shadestudio
Advanced
- Učlanjen(a)
- 30.05.2019.
- Pohvaljen
- 4.698
Ne znam o kom periodu je rec, ali bezbednost je uvek bila ocajna. Pogotovo 70ih i 80ih. Tada je na 3x manje kola svakog meseca ginulo po jedno dete pesak u Bg, a svakog dana 6 pesaka je povredjeno u saobracaju.brate, bio sam u staroj srpskoj prestonici, tamo se vozi ludje nego u bg, sto mi je nerealno.
ja kada sam zavrsavao srednju/faks znao sam vrlo mali broj ljudi iz nase generacije da je imo auto, burzuji su uglavnom imali skutere.
sada gledam koliko klinaca ima u saobracaju to je neverovatno. Trg kod gimnazije je postao parking. Sve kola s P nalepnicama. Za moj zivot to nikada nije bilo, a roditelji mi zive tu blizu teatra. Cimo komunalce, sreo ih u glavnoj, rekli su mi, mi ne mozemo tu nista!!! samo da strazarimo celu noc
vidjam klince koji voze golfana preko 80 kod balkana, ne verujem. Sreo neku zenu koja je parkirala na sred pesackom, nisam mogao da prodjem kolicima. Ja joj reko, gospodjo mogli ste jos malo da zauzmete pesacki, nije mi ni registrovala. Usla u kola, okrenula se za 270 i ode. Table custom, rece mi cale da je naki caci.
jbt mi ko deca mali smo isli sami u skolu, fazon 10 pescakih, nikad ptoblem nije bilo, sada razmisljam za moju decu, i vec mi frka. Ne znam dal preterujem ili cu postanem delikvent ili cu begam iz zemlje zbog saobracaja. Znaci toliko smo postali bahati kao narod, je*** i vucku i sns u oca i majku i tetku, uf
Danas se pesacki ipak malo vise postuje.
Ali moze da se uradi mnogo sa malo truda. Da se stave stubici 5m pred svaki pesacki gde ima dosta parkiranih kola jer nema nista goreg kad neko kombi parkira do samog pesackog i li na sam pesacki, tocje najkriticnija tacka koja postoji. Ali ne kapiram kako niko do sada nije imao volju da to sprovede. Sta rade oni moroni iz agencije za bezb. saobracaja? Koju bezbednost oni sprovode?