[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=583624#p583624:37umi4y1 je napisao(la):
Blade » Sub Nov 24, 2018 1:44 am[/url]":37umi4y1]Laki,
Ni ja takve stvari, naravno ne podržavam, ali to je realnost. Npr. ja necu da idem odavde, zato što hoću da to malo vremena što imam provedem sa svojima, a ne da radim u tuđini, da se čujemo preko Vibera i vidimo ko zna kada. Necu da idem u neku od zemalja EU da bi normalno ziveo, a bio odvojen od svih. Da kradem necu, hocu mirno da spavam i da ne dugujem nikome ništa. A da napredujem hocu samo svojim radom, a ne onim načinima kakvima se obicno napreduje u današnjim sistemima. I kao takav, nemam drugi izbor nego da moju platu, koja je nedovoljna za normalan zivot dopunim još jednom zaradom i poturim leđa. Neka mi Bog samo da zdravlje da mogu da radim, a za drugo ću mnogo lakše.
I ja bi najviše voleo da radim samo prvu smenu 8 sati i da znam kada mi se radno vreme završava, da ne idem kuci ,,samleven", da ne radim vikend...A da imam platu koja je dovoljna da normalno zivim. Ne da imam para kao blata - nego da normalno zivim. I da posle posla imam vreme do kraja dana za svoju porodicu i sa istom provodim vikende. Ali to u ovoj zemlji teško. Ja ne mogu da sedim i da kukam kako nema, da govorim kako je kriva politika, Vučić, ovo i ono...To je tako kako je i ja na to nemam uticaj, a menjam ono što mogu da menjam. Kad ustanem, ne cekam da prođe dan da bi se zahvalio Bogu što se još jedan završio, nego gledam šta lično ja mogu da uradim da bi bilo bolje.
Mladi ljudi danas često biraju i da nigde ne rade i da žive u stilu:,,Nemam prihode, ali nemam ni rashode". Nego da rade i da se bore da napreduju svojim radom, a ako se i odluce da rade, gledaju kako da uhvate krivinu, da dodju na posao da im prođe radno vreme i da rade što manje, da se uvuku u dupe kome mogu i da parazitiraju. Takvih je mogo, a i dalje se množe. I kada su takvi ljudi, normalno je da je i sistem takav.
Nije poenta da živiš da bi radio, ali nije poenta ni da manje radiš, a nemaš dovoljno za normalan život.