Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Ne pravim se, istraživanja pokazuju značajan pad.

Ту си управу. Подршка опозицији долази из презира Вучића и СНС.
Али опет и љубав према Вучићу је изникла на презиру ДОС и жутих.

Nasi ljudi se loze na jakog vodju, to je nas mentalitet jbg

Cak i kada se prica o opoziciji uvek se prica o Aleksicu, Cuti, Mariniki, Djilasu, niko ne prica o samoj politickoj stranci i njenim stavovima jer se kod nas politicka stranka izjednjacava sa jednim covekom koji je na vrhu te stranke.

Primeri iz prve ruke u mom okruženju potvrđuju da propaganda radi. Ne ide svako na javne skupove ko podržava nešto. Vučić ima veću bazu glasača iz ubeđenja od svih političkih opcija koje imamo trenutno u ponudi.
Da. Tako je.
Konzervativna, vecinska Srbija. Srbija koja mrzi ceo svet.
To je dominantna ideoloska opcija ovde.

Cak i kada se prica o opoziciji uvek se prica o Aleksicu, Cuti, Mariniki, Djilasu, niko ne prica o samoj politickoj stranci i njenim stavovima jer se kod nas politicka stranka izjednjacava sa jednim covekom koji je na vrhu te stranke.

Da. Cak i ljudi koji sebi to ne zele da priznaju sanjaju taj san o vodji.
Jer kad imas vodju, nemas odgovornost.
Nas covek mrzi odgovornost.

Vodja zahteva samo poslusnost.
Vodja ne trazi da se dogovorio sa komsijama koje mrzimo.
Vodja ne trazi da popravimo zajendnicki oluk.
Vodja nas pusta da budemo kao zivotinje, cak nas i hrani pljeskavicama ako zatreba.
Vodja ne sputava nase statusne zelje.

Jednom delu Srbije ne treba vodja, ali onaj deo kojima treba je ogroman.

Jel realno da se i dalje traži jedan političar koji će voditi i biti popularniji od Neandreja 😂

Nije ovo zrelo sve još, ali ide sve u dobrom pravcu, naša strelica ide ka gore, njihova nadole.

Slavicemo novog Hulju.
Kult vođe.
To je začarani krug iz kog nikako da izađemo.

Rulja bez trunke morala jedva čeka neki Hulja da korumpira sve institucije u državi, a onda poltronisanjem zadovoljavaju svoje kratkoročne apetite.

Samo što su se sada svi narodi bivše SFRJ i Evrope fizički ogradili od takvog nakaradnog sistema.
Niko ne želi da ima dodirne tačke sa nama.

Култ вође је дубоко утемељен у нашем политичком бићу, што због монархије, што због Тита.

Jel realno da se i dalje traži jedan političar koji će voditi i biti popularniji od Neandreja 😂

Nije ovo zrelo sve još, ali ide sve u dobrom pravcu, naša strelica ide ka gore, njihova nadole.
Pa evo, imas priliku da me razuveris, da li znas ko cini jos ljudi ovih opozicionih stranaka a da nisu gore pomenuti?
Npr jel mozes za svaku opozicionu stranku da nabrojis jos 2 coveka iz njihove stranke i stavove sa kojima se slazes?

Ili ipak glasamo za Cutu (Ekoloski Ustanak), Aleksic (NPS), Milos Jovanovic (Nada), Djilas/Marinika (SSP), itd itd...

Ali to je sve nebitno jer se ide na jednu listu sa predlozenom ,,ekspertskom" vladom iza koje ce stati svi i onda ce se gurati ka izborima.

Studenti ce uskoro krenuti sa tim.

A ako se i loze na vodju, evo sad se loze na studente. Rec studenti je trenutno daleko mocnija od Vucic.

Izbori studenti i profesori vs Vucic, pobedjuju ovi prvi.

Eto ga politicar koji ima vecu organsku podrsku nego Vucic, samo nije politicar.

Pa evo, imas priliku da me razuveris, da li znas ko cini jos ljudi ovih opozicionih stranaka a da nisu gore pomenuti?
Npr jel mozes za svaku opozicionu stranku da nabrojis jos 2 coveka iz njihove stranke i stavove sa kojima se slazes?

Ili ipak glasamo za Cutu (Ekoloski Ustanak), Aleksic (NPS), Milos Jovanovic (Nada), Djilas/Marinika (SSP), itd itd...
Imas odgovor u postu iznad.

Ne pravim se, istraživanja pokazuju značajan pad.

Pokazivala su dosad svaki put zadnjih x izbora, pa opet demoliraju opoziciju svaki put... Ja bih voleo da je nadstrešnica tačka na kojoj će se slomiti ceo ovaj režim, ali nisam siguran da će to tako i biti. Te glasače SNS mora neko da preuzme, a u tom smislu ne vidim alternativu kojoj bi oni želeli da se priklone trenutno.

Ту си управу. Подршка опозицији долази из презира Вучића и СНС.
Али опет и љубав према Вучићу је изникла на презиру ДОС и жутих.

Mislim da je padu DS kumovala i svetska ekonomska kriza, mada nije nemoguće da ćemo uskoro uleteti u novu rundu toga sa Trampom.

Samo što su se sada svi narodi bivše SFRJ i Evrope fizički ogradili od takvog nakaradnog sistema.
Niko ne želi da ima dodirne tačke sa nama.
Da. Posebni smo.
Niko drugi nema ovakav sistem. Niko na svetu.
Nigde ovako nesto nije moguce.
I sto niko ne zeli da ima posla sa nama je logicno i ispravno.
Ni mi ne zelimo da imamo posla sa nama.

