Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Pa mislim bukvalno smo se odrekli Kosova i sagli mu se, a ovi čak nisu ni ubeležili napredak u tom poglavlju.

Nisam ja neki zaluđenik i narikač nad Kosovom, iskreno pun mi ga je više (eto, rekao sam). Ali ne mogu da ne primetim kako nas prave budalama i koriste na tom polju već preko 25 godina.

Par evrofanatičnih i zadrtih osoba na forumu stalno postavlja stvari kao da neki od nas kažemo da Srbija ne treba da uđe u EU. Ne. Ima nas par koji kažemo da Srbija treba (ili je trebalo) da uđe u EU ali da ne verujemo da će se to ikada desiti jer nas njen vrh prosto ne želi. Nismo mu potrebni.

I kao da je postala uvreda i zatucanost reći da nas vrh EU ne želi. Ono, čim to neko na forumu izgovori odmah bude označen kao neki evroskeptik, radikal, Srbenda i šta ti ja znam. A ja sam poznajem jedno 20-30ak ljudi (uključujući i mene) koji isto razmišljaju i govore, ugledaju se na EU, voleli bi da su u njoj, idu redovno tamo, imaju rođake tamo, imaju biznis partnere, zavise od nje i njenih preduzetnika, neki imaju i njena državljanstva... ali prosto njihov stav, njihovo zapažanje, je da čelnici EU neće dalje primati ostatak Balkana u taj klub. I to je to. Nije emotivna reakcija ili bes, nego konstatacija realnosti. Tako je kako je.

Ispade zatucanost konstatovati realno i činjenično stanje. I to nakon 25 godina najgoreg za'bavanja i zamajavanja.

Пун ти је КиМ јер су те убедили да је оно неки тег који нас вуче назад.

Slažemo se da se ne slažemo oko Kosova, za mene je to gotova i izgubljena priča i taj stav neću promeniti, bar ne bez nekih konkretnih akcija i velikih promena.

Kao što ja istolerišem ljude koji reže na Rusiju a sa njima i ljude koji reže na Ukrajinu, ljude koji vole istok, ljude koji vole zapad... pa uglavnom prođem pored i ne ulazim u to, tako isto očekujem i od drugih da poštuju moj stav da je Kosovo gotova priča i da ako već ceo život slušam o toj izgubljenoj priči i šaljem pare tamo, da ne želim da slušam i šaljem i u penziji jednog dana.

A i ovde nije tema samo Kosovo, nego moja spoznaja i stav da, šta god ko mislio o Kosovu, niko ne može da porekne da je Srbija glede njega uradila toliko da ima osnova da se makar ubeleži napredak. Ako ne da se zatvori poglavlje, onda da se bar ubeleži i prizna napredak. A EU neće ni toliko. I to je činjenica.

Uostalom, EU je i postavila Vučića da završi ono što Tadić i njegovi nisu. Ovaj im odradio pun kufer stvari a gospoda u Briselu, Parizu i Berlinu neće ni toliko da napismeno priznaju da je neki pomak urađen i neki trud uložen.

Okej, dobro. Samo, neka onda lepo jasno i glasno kažu "ne želimo vas i nećete nikad (ili bar ne skoro) biti deo unije". Da onda u skladu sa time možemo da pravimo svoje planove i prioritete, kakvi god oni bili. Ne ulazim sad u to.

A ne da mi 20 godina pričaju "evo, ovim putem i tempom, ulazite sigurno za par godina". I ne, ne mislim na obećanja naših smećara, nego bukvalno na XY situacija kada bi neko iz EU rekao Srbiji da može za par godina da bude član. A neće čak ni da nam priznaju trud i pomak u povlađivanju klošarima iz Prištine.

I svoje građane isto tako za'bavaju.
Jednog dana ide priča da Rusija puca i da ne može čak ni jedan Pokrovsk da osvoji posle dve godine.
Drugog dana ide priča da ako padne Pokrovsk, Rusi gaze ostatak ka zapadu i za mesec dana izbijaju na Atlantik.
Pa čekajte gospodo, jel Rusija pred pucanjem i raspadom ili je jača nego Sovjetski savez na vrhuncu? Odlučite se. Ne može i jedno i drugo. Nismo svi sisali vesla i ratosiljali se sposobnosti pamćenja.

