Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

nijedna TV da odbije njegovo gostovanje.

Mislim da je krajnje vreme da se napravi televizijski kanal sa nacionalnom frekvencijom koji će biti isključivo 00-24 uživo prenos šta Vučić radi u datom trenutku.

Уз ризик да звучим као чотра, морам да кажем да је заиста фасцинантно да после свега што је речено и урађено у претходних пар месеци, 35% људи и даље подржава вучића. Нека је 10% потпуно несвесно било чега, да ли од старости, глупости или испраности мозга, то и даље значи да сваки четврти пунолетни грађанин ове земље има мрак у глави од ког би се најежио и Ханибал Лектер. А ако искључимо младе људе, који су великом већином против вучића, тај проценат расте на можда и целих 50%...

Уз ризик да звучим као чотра, морам да кажем да је заиста фасцинантно да после свега што је речено и урађено у претходних пар месеци, 35% људи и даље подржава вучића. Нека је 10% потпуно несвесно било чега, да ли од старости, глупости или испраности мозга, то и даље значи да сваки четврти пунолетни грађанин ове земље има мрак у глави од ког би се најежио и Ханибал Лектер. А ако искључимо младе људе, који су великом већином против вучића, тај проценат расте на можда и целих 50%...

Pa, ovo je bolesna zemlja.
Ako razgovarate cesto s ljudima, ako zauzmete neutralan stav, ako ih ne cenite po novcu, ne zavidete im i ne ponizavate njihovu bedu, oni ce vam sve ispricati.
A to sto ce vam ispricati je tako da bi se od toga i Hanibal Lektor uzasnuo.
Najcesce zavist i mrznja. Mastaju da "se osvete" komsijama koji ih nerviraju. Najnoviji dogadjaj je imucni komsija koji zavidi siromasnom komsiji jer je ovaj uspeo da kupi invertorsku klimu. Siromasni komsija zeli da se osveti imucnom jer je na svoju ruku sredio stepeniste, bez da ga je pitao i masta kako ce da mu sve to polomi jednog dana. I onda neizmeran broj takvih slicnih slucajeva,

Drugacije ne moze ni da bude.

Mnogi stariji sugradjani mrze studente samo zato sto su pokazali da postoji nesto dobro kod nas.
Mrze ih jer su doneli nadu, a ti starci su i ljudi srednjih godina su svaku nadu vec napustili.
Mrze ih jer imaju moral i savest, kao sto neki invalid mrzi ljude koji imaju noge.

Ljudi su ovde uzasno ponosni, sjujetni i osvetoljubivi. To bi mozda prilicilo nekim gorstacima, ali ovde ne zive gorstaci.
Cudan fenomen.

Poslednja izmena:
35 % људи који гласају. Рачунај да клинци који ће добити право гласа у преостале 2 године његовог мандата имају одбојност према њему, а да његови најоданији гласачи - титини пионири, умиру.
Ухлеби ће променити дресове као и 2013.
Плус полако губи сељаке који су били четврта јака база гласача, иза титиних пионира, партијских ухлеба и кримоса.

sam Huljin miting je krv. delo jer ga mi placamo, a ne zelimo ga.
Dovece 200 000 ljudi u Beograd.
Samo dnevnice iznose oko 20 miliona evra. A gde su autobusi, hrana i smestaj za sve njih.

35 % људи који гласају. Рачунај да клинци који ће добити право гласа у преостале 2 године његовог мандата имају одбојност према њему, а да његови најоданији гласачи - титини пионири, умиру.
Плус полако губи сељаке који су били четврта јака база гласача, иза титиних пионира, партијских ухлеба и кримоса.
Мислио сам на анкете НСПМ које показују да има подршку скоро 35% свих анкетираних, не само гласача. Мени је култ личности александра вучића потпуна аномалија, ја могу да замислим да се овај народ ложи на неког дрчног и безобразног попут шешеља, али на ову слинаву, кукавну појаву ми је тешко да схватим. Дефинитивно један од најјаднијих и најбеднијих аутократа са култом личности у историји света. Али из тога онда треба извући и закључак о стварној природи доброг дела нашег народа.