To je posledica 35 godina pogresne politike, verovatno i svih 200 godina.
Elita koja je nastavila da sledi tradiciju turskih funkcionera i imitira postojanje drzave.
Otuda i popularnost bahatostii bahatog ponasanja politicara.
Kako je samo narod voleo Slobu zbog toga.

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Pokazivala su dosad svaki put zadnjih x izbora, pa opet demoliraju opoziciju svaki put... Ja bih voleo da je nadstrešnica tačka na kojoj će se slomiti ceo ovaj režim, ali nisam siguran da će to tako i biti. Te glasače SNS mora neko da preuzme, a u tom smislu ne vidim alternativu kojoj bi oni želeli da se priklone trenutno.

Mislim da je padu DS kumovala i svetska ekonomska kriza, mada nije nemoguće da ćemo uskoro uleteti u novu rundu toga sa Trampom.

Кумовала је, али тврдокорно језгро СНС гласача су губитници транзиције који криве ДОС за лоповску приватизацију и избеглице које је купио јефтином патетиком. Са друге стране, ДС прваци су се јефтино продали, а ДС бизнисмени само пресвукли дрес да сачувају иметак.

Наравно, па то је наш већински менталитет. Ти можеш сад на ложење и огромно незадовољство да збациш вучића на изборима, али за циклус или два ће се појавити нови који ће играти на карту вође јер је то суштина нашег већинског менталитета. Титини пионира одлазе у вечна ловишта, али и даље има више него довољно оних који ће да уђу у њихове ципеле, оних који сад имају рецимо 40 и имају можда назнаку да размишљају бар мало другачије, али ће до 50-е ући у формиран калуп скроз. Промена менталитета је далеко тежи и дуготрајнији процес него што би ми волели да буде, нажалост.

Nemoj molim te, dosta je 13 godina 😂
Нек буде по закону, изгласан је за мандат, па кад сиђе са власти, да одговара за антиуставно деловање. Али нек се сутра врати у своје уставне оквире.

Aham. I zato taj jak vođa ne može da skupi 50k ljudi u zemlji od 6 miliona. Sa sve obezbeđenim prevozom, dnevnicom od 100€, besplatnom hranom I pićem, ucenom onih koji su zavisni od njega.
Ta opozicija sa svim tim imenima kad je pozvala na proteste u Beogradu se skupilopar stotina ljudi.

I to sve zbog našeg mentaliteta, jer volimo vođe.

A onda studenti bez imena i lika izvedu na ulice 300k ljudi, sa blokadom žeelzničkog i autobuskog prevoza u celoj zemlji i gradu, sa opstrukcijom na svakom koraku. Isti ti studenti su skupili više ljudi i u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Novom Pazaru, inostranstvu, više ljudi nego što ih je ijedan političar ikad okupio, uključujući Tita i kraljeve.

Jer nam je takav mentalitet da volimo vođu.
Da nemamo taj mentalitet, na studentske proteste bi izašlo milion ljudi, a na njegov miting bi došlo hiljadu ljudi.

Лепа порука отрежњења. На СНС митинг је могао да дође ко год је хтео, без трошка.
На митинге студената се излази о свом трошку. И излазе и људи без пара. И пензионери о које се често огрешим у порукама овде, изнесу им сво воће које имају или кекс.

Aham. I zato taj jak vođa ne može da skupi 50k ljudi u zemlji od 6 miliona. Sa sve obezbeđenim prevozom, dnevnicom od 100€, besplatnom hranom I pićem, ucenom onih koji su zavisni od njega.
Ta opozicija sa svim tim imenima kad je pozvala na proteste u Beogradu se skupilopar stotina ljudi.

A onda studenti bez imena i lika izvedu na ulice 300k ljudi, sa blokadom žeelzničkog i autobuskog prevoza u celoj zemlji i gradu, sa opstrukcijom na svakom koraku. Isti ti studenti su skupili više ljudi i u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Novom Pazaru, inostranstvu, više ljudi nego što ih je ijedan političar ikad okupio, uključujući Tita i kraljeve.

Da nemamo taj mentalitet, na studentske proteste bi izašlo milion ljudi, a na njegov miting bi došlo hiljadu ljudi.
Narod je svoju hrabrost i moral delegirao studentima.
I to je veliki korak napred, prvi put deo Srba vidi i postuje princip iza koga ne stoji neki vodja.

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4

Nisu pokazivala, ne znam o cemu pricas. Imas sve na netu pa pogledaj. Mada do pada i jeste dolazilo, ali sada pokazuju da su slabiji i manjina i da bi izgubili izbore.

Koliko ljudi bi doslo na skupove Djilasa, Marinike, Aleksica, Cute ?
Lako je sada pricati ovako, da se nije desila nadstresnica svi znamo da bi ljudi nastavljali da glasaju SNS jer nepomenik je sistematski eliminisao kredibilitet lidera opozicije u vecini naroda a opet, ljudi izjednjacavaju politicar = stranka kod nas.

Evo da sad zaustavis nekoga na ulici ko mrzi opoziciju i da ga pitas sa kojim stavovima opozicije se ne slazu fundamentalno oni bi ti rekli, ma ne znam ja to ali Djilas je lopov, Cutu placaju stranci a Aleksic mi se prosto ne svidja.

Ja pricam o generalnom nasem mentalitetu.

Vrh