Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Naši ljudi se ponašaju kao ljudi, gde god da su, njihova st*** je st*** uvek i svuda.

Režimski blatoidi su jedva dočekali da ovo vide. Verujem da je u pitanju nameštaljka, ali ne verujem baš da je sama ova slika fotomontaža. Svakako bi trebalo ispitati ko je transparente postavio, i svi plenumi trebaju jasno da se ograde od njih kao što su se ogradili od NVO i nepomenikovog ideologa Gruhonjića.

Informer postavio, Informer fotogrofisao, Informer komentariše to. Nemamo mi ništa sa tim, vidi se iz aviona, transparent je obdanište nivo i to samo njihovi id*** mogu da smisle. Jasno ko dan sve.

Čim se oni bave time, a ne najvećim skupom u istoriji univerzuma, sve je jasno kako su prošli. Inače, to još traje, trenutna situacija

1000032131.jpg

Oni, dakle, imaju 14 ljudi, ako ih ne plate i ne dovuku autobusima.

To što su spomenuli Aliju i Orića a nisu spomenuli muftiju, zaista smrdi da je u pitanju čisto naprdnjačka akcija, mada nije nemoguće da im je na terenu pomogao njihov pobratim Suljo. Primetio sam da zadnjih nekoliko dana naprdnjački botovi masovno pišu šovinističke komentare po Jutjubu, čak i neprovocirani napadaju i vređaju na verskoj osnovi sve studente iz Pazara, a onda svi mi ostali koji podržavamo proteste moramo da se peremo od njihove pljuvačke.

A kao šlag na tortu, Nova S u emisiju pozove direktora NVO Aide Ćorović lažno ga predstavljajući kao vođu protesta u NP. Navodno "opozicioni" ili "nezavisni" medij time direktno radi na gušenju protesta zajedno sa Pinkom, Hepijem, Informerom, Novostima i ostalim prorežimskim đubretom.

Ovo je strasno.... izgubice akreditaciju

@Užice , zemljak, pola nas ni ne zna o cemu ti pises. Ko su ti likovi o cemu je rec? Koga briga za medije i ostalo, Pazarci su lepo docekali muzafere ili tako nekkao, lepo ugostili, nije im smetala ni jedna zastava, provokacija nije bilo, treba prekinuti sa deljenjem ljudi.

Vlast, odnosno jedan čovek će pojačati represiju zbog jučerašnjeg debakla. Lopta je na terenu državnog aparata. Trebali bi da se ohrabre i uključe u generalni štrajk.

Po meni, bi po završetku Ture do Strazbura i studentskog mitinga u Kraljevu trebalo pozvati celu Srbiju na finalni miting u Beogradu, gde bi se i ostalo do ispunjenja zahteva. Ta masa bi mogla da parališe sve poluge vlasti.

Po meni, ne odmah za Beograd.
Prvo Subotica, recimo 7.maja, s tim da se posete usput Sombor, Apatin, Backa Topola i okolna mesta.
Posle toga, Beograd, 15.maja.
A za prvi maj... ili zadnji dan aprila - to je vec pitanje jer neki bi da rostiljaju ili otputuju. Idealno, istocna Srbija. Zajecar, Bor, Negotin, Knjazevac...

Vlast, odnosno jedan čovek će pojačati represiju zbog jučerašnjeg debakla. Lopta je na terenu državnog aparata. Trebali bi da se ohrabre i uključe u generalni štrajk.

Po meni, bi po završetku Ture do Strazbura i studentskog mitinga u Kraljevu trebalo pozvati celu Srbiju na finalni miting u Beogradu, gde bi se i ostalo do ispunjenja zahteva. Ta masa bi mogla da parališe sve poluge vlasti.
То тек и само након покрадених избора. На њима свакако пада, једино је питање да ли ће предати власт или покушати да их покраде и онда бити оборен као Милошевић.

То тек и само након покрадених избора. На њима свакако пада, једино је питање да ли ће предати власт или покушати да их покраде и онда бити оборен као Милошевић.
Prateći šablone u njegovom dosadašnjem delovanju, sa velikom verovatnoćom će pokušati da pokrade izbore, jer on broji glasove. Tako da se plašim da nam je taj scenario neizbežan.

Better sooner than later.

Hulja može da zabrani sve opozicione stranke, uhapsi sve izborne kandidate, zabrani Novu S i N1, cenzuriše internet, itd.
Zaista je naivno verovati da će uopšte doći do bilo kakvih normalnih izbornih uslova dokle god je on na vlasti.

Jednom kada sudska vlast postane korumpirana u nekoj državi, jedina rešenja su vojni puč, vojna okupacija od strane neke druge države ili cepanje vladajuće stranke iznutra.

Drzavni aparat i javna preduzeca su puna partijskih uhleba na strateskim pozicijama i ljudi koji nisu spremni ni na kakav rizik bez obzira na nezadovoljstvo, dok su sindikati kidnapovani, tako da na generalni strajk ne treba polagati prevelike nade

Ja da sam neki krpelj na vlasti i tako to, ovaj skup bi mi pokazao da je kraj blizu i da trazim kako da se povucem....
ako pogledate realno, vecina je dosla na silu, a slobodnom voljom uz studente 350.000 i to samo BG , a gde su ostali skupovi...

Ovi imaju vlast samo zato sto su izabrani, ali nemaju realnu podrsku naroda, ovoga bi trebalo da budu svesni i iz EU, mislim da je i za njih pokusao da paradira, ali lose.

