Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

@Cotra
Jesi citao Pilipendu od Sima Matavulja? Jasno je zasto je to tako u Dalm. Zagori.
Da. Citao sam.
Prisilno obracanje na katolicanstvo doba K und K i ucena hranom.
Mada, tamo je zemljiste takvo da nista ne uspeva.

Simo Matavulj bio je poznanik mog pradede koji je pomenut u jednoj pripovetci.

Tacno je.
I u Zumberku nista ne uspeva. Moja familija s majcine strane je odatle. Pasivan kraj.
Presli na grko-katolicku a zatim na katolicku veru. Jedan deo se vratio na Pravoslavlje dok se nije stabilizovao i presabrao.

Tacno je.
I u Zumberku nista ne uspeva. Moja familija s majcine strane je odatle. Pasivan kraj.
Presli na grko-katolicku a zatim na katolicku veru. Jedan deo se vratio na Pravoslavlje dok se nije stabilizovao i presabrao.
Nisam znao za Zumberk.
Ali Dalmatinska Zagora i Zapadna Hercegovina, to je strasno.
U Srbiji nigde nema takolose zemlje i siromastva, cak je gore nego CG.
Ne znam zasto su ljudi uopste ziveli na takvim mestima.
Jedan od razloga za uspon ustasa u Zapadnoj Hercegovini je i to.
Mada, postoje price da su oni zapravo bili Srbi.

Ne znam zasto su ljudi uopste ziveli na takvim mestima.
Вероватно су само тамо могли да остану оно што јесу без већег малтретирања државе или Ватикана. Исто као Срби у Србији и Босно што су се држали села где су имали своје парче слободе.

jaja vaistinu.jpg

Стварно не разумем ове уписе?

Представници руског режима нам нису никаква па ни лажна браћа па с тога се може претпоставити да особине појединаца са власти пројектујеш на цели руски народ. Е у том случају примени исто и на себе и на српски народ па да видимо шта добијаш.

Срећа па си модератор па можеш сам да избришеш сопствено троловање.

Na zalost neke gimnazije, npr 10-a i 3-a pocinju sa nastavom.
To je bilo i za ocekivati jer ne mogu samo prosvetni radnici da strajkuju, a ostali da idu u TC Galerija.

Mnogo jaci bi bili strajkovi u javnim preduzecima kao sto je EPS.
Medjutim njih ovo uopste ne zanima.

Praznici su idealan period za bojkot svih oblika potrosnje.

Pa polozili su zakletvu na albanskom inpotpisali da ce braniti Ustav Kosova.....
Mene samo zanima, da li je ovo prvi put da se polaze zakletva na Ustav tzv Kosova ili su oni to radili i prethodnih godina?
I zasto NI JEDNA DRZAVNA TV nije to ni prokomentarisala?
Mislim da je greska izlazak na izbore, ali sam racunala, ti ljudi dole znaju najbolje, ako im je to nacin opstanka, nek uzmu ucesce....sad miskim da su prodani od ovih nasih onim drugima pod izgovorom "dobicete posao i bolji zivot, samo da mi osvojimo mandate u skupstini" a niakko mi ne ide u glavu ZAJEDNICE SRP OPSTINA NEMA, A ONI USLI U PARLAMENT....

Pomeranje granice zla...
Moguce samo u Srbiji.
Huljina firna tuzi majku jedne od njegovih zrtava.

Pa polozili su zakletvu na albanskom inpotpisali da ce braniti Ustav Kosova.....
Mene samo zanima, da li je ovo prvi put da se polaze zakletva na Ustav tzv Kosova ili su oni to radili i prethodnih godina?
Mislim da je greska izlazak na izbore, ali sam racunala, ti ljudi dole znaju najbolje, ako im je to nacin opstanka, nek uzmu ucesce....sad miskim da su prodani od ovih nasih onim drugima pod izgovorom "dobicete posao i bolji zivot, samo da mi osvojimo mandate u skupstini" a niakko mi ne ide u glavu ZAJEDNICE SRP OPSTINA NEMA, A ONI USLI U PARLAMENT....

1000033611.jpg

Од једностраног проглашења заклетва која се полаже у парламенту Косова се полаже на тај илегални устав.

Sutra ujutru je blokada tzv ministarstva prosvete. Treba da dodje sto vise ljudi.
Bilo bi dobro blokirati još zgrade ministarstava u Nemanjinoj, Pink, Informer i Happy televiziju paralelno sa RTS-om. Time bi bio odsečen totalno. Naravno, za tako nešto potrebno je da se uključi još ljudi.

Za Pink bi sigurno izveo paravojske, a čak i da Nelečeni ne uradi to, izveo bi Kokaisani.

Plus, mislim da je Kokaisani cinik već zabarikadirao i osigurao svoje objekte.

Slaviću jednog dana kad crkne to đubre.

P.S.
I Nelečeni smrad se barikadira, korak po korak, mic po mic. Svake nedelje stepen prepreka oko njegove jazbine poraste još malo.

Ovo je jedna vrsta rata. A oni na svojoj strani imaju one odvratne bivše Mosadovce.

Poslednja izmena:
Ko su ljudi koji rade u Pinku?
Kako to da nema sabotaza programa?

Sto se tice Cacilenda, vreli dani ne idu im na ruku, ako su stvarno pod satorima.

Vrh