Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Ја само никако не разумем зашто су студенти спустили тензије и после 15. и зашто се није кренуло са енергичнијим и конкретнијим акцијама ако је то до 15. била само припремна фаза. Журка испред информера и педалање до Стразбура нису радикализација, а није реално ни очекивати да ће зборови тако брзо успети да дају било какве резултате и да узјашу талас енергије који је постојао. Делује као да су они уствари имали план до 15, а да је све остало био блеф.
Поготово што је наратив био да ће радикализовати протест.Превиђа се и да су се састали са синдикатима и да су ту очигледно наишли на зид, што је и очекивано.

Претпостављам да је превагу однела (мало)грађанска струја међу студентима јер су потоњи перформанси били из те кухиње. Видимо и по саопштењима Филозофског и Економског.

И опет тајминг говори све. Та пасивизација је ишла на руку опозицији са њиховом платформом експертске владе. Притом, знамо да нису ни једном позвали никог од студената макар да их обавесте о својим намерама а што је за црвени картон. Сматрам их непријатељима народа и (полу)свесним сарадницима режима након тог потеза.

stranci su svuda nepozeljni.
To je prirodno.
Ok sad me ne cudi sto si se vratio. Nije inostranstvo za svakog sta da se radi. Poznavao sam dva najbolja ortaka koji zive zajedno u istom stanu u istom gradu, rade isti posao - jedan je bio odusevljen svemu, drugi popisan i sve mu nedostajalo odavde. Nismo svi isti i to je ok

Ok sad me ne cudi sto si se vratio. Nije inostranstvo za svakog sta da se radi. Poznavao sam dva najbolja ortaka koji zive zajedno u istom stanu u istom gradu, rade isti posao - jedan je bio odusevljen svemu, drugi popisan i sve mu nedostajalo odavde. Nismo svi isti i to je ok
meni licno nije nista nedostajalo, meni je bilo odlicno.
Cak mi se svidela njihova kultura.

medjutim. problemi su poceli za rodjenjem 1. deteta.
Kad prvi put vidis da domaci ne zele da se njihovo dete igra sa drugim detetom jer vide da je stranac, onda ti sve bude janso.
Jednom sam prisustvovao i maltretiranju jednog malog Nemca od strane holandske dece, takodje i jedne devojcice sa Tajlanda.
(Turke i Marokance ne smeju da diraju, njih se plase).

To mlatretiranje Nemca je bilo pogotovo uzasno, morao sam da ga odbarnim. "Svabo", "glupi Svabo" (Stomme Mof).
Svi mrze Nemce, sta cemo.

Tajlandjanka je bila starija dvojcica, ali su je stavili u nize razrede skole da bi "dobro naucila holandski".
Deca su je zezali da je retardirana, mada nije bila. Bila je strasno istraumirana.
Ja kako se ovde ponasam, s ljudima, tako sam se poasao i tamo. Sve sam video, sve sam zapazio.

Onda su mi svi govorili kako je u Srbiji sada super, kako se "vise nikada nece vratiti devedesete" i te dve stvari su me povukle.
Pa je bilo potresno gledati razdvajanje unuke sa babom i dedom...

Covek ne zna sta je gore. Kad je covek sam, lako je da ode bilo gde. Sa lakocom sam napustio Srbiju.
Samo uzmes torbu i odes. Bukvalno.
Kad nije vise sam, vise nije lako.

Holandija se promenila, potonula. Korporativni pritisci su sve veci. Sve vise psihopata na radno mestu.
tesko drustvo je postala, odnosno bezosecajno drustvo
Zao mi je Holandije, devedesetih i pre toga, od sedamdesetih bilo je tamo bas dobro.
Amsterdam je bio cudo.

Poslednja izmena:
Ja samo kažem da mi treba da imamo plan kao oni... ali ako je organizovanje naroda magijski, a omladinci su glupi oportunisti a studenti ne rade dovoljno dobro... jbg onda! Da spakujemo kofere i doviđenja...

Jbt nikad nije bilo ovako jako ozvučenje kod skupštine da ga otprilike kod Zire na Paliluli jasno čujem... Hoću reći pesme sasvim razaznajem 🙂
Protesti su poceli i traju u trenutku kad je narod potpuno anesteziran i pasiviziran duze vremena i bez ikakve organizacione osnove, pokreta ili politicke partije oko koje moze da se okupi. Ocekivati da se narod u takvoj situaciji smisleno organizuje u roku od par meseci jeste magijski, nije dovoljno samo imati volju. Ocigledno nisi slusao sta i na koji nacin ti omladinci pricaju ako mozes da ih nazoves bilo cim osim zlonamernim oportunistima koji pritom iznose opasne ideje na jedan meni neshvatljivo glup i ogranicen nacin, samo njihov plan upada u rts je komedija sa elementima tragedije. A da ne pricam sa kakvim prezirom i omalovazavanjem su pricali o studentima i ljudima koji protestuju. Inace, sad sam malo pustio ovaj vucicev skup, deluje jadnije nego sto sam ocekivao, bio sam na zivahnijim sahranama, pogotovo ako je rakija dobra.

