Šta je novo?

Srbija - zlatna strana medalje

1000281858.jpg

Veceras, jedna radosna noc.
Fascinantna organizacija studenata.
Bio sam i u cacilendu.

One traktore su neki dobri ljudi devastirali. Sipali im secer u rezervoare (partizanska fora), polomili, izpustili gume. Ko je Hulji pozajmio traktor nece to ciniti nikada.

Osecam optimizam sto je za mene skoro neverovatno stanje.
Proziveo sam ja ovaj zivot, relativno normalno, ali ono sto mi je Milosevic uzeo 1989. to mi se tek sada vraca.

Moj naklon studentima i svima koji razmisljaju kao oni.
A nije to neka misterija.
Samo biti normalan, voleti zivot a ne ideologiju.
Voleti ljude oko sebe i sebe i svoju zajednicu, a ne vodju.

Zašto su lomili te traktore?
Razumem za šećer, pa i za gume, ali ne razumem lomljenje.

Zašto su lomili te traktore?
Razumem za šećer, pa i za gume, ali ne razumem lomljenje.
Zato sto su nepropisno parkirani i bez tablica.
Radi se o ozbiljnom prekrsaju koje nije imao ko da da procesuira i pored upozorenja N. Sarovicia neobicnim likovima koji okolo glume policajce (ispostavilo se da se radi o kostimima policajaca koje su obukli neki salabajzeri), pa su gradjani verovatno odlucili da preuzmu ulogu policiije, a posto nisu imali nacina da sprece koriscenje ovih traktora, onesposobili su ih.
Sta mozemo, gradjani ipak nisu profesionalni policajci.

Za utehu, sofersajbne su razbijene manjem delu traktora, u vecini slucajeva su samo ispustene gume ili je prosuto gorivo.

Radi se o traktorima parkiranim u kolovoznoj traci.

Poslednja izmena:
Mislim da ce im drzava nadoknaditi štetu, znali su da daju traktore koji će biti demolirani, nešto im je Vučić obećao.

I tako Hulja i njegovi, gase se nekim prirodnim procesom, srljaju iz jednog u drugo krivicno delo.

Ipak je strasno da jos uvek 1/3 gradjana veruje nitkovu.
Kada to spadne ispod 7% moci cemo reci da zivimo u normalnoj drzavi.

И као да дан није могао бити бољи на крају свега овога, враћајући се кући вечерас крајичком ока видим клинца на углу Деспота Стефана и Вишњичке како држи високо индекс. Скапирах да вероватно стипира, стајем, свирам и у ретровизору видим чету див-студената како трче ка мени. На челу индекслија, за њим 3 студенткиње.

Где треба ( мислим се ма и на крај света ако тражите)? - До Карабурме. Одлично!
Захваљују се сви у глас. Ја реко ма не захваљујте се. Хвала вама што сте дошли и што радите све ово. Из Рашке, Крушевца а момчина из Барајева. И наравно размена мишљења, ту се подразмевано слажемо у свему. Но једна од њих каже како се плаши шта ће бити сутра, да ће Хуља послати полицију на њих, батинаши...Реко не брини се ништа, пандури немају дневнице, неће на народ а оно у ртс-у није ни била жандармерија. Уосталом, биће сутра 300к људи који неће дозволити да вам се ишта деси.

Стижемо где треба уз наравно расправу да не долази у обзир да их оставим све на једном месту него свако од њих има превоз до испред стана у којем је смештен. Опет се захваљују и говоре ми да сам диван и добар. Ту ме већ гађају јако и реко са кнедлом у настајању - Ви сте покренули овај талас доброга који се не може зауставити и превише је то добрете а да не разбије ово зло које се накупило.

"Не брините се ништа. Све ће бити у реду. Лаку ноћ и одморите се за сутра"

I tako Hulja i njegovi, gase se nekim prirodnim procesom, srljaju iz jednog u drugo krivicno delo.

Ipak je strasno da jos uvek 1/3 gradjana veruje nitkovu.
Kada to spadne ispod 7% moci cemo reci da zivimo u normalnoj drzavi.
Spašće to na ispod 7% kad se zatrovani medijski prostor ugasi. Evo 4 meseca su bila potrebna da mu se podrška prepolovi.

No do tog konačnog procesa, potrebno je još malo vremena, oslobođen RTS, ugašen Pink I Hepi, i brdo blatoida.

Pumpaj Cotra.

Vrh