Nema nikakve šanse da Vučić proglasi svoj poraz.Postoji energija i mogućnost da se pojavi narodna ( u svakom smislu te reči), stručna i profesionalna opcija na izborima, a postoji i mehanizam koji bi održavao kampanju i učestvovao u sprovođenju izbora, i uz sve to postoji i ogroman broj ljudi koji bi takvu opciju podržali. Retka prilika.
Btw. Primetio sam da je krenulo navlačenje na izbore. Priče o slabom rejtingu Vučića, pa onda ogromnom rejtingu opcije protiv Vučića (?), pa priče o vrlo laganom popravljanju izbornih uslova.
Da nismo u 13. godini, možda bi mi ova kampanja promakla.
Vučić pobeđuje na _svakim_ izborima na kojima broji glasove. Rejting nije povezan sa njegovom pobedom.
"Moramo naći način kako ćemo animirati ljude da bi ispunili tu kvotu. Mesni odbori Košutnjak i Palilula imaju kvotu po 50 ljudi. Skup planiramo od 11. do 13. aprila najverovatnije ispred Skupštine. U tom periodu planira da formira Vladu. SNS trenutno nije popularna stranka među mlađima, ali smo i dalje stranka koja ima najveći rejting. Vučić ima plan i to je jako bitno o čemu treba i da pričamo na ovim sastancima. Ima tu par načina gde će on opet formirati vladu i sačekati izbore spreman, i opet ćemo zajedno u koaliciji sa dve liste imati preko 50 procenata, ali o detaljima o tom potom – rekao je Radojević, koji u stranci ima i nadimak Dule Pajser."Btw. Primetio sam da je krenulo navlačenje na izbore. Priče o slabom rejtingu Vučića, pa onda ogromnom rejtingu opcije protiv Vučića (?), pa priče o vrlo laganom popravljanju izbornih uslova.
Da nismo u 13. godini, možda bi mi ova kampanja promakla.
Vučić pobeđuje na _svakim_ izborima na kojima broji glasove. Rejting nije povezan sa njegovom pobedom.
Moj je utisak da su pesimizam i nepoverenje porasli još pre pandemije, da su rasli još od 2008. zbog koje niko nikad nije odgovarao. Tad se bukvalno pokazala faličnost postojećih ekonomskih modela i da vode u katastrofe, a niko nije krivično gonjen za to. A sