Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Pa samo poremećene osobe mogu da se lože na Slobu ili da ga pravdaju na bilo koji način.

Dobro, poremećeni i oni koji su se ogrebali za nešto od njega u tom periodu. Huligani, mafijaši, ratni profiteri, izdajnici, pojedini političmari i slični škartovi društva.

u situaciji da je SNS na kolenima i umesto da im se zada finalni udarac prica se rasprsuje na nebuloze.
Poslednji udarac podrazumeva prelazak na teren gole političke borbe, gde je neophodno pobediti na izborima. Tu se postavlja pitanje: kako prevesti energiju protesta u politički kapital koji može da donese pobedu? Ako se to ne uradi na vreme, najveći rizik je da se trenutna slabost vlasti iskoristi samo za kozmetičke promene, dok suština ostaje ista.
U prevodu: biće potrebno mnogo više rada na tome da se protivniku zada taj poslednji udarac, nego što je bilo potrebno da se on obori na noge.

Ti @Cotra lepo pocnes i onda pljas, takvo beznađe...
Eeee Miro, Miro... 😁

hang-first-time.gif

Прича о изборима је навођење воде са воденице студената на воденицу "Ђилас лопов и Лазовић издајник ће нас одвести у пропаст" бајку СНС пропаганде.
Не сме се пасти на то.
Iskreno, treba videti sta ce SNS gurati i raditi suprotno. Kao kad su hteli masakr 15. marta.

Sloba je negativna pojava bez sumnje, vise ciljam na to da i ovde na forumu, a i drugde u zivotu primecujem tezi recnik i vecu iskljucivost i agresivnost medju ljudima koji zagovaraju demokratiju i liberalne poglede na svet nego cak i kod zadrtih rusofila i slobista i to me zabrinjava jer ja iskreno zelim da izgradimo drustvo zasnovano na demokratiji i dijalogu u granicama pristojnosti

Ja bih voleo sat vremena sa njim da ukljucim bezobrazluk i bahatost mod na maksimum i da vidim hoce li puci i razotkriti se 🤣 Ako prodje, stvarno se promenio.
Mislim da su i mnogi drugi, veštiji i obučeniji, probali njega da isprovociraju svih ovih godina ali nisam video da se negde primio. Naučio je on od Šešelja da pred kamerama i ljudima bude fin a da sve ostalo, ako želi, rešava posle, van kamera i javnosti.

Što se izbora tiče lopta je kod studenata i profesora. Nema potrebe da kao društvo igramo za Vučića vrteći tu priču sada. Odgovor je "sada nema izbora".

Studenti će u nekom trenutku izaći sa planom. Zato se i pojačavaju napadi na bg rektora i profesore generalno.

Sloba je negativna pojava bez sumnje, vise ciljam na to da i ovde na forumu, a i drugde u zivotu primecujem tezi recnik i vecu iskljucivost i agresivnost medju ljudima koji zagovaraju demokratiju i liberalne poglede na svet nego cak i kod zadrtih rusofila i slobista i to me zabrinjava jer ja iskreno zelim da izgradimo drustvo zasnovano na demokratiji i dijalogu u granicama pristojnosti
Jbg, potroši se fitilj vremenom kada godinama gledaš i slušaš nekoga kako se ponaša kao debil samo da bi isterao neki svoj inat, pa makar i na svoju i štetu drugih.

I nije to samo na forumu. Kamo sreće da je samo ovde. Nego brt pola nacionalnog parka Srbija radi sebi na štetu samo da bi isterali neki kretenski inat jedni drugima, svetu, univerzumu...

Vremenom čoveku do...či da gleda i sluša takve pacijente. A i da se ustručava da ih nazove pravim imenom.

Zovu i oni nas svoje neistomišljenike istim i gorim nazivima. Tako da sve je to ok.

Poslednji udarac podrazumeva prelazak na teren gole političke borbe, gde je neophodno pobediti na izborima. Tu se postavlja pitanje: kako prevesti energiju protesta u politički kapital koji može da donese pobedu? Ako se to ne uradi na vreme, najveći rizik je da se trenutna slabost vlasti iskoristi samo za kozmetičke promene, dok suština ostaje ista.
U prevodu: biće potrebno mnogo više rada na tome da se protivniku zada taj poslednji udarac, nego što je bilo potrebno da se on obori na noge.
I ja mislim da na tome treba vec uveliko da se radi, i da je svako dalje odlaganje i ignorisanje realnosti izbora potencijalno pogubno.