Ja imam ljude u porodici koji ga podržavaju. Misle da su studenti strani plaćenici i da sve koordiniše izdajnička opozicija.

Ne možeš nekim ljudima objasniti šta je problem, prosto mi smo narod gde se ponašanje Vučića i SNS ne vidi kao problematično od strane dobrog procenta ljudi, njima su stvari kao nezavisno tužilaštvo velika apstrakcija.

Ja imam ljude u porodici koji ga podržavaju. Misle da su studenti strani plaćenici i da sve koordiniše izdajnička opozicija.

Ne možeš nekim ljudima objasniti šta je problem, prosto mi smo narod gde se ponašanje Vučića i SNS ne vidi kao problematično od strane dobrog procenta ljudi, njima su stvari kao nezavisno tužilaštvo velika apstrakcija.
То са судством је чак и мањи проблем. Већи је како им није проблем количина болесног хушкања, дехуманизације и насиља над нашом омладином која никоме ништа нажао није урадила. А називање студената страним плаћеницима није чак ни искрена заблуда, они лажу сами себе да је то тачно да би оправдали своју болесну мржњу и завист.
Pa, ovo je bolesna zemlja.
Ako razgovarate cesto s ljudima, ako zauzmete neutralan stav, ako ih ne cenite po novcu, ne zavidete im i ne ponizavate njihovu bedu, oni ce vam sve ispricati.
A to sto ce vam ispricati je tako da bi se od toga i Hanibal Lektor uzasnuo.
Najcesce zavist i mrznja. Mastaju da "se osvete" komsijama koji ih nerviraju. Najnoviji dogadjaj je imucni komsija koji zavidi siromasnom komsiji jer je ovaj uspeo da kupi invertorsku klimu. Siromasni komsija zeli da se osveti imucnom jer je na svoju ruku sredio stepeniste, bez da ga je pitao i masta kako ce da mu sve to polomi jednog dana. I onda neizmeran broj takvih slicnih slucajeva,

Drugacije ne moze ni da bude.

Mnogi stariji sugradjani mrze studente samo zato sto su pokazali da postoji nesto dobro kod nas.
Mrze ih jer su doneli nadu, a ti starci su i ljudi srednjih godina su svaku nadu vec napustili.
Mrze ih jer imaju moral i savest, kao sto neki invalid mrzi ljude koji imaju noge.

Ljudi su ovde uzasno ponosni, sjujetni i osvetoljubivi. To bi mozda prilicilo nekim gorstacima, ali ovde ne zive gorstaci.
Cudan fenomen.
Живе потомци горштака који су задржали све њихове негативне особине које су ималe смисла кад је требало преживети глад и Турке у кршу и гудурама, али су у процесу изгубили храброст и спремност на жртву и постали кукавци и пичкетине. Онда ми је чак и мало јасније како могу да изграде култ око александра вучића.

Н1: Колумниста Дејан Илић позван на информативни разговор због кривичног дела "изазивања панике"

„Али су они очигледно ушли у нову фазу, то је јасно као дан и то ће бити нека фаза са много више насиља, много више претњи, много више привођења. Не знам како ће се то завршити.

Hulaj bi do sada 100 puta trebao da bude pozvan.

Poslednja izmena:
sutraw wrote :
... Ne možeš nekim ljudima objasniti šta je problem...

Ŝta ima da se objaŝnjava ?
Imam pravo da budem glup i ne interesuju me kombinacije i varijacije na temu sjaŝi Kurta da uzjaŝi Murta jer moram da radim i placam sve pa i porez bez obzira ko je.