Ako mislis kako jadnije nego sto sam ocekivao, tako sto apsolutno svi deluju kao da su puskom naterani da dodju ukljucujuci i vucica, a toma zdravkovic je sa vise energije pevao lili marlen nego sto dejan petrovic i bend sviraju. Apsolutno nista ne odaje utisak pobede, cak ni isfolirane.

Ako mislis kako jadnije nego sto sam ocekivao, tako sto apsolutno svi deluju kao da su puskom naterani da dodju ukljucujuci i vucica, a toma zdravkovic je sa vise energije pevao lili marlen nego sto dejan petrovic i bend sviraju. Apsolutno nista ne odaje utisak pobede, cak ni isfolirane.
Onda bi do sutra mogli i da se napiju i uvaljaju u blato od tuge.

Ja samo kažem da mi treba da imamo plan kao oni... ali ako je organizovanje naroda magijski, a omladinci su glupi oportunisti a studenti ne rade dovoljno dobro... jbg onda! Da spakujemo kofere i doviđenja...
Studenti su recimo dobar posao odradili tako sto su prebacili teziste malo i na Novi Pazar, sto se ranije nije desilo.
U Pazaru, Tutinu i Sjenici obitava oko 150-200.000 glasaca, pa ti zamisli koji je to procenat koji ne ide u prilog SNS-u, ako niko od Rasimovih/Ugljaninovih/Muftijinog malog ne prihvati koaliciju na sledecim izborima. Verovatno se pravi narodni narativ da je sramota biti uz SNS.

Да искористим овај форум и ову тему да се одрекнем свог земљака Дејана, продане душе, Петровића. Нисам неки велики љубитељ трубе, али постоје ситуације када овај инструмен звучи јако моћно, а Дејанов отац је дао нову димензију лименој музици. Дејан је наследио од свог покојног оца огромно поштовање као један од првенаца овог инструмента, чувао га је колико толико до данас а данас када се придружује Карлеуши и БМК сво поштовање је покопао у земљу.

Ocigledno nisi slusao sta i na koji nacin ti omladinci pricaju ako mozes da ih nazoves bilo cim osim zlonamernim oportunistima

Slušao sam sve. Pričaš gluposti kao informer. Govoriš da studenti nemaju dalji plan u osudujućem tonu kao njima prebacuješ. Na to sam se osvrnuo da je jadno i da nije problem u studentima, jer volja za dalje treba da bude na strani naroda. i dalje ne bih širio priču i sad raspravljao o potpuno nebitnom činu tih ultra levičarskih omladinaca ili šta su, ko su, bitno je da je trebalo reći zarad svih nas koji želimo neku promenu da ih puste napolje odmah, da to nije ni blizu terorizma da maksimalno relativizujemo jer su oni maksimalno pooštrili, tužilaštvo je bukvalno oklevalo, opipavalo i čekalo signale, da vide koliko jako mogu prema njima, sve i da je najveća glupost šta su hteli da pokušaju, nije tema.. Uopšte nisam ni ulazio u kvalitet toga šta su govorili da planiraju, da pokušaju, ako se namesti situacija. Oni su barem hteli nešto da pokušaju. I završili su u pritovoru koji im se produžava i žestoko će ih kazniti ne bude li pobedila ova strana na kojoj smo, a tebe bas briga. Zlonamerni oportunisti, mož misliti. Čekas neku promenu da se desi sama od sebe.

