Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Mislim da jedino cepanje vladajuće stranke iznutra može da izazove parlamentarne izbore pre 2027. godine. Kada presuši novac ništa nije nemoguće.
Zato se molimo za recesiju.

Inace, postaje ocigledno, sto se tice opozicije da vazi ona "SVI SU ISTI".
Bezocno zele da im studenti obezbede fotelje.
Ne mogu cak ni da sacekaju.
Preziru nas isto koliko i SNS.

Не расписује јер се оправдано плаши досадашњих апстинената. Излазност је срушила и слобу... Просто, тачно је да ако изађе 50%, он има 50% од тога, а шта ћемо ако изађе 70 или чак 75%?
Na izbore ne izlazi 50% vec vise oko 60% od zvanicnog broja biraca. Zbog nesredjenih birackih spiskova zvanicni broj biraca je zesce precenjen (prakticno je isti kao i 2000. kada smo imali i Crnu Goru i milion ljudi u drzavi vise). Zbog toga realno vec imamo izlaznost od 70%. Studenti mogu da izvuku jos neki procenat sigurno, ali ne treba se uljuljkavati u neke delulu price da ce to biti 50% vise izaslih nego do sad.

Petog oktobra je izaslo 4.900.000 biraca, 2023. je izaslo 3.900.000 biraca (ponavljam, u drzavi sa milion ljudi manje i bez Crne Gore), pa vidite koji je neki gornji maksimum.

Na izbore ne izlazi 50% vec vise oko 60% od zvanicnog broja biraca. Zbog nesredjenih birackih spiskova zvanicni broj biraca je zesce precenjen (prakticno je isti kao i 2000. kada smo imali i Crnu Goru i milion ljudi u drzavi vise). Zbog toga realno vec imamo izlaznost od 70%. Studenti mogu da izvuku jos neki procenat sigurno, ali ne treba se uljuljkavati u neke delulu price da ce to biti 50% vise izaslih nego do sad.

Petog oktobra je izaslo 4.900.000 biraca, 2023. je izaslo 3.900.000 biraca (ponavljam, u drzavi sa milion ljudi manje i bez Crne Gore), pa vidite koji je neki gornji maksimum.
Слажем се, више сам угрубо користио бројке, али сам ипак сигуран да студенти тренутно имају довољну политичку моћ да поразе вучића на изборима, под условом да се негативни утицај наше губаве опозиције умањи што више. У сваком случају, ако вучић победи и неку нестраначку платформу са подршком студената, онда овом народу не би помогао ни Исус Христ и ми ту не можемо ништа.

Poslednja izmena:
Jbt sad sam napokon shvatio (trebalo mi samo godinu dana)...

CoNtra ima holandsku penziju ovde pa zato priželjkuje da Srbija upadne u što goru krizu.
Nemam dovoljno godina boravka tamo da bi imao znatnu hol. penziju.
Ona se odredjuje proporcionalno minimalcu koji je sada 1500 E bruto sto je oko 1000 E neto.
S obzirom da nisam ceo zivotni vek ziveo u Holandiji, ako budem imao 400 E i ako dozivim 67. goidnu zivota bicu srecan.
Penzija se cak i umanjuje ako ne zivis u Holandiji.

The AOW pension rates are based on a percentage of the Dutch net minimum wage .
The amount you get depends on your living situation.
Ta penzija uopste ne zavisi od plate. Ja nisam imao priv. penziju u Holandiji osim zanemarljivih par godina.

Ali ono sto je zanimljivo je tvoj poriv da analiziras moje motive.
Ceprkanje po tudjim zivotima, stara srpska zabava.
Isto kao sto rade moje komsije, radikali, koj cak posmatraju moju decu i mere koliko lice na mene i analiziraju da li sam im ja otac.
Recesija u Srbiji bi oslabila Hulju i to je moj motiv. LJudi pitaju sta moze da ih oslabi. Pa to.
Osiromasila bi i mene.
O tome su pisali i drugi na forumu.

Ал ајде да се надамо рецесији кад исцрпимо остале опције, а мислим да их још увек имамо.

1000032541.jpg

Još je zanimljiviji tvoj poriv da navijaš da zemlja u kojoj ja živim propadne.

Šta si očekivao, da te tapšem po ramenu i zahvalim ti se što već godinama truješ i navijaš da mi propadnu zemlja i dom da bi ti mogao da likuješ još više?