Imam pravo da ne razmiŝljam o zakonima
Obavezan sam da ih poŝtijem. - juce se placala karta u autobusu danas ne. Poŝtovao sam kako juce tako danas

Imam pravo na kretanje, slobodu i na konfornost na koju samo ja uticem svojim zaradjenim materijalnim stanjem

Bile ili ne bile promene , sve isto
Nema znanja bez ucenja
Nema vrednosti - para bez rada
Nema slobode bez poŝtovanja zakona

Kretanje i promene jesu ne samo sastavni deo života nego i evolucoje

Nasilne promene uvek su negativne a kada su prejake na primer klimatske , ratne, i sl
pored patnje izazivaju destrukciju koja može ici do istrebljenja, bez obzira na umiŝljene i priželjkivane viŝlje ciljeve.
Ono ŝto mnogi smatraju buducnoŝcu vrlo brzo može biti zastarelo i prevazidjeno
Heraklit rece PANTA REI 😄

То са судством је чак и мањи проблем. Већи је како им није проблем количина болесног хушкања, дехуманизације и насиља над нашом омладином која никоме ништа нажао није урадила. А називање студената страним плаћеницима није чак ни искрена заблуда, они лажу сами себе да је то тачно да би оправдали своју болесну мржњу и завист.
Da, To je najveci problem.
Za ogroman broj gradjana, ako ne i za vecinu, ponasaanje Hulje nije ni nenormalno ni nemoralno.
To upravo govori o visevekovnoj bolesti ljudi koji zive na ovim prostorima.
Ljudi cak ne mogu da shvate sta se to Hulji zamera.
Dive mu se npr sto laze i nije im cudno sto nikada nije vodio dijalog na TV sa nekim, osim sa SNS novinarima.

Nisam kriv što sam rođen u Titino vreme, nisam birao, ali ima nas mnogo koji nismo za režim crno crveno aždaje, što smo mnogi i dokazali delima. Tako da bez generalizacije.

Без увреде, ово титини пионири се односи на стање ума, не на генерацију.
Генерације рођене крајем 40их и 50их су одрасли и школовани у највећој индоктринацији да се слуша режим и воли председник. Биле су и песмице.

Ima tu do mentaliteta, slažem se, mi se delimo na apstraktnom nivou na ljude koji staju iza vođe i ljude koji staju iza države. Većina staje iza vođe. Takva nam je i politika. Manjina veruje u sistem, većina u čvrstu ruku.

Treba da napravimo neki kulturološki iskorak ka tome da tražimo jaku državu, a ne jakog vođu.

Pritom ne mislim da ovo potiče iz vremena komunista, tako je bilo i u vreme Karađorđa i Miloša Obrenovića. To je neki kontinuitet koji je jako teško preokrenuti.

Nema sta tu fascinantno.

1. Stvari ne deluju toliko dramaticno van tvito-n1-reddit-forum-sfere
2. Dosta ljudi vise ceni stabilnost i neki kao rast od apstraktnijih pojmova poput demokratije i 'vladavine prava'
3. Dosta ljudi alternativu vidi kao jos goru od Vucica
4. Dosta ljudi ta alternativa ignorise, i ne trudi se da razume njihove probleme, vec ih vredja jer im se ne pridruzuju
5. Dosta ljudi ima transakciono shvatanje politike "izgradio mi put, nasao mi posao'

Ima tu do mentaliteta, slažem se, mi se delimo na apstraktnom nivou na ljude koji staju iza vođe i ljude koji staju iza države. Većina staje iza vođe. Takva nam je i politika. Manjina veruje u sistem, većina u čvrstu ruku.

Treba da napravimo neki kulturološki iskorak ka tome da tražimo jaku državu, a ne jakog vođu.

Pritom ne mislim da ovo potiče iz vremena komunista, tako je bilo i u vreme Karađorđa i Miloša Obrenovića. To je neki kontinuitet koji je jako teško preokrenuti.
Vecina evropskih drzava su, istorijski gledano do relativno skoro, do skoro bile monarhije, neke i apsolutisticke. Nismo tu toliko posebni. Mi smo relativno brzo nakon oslobodjenja napisali vrlo napredan Sretenjski Ustav za tadasnje evropske okvire, a nakon sto je isti ukinut imali smo jak pokret Ustavobranitelja koji je terao i vladare u izgnanstvo.

