Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Mislim da je ovo najnovije....

Прича о изборима је навођење воде са воденице студената на воденицу "Ђилас лопов и Лазовић издајник ће нас одвести у пропаст" бајку СНС пропаганде.
Не сме се пасти на то.
Super, znaci cekamo opoziciju koju SNS nece napadati

meni najvise deluje da mi kao narod ne verujemo da cemo ikada da pobedimo vucica
tj lozimo se na hajp i to malo pumpanje lozenje mase, niske emocije, a ne na pametnu strategiju i slicno
i mislim da to nije pesimizam

samo smo postali gubitnici, imamo gubitnicki mentalitet
i pritom jos mentalitet zrtve

to ti je ono, kada pitas nekog nesto da ti uradi on ti odma kaze ne moze

Па овде се пумпала до 15. марта фантазија да је Хуља већ пао и да идемо на карневал лепих и паметних. Онда се сасвим згодно, пред сами протест форсирала прича како је то маратон а не спринт а сад се 15 дана овде свађамо око тоерија и стратегија за изборе.

Заједничко за све те самообмане је да су управо оне пасивизирале друштво и да су увек у савршеној равни са наративом који осигурава да је једино исправно и сасвим довољно да се шета и дува у пиштаљке и вувузеле. Може и нека шетња јача.

Спомиње се и неко јунаштво 90их и сабраност. Које то тачно? Било је много више кукавичлука, бешчашћа и издаје него јунаштва. Одбрана РСК до пада, Одбрана делова РС, Коридор, Митровданска офанзива, жртва пилота и Кошаре. Све остало су ти епски примери издаје и кукавичлука до тада незабележених у српској историји.

У међувремену, ово друштво је сасвим подсвесно изградило читав низ демагошких, кукавичких наратива које оправдавају издају и кукавичлук уз изигравање жртве. 20 година ми се желудац преврће сваког 24. марта знајући да је то један од тих дана када се колективна патологија уздиже на ниво самообмане јер није 24.03.1999. била национална траагедија него 09.06. 1999. Али ствар је у томе што се елита у марту поплашила али јој је у јуну свануло још једном издајом и продајом дела својих сународника.

Самољубље и кукавичлук у свом најгорем облику.
Previse si ucitao stvari u moje reci koje ja nisam imao nameru da kazem, a sa vecinom sto si rekao se slazem. Ja sam optimista i dalje, ali besimsleno lozenje gotov je osim kao motivaciona poruka u odredjenom trenutku je naravno stetno. Rukavi se moraju zasukati i uci u govnaa da bismo pobedili. Moja poenta sa defetizmom je bila uperena samo protiv poruka ciji je jedini smisao da sire mracnjastvo bez icega konstruktivnog, a nikako protiv racionalnih postova koji doprinose borbi koju vodimo. Za stoicizam devedesetih sam mislio na obican narod iz mog okruzenja koji je dosta hladnije glave i sa manje kukumavcenja preturao svasta preko glave, uopste mi nije poenta bila drzavna politika niti negiram sve negativne stvari tada

Previse si ucitao stvari u moje reci koje ja nisam imao nameru da kazem, a sa vecinom sto si rekao se slazem. Ja sam optimista i dalje, ali besimsleno lozenje gotov je osim kao motivaciona poruka u odredjenom trenutku je naravno stetno. Rukavi se moraju zasukati i uci u govnaa da bismo pobedili. Moja poenta sa defetizmom je bila uperena samo protiv poruka ciji je jedini smisao da sire mracnjastvo bez icega konstruktivnog, a nikako protiv racionalnih postova koji doprinose borbi koju vodimo. Za stoicizam devedesetih sam mislio na obican narod iz mog okruzenja koji je dosta hladnije glave i sa manje kukumavcenja preturao svasta preko glave, uopste mi nije poenta bila drzavna politika niti negiram sve negativne stvari tada
Ок. Није ми ни била намера да пребацим лично теби било шта већ целом друштву. :)

Скоро сам водио неку дискусију на тему да смо ми по практично свим кључним друштвеним параметрима осим економским 2000е били у далеко бољем стању него 2025е. А чак нам је и економски потенцијал обзиром на санкције и ратове 2000е био вишеструко већи тада него данас а основа здравија, иако оптерећена неефикасном социјалистичком привредом.

По много чему луђе време него данас али се знало и осећало да то није трајно стање. И није, постало је на неки начин и горе.