Apatija, beznađe, mrzovolja i Štokholmski sindrom, stara zabava jednog dela Srba koji radije biraju kafane (uživo ili online) umesto da potraže stručnu pomoć...

Da ne pričam o tome što si apsolutno nesposoban da razmišljaš ijedan dan ispred onoga šta kad propadne Srbija, šta kad propadne Evropa, šta kad propadne ceo svet... Ne, tebe samo zanima sama ta propast, jer jednostavno imaš probleme koje ne želiš da rešiš (da se korektno izrazim) pa bi radije da ceo svet izgori oko tebe nego da se ti menjaš i potrudiš oko nečega, i rešiš te svoje probleme. Dakle ne da ti sam digneš ruke, nego da ceo svet oko tebe izgori i pati, da bi se ti osetio kao faca i prorok i ispunio svoje izvitoperene fantazije.

A u međuvremenu ćeš da vređaš i omalovažavaš kako koga stigneš, uglavnom nas kmetove i radne ljude koji nose celo ovo društo na grbači pa i tebe takvog bangavog, dok vlastima, navijačima, huliganima, bahatima na ulicama, tatinim sinovima, rasipnicima, buržujima, milijarderima, partijašima... ne smeš ni da pisneš. Čak ih u neku ruku i veličaš, diveći im se iznova a pose..vajući se po nama ostalima.

Lično mislim da treba da te bude sram, najblaže rečeno.

Poslednja izmena:
Nemam dovoljno godina boravka tamo da bi imao znatnu hol. penziju.
Ona se odredjuje proporcionalno minimalcu koji je sada 1500 E bruto sto je oko 1000 E neto.
S obzirom da nisam ceo zivotni vek ziveo u Holandiji, ako budem imao 400 E i ako dozivim 67. goidnu zivota bicu srecan.
Penzija se cak i umanjuje ako ne zivis u Holandiji.

The AOW pension rates are based on a percentage of the Dutch net minimum wage .
The amount you get depends on your living situation.
Ta penzija uopste ne zavisi od plate. Ja nisam imao priv. penziju u Holandiji osim zanemarljivih par godina.

Isto kao sto rade moje komsije, radikali, koj cak posmatraju moju decu i mere koliko lice na mene i analiziraju da li sam im ja otac.
Recesija u Srbiji bi oslabila Hulju i to je moj motiv. LJudi pitaju sta moze da ih oslabi. Pa to.
Osiromasila bi i mene.
Ali moraš priznati da je smešno zamišljati tebe kao lika punog para jer primaš stranu penziju koji ovde loži ljudi na neke ekstremne akcije i žrtvovanja 😂

Ona je vec propala dok su je vecina mastala o letovanjima i kapucinima i tek sa nadstresnicom su primetili sta se desava.
Већина је ринтала 12 сати дневно, 6 дана у недељи да плати кирију, режије и излет детету на Тару са одељењем. Није Вуков споменик граница Србије.

Neko je pomenuo "Da nam profesori budu vlast", kao da ćemo navodno tako dobiti "profesionalni" kadar i sigurno se nećemo zaj****.

Ranije sam na ovoj temi pisao o tome koliko je naša prosveta u kamenom dobu, a sada nam predlažu Kamenka i Kremenka bez hrabrosti i stručnog integriteta (čast izuzecima) da nam budu vođe. Tu nije potrebno čišćenje zrna kukolja u žitu, nego u silnom kukolju naći po malo žita. Dodatno obrazlaganje:

1) Kada se ukidala Železnička stanica Beograd, kada sam pozvao stručnjake da se suprotstave mojim stavovima u kolumni "Metro-logija" u Danas-u, nigde nikog. Oglašavanje za trolejbuse i kružne tokove sa Saobraćajnog fakulteta, je usledilo tek nakon što su Studenti malo podigli atmosferu javne kritike.
2) Nakon određenog iskustva u privredi, shvatio sam koliko mnogo njih nema veze sa privredom. A školuju stručnjake za privredu.
3) Još u periodu 2000-2012. kada je još bila nekakva kilava tehnokratija i bar malo poštovanja struke, po rečima studenta parlamentarca, prolazi studentsko veće na kojem se dva sata ne čuje reč "student", a bave se pre svega politikom.
4) Jajare kojima su projekti sa strane važniji nego studenti. Ne daj Bože da uključi studente, da slučajno student ne dođe do konkretne prakse.
5) Saobraćajni fakultet ima dr. Slavena Ticu, direktora CIP čije se ime na protestima, na grafitima, transpearentima, u saopštenjima nezasluženo ne pominje. Drži za mošnice ostale profesore. Uspeo je da sabotira tribinu o trolejbusima na taj način.
6) Prevarili studente da upišu fakultet posle koga ne mogu da im garantuju da se 5 godina nisu učili/mučili za džabe, i da ih ne čeka minimum garantovano stažiranje za minimalac.

