Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Каква твито-н1-редит сфера, човек је довео тешке робијаше да га бране испред председништва, а иза импровизованих ровова, замашћених ограда и трактора из којих цури гориво плус их наоружао. Какве демократије и владавине права, послали су дебиле да девојци сломе вилицу бејзбол палицама из страначких просторија и све време дехуманизују и позивају на насиље на начин од ког би се и хитлер постидео. Не мораш да подржаваш алтернативу, ни ја је не подносим, али ако ствари које се догађају не изазову у теби гађење довољно да овоме ускратиш подршку, ти си болестан и немаш апсолутно ни трунку људскости у себи. За ово кратко време колико сам овде, неколико пута сам се чудио кад те нападају јер су ми твоји постови имали смисла бар донекле и излазили мало ван кутије устаљеног форумског начина размишљања, али ово је јако јефтина релативизација.
Kazem, samo je u tvito-n1-redit-sferi to tako dramaticno.

Isto tako si ti nekome u informer-pink--kurir-sferi bolestan jer rusis drzavu dok se Hrvati raduju, a taman smo stali na noge.

Edit: I moram dodati, sama cinjenica da si na puko objasnjavanje situacije (ne i moje podrzavanje takvog stava) odma poceo sa licnim napadom na mene, mi govori da si isti kao ti koje opisujes, samo eto slucajno na drugoj strani.

Poslednja izmena:
Каква твито-н1-редит сфера, човек је довео тешке робијаше да га бране испред председништва, а иза импровизованих ровова, замашћених ограда и трактора из којих цури гориво плус их наоружао. Какве демократије и владавине права, послали су дебиле да девојци сломе вилицу бејзбол палицама из страначких просторија и све време дехуманизују и позивају на насиље на начин од ког би се и хитлер постидео. Не мораш да подржаваш алтернативу, ни ја је не подносим, али ако ствари које се догађају не изазову у теби гађење довољно да овоме ускратиш подршку, ти си болестан и немаш апсолутно ни трунку људскости у себи. За ово кратко време колико сам овде, неколико пута сам се чудио кад те нападају јер су ми твоји постови имали смисла бар донекле и излазили мало ван кутије устаљеног форумског начина размишљања, али ово је јако јефтина релативизација. И немој да се лажемо да све ове ствари о којима причам није видела нека Србија која као само гледа телевизор. Огромна већина људи свих генерација данас користи интернет и види све ово, само их не дотиче јер су у суштини монструми као и њихов слузави вођа.
Bravo!
Evo sada odnose i propisno parkirane automobile zbog svog sluzavog skupa.

Kazem, samo je u tvito-n1-redit-sferi to tako dramaticno.

Isto tako si ti nekome u informer-pink--kurir-sferi bolestan jer rusis drzavu dok se Hrvati raduju, a taman smo stali na noge.
Понављање бесмислених флоскула их не чини мање бесмисленим. У којој то сфери су моји кева и ћале који не знају шта је редит, за твитер су можда чули, а н1 немају јер живе у граду где монопол има телеком? Већина тих који гледају информер и пинк не верују искрено да је то што се тамо прича истина него уживају у болесној мржњи која се одатле шири јер резонује са оним што им је у срцу. И већина тих је видела све што се догађало јер и они користе интернет, макар вибер и фејсбук.

Понављање бесмислених флоскула их не чини мање бесмисленим. У којој то сфери су моји кева и ћале који не знају шта је редит, за твитер су можда чули, а н1 немају јер живе у граду где монопол има телеком?
Sta bi bilo da su tebi radikali slomili vilicu kao onoj studentkinji?
Ne bi bilo dramaticno?
POnavljam ono iz edita, sama cinjenica da na prosto objasnjavanje situacije skacete u licne napade, pokazuje da mentalitetom niste daleko od tih 'monstruma' o kojima govorite.

POnavljam ono iz edita, sama cinjenica da na prosto objasnjavanje situacije skacete u licne napade, pokazuje da mentalitetom niste daleko od tih 'monstruma' o kojima govorite.
Називање релативизације релативизацијом није лични напад. Називање тога личним нападом је свесна лаж.