Samo Sloba Srbiju Spasava.

sloba-milosevic-1.jpg

Ок. Није ми ни била намера да пребацим лично теби било шта већ целом друштву. :)

Скоро сам водио неку дискусију на тему да смо ми по практично свим кључним друштвеним параметрима осим економским 2000е били у далеко бољем стању него 2025е. А чак нам је и економски потенцијал обзиром на санкције и ратове 2000е био вишеструко већи тада него данас.
Razumemo se skroz, samo sam hteo da razjasnim sta sam tacno mislio. Za ekonomski potencijal se ne razumem dovljno, ali drustveni definitivno, to je delimicno i bio smisao onoga sto sam hteo da kazem, razlika u stavu i karakteru obicnog coveka, ne drzavne politike, elita i raznih ekstrema.

meni najvise deluje da mi kao narod ne verujemo da cemo ikada da pobedimo vucica
tj lozimo se na hajp i to malo pumpanje lozenje mase, niske emocije, a ne na pametnu strategiju i slicno
i mislim da to nije pesimizam

samo smo postali gubitnici, imamo gubitnicki mentalitet
i pritom jos mentalitet zrtve

to ti je ono, kada pitas nekog nesto da ti uradi on ti odma kaze ne moze
Jos gore, dobar deo opozicione javnosti misli da je vec pobedio al da je on sve to pokrao.

Bez ulazenja u mehanizme, procente, osnove matematike, on je to pokrao i to je tako jedno lepo i jednostavno resenje, ne mozemo mi biti krivi, mi smo bolja Srbija, slobodna misao, vidi kako mocna ova slika sa protesta kada se spustamo Knez Milosevom, kako to moze da izgubi?

Na taj nacin ne moras ti da se trudis, analiziras greske, menjas, planiras, ti si sve super po defaultu nego bre ti gluplji, neobrazovaniji, krezavi nam uvek pokradu. Nismo mi lose pripremlieni i organizovani nego je igra bamestena.

Takav stav se sad vraca kao bumerang u situaciji da je SNS na kolenima i umesto da im se zada finalni udarac prica se rasprsuje na nebuloze.

Pa nije ni upućeno svima nego ko se pronađe.

Upućeno je svim maloumnicima koji osećaju bilo kakvu nostalgiju i apologiju prema Slobi iz bilo kog razloga.

A ima toga sve više na ovom forumu. I Sekta ovde radi svoje dinstanje. Apologija prema vreći go..na i režimu 90ih je jedna od perfidnih metoda kojom se to radi.

Ako ništa drugo, makar padaju maske polako pa će se ubuduće znati još bolje ko je iskreni protestant i opozicionar, a ko krtica i/ili bezumni korisni pajac režimu.

Ok, delovalo mi je kao da je upuceno meni. Nazivati nekoga maloumnikom nije pristojno svakako, sve i kad opravdava slobu za nesto

Ti @Cotra lepo pocnes i onda pljas, takvo beznađe...
Kako mislis neizvesna borba?
Da li postoji nesto sto bi tebe ubedilo da ponovo verujes rezimu i poslusnicima? E, onda je sve izvesno.

Mislim da za ovaj tempo aktivacije sudstva (protesti koji nisu nasilni, ne zastupaju politicku partiju ili ne zahtevaju smene u institucijama,)
mogu da uspeju samo ako EU podrzi i natera, jer ozbiljan bojkot cigara, goriva i kladionica je tesko ostvariv,
a i za EU je potrebno da se njihovi gradjani uzbune i prenesu vodjama da se u Evropi desava tiranija.
Zasto zvanicni politicari ne podrzavaju studente?

Kao i hapsenje Dodika, plase se da im se isto ne desi u zemlji
Ja da sam Evropa, ne bih se sa nama zezala da ne bude kao Bole u Crnom Gruji " talas slobode se širi Jevropom..."
mislim da ce zeleti da se kod nas ovo zavrsi jer Mi pa Makedonija pa Turska ... sta ako prosecan Nemac pocne da misli i pita se zasto mu opada standard...
E sad, msvea se sve i smiri i dođe do izbora, ali ja sam sad akrivan glasac i moj nece dobiti, mozda i pokradu, ali za mene je gotovo onda kada sam ukapirala kakvi su kriminalci i docekacemo promene. A vec se menja.

Vrh