Uz to, za jedan narod koji 'voli cvrstu ruku' izuzetno mali procenat vladara nam je umro u svom krevetu od starosti.

Nema sta tu fascinantno.

2. Dosta ljudi vise ceni stabilnost i neki kao rast od apstraktnijih pojmova poput demokratije i 'vladavine prava'
4. Dosta ljudi ta alternativa ignorise, i ne trudi se da razume njihove probleme, vec ih vredja jer im se ne pridruzuju
5. Dosta ljudi ima transakciono shvatanje politike "izgradio mi put, nasao mi posao'

Ovo nije netačno, ali pod 1) je možda samo u Beogradu, gde srednja klasa može sebi da priušti da živi život neopterećen politikom. U malim mestima je dramatičnije i veća je mržnja prema lokalnim šerifima.

Vecina evropskih drzava su, istorijski gledano do relativno skoro, do skoro bile monarhije, neke i apsolutisticke. Nismo tu toliko posebni. Mi smo relativno brzo nakon oslobodjenja napisali vrlo napredan Sretenjski Ustav za tadasnje evropske okvire, a nakon sto je isti ukinut imali smo jak pokret Ustavobranitelja koji je terao i vladare u izgnanstvo.

Uz to, za jedan narod koji 'voli cvrstu ruku' izuzetno mali procenat vladara nam je umro u svom krevetu od starosti.

Taj ustav je i potrajao koliku je podršku imao. Celih mesec dana. Miloš je jedva dočekao da ga ukine. On je bio Vučić svog vremena.

Inače, to što ne umiru nego ih ubijaju je posledica internih borbi za vlast, a ne neke svesti naroda.

Taj ustav je i potrajao koliku je podršku imao. Celih mesec dana. Miloš je jedva dočekao da ga ukine. On je bio Vučić svog vremena.

Inače, to što ne umiru nego ih ubijaju je posledica internih borbi za vlast, a ne neke svesti naroda.
Svaka smena vlasti svuda je onda 'posledica internih borbi za vlast', nista se ne dogadja samo tako sto narodu odjednom dodje u glavu vec tako sto neka nova elita ojaca i ubedi taj narod da je bolja opcija.

Nema sta tu fascinantno.

Каква твито-н1-редит сфера, човек је довео тешке робијаше да га бране испред председништва, а иза импровизованих ровова, замашћених ограда и трактора из којих цури гориво плус их наоружао. Какве демократије и владавине права, послали су дебиле да девојци сломе вилицу бејзбол палицама из страначких просторија и све време дехуманизују и позивају на насиље на начин од ког би се и хитлер постидео. Не мораш да подржаваш алтернативу, ни ја је не подносим, али ако ствари које се догађају не изазову у теби гађење довољно да овоме ускратиш подршку, ти си болестан и немаш апсолутно ни трунку људскости у себи. За ово кратко време колико сам овде, неколико пута сам се чудио кад те нападају јер су ми твоји постови имали смисла бар донекле и излазили мало ван кутије устаљеног форумског начина размишљања, али ово је јако јефтина релативизација. И немој да се лажемо да све ове ствари о којима причам није видела нека Србија која као само гледа телевизор. Огромна већина људи свих генерација данас користи интернет и види све ово, само их не дотиче јер су у суштини монструми као и њихов слузави вођа.

Svaka smena vlasti svuda je onda 'posledica internih borbi za vlast', nista se ne dogadja samo tako sto narodu odjednom dodje u glavu vec tako sto neka nova elita ojaca i ubedi taj narod da je bolja opcija.

Impliciraš da se u Srbiji istorijski na vlast dolazilo kroz demokratski poces?

Vrh