Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Caci-Gebels propaganda briljira 😄 ni boju ni broj vrata ni model nisu uboli

https://www.kurir.rs/crna-hronika/9...vom-sadu-u-drustvu-blokadera-brace-stojakovic

То је ово.
1764702537066.png

Је ли му то недостаје леви точак? Слика је чудна.

Poslednja izmena:
Nije to taj auto, ovo na bilbordu je mator model, a od ovog balvana sto je sinoc napravio udes je nov, 2025 godiste M4.
Такође има двоја задња врата, што значи да овај модел има четвора врата. Слика је лоша, једва се нешто разазнаје јер је резолуција ниска, али сам успео нешто да видим. У сваком случају, таблоиди се узалуд труде да ово пришију студентима у блокади. Погледај Политикин чланак који је @Shinkansen окачио у свом коментару.

Poslednja izmena:
Kakva kazna za magarce...auto nije kriv naravno...obaj je bio u glavi putujuća bomba...krivica podjednako i za policiju...koja je trenutno na najnižem nivou od Tita još.

Kako bilo koja firma/institucija može da zabrani ulazak ako poseduješ legalno sredstvo samoodbrane? Kako pravilnik sme da bude iznad zakona?

Zato što pušta u svoju kuću. Privatna firma ili fizičko lice isto ti je. Donose pravilnik šta sme ili ne sme da se unosi i to je to.

Isto si mogao da kažeš da je šetati u bermudama legalno sredstvo odeće. Ali ako privatna firma kaže možeš ući samo u pantalonama, džabe što su bermude legalne. Tako je i ovde.

Nije mi logično.
Samo zato što me pušta u svoju kuću ne znači da zakon može da se suspenduje u toj kući.
Jel bi onda značilo da je ubistvo legalno u toj kući ako pravilnik kaže da jeste?

Nije mi logično.
Samo zato što me pušta u svoju kuću ne znači da zakon može da se suspenduje u toj kući.
Jel bi onda značilo da je ubistvo legalno u toj kući ako pravilnik kaže da jeste?
Neke stvari moze, neke ne moze. Zakon ne zabranjuje pusenje u stanu, i kad ti dodje neko i zapali u stanu jel mozes da mu kazes da to ne radi ili da napusti stan? Po zakonu njemu nije zabranjeno da pusi. A ti mozes da mu zabranis.
Za ubistvo ti mozes nekome da dozvolis da ubije u tvom stanu, ali to ne znaci da si to legalizovao.

Idući zdravom logikom, mislim da ako poslodavac, ili uprava tržnog centra/objekta koji se izdaje, ne želi ili ne da da zaposleni u butiku imaju biber sprej, da mora to da istakne, ili da pismeno obavesti zaposlene, ili da u ugovoru naznači to i da do znanja svima kojih se to tiče.

Inače i mene sad zanima da li firma odnosno vlasnik radnje sme da zabrani unošenje i korišćenje biber spreja, čak i ako je to u tašni neke radnice, za ličnu zaštitu. Ja bih očekivao da ne može da zabrani. Naravno, ako ikad dođe do incidenta i suđenja, sve okolnosti će se uzimati u obzir. Ali mislim da ovako ne može poslodavac da kaže radniku da ne sme da donese biber sprej. Može da mu zabrani pištolj jelte, što je skroz druga dimenzija. Ali nisam siguran da može da mu zabrani biber sprej u tašni.

U krajnjem slučaju, možda je najbolji scenario onaj između - da zaposleni ne pitaju ništa i ne pokreću ta pravna pitanja i teme nego samo kupe neki jeftin biber i sprej negde u radnju (u ostavu, u ormariće, tako negde...) i da ga imaju i drže za slučajeve kad treba da se upotrebi. Šoker ne bih koristio sem za odbranu u domu ili od baš opasnih i jakih tipova, jer je ipak nešto teže i jače sredstvo. A biber sprej je sasvim dovoljan, čak i onaj najslabiji što prska sprej kao dezeodorans bi trebalo da bude dovoljan da savlada prosečnog lopova u tržnog centru ili klince koji prave probleme, dok ne dođe obezbeđenje ili policija. Ono, kupio bi zaposlenima 10ak minuta, a ne bi nikoga trajno povredio.

Poslednja izmena:
Nije mi logično.

Logika ti nije ispravna. Biber sprej je dozvoljen, a ubistvo nije. Sve što je dozvoljeno može biti kako si naveo suspendovano ili ograničeno a ne nešto zabranjeno da postane dozvoljeno. 🙂

Dakle ako može više može i manje a ne i obrnuto.

@Bender Rodriguez Naravno da je poželjno i da treba da bude propisano da bi sigurno važilo i da se sudu ne ostavi previše prostora da slobodno tumači okolnosti konkretnog slučaja.

Једно питање за чланове форума: Докле више?
Возач BMW-а је цео Обреновачки пут возио агресивно, мењао траке лево-десно, деловало је као да је под дејством алкохола или наркотика. Потом је ударио у камион и ХВАЛИО СЕ ТИМЕ. Незгода се догодила јутрос око 6. сати.

Наравно, цигара у рукама, прслук који је омиљени модни детаљ Шабана, и онај став »знаш ти ко сам ја« ...
1764859080680.png

1764859123367.png

Мрзим овакве људе, јер то нису људи, већ балвани на две ноге који се срде и умишљају да нешто вреде, а немају ни три разреда основне школе.

Poslednja izmena:
Једно питање за чланове форума: Докле више?
Возач BMW-а је цео Обреновачки пут возио агресивно, мењао траке лево-десно, деловало је као да је под дејством алкохола или наркотика. Потом је ударио у камион и ХВАЛИО СЕ ТИМЕ. Незгода се догодила јутрос око 6. сати.

Наравно, цигара у рукама, прслук који је омиљени модни детаљ Шабана, и онај став »знаш ти ко сам ја« ...
Pogledajte prilog 260078

Pogledajte prilog 260079

Мрзим овакве људе, јер то нису људи, већ балвани на две ноге који се срде и умишљају да нешто вреде, а немају ни три разреда основне школе.
Nisu to balvani nego psihopate, ovakvu reakciju samo oni mogu imati, ni straha ni kajanja...

Vrh