Poslednja izmena:
Zato je najpametnije okrenuti se i raditi na sebi. Jednostavna formula za uspeh.
To je skroz pošteno i legitiman stav, ima i ljudi koji su prozapadno orijentisani, a protiv su EU. Pa VB je izglasala izlasak, a nisu se sigurno okrenuli BRIKS-u, samo nisu hteli u EU da budu. Iako su se zaj***, ali nema veze, demokratija.

Samo što je kod Srba omiljena disciplina da se pljuje po EU, a onda kuka na njih da nam nanose nepravdu i ne vole nas.

Neće govna da nas prime... šta ću ja tamo da ne mogu da pečem rakiju, pre ću da živim ko čovek... ali oni su govna i neće da nas prime jer nas mrze jer smo najstariji... a pije rakiju koja se u EU koristi za ribanje WC šolje i pivčugu sa zrenjaninskom vodom.

Ministarka u Vladi. U 31. godini završila višu školu. 👏👏👏

1748958300807.jpeg

МУП: Неистинити наводи Тепић да су француска полиција и тужилаштво доставили Србији податке о умешаности државног врха са организованим криминалом

Sistem je nepokolebljivo uz Hulju.
Svi zaposleni u javnim preduzecima i drzavnim ustanovama su za Hulju.

Verujem da ako izbori u Kosjericu ili Zajecaru dodju u pitanje, Hulja ce da proglasi da su nevazeci i raspisace ih opet za par meseci.

Eno na susednoj temi Svetska politika se piše sve i svašta o Evropskoj uniji a ne vidim nešto da evrofanatici trče tamo da to sve opovrgnu ili ismeju.

A ovde kad se napiše da bi bilo lepo sa smo u EU, ali da nas oni neće, odmah ide izvrtanje reči, taborenje, podsmeh, odvođenje u ekstrem, u apsurd, banalizaciju...

Јок него ко ради за Хуљу. Комплет опозиција осим пар појединаца (Радуловић, Саво...) је на његовом платном списку и служе да пацификују народ.

Кад видиш да ти је друга опција овако идиотска вучић ти онда и не изгледа тако лош - размишљање просечног Србина.

Uvođenje obaveznog srednjoškolskog obrazovanja planirano je za 2030. godinu

Divno, sad će biti još gori.

Samo što je kod Srba omiljena disciplina da se pljuje po EU, a onda kuka na njih da nam nanose nepravdu i ne vole nas.
Da nam EU 35 godina ne radi to što radi i ne zahteva od nas stvari koje se ne traže ni od krvnog neprijatelja a kamoli "partnera" i kandidata za članstvo, niko ovde ne bi imao razloga da je pljuje.
To je skroz pošteno i legitiman stav, ima i ljudi koji su prozapadno orijentisani, a protiv su EU. Pa VB je izglasala izlasak, a nisu se sigurno okrenuli BRIKS-u, samo nisu hteli u EU da budu. Iako su se zaj***, ali nema veze, demokratija.
Da je EEZ 1970. od Britanije tražila da uđe u nju ne kao jedinstvena država već kao 6 nezavisnih država, Engleska, Kornvol, Vels, Škotska, Severna Irska i Ostvo Man, ne bi ni bila zainteresovana da tamo uđe.

Evo na primer de facto i de jure je zatvoreno poglavlje 35. Samo nikako to EU da pribeleži.
Faktičko i formalno priznanje secesije KiM nije uslov za pristupanje Srbije EU, već samo za nastavak njenog puzanja na evrounijskom putu. Sada je već kristalno jasno da posle KiM na red dolazi prvo Republika Srpska, pa onda Raška, pa jug Centralne Srbije, pa montenegrizacija Vojvodine . I da sve to ispunimo nećemo ući u EU, prvo zato što EU uopšte nema u planu da se širi u doglednoj budućnosti, a drugo zato što posle svih tih zatvorenih klastera neće ostati šta da uđe od Srbije.