Zamajavanje ljudi ovim forumskim pricama kako cemo mi eto odradimo neke akcije posle kojih ce ovaj sam da ode, il ce ga skloni neko za nas, il cemo izadjemo na neke izbore koji ce prakticno biti samo formalnost, je, namerno ili nenamerno, botovanje za Vucica.

Najgore je sto je po svemu sudeci zaista nenamerno.

Poslednja izmena:
Jbg, potroši se fitilj vremenom kada godinama gledaš i slušaš nekoga kako se ponaša kao debil samo da bi isterao neki svoj inat, pa makar i na svoju i štetu drugih.

I nije to samo na forumu. Kamo sreće da je samo ovde. Nego brt pola nacionalnog parka Srbija radi sebi na štetu samo da bi isterali neki kretenski inat jedni drugima, svetu, univerzumu...

Vremenom čoveku do...či da gleda i sluša takve pacijente. A i da se ustručava da ih nazove pravim imenom.
Ne sme tako, mora covek da se suzdrzi jer i zadrti slobista ili vucicevac ima opravdanja za svoju agresivnost i vredjanje, i on ce reci da mu je dokurcilo ovo ili ono, ali mi moramo da budemo bolji od toga

Ne sme tako, mora covek da se suzdrzi jer i zadrti slobista ili vucicevac ima opravdanja za svoju agresivnost i vredjanje, i on ce reci da mu je dokurcilo ovo ili ono, ali mi moramo da budemo bolji od toga
Ma jok, ne pomaže sa takvim lobanjama ništa pa ni lep i pristojan razgovor. Probali su drugi ljudi već X puta. Ne vredi.

Kao kad probaš da se objašnjavaš sa ravnozemljašem. Usput, jel si imao ikad neku debatu sa nekim ravnozemljašem? :D Ja jesam, sa nekoliko. 😁 E pa isti su oni i Slobisti, i po stepenu inata i po intelektualnim dometima.

Ma jok, ne pomaže sa takvim lobanjama ništa pa ni lep i pristojan razgovor. Probali su drugi ljudi već X puta. Ne vredi.

Kao kad probaš da se objašnjavaš sa ravnozemljašem. Usput, jel si imao ikad neku debatu sa nekim ravnozemljašem? :D Ja jesam, sa nekoliko. 😁 E pa isti su oni i Slobisti, i po stepenu inata i po intelektualnim dometima.
Za takve ignorisanje i rad na stvaranju boljeg drustva gde oni nemaju uticaj kakav danas imaju. Kad se krene sa iskljucivoscu, zadrtoscu i vredjanjem brzo se sklizne u takvo ponasanje i prema onima koji ne zasluzuju to, a vidjam to redovno od ljudi koji tvrde da su liberalnih shvatanja. Jer ako krenemo u diskusiju, mogu i ja za neku izolovanu stvar vezanu za slobu reci da je splet losih okolnosti, a ne njegova greska, ali to ne menja da je on negativna pojava i ne cini me slobistom.

Mislim da su i mnogi drugi, veštiji i obučeniji, probali njega da isprovociraju svih ovih godina ali nisam video da se negde primio. Naučio je on od Šešelja da pred kamerama i ljudima bude fin a da sve ostalo, ako želi, rešava posle, van kamera i javnosti.
Ne znam bas, u Jagodini je bio masakr, u Mitrovici su se bolje pripremili radikali. Nasi pumpaju stalno kao ultimativne pobede, ali pizdeo je par puta, narocito kad mu spomenes SRS. Nesto se penje na neki stepenik da izgleda vise od lika dok se svadja sa njim 🤣 Mislim, daj Boze da se promenio i da moze da privuce glasove za nas.

Za takve ignorisanje i rad na stvaranju boljeg drustva gde oni nemaju uticaj kakav danas imaju. Kad se krene sa iskljucivoscu, zadrtoscu i vredjanjem brzo se sklizne u takvo ponasanje i prema onima koji ne zasluzuju to, a vidjam to redovno od ljudi koji tvrde da su liberalnih shvatanja.
Pa nažalost, imaju uticaja povremeno.