Slušao sam sve. Pričaš gluposti kao informer. Govoriš da studenti nemaju dalji plan u osudujućem tonu kao njima prebacuješ. Na to sam se osvrnuo da je jadno i da nije problem u studentima, jer volja za dalje treba da bude na strani naroda. i dalje ne bih širio priču i sad raspravljao o potpuno nebitnom činu tih ultra levičarskih omladinaca ili šta su, ko su, bitno je da je trebalo reći zarad svih nas koji želimo neku promenu da ih puste napolje odmah, da to nije ni blizu terorizma da maksimalno relativizujemo jer su oni maksimalno pooštrili, tužilaštvo je bukvalno oklevalo, opipavalo i čekalo signale, da vide koliko jako mogu prema njima, sve i da je najveća glupost šta su hteli da pokušaju, nije tema.. Uopšte nisam ni ulazio u kvalitet toga šta su govorili da planiraju, da pokušaju, ako se namesti situacija. Oni su barem hteli nešto da pokušaju. I završili su u pritovoru koji im se produžava i žestoko će ih kazniti ne bude li pobedila ova strana na kojoj smo, a tebe bas briga. Zlonamerni oportunisti, mož misliti. Čekas neku promenu da se desi sama od sebe.
Studente nisam uopste osudjivao, prokomentarisao sam da sam mislio da imaju neki plan za posle 15, a sad mi deluje da nemaju. Ponovio sam ovde milion puta da od njih ne ocekujem apsolutno nista, vec su uradili vise nego sto zasluzujemo. Od omladinaca se ogradila i njihova stranka i nije se nicim borila da se puste na slobodu, sta ja onda tu mogu da se borim? I zaj*** me sa ovim vredjanjem da lupam gluposti i da pricam jadne stvari, ja tebi nisam nista uvredljivo rekao.

Nisam napisao lupaš gluposti, nego pričaš gluposti, tako da ne dorađuj kvalifikaciju jer gluposti nije vređanje.

Baš me briga šta je rekao psg jaka stranka u pm i koje tek oni možda imaju interese kao stranka...

Sve više verujem Benderu i postajem i sam sumnjičav ko koga šalje i po kom zadatku ovde...

Krenuli da hapse svoje redove i tu nešto malo diraju pri dnu i onda da naprave neku ravnotežu, 5toro savršeno bezazlenih klinaca koji nešto pričaju...

A pa neka su ih uhapsili... Državni terorizam...

Pa ko će da krene sledeći evo sa savršenom idejom! Neoportunistickom, nezlonamernom, nego savršeno prosvećenom i odlično osmišljenom idejom? Ko ako će da završi kao oni jer i tu nalaziš manu kao što studentima prebacuješ bezidejnost od 15. nadalje... A i kod naroda kaže treba magija da se desi... I super...

Bukvalno se ubedačim, ne znam zašto dolazim ovde...

Prihvati kritiku, ne moras da polemišeš sa 3 zamene teze i proširenim razgovorom.

Nije ok da studentima prebacuješ išta od 15. nadalje jer gradani ne žele da se podvrgnu riziku a još manje žele kad čuju informer kvalifikacije kao zlonamerni oportunisti...

Klinci pričaju na nekom zboru, napravili od toga uz najgoru propagandu, sve ono što bi trebalo svi mi da odbacimo odmah bez rasprave ako želimo neku promenu da se desi... A ne da izigravamo koštunicu. Sad ću da im merim jesu li teroristi po informeru ili nisu izigravam nekog legalistu, kao da je neko savršeno stanje... Oni su nešto pokušali, političku akciju na ulici u toku protesta da sprovedu... I to je nama gadno...

Dajte te vaše planove da ih čujem... Pa krenite da ih sprovodite pa dođem da vam čestitam...

Nisam napisao lupaš gluposti, nego pričaš gluposti, tako da ne dorađuj kvalifikaciju jer gluposti nije vređanje.

Baš me briga šta je rekao psg jaka stranka u pm i koje tek oni možda imaju interese kao stranka...

Sve više verujem Benderu i postajem i sam sumnjičav ko koga šalje i po kom zadatku ovde...

Krenuli da hapse svoje redove i tu nešto malo diraju pri dnu i onda da naprave neku ravnotežu, 5toro savršeno bezazlenih klinaca koji nešto pričaju...

A pa neka su ih uhapsili... Državni terorizam...

Pa ko će da krene sledeći evo sa savršenom idejom! Neoportunistickom, nezlonamernom, nego savršeno prosvećenom i odlično osmišljenom idejom? Ko ako će da završi kao oni jer i tu nalaziš manu kao što studentima prebacuješ bezidejnost od 15. nadalje... A i kod naroda kaže treba magija da se desi... I super...
Dobro pomenu bendera, imao sam pre neki dan ovakvu raspravu gde je isto covek ucitavao u moje reci kontekste koji ne postoje i onda se svadjao sa tim izmisljenim neprijateljima. Ponavljam, studente ne osudjujem nista, prokomentarisao sam zbunjenost spustanjem lopte jer nisu to najavljivali. Omladinci ne treba da leze u pritvoru i otisao bih na protest da im dam podrsku bez obzira sta mislio o njihovim akcijama, ali ako njihova maticna stranka ne zeli da organizuje taj protest, je*******iga, ne mogu ni ja. Sta pod magija podrazumevam sam objasnio lepo dvaput, ako ne zelis da citas to nije moj problem.

Omladinci ne treba da leze u pritvoru i otisao bih na protest da im dam podrsku bez obzira sta mislio o njihovim akcijama

E tako. To reci odmah, pusti stranku. Matičnu.