Poslednja izmena:
Faktičko i formalno priznanje secesije KiM nije uslov za pristupanje Srbije EU, već samo za nastavak njenog puzanja na evrounijskom putu. Sada je već kristalno jasno da posle KiM na red dolazi prvo Republika Srpska, pa onda Raška, pa jug Centralne Srbije, pa montenegrizacija Vojvodine . I da sve to ispunimo nećemo ući u EU, prvo zato što EU uopšte nema u planu da se širi u doglednoj budućnosti, a drugo zato što posle svih tih zatvorenih klastera neće ostati šta da uđe od Srbije.
Moj komentar je bio krajnje ironične prirode na očiglednu politiku dvostrukih aršina.

Bilo bi zanimljivo kada bismo sproveli anketu na forumu, koliko poznajete Eu institucije, prednosti i mane clanstva drzave u Eu, biranje rukovodstva Eu i slicno, koliko bi ljudi umelo da odgovori na vise od jednog pitanja....i izbacio bih odgovor putovanje bez viza, to smo vec savladali za ovih nekoliko decenija.

šta mislite da prvo uradimo ono što je do nas, pa da onda počnete sa takvim teorijama? Da nam neće možda biti štetno uspostavljanje pravne države, pa ćemo posle biti u fazonu "džaba smo krečili"?
Ako je Nemačka pravna država i ako ima dobre automobile, ništa nas ne sprečava da mi uspostavimo pravnu državu i da naša auto-industrija kopira njihova tehnološka rešenja. Sve to može i bez članstva u EU ili puzanja prema članstvu zbog kojeg žrtvujemo sve svoje vitalne nacionalne i ekonomske interese.

Zastava Oružje je i pre posle Drugog Svetskog Rata proizvodila puške sistema Mauzer, pa to ne znači da je Jugoslavija tada bila fašistička država ili deo Sila Osovine, zar ne?

Држава је неком мајка, а неком маћеха.
Pogledajte prilog 240526
Jasno je da se u Srbiji polako formira sistem kasti i da zakon de afcto vise nikada nece biti isti za sve.
Clanovi SNS moci ce uskoro da sasvim nekaznjeno tuku i ubijaju.
Ostatak populacije je to apsolutno zasluzio jer nije uspeo da podje za studentima i krene barem u bojkot trznih centara i lokala Stranke.

Ako pratimo logiku sile, glasaci SNS cine izgleda bolje organizovani i inteligentniji deo populacije jer uspevaju da beskonacno potkradaju ove druge. Hulja je pametniji od svih akademika SANU jer im je gazda. U Srbiji visoko obrazovani ljudi bez problema trpe da njihove zivote kontrolise psihopata i olos sa stadiona.
U stvari, ponasanje radikala jeste izvorni stvarni mentalitet koji je moguce pratiti dok postoje pisani izvori barem od Vukovog opisa borbe za vlast tokom I i II srpskog ustanka, zatim nastavak brobe za vlast izmedju dinastija, korupciju u 19. i 20. veku, korupciju politickih vodja, ulizivanje komunistima itd.

Narod radosno prodaje svoje glasove. Evropa aplaudira pravnoj drzavi u Srbiji.

Poslednja izmena:
Nepomenik zabranio Nemanji Šaroviću da dođe na Andrićev Venac kako bi ga intervjuisao, iako je za to imao urednu akreditaciju. Da dođu Brankica Stanković, Danica Vučinić, Marinika Tepić lično, njih bi pustio na još jednu partiju ping-ponga između pro NATO režima i pro NATO "opozicije". Oni su svoji, sa njima igra na domaćem terenu i jedino njima želi da odgovori na uvek ista unapred režirana pitanja.

Kako su uspeli da skinu/uniste crvenu podlogu od mlevene gume u kruznom obliku na levoj strani?

Vrh