalo ali se u poslednje vreme puno uradilo.

kinoteka.jpg

Evo i slike kako izgleda jedan od tih novih paviljnona iz komleksa za skladistenje filmske gradje.
U pravu si Nenade, planovi su veliki i planira se izgradnja jos nekoliko ovakvih depoa.

Zar nije taj "depo" bio crvene boje? Ili je mozda donji deo koji se ne vidi...

@KiD
E, izvini, tek sam sada video pitanje gore, ali vidim da ti je Ambassador odgovorio ;)

Волели или не волели ову музику, мислим да нам је баш сад требала једна оваква вест

Kareras oduševio Beograđane
24. februar 2008. | Tanjug

Proslavljeni tenor Hose Kareras nastupio je sinoć u prepunoj Beogradskoj areni sa sopranom Natalijom Ušakovom i Simfonijskim orkestrom RTS, na koncertu, kojim je dirigovao David Himenes.

196572682747c15d711e6ab956589285_extreme.jpg

Kareras je oduševio beogradsku publiku koja mu se odužila čestim frenetičnim aplauzima i ovacijama, posebno kada je na bis otpevao čuvenu "Granadu".

Na repertoaru koncerta "Mediteranska strast" bile su arije Pučinija, Ribasa, Maskanjija, Lehara, Kabaljera i drugih, dok su posebnu draž prestavljala dua sa mladim sopranom Ušakovom.
...
извор Б92
цео текст http://www.b92.net/kultura/pozoriste/vesti.php?yyyy=2008&mm=02&nav_id=286148

Evo, i ja da stavim neku informaciju ovde.. :)
Četvrtak, 28. februar 2008.
Održana „elektronska” sednica Opštinskog veća
U opštini Novi Beograd danas je po prvi put održana „elektronska” sednica članova Opštinskog veća, tako što su članovi tog tela umesto pisanih materijala sve tačke dnevnog reda dobili u elektronskoj formi, a sam tok zasedanja pratili su preko laptop računara.
– Uvođenje novih tehnologija i načina rada doprineće većoj efikasnosti i znatnim uštedama. U toku je i redizajniranje internet sajta naše opštine, koji je po oceni stručne javnosti nedavno uvršten među 50 najboljih u zemlji. Već duže vreme građane o svim važnim pitanjima obaveštavamo putem automatskog govornog aparata, a uveli smo i naručivanje dokumenata putem interneta – rekao je Željko Ožegović.
Izvor: Boinfo
Link: http://www.beograd.org.yu/cms/view.php?id=1307384

^^^ Kako je ovo efikasno, nemam pojma. Ako im je opstina platila laptop racunare, onda alal im vera! //sarkazam

Da vas malo oraspolozim, evropski reunion moje srednje skole iz SAD ce se izgleda odrzavati u beogradu - i pored politicke situacije ljudi su odlucili da dodju - jer se ne plase...a zele da vide grad... :)

I proslog vikenda sam bio tu sa portugalskim turistima koji se nikad bolje nisu proveli (a tumarali sami gradom, na kraju zavrsili u nekoj birtiji sa vojnicima, i super im je bilo)

:D
Inače, jedna od boljih birtija za blejanje, koja je u centru je Hotel Toplice, sada Rojal, radi 24h, a ima i stranaca i apsolutnih propaliteta, jedan od najčudnijih mikseva koje sam ikada video..

Čaviću zlato i novi evropski rekord
Srpski plivač Milorad Čavić na SP u Ajdhovenu došao do novog zlata na 50 metara - delfin, popravivši sopstveni evropski rekord

image.php

Plivač iz Srbije Milorad Čavić osvojio je zlatnu medalju u disciplini 50 metara delfin na Evropskom prvenstvu, koje se održava u holandskom Ajndhovenu.

Čavić je 50 metara isplivao u vremenu novog evropskog rekorda, koji iznosi 23,11 sekunde.
Srebrnu medalju osvojio je Ukrajinac Sergej Breus (23,48), a bronzu Španac Rafael Munjoz Perez (23,60).

On je sinoć u polufinalu ostvario najbolje vreme, a stazu od 50 metara isplivao je za 23,25 sekundi, što je do večeras bio novi evropski rekord u ovoj disciplini. On je osvojio zlatnu medalju u disciplini 50 delfin u decembru 2007. godine, ali u 25-metarskim bazenima u Debrecinu, a tada mu je evropski rekord u malim bazenima izmakao za samo dve stotinke.
извор Србија спорт
линк http://www.srbijasport.com/vest.php?news_id=11012&sport_id=30

^^ Jeste zlatna strana, i svaka mu cast, ali mi je seljacki sto se slikao sa onom majicom... sta sad, valjda ce sve to proci... bravo, Cavicu!

Vrh