Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

brate, bio sam u staroj srpskoj prestonici, tamo se vozi ludje nego u bg, sto mi je nerealno.

ja kada sam zavrsavao srednju/faks znao sam vrlo mali broj ljudi iz nase generacije da je imo auto, burzuji su uglavnom imali skutere.

sada gledam koliko klinaca ima u saobracaju to je neverovatno. Trg kod gimnazije je postao parking. Sve kola s P nalepnicama. Za moj zivot to nikada nije bilo, a roditelji mi zive tu blizu teatra. Cimo komunalce, sreo ih u glavnoj, rekli su mi, mi ne mozemo tu nista!!! samo da strazarimo celu noc

vidjam klince koji voze golfana preko 80 kod balkana, ne verujem. Sreo neku zenu koja je parkirala na sred pesackom, nisam mogao da prodjem kolicima. Ja joj reko, gospodjo mogli ste jos malo da zauzmete pesacki, nije mi ni registrovala. Usla u kola, okrenula se za 270 i ode. Table custom, rece mi cale da je naki caci.

jbt mi ko deca mali smo isli sami u skolu, fazon 10 pescakih, nikad ptoblem nije bilo, sada razmisljam za moju decu, i vec mi frka. Ne znam dal preterujem ili cu postanem delikvent ili cu begam iz zemlje zbog saobracaja. Znaci toliko smo postali bahati kao narod, je*** i vucku i sns u oca i majku i tetku, uf
Ne znam o kom periodu je rec, ali bezbednost je uvek bila ocajna. Pogotovo 70ih i 80ih. Tada je na 3x manje kola svakog meseca ginulo po jedno dete pesak u Bg, a svakog dana 6 pesaka je povredjeno u saobracaju.
Danas se pesacki ipak malo vise postuje.
Ali moze da se uradi mnogo sa malo truda. Da se stave stubici 5m pred svaki pesacki gde ima dosta parkiranih kola jer nema nista goreg kad neko kombi parkira do samog pesackog i li na sam pesacki, tocje najkriticnija tacka koja postoji. Ali ne kapiram kako niko do sada nije imao volju da to sprovede. Sta rade oni moroni iz agencije za bezb. saobracaja? Koju bezbednost oni sprovode?

Ne znam o kom periodu je rec, ali bezbednost je uvek bila ocajna. Pogotovo 70ih i 80ih. Tada je na 3x manje kola svakog meseca ginulo po jedno dete pesak u Bg, a svakog dana 6 pesaka je povredjeno u saobracaju.

za bg ne znam, ali pricam o kgu, period 2001-2008. jbg to je moj subjektivni osecaj, nemam statse.

Pogledao sam snimak. Ovakav režim semafora je opasan i inače, a kamoli kad naiđe pijana majmunčina. Kod crkve mi se nekoliko puta usred dana dešavalo da dok skrećemo levo, neko produži pravo, naravno uz normalne brzine. Jednostavno, levo zeleno treba da bude istovremeno kad i zeleno za pravo, kao što je na većini raskrsnica.

Ja koliko se sećam na ovoj raskrsnici se semafor za levo pali nakon što se upali crveno za pravo. Na snimku se vidi da se semafor za levo upalio 7-8 sekundi pre nego sto je ludak uleteo u raskrsnicu, dakle nema govora da je prošao kroz žuto. Prošao je kroz crveno i to na otprilike pola ciklusa, dakle svesno se nije zaustavio i proleteo kroz crveno.

Upravo tako. Zato i kažem da je nebezbedno i nepregledno. Mnogo je bolje kada se za jedan pravac upali pravo i levo, pa onda kad se to levo ugasi, pali se pravo za suprotan pravac, da bi se na kraju upalilo levo za taj pravac, kad se prvom upali crveno za pravo. Nadam se da nisam zakomplikovao, ali tako je na većini raskrsnica, ili je bar bilo do skoro. Ovim ne opravdavam debile koji prolaze na crveno, samo mislim da je dosta opasniji ovakav režim prvo pravo oba smera, pa onda oba levo.

Upravo tako. Zato i kažem da je nebezbedno i nepregledno. Mnogo je bolje kada se za jedan pravac upali pravo i levo, pa onda kad se to levo ugasi, pali se pravo za suprotan pravac, da bi se na kraju upalilo levo za taj pravac, kad se prvom upali crveno za pravo. Nadam se da nisam zakomplikovao, ali tako je na većini raskrsnica, ili je bar bilo do skoro. Ovim ne opravdavam debile koji prolaze na crveno, samo mislim da je dosta opasniji ovakav režim prvo pravo oba smera, pa onda oba levo.
Kako mislis da moze da bude i pravo i levo u dva suprotna pravca istovremeno? To totalno nema smisla.

Ne istovremeno, naravno. Nego kao na raskrsnici kod Ušća/Šest kaplara u Bulevaru Mihajla Pupina. Prvo idu pravo i levo oni ka Brankovom mostu. Kad se levo ugasi, kreću pravo ka opštini NBG. Na kraju, kad se ugasi pravo ka mostu, pali se levo za Milentija Popovića.

Ne istovremeno, naravno. Nego kao na raskrsnici kod Ušća/Šest kaplara u Bulevaru Mihajla Pupina. Prvo idu pravo i levo oni ka Brankovom mostu. Kad se levo ugasi, kreću pravo ka opštini NBG. Na kraju, kad se ugasi pravo ka mostu, pali se levo za Milentija Popovića.
I dalje nije izgovor za pijane vozace koji voze ko zna koliko iznad ogranicenja, ne moze se u ovoj situaciji kriviti semafor.

Zaista ne branim pijane maloumnike, samo kažem da je takav režim i u normalnim uslovima nepregledan i nepraktičan.

U ljudskoj prirodi je da nakon ovakvih užasnih tragedija uvek preisptitujemo bezbednost i tražimo način da se ovako nešto ne ponovi, tj. da se minimalizuje verovatnoća nastanka slične nesreće.

Jasno nam je svima da dok Zakon ovde bude ozbiljno i nemilosrdno delovao i dok se kolektivna svest vozača izmeni, puno će još vode proteći i puno će se života ugasiti. Dakle, za nas je najbolji lek praviti što više ležećih, stubiće po trotoarima, posebni semafori za levo skretanje gde god je moguće itd.

Медији, Музика, Филмови то све пропагира брзу вожњу, јер боже мој какав си ти то возач ако не набијеш патос гас и кренеш да окрећеш под ручном. Како то мислиш кад возиш не пијеш? Ма попићу мало нема полиције ићи ћу обилазним путем.

Оно што сам такође приметио је то да данашњи возачи немају културу да упале показивач правца када негде требају скренути, понашају се као да су сами у саобраћају, ужасни смо возачи.
Исто тако огроман је проблем куповина дозволе где се лако може наћи метода да се купи иста за пар хиљада евра.

Ma šta je trava, to je lek... Evo džankiji se upinju decenijama da nam objasne kako treba da se legalizuje. A što se naših vozača tiče, glupost, bahatost i manjak vozačke veštine je recept za ovo što viđamo svaki dan na ulici.

Da li ce osvanuti dan kada ce ovaj nezasiti krvnik zeka resiti da kaze da je dosta i da ide u penziju?

Dosta bre vise, ostavi ovaj narod na miru, govedo jedno alavo prokleto matoro

Grobari su mu davnih dana organizovali sahranu, al se ne da. A i zanimljivo je kako ti hohštapleri rovare na sve strane i ništa ne mogu da urade kako treba, uvek je u pitanju neka muljaža, uvek pokažu kako su ustvari secikese i bednici.

Vrh