Mnogi koriste ovo što se dešava da prosipaju svoju propagandu da Slobu nikad nije trebalo skidati. A fala bogu pa priglupih u Srbiji nikad nije manjkalo, pa se u ovakvim momentima kriza vataju za sve što nađu, pa i za Slobizam.

A meni je ipak nedopustivo da prečesto gledam natpise i izjave da je Sloba bio kul lik. Mislim ne može to. Nije u redu prosto. Uvreda je ne samo inteligenciji, ne samo moralu i etici, nego je uvreda i svim pristojnim Srbima.

Inače nisam ja neki liberal, svakako sebe ne smatram liberalom niti se tako izjašnjavam. Sebe smatram centristom. Zato me danas preziru granično poremećeni i isključivi ekstremisti i na strani levice i na strani desnice. 😁

I ja mislim da na tome treba vec uveliko da se radi, i da je svako dalje odlaganje i ignorisanje realnosti izbora potencijalno pogubno.
Pogubno je posebno zato što će pre ili kasnije naći način da se izmigolje iz ove situacije. To što su pričali: "izbacili su poslednjeg keca iz rukava", je takođe ignorisanje realnosti. Imaju oni još podebeo špil za igru.
Ali neću da širim, ja sam ovde samo prolaznik 😅

Pa nažalost, imaju uticaja povremeno.

Mnogi koriste ovo što se dešava da prosipaju svoju propagandu da Slobu nikad nije trebalo skidati. A fala bogu pa priglupih u Srbiji nikad nije manjkalo, pa se u ovakvim momentima kriza vataju za sve što nađu, pa i za Slobizam.

A meni je ipak nedopustivo da prečesto gledam natpise i izjave da je Sloba bio kul lik. Mislim ne može to. Nije u redu prosto. Uvreda je ne samo inteligenciji, ne samo moralu i etici, nego je uvreda i svim pristojnim Srbima.

Inače nisam ja neki liberal, svakako sebe ne smatram liberalom niti se tako izjašnjavam. Sebe smatram centristom. Zato me danas preziru granično poremećeni i isključivi ekstremisti i na strani levice i na strani desnice. 😁
Sa takvima ostro i argumentovano, ali bez spustanja na njihov nivo vredjanja. Vucica bi rastavio na proste cinioce u raspravi neko ko ne bi posezao za uvredama, ali bi bio ostar, energican, borben i potkovan argumentima. Ne bi uspeo njega da nateras da prizna poraz kao sto neces ni zadrtog slobistu, ali svima koji slusaju bi bilo jasno koliko je sati

Vidite, razmisljao sam da li je ikada postojao ovakav sistem, kao u Srbiji.
Vladajuca klasa nema vecinu, ipak vlada vecinom, policijski, sudski, terorise ih i to je traje decenijama.
Sistem koji ima podrsku SAD i vodecih zapadnih drzava.
Sistem koji se srusi tek kada izgubi podrsku stranog faktora.

Takav sistem je zaista postojao u Juznoj Africi i zvao se aparthejd koji je trajao negde od 1950. do 1992.

Ne dopustite da vas botovi guraju na pricu "izbori, da ili ne".
Izbori su daleko. Za izbore postoje preduslovi i oni nisu ispunjeni.
Neka Hulja ispuni preduslove, neka oslobodi medije, to je odgovornost vlasti.

Ovde me optuzuju za beznadje.
Bolje je znati istinu, nego se samozavaravati.
Istina je da je ovo duga borba. Strategija odbijanja pregovora sa Huljom je do sada davala rezultate.
Studenti su uradili daleko vise nego opozicija koja je verovala u izbore, u sistem i veruje jos i danas jer sedi u Skupstini zbog svojih privilegija.

Jutros su radikali napali zenu nozem.
Samo to je izvesno i to znamo sigurno.
Samo njena patnja je stvarna.
Sve drugo je foliranje.

I koliko jos ljudi treba da pogine pod nadstersnicama i u pozarima, da bi se samozavaravanje prekinulo?

Poslednja izmena:
Vrh