Izbori nisu neko resenje, a da se krimosi ne procesuiraju, nemaju smisla, da
dacic vucic brnaba, gasic i ostali sede u parlamentu i sklapaju dogovore sa opozicijom koja nije puno bolja uz imunitete..

Mislim da je jasno da nemaju legitimitet i to bi trebalo da gledjau svi unutrasnji i spoljni partneri.
Oni nemaju JEDAN snimak publike koja skandira na govor, to su sve ljudi od 60+, placeni i neke navijacke grupe...ali nema spontanosti.

Da je vlast realna, skupstina bi ovo resila, rekla NAROD HOCE DRUGACIJE, NEMA POLITICKE ARTIKULACIJE, ALI MI MOZEMO DA STVORIMO USLOVE ZA TO. oni to nece, ali ce bogami morati i to mislim skorije, jer sad nisu studenti pokazali moc, nego oni nemoc.
Da sam vlast, sad bih pravila izlaznu strategiju, ali oni pritisli fakultete, misle nesto ce se resiti ako odustanu studenti, nece nista vala, nemaju narod koji im veruje.

I da ponovim, policija i lekari su ispali najbednije struke koji "moraju". I makar se na izborima zavrsavalo, zavrsite se ovo bezvlasce

Zasto bi bio oboren?
Izaci ce u 22h i proglasiti pobedu kao i do sada. Na osnovu cega zakljucujes da bi odjednom prestao da laze?

Zasto bi jedan kriminalac i ubica prepustio nekome vlast kad to neminovno znaci sudjenje i zatvor?

Ja da sam neki krpelj na vlasti i tako to, ovaj skup bi mi pokazao da je kraj blizu i da trazim kako da se povucem....
ako pogledate realno, vecina je dosla na silu, a slobodnom voljom uz studente 350.000 i to samo BG , a gde su ostali skupovi...

Ovi imaju vlast samo zato sto su izabrani, ali nemaju realnu podrsku naroda, ovoga bi trebalo da budu svesni i iz EU, mislim da je i za njih pokusao da paradira, ali lose.

Izbori nisu neko resenje, a da se krimosi ne procesuiraju, nemaju smisla, da
dacic vucic brnaba, gasic i ostali sede u parlamentu i sklapaju dogovore sa opozicijom koja nije puno bolja uz imunitete..

Mislim da je jasno da nemaju legitimitet i to bi trebalo da gledjau svi unutrasnji i spoljni partneri.
Oni nemaju JEDAN snimak publike koja skandira na govor, to su sve ljudi od 60+,

I da ponovim, policija i lekari su ispali najbednije struke koji "moraju". I makar se na izborima zavrsavalo, zavrsite se ovo bezvlasce
Lekari zele da se nista ne promeni. To je najprljavije zanimsnje uz pandure.

Zasto bi bio oboren?
Izaci ce u 22h i proglasiti pobedu kao i do sada. Na osnovu cega zakljucujes da bi odjednom prestao da laze?

Zasto bi jedan kriminalac i ubica prepustio nekome vlast kad to neminovno znaci sudjenje i zatvor?
Зато што је ситуација драстично другачија. Љуља се и то опасно. То што је полиција уз њега, не значи да би народ овај пут преко крађе тако лако прешао.

Zasto bi bio oboren?

Рекао сам да то што се предлаже, одбијање да се оде до обарања власти (еуромајдан), "паралисање свих полуга" исте и сл. треба да се уради након покрадених избора. Јер су избори покрадени и тада је легитимно да се обори картел који нема народни мандат. Иначе је, без избора, сваки покушај преузимања власти обичан пуч што је посебно лоше када не постоји чак ни демократски подржана опција да тај пуч изведе. Што ће рећи да било ко дође да смени режим без да су људи за њих гласали на изборима и сам представља илегалну узурпацију власти без већинске народне подршке.

Студенти могу (и требају) да предложе сами техничку, аполитичну, орочену владу и да сви заједно са опозицијом изађу како би је подржали. А онда, ако власт покраде изборе, насилно скинути исту и судити им. Али без изласка на изборе ниједна опција нема мандат да преузме власт, па ни студенти који чине <5% популације. Не може се инсистирати на легализму и демократији нити направити корак ка њима без поштовања оба

Izgubio je on legitimitet a ne mi da ga jurimo izborima.

Sad je pravi trenutak da bude pritisnut na max. da se povuče, da bi se stvorili uslovi za izbore... a bude li se drznuo za jaču represiju sa sve manje legitimiteta, ne piše mu se dobro... Ne piše mu se i ovako, al samo će ubrzati svoj kraj i učiniti ga spektakularnim uz dalekosežne posledice po sve iz bivšeg režima.

Dosta ljudi se se brine da li će prestati blokade fakulteta i želi da blokade potraju, samo navijaju za blokade, ali da li ti ljudi planiraju da stupe u štrajk?

Nema perspektive da studenti i prosvetara jedini dovode u pitanje studije i mesečna primanja za život, a da ostali rade i da sasvim opravdano budu sigurni da primanja nisu ugrožena, što je i razumljivo, neće ljudi dovoditi egzistenciju u pitanje, jer su u firmama možda u manjini.

Zato su izbori rešenje, studenti i profesori koje svi vatreno podržavaju u blokadi ( dok većina ljudi nije u štrajku) bi samo pozvali ljude da glasaju za tu narodnu opciju na izborima, niko ne bi morao da stupi u štrajk i ostaje bez primanja i da stavi posao, i redovan život na kocku, samo bi trebao da glasa.

Vrh