I onda je sve u redu. Vidiš da može i tako da se odgovori.

U redu za studente razumeo sam.

A magija kod naroda što treba da se desi onda da tražimo madioničara da nam reši problem u državi, nema druge...

Ne znam šta ste polemisali ti i Bender, zaista nisam ispratio. Ako ima nekih poklapanja u mom i njegovom gledištu, nisam ispratio koja su tačno.

Bukvalno se ubedačim, ne znam zašto dolazim ovde...

Prihvati kritiku, ne moras da polemišeš sa 3 zamene teze i proširenim razgovorom.

Nije ok da studentima prebacuješ išta od 15. nadalje jer gradani ne žele da se podvrgnu riziku a još manje žele kad čuju informer kvalifikacije kao zlonamerni oportunisti...

Klinci pričaju na nekom zboru, napravili od toga uz najgoru propagandu, sve ono što bi trebalo svi mi da odbacimo odmah bez rasprave ako želimo neku promenu da se desi... A ne da izigravamo koštunicu. Sad ću da im merim jesu li teroristi po informeru ili nisu izigravam nekog legalistu, kao da je neko savršeno stanje... Oni su nešto pokušali, političku akciju na ulici u toku protesta da sprovedu... I to je nama gadno...

Dajte te vaše planove da ih čujem... Pa krenite da ih sprovodite pa dođem da vam čestitam...
Ja da prihvatim kritiku i ne sirim razgovor dok ti pises tihi don ovde u svakom postu svadjajuci se sa stvarima koje nisam ni mislio ni rekao...

E tako. To reci odmah, pusti stranku. Matičnu.

I onda je sve u redu. Vidiš da može i tako da se odgovori.

U redu za studente razumeo sam.

A magije kod naroda treba da se desi onda da tražimo madioničara da nam reši problem u državi..

Ne znam šta ste polemisali ti i Bender, zaista nisam ispratio. Ako ima nekih poklapanja u mom i njegovom gledištu, nisam ispratio koja su tačno.
Nije isto glediste nego rasprava sa argumentima koje nisam izneo. Nije potrebna magija nego vreme da se iscupamo iz rupe duboke 100 metara u kojoj smo nazalost kao narod u svakom smislu. Magija je potrebna samo ako ocekujemo da se to desi u par meseci.

@Joe_Strummer Ne svađam se. Izvini ako sam preterao sa "da pričaš gluposti"... Zvučao sam hirovito i iznervirano, što znam da ne ostavlja dobar utisak.

Ne znam koliko nam treba vremena al slažem se da nije sazrelo vreme ako je samo do studenata, oni ne mogu da dovedu do promene... Tu se slažem...

Neko reče koje su dnevnice u Priboju ili gde već još... ljudi ih uzeše i neko posle napisao primorani... Dok smo tako primorani nema ništa od promena...

Ljudima i testise odsekli a ovi primorani na 50 ili 100eura. Uz to sam naveo kao primer omladince od neke akcije, a ti se uhvatio za to pa krenuo da obrazlažeš. Sve i da je njihova akcija najgora... Hteo sam da pretrcim preko toga, kao primer šta nam treba, neka akcija, na strani građana jer su studenti već dali maksimum... Al tu nema volje. Nije magija nego lakše je ovako većini... Neće da rizikuju...

Sve u svemu razumeli smo se...

@Joe_Strummer Ne svađam se. Izvini ako sam preterao sa "da pričaš gluposti"... Zvučao sam hirovito i iznervirano, što znam da ne ostavlja dobar utisak.

Ne znam koliko nam treba vremena al slažem se da nije sazrelo vreme ako je samo do studenata, oni ne mogu da dovedu do promene... Tu se slažem...

Neko reče koje su dnevnice u Priboju ili gde već još... ljudi ih uzeše i neko posle napisao primorani... Dok smo tako primorani nema ništa od promena...

Ljudima i testise odsekli a ovi primorani na 50 ili 100eura. Uz to sam naveo kao primer omladince od neke akcije, a ti se uhvatio za to pa krenuo da obrazlažeš. Sve i da je njihova akcija najgora... Hteo sam da pretrcim preko toga, kao primer šta nam treba, neka akcija, na strani građana jer su studenti već dali maksimum... Al tu nema volje. Nije magija nego lakše je ovako većini... Neće da rizikuju...

Sve u svemu
Slazem se skroz. Tih omladinaca sam se valjda uhvatio jer sam tad bio sokiran njihovim razgovorom, pre hapsenja i svega pa sam valjda odavao utisak da to hapsenje opravdavam

1000031726.jpg

Vrh