"Boze kako neki ljudi mogu da dehumanizuju drugu stranu, kakvi monstrumi bez trunke ljudskosti"

Da nije tragicno bilo bi smesno.

"Boze kako neki ljudi mogu da dehumanizuju drugu stranu, kakvi monstrumi bez trunke ljudskosti"

Da nije tragicno bilo bi smesno.
Да, кад председник државе и његови трбухозборци дехуманизују студенте и њихов апсолутно ненасилан протест, а неки људи то подржавају и прижељкују насиље, називати их монструмима је оправдано. Опет јефтино релативизујеш.

Pa, ovo je bolesna zemlja.
Nije u pitanju zemlja, već samo jedna etnička grupa. Evo jednostavan primer:

Uporedi broj predmeta u sudu u Novom Pazaru sa sudom u bilo kom gradu slične veličine gde većinu stanovnika čine etnički Srbi.
U celoj Evropi mislim da je teško naći narod koji se prema sopstvenim pripadnicima toliko loše ophodi.

Najnoviji dogadjaj je imucni komsija koji zavidi siromasnom komsiji jer je ovaj uspeo da kupi invertorsku klimu. Siromasni komsija zeli da se osveti imucnom jer je na svoju ruku sredio stepeniste, bez da ga je pitao i masta kako ce da mu sve to polomi jednog dana. I onda neizmeran broj takvih slicnih slucajeva,
То је то. Ја сам раније помињао како је један утицајни привредник напао власника ланца хотела на фрушкој гори, како је могуће да његов запослени може да се бања заједно са елитом.
Elem kakav vasar u centru, slika i prilika sa sve novogodisnjim kucicama samo fali deda mraz. Razletele se njuske oko skupstine, puni elana, u fazonu sad cemo da vam j.. kevu, vi ste slavili novu godinu a sada cete videti kako mi slavimo nasu

А ово позивање на непостојеће личне нападе док инсинуираш да сам ја монструм као они које прозивам ме јако подсећа на сва јавна обраћања једног нашег вољеног вође.

Да, кад председник државе и његови трбухозборци дехуманизују студенте и њихов апсолутно ненасилан протест, а неки људи то подржавају и прижељкују насиље, називати их монструмима је оправдано. Опет јефтино релативизујеш.
Da, dehumanizacija je samo kad oni to rade.

А ово позивање на непостојеће личне нападе док инсинуираш да сам ја монструм као они које прозивам ме јако подсећа на сва јавна обраћања једног нашег вољеног вође.
Bitno da je tvoje etiketiranje nakon samog navodjenja razloga zasto neko moze da misli na neki nacin (gde se, ponavljam, ne slazem sa takvim razmisljanjem) po najvisim demokratskim standardima. Ae bre lice.

Ne kazem ja da si monstrum, ti si sam konstruisao takvu definiciju monstruma, samo ti se ne svidja kada se sam uklopis u nju.

Онај човек што је у Јагодини причао Шаровићу да му треба згазити дете ако оде да блокира пут јесте монструм.
Сими Спасић који Шаровићу каже "дабог да теби деца прошла као мој брат" ког су убили терористи на Космету јесте монструм.
Онај билмез што је возио у рикверц да би се залетео да удари медицинаре испред Палмотићеве јесте монструм. Исто и остали који су газили аутом људе, она идиоткиња на НБГ, онај имбецил код Вука на тротоару и остали случајеви које сам пропустио.
Оне четири балеге што су ударали девојку палицама у главу и поломили јој вилицу у више делова јесу монструми.
Човек који уђе на одељење интензивне неге код пацијената са тешким опекотинама и уведе са собом још 20 новинара без адекватне заштите и после током боравка скине маску, јесте монструм. И ти што су ушли са њим исто су монструми.

Ето нека градација монструозности, где су сви ипак монструми.

Da, dehumanizacija je samo kad oni to rade.
Дехуманизација ненасилних студената који траже правду је монструозна. Називање оних који то подржавају монструмима је истинито и оправдано. А ја и даље не позивам на насиље над таквима нити то прижељкујем.