Dakle dok se kod tih silnih profesora za većinu ne pojavljuje i ozbiljno znanje, još ređe se pojavljuje moralni integritet i bezkompromisna odbrana struke.

Da, reći će mnogi kako mi niko ne odgovara i tražim Isusa. Ako bi čak i takvi sastavili tehničko-ekspertsku vladu, ako nam je to neki opšti dogovor, podržao bi, ali za 3 meseca maksimum 6. I to samo da se oslobodi prostor da mnogo ljudi dobije prostor iz koga će se eventualno prepoznati kvalitet.

Dobro, ali ne treba ih milion nego 15-20.

Osiromasila bi i mene.
Hajde da se resimo autokratskog populiste prizivanjem stanja u kome autokrate i populisti cvetaju.

Resavanje problema niske tavanice odsecanjem glave.

Postojeća opozicija neće ni preći cenzus na fer izborima nakon što se formiraju nove stranke i pokreti.
Da, ti ćeš da ih osnuješ, samo trčiš. Isto kao i @Delija i još par likova, koji nemaju sami hrabrosti da priznaju da, ako i ništa drugo nema ta opozicija, bar to ima.

Da, biti bilo kakav opozicionar u Srbiji, makar i ćorav i ćopav, bez ozbiljnog programa ili čega još, u Srbiji moraš biti neizdajnik, hrabar, i imati bar malo obraza. A to malo obraza, ako je bilo nevidljivo neke tamo 2010. u mraku SNS obraza i to se vidi samim tim što im se nisi pridružio.

Kao smeta vam stranačko-delegatskog sistem, koji je po ustavu. Priznajem i skidam vam kapu za stav, ako i samo ako imate u rukama predlog ustava bez stranačko-delegatskog sistema, i sa postojanjem precizno definisanog i tehnički izvodljivog drugog sistema. Ako, p*dite da ne valja, a nemate drugo rešenje, samo trolujete.

Nije problem opozicija, problem je režimksa opozicija i namešteni izbori koji su postavljeni tako da do pobede ne može da se dođe.

Zato će i ići na smetlište istorije, zajedno sa radikalima i SPS-om. Čast izuzecima, ako ih ima.

Pa ko će da ti pravi stranku i ide u Skupštinu onda?

Inače sve u zemlji nam je savršeno, i Srbi su inače sami pojedinačno pravednici i perfekcionisti u svemu što rade, pa je realno da i od srpske političke scene očekuju da za jedne izbore skoči iz statusa dupeta kontinenta koje obara rekorde po svemu lošem, u jednu Švajcarsku, čak i više od toga, gde će u politiku ići sve najbolje od društva.

I to će kobajagi da idu svi oni najbolji od društva koji će da batale sve dotadašnje karijere i poslove, i da odu da se rvu sa naprdnjačkim i radikalskim svinjama u blatu, jer nemaju preča i pametnija posla... mda...

Tu je i primer Nove i N1. Iscimaju se njihovi ljudi, dakle novinari, snimatelji, tehničari... ne upravnici i vlasnici, nego obični ljudi i kmetovi... 5 meseci da pokriju sve što se dešava, da slikaju, da intervjuišu, da pozovu, da snime, da zabeleže... Ako ne grešim, jedan sa Nove je čak išao sa biciklistima bajsem sve do Strazbura...

I sve to da bi se na kraju uvek našao deo ljudi koji će da se sladi kad god se njima desi neki kvar, ukor, sabotaža...

Najbolje da pogasimo i te ostale ne-režimske medije i listove, jer koji će nam takvi kad nisu dovoljno dobri i dostojni.

Ostavimo samo Lelekom, Deformer, Pink, Krepi i tako te... i bog da nas vidi. Samo savršenstva i idealno dolazi u obzir. Pošto smo mi inače savršena i idealna zemlja i društvo.

Poslednja izmena:
Vrh