Ја ништа не мислим, само запажам. Нпр. на прослави 20г. матуре само двоје из разреда није имало децу, а само двоје из разреда је изгледало 10 година млађе од свих осталих. Игром случаја, ради се о истим особама.
Sve zavisi ko je u kojoj situaciji. Dosta mojih bliskih prijatelja su roditelji, ali ti sada da ih vidiš, i njega i nju ti ne bi pomislio da su roditelji, niti po izgledu niti po oblačenju niti po lajfstajlu. Činjenica da su to sve jako uspešni ljudi u poslovnom smislu (ili u privatnom biznisu ili profesionalni sportisti) i žene su im isto top ribe iako su keve.
Evo najskoriji primer, pre godinu i po dana jedan od kumova dobio dete. Net worth u 7 cifara u eur (privatni biznis). 2 dadilje full time zaposlio u svojoj firmi na vrhunske plate (2.000 eur neto + svi plaćeni doprinosi + bonusi), i dodatno treća dadilja part time ako zatreba jer kada im je dete u fazonu da ne spava jako im je bitno da neko bude tu sa detetom celu noć da bi on i žena mogli spavaju bez prekida i da sutradan budu kako treba sa energijom.
Oboje treniraju, svakog dana, i ne bi mogli da idu na trening da recimo ne spavaju tokom noći kako treba. Plus žena redovno sve full kozmetiĉke tretmane, nokti, frizer, masaže, i tako ti tretmani. Žena mu je riba i po, iako je 84 godište.
Inače pored dadilja imaju i 2 zaposlene žene koje rade nabavku i čišćenje stana, i takođe imaju saradnjom sa jednim dobrim kuvarom koji svakog dana za njih sprema zdravu i fitness hranu (plus bebeće obroke šta već treba)
Njihov životni stil je vrhunski. Mali je sa njima dosta putovao kao beba (na put se obavezno vodi i jedna od dadilja koja im je uvek na usluzi, ali ne spava sa njima u sobi već ima posebnu sobu i sve), ali pored toga pošto su i ona i on i avanturisti i party manijaci u ovih godinu i po dana su i sami išli dosta puta negde dok im dadilje ĉuvsju dete. Na primer na Ibicu i Mikomos prošlo leto su išli sami, kao 2 tinejdžera iako su 84 godište i ona i on.
Da ti sad ovde pustim njihove slike od pre 5g i od ove godine nema pojma da bi provalio koja je slika od kada su bili roditelji, a koja kad su bili sami. Jednostavno žive ga u full-u, i svi su srećni, i ona i on i dete.
Da vidiš nju, pa ona je na porođaju imala full nadogradnju nokte, 2 nedelje posle porođaja vratila se full na trening, jednostavno nastavili su sa životom kao i pre deteta.
Ali jasno mi je da normalci koji rade za platu puno radno vreme i vode neki standardni život dosta teže će im biti da vode ovakav žviot kao taj moj kum i njegova žena, pa shodno tome verovatno nemaju ni ambicije da kao roditelji žive na taj naĉin.
Zato i ja svima savetujem da prvo naprave ozbiljan biznis i uđu u lovu, pa tek tada porodica ako žele da i kao roditelji zadrže lajfstajl koji su imali pre nego što su postali roditelji, jer uz normalan posao to nema pojma da se desi.
Ja sam u fazonu 1 ili max maksimuma 2 dece i to je to. Ne zanima me velika porodica, a mislim da je 1 do 2 dece optimum za mene i moj životni stil.
Znači bitna ti je spoljna validacija.
Nije mi bitna, al mi prija.
Takodje mi je nespojivo Marksista i Balkan Info, nesto tu debelo ne stima.
Nije to Balkan Info. Dikić je na kanalu Bez cenzure, to je potpuno druga priča.