Онај човек што је у Јагодини причао Шаровићу да му треба згазити дете ако оде да блокира пут јесте монструм.
Сими Спасић који Шаровићу каже "дабог да теби деца прошла као мој брат" ког су убили терористи на Космету јесте монструм.
Онај билмез што је возио у рикверц да би се залетео да удари медицинаре испред Палмотићеве јесте монструм. Исто и остали који су газили аутом људе, она идиоткиња на НБГ, онај имбецил код Вука на тротоару и остали случајеви које сам пропустио.
Оне четири балеге што су ударали девојку палицама у главу и поломили јој вилицу у више делова јесу монструми.
Човек који уђе на одељење интензивне неге код пацијената са тешким опекотинама и уведе са собом још 20 новинара без адекватне заштите и после током боравка скине маску, јесте монструм. И ти што су ушли са њим исто су монструми.

Ето нека градација монструозности, где су сви ипак монструми.
Tu se mozemo sloziti, ali to je jako mali procenat u tih 35% javnosti.

Студенти су саборна снага у Србији који представљају јединство народа без икаквих подела ни етничких, ни социјалних, ни политичких.
Председник етикетира људе, прозива их, таргетира их и дели. Уноси немир и сеје страх.

Bitno da je tvoje etiketiranje nakon samog navodjenja razloga zasto neko moze da misli na neki nacin (gde se, ponavljam, ne slazem sa takvim razmisljanjem) po najvisim demokratskim standardima. Ae bre lice.

Ne kazem ja da si monstrum, ti si sam konstruisao takvu definiciju monstruma, samo ti se ne svidja kada se sam uklopis u nju.
Лични напади и етикетирање су непостојећи. Све што сам написао је да је пост јефтина релативизација, то је напад на аргументе поста, не тебе лично. Значи, по тој логици, ја сам монструм јер људе који раде монструозне ствари и оне који то подржавају називам монструмима. То је још један уџбенички пример релативизације.

Студенти су саборна снага у Србији који представљају јединство народа без икаквих подела ни етничких, ни социјалних, ни политичких.
Председник етикетира људе, прозива их, таргетира их и дели. Уноси немир и сеје страх.
Ja se slazem sa time, ali isto tako mogu da razumem zasto se neko ne bi slozio, i naveo sam neke razloge zasto bi moglo biti tako.

Ko to ne moze da shvati i razume, ne treba mnogo da prica o empatiji, jer ne konta ni osnove iste.

То је то. Ја сам раније помињао како је један утицајни привредник напао власника ланца хотела на фрушкој гори, како је могуће да његов запослени може да се бања заједно са елитом.
Elem kakav vasar u centru, slika i prilika sa sve novogodisnjim kucicama samo fali deda mraz. Razletele se njuske oko skupstine, puni elana, u fazonu sad cemo da vam j.. kevu, vi ste slavili novu godinu a sada cete videti kako mi slavimo nasu

Dobroje da smo dosli do srzi problema.
Karakter drustva i drzave izvire iz karaktera vecine clanova (stanovnika), dok putem povratne sprege drzava neprekidno generise bolesne pojedince, cineci id a ovi koji su zavrsili skole koa normalnipostaju nenormalni.

Jedino resenje je zamena drzave, odnosno drzavne uprave, posto stanovnistvo ne mozemo da zamenimo.
Na rukovodeca mesta staviti ljude koji su tek zavrsili fakultet jer je lomljenje kicme srpskom tradicionalnom nacinu upravljanja vaznije od problema vezanih za neiskustvo.
Dovesti mlade ljude iz dijaspore koji nisu odrasli ovde, ali znaju jezik.
Zaposliti u drzavnu upravu strance koji su rezidenti duze od 10 godina i znaju jezik.

То да, од оних који подржавају власт, имаш пола неинформисаних а четвртину користољубивих љига-кукавица.
Неинформисаних уопште нема толико, то ми лажемо сами себе да се не би суочили са истином која је поприлично страшна.

Лични напади и етикетирање су непостојећи. Све што сам написао је да је пост јефтина релативизација, то је напад на аргументе поста, не тебе лично. Значи, по тој логици, ја сам монструм јер људе који раде монструозне ствари и оне који то подржавају називам монструмима. То је још један уџбенички пример релативизације.
To je nerazumevanje pojma relativizacija.

Vrh