tragac
Expert
Može i Šešelj na listu. I Simo Spasić. Uostalom, ono što smo videli u Loznici nije daleko od toga
sve je to sada u domenu spekulacija jer Hulja nema razloga da raspise izbire, a gradjane uglavnom nista be zanimaMože i Šešelj na listu. I Simo Spasić. Uostalom, ono što smo videli u Loznici nije daleko od toga
Tako je. Mora da se srbuje, makar iz prakticnih razloga.Хватате се за естетику. Морате се помирити са тим да лево-европско-грађанска естетика пролази само у БГ и НС. У осталим местима мора да се Србује пошто је такав укус народа. СНС деценију ипо доминира политички због гадљивости салонских опозиционара према простом народу са шајкачама који ипак воли вашаре, ракију и печење, и дражи су му Путин и Медведев него Марта Кос, Фон Дер Лајер, Макрон и Шолц.
MIslim da je povezivanje sa Muslimanima iz NP jedan novi i bolji oblik Srbovanja koji nikog ne ugrozava.Kako se to srbovalo u Novom Pazaru, u kome nije bilo ni šovinizma, ni nacionalizma već maksimalno uvažavanje tuđih tradicija, kukture, običaja. Vijorila se samo državna trobojka uz zastave jedinica lokalnih samouprava i fakulteta.
Jel to srobovanje postalo poželjan termin dobre konotacije? E onda super, to me raduje.
Samo nek se ovako Srbuje i sportskim akcijama preko Hrvatske do Evrope... Samo napred.
Neka opozicija i studenti srbuju malo kad treba i gde treba samo i samo da bismo se rešili ovog zla. Ako baš mora, neka bude malo i toga.
Ja se slažem s time i podržavam ih u tome, samo što to mora da ide taktički i postepeno, inače se odmah stvori otpor i inat kod takvih ljudi (Srbendi).To je sve deo sire price koju su studenti pokrenuli da se pojmovi srbovanje i nacionalizam kao i simboli koji ih prate spasu od primitivizma i onih koji ih koriste kao plast da sakriju sopstvenu pokvarenost i lopovluk. Da nacionalizam znaci poznavanje istorije svog naroda, drzave, svog kraja, postovanje predaka, njihove borbe i zemlje koju su nam ostavili zrtvujuci sebe.
У Новом Пазару је апсолутно било национализма, то је први пут да сам икад видео Бошњакиње да машу националном заставом
Ovo sto si opisao je upravo nacionalizam za mene, a ove negativne pojave su lazni nacionalizam koji je kod nas vec dugo preuzeo dominantno mesto pa se sam termin nacionalizam poistovecuje sa tim ruznim pojavamaMahanje državnom zastavom naravno nije nacionalizam. To je osećaj pripadništva državi, zdrava emocija, bogu hvala uprkos nacionalistima da se dogodila i uprkos onima koji na nacionalističkim tenzijama i podvojenosti jašu i vladaju da bi pljačkali, na jeftinom falsifikatu istorijskih činjenica, potpiruju razlike samo zarad svojih fotelja...
Srećom studenti, kao neopterećeni mladi mozgovi koji se na budalaštine ne lože su to uspeli da prozru, porade na zdravom osećaj pripadništva, da različite ljude pomire i spoje. Uglavnom uspešno.
Da su tebe tako kul i emocionalno distanciranog te nabeđenog da sve uvek pravo zboriš stavili da neke ljude spajaš, ne bi spojio nikoga u ovoj Srbiji. Koračao bi i dalje sam. Studenti su kontra tebi. Bogu hvala.
Bitni su izrazi zato što neki od njih potiču iz doba Miloševića a često se koriste upravo da se svi ljudi podele na one koji će da budu srećni i ponosni što su Balkanci i Nebeskoj Srbiji, i na one "druge" koji kobajagi hoće da menjaju ljude i remete poredak jer ih plaćaju strane sile koje bi da unište ili srozaju Srbiju ali ne mogu to same pa se onda služe agentima i izdajnicima.Nebitan je izraz kojim se oznacavaju, ovi koje kailan opisuje apsolutno postoje i ljudi iz manjih sredina ih gledaju upravo ovako kako je opisao, a to ne moraju biti samo seoske, zemljoradnicke sredine, vec i manji gradovi, varosice, itd.
Onda nek bude bar rodoljublje, to domoljublje isto zvuci zapadno, samo sa dosta blizeg zapadaХајде да кажемо да је махање државном заставом домољубље. Манимо се западњачке терминологије.