Šta je novo?

Srbija - zlatna strana medalje

1000011607.png

Последњи захтев је да се преиспитају сви тендери одузимања линија ГСП, као и да "одговарају сви који су учествовали у намештању истих и препуштању линија приватном превознику 'Стрела Обреновац'".

Pravosudni sistem Srbije je toliko korumpiran da on nece moci da sprovede sve ove zahteve.

Što reče Cotra pre neku nedelju da su nam trenutno Hrvati najveći prijatelji (možda čak i jedini prijatelji) i to se nastavlja... Pogotovo ova prva emsija sa ovom četvorkom, izuzetna analiza stanja...

Ја ништа не мислим, само запажам. Нпр. на прослави 20г. матуре само двоје из разреда није имало децу, а само двоје из разреда је изгледало 10 година млађе од свих осталих. Игром случаја, ради се о истим особама.
Sve zavisi ko je u kojoj situaciji. Dosta mojih bliskih prijatelja su roditelji, ali ti sada da ih vidiš, i njega i nju ti ne bi pomislio da su roditelji, niti po izgledu niti po oblačenju niti po lajfstajlu. Činjenica da su to sve jako uspešni ljudi u poslovnom smislu (ili u privatnom biznisu ili profesionalni sportisti) i žene su im isto top ribe iako su keve.

Evo najskoriji primer, pre godinu i po dana jedan od kumova dobio dete. Net worth u 7 cifara u eur (privatni biznis). 2 dadilje full time zaposlio u svojoj firmi na vrhunske plate (2.000 eur neto + svi plaćeni doprinosi + bonusi), i dodatno treća dadilja part time ako zatreba jer kada im je dete u fazonu da ne spava jako im je bitno da neko bude tu sa detetom celu noć da bi on i žena mogli spavaju bez prekida i da sutradan budu kako treba sa energijom.

Oboje treniraju, svakog dana, i ne bi mogli da idu na trening da recimo ne spavaju tokom noći kako treba. Plus žena redovno sve full kozmetiĉke tretmane, nokti, frizer, masaže, i tako ti tretmani. Žena mu je riba i po, iako je 84 godište.

Inače pored dadilja imaju i 2 zaposlene žene koje rade nabavku i čišćenje stana, i takođe imaju saradnjom sa jednim dobrim kuvarom koji svakog dana za njih sprema zdravu i fitness hranu (plus bebeće obroke šta već treba)

Njihov životni stil je vrhunski. Mali je sa njima dosta putovao kao beba (na put se obavezno vodi i jedna od dadilja koja im je uvek na usluzi, ali ne spava sa njima u sobi već ima posebnu sobu i sve), ali pored toga pošto su i ona i on i avanturisti i party manijaci u ovih godinu i po dana su i sami išli dosta puta negde dok im dadilje ĉuvsju dete. Na primer na Ibicu i Mikomos prošlo leto su išli sami, kao 2 tinejdžera iako su 84 godište i ona i on.

Da ti sad ovde pustim njihove slike od pre 5g i od ove godine nema pojma da bi provalio koja je slika od kada su bili roditelji, a koja kad su bili sami. Jednostavno žive ga u full-u, i svi su srećni, i ona i on i dete.

Da vidiš nju, pa ona je na porođaju imala full nadogradnju nokte, 2 nedelje posle porođaja vratila se full na trening, jednostavno nastavili su sa životom kao i pre deteta.

Ali jasno mi je da normalci koji rade za platu puno radno vreme i vode neki standardni život dosta teže će im biti da vode ovakav žviot kao taj moj kum i njegova žena, pa shodno tome verovatno nemaju ni ambicije da kao roditelji žive na taj naĉin.

Zato i ja svima savetujem da prvo naprave ozbiljan biznis i uđu u lovu, pa tek tada porodica ako žele da i kao roditelji zadrže lajfstajl koji su imali pre nego što su postali roditelji, jer uz normalan posao to nema pojma da se desi.

Ja sam u fazonu 1 ili max maksimuma 2 dece i to je to. Ne zanima me velika porodica, a mislim da je 1 do 2 dece optimum za mene i moj životni stil.
Znači bitna ti je spoljna validacija.
Nije mi bitna, al mi prija.

Takodje mi je nespojivo Marksista i Balkan Info, nesto tu debelo ne stima.
Nije to Balkan Info. Dikić je na kanalu Bez cenzure, to je potpuno druga priča.

Kad se sve ovo zavrsi
- Uruciti ordenje studentima FDU. Oni su prvi usli u blokadu i pokazali nam jedan vid borbe koji nismo ni bili svesni da postoji
- Nazvati ulicu po ovim dogadjajima
- Postaviti negde spomenik u znak sećanja na protest. Izabrao bih da bude na Slaviji, umesto fontane
To je sto se tice BG. Ima dosta tu i po NS, KG, NI... A boga mi i ovaj put od BG do NS

Poštovani, ovim putem bismo sa zadovoljstvom želeli da Vas pozovemo da svojim prisustvom upotpunite našu sutrašnju blokadu mostova u Novom Sadu.

Ukoliko ipak niste u mogućnosti da fizički prisustvujete, voleli bismo da Vam saopštimo da smo u saradnji sa ostalim studentima Univerziteta isprogramirali sajt na kojem ćemo prenositi uživo dvadesetčetvoročasovni program.

Ovo će biti prvo neprekidno emitovanje protesta koje će voditi isključivo studenti, te bi nam značilo ukoliko biste podelili link sajta na Vašim platformama, kako bi ljudi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju mogli da znaju da će razvoj situacije moći da prate i putem drugih kanala.

Hvala Vam najlepše i radujemo se Vašem dolasku!

Link do sajta: https://uns.blokada.info

Srdačno,
PR tim Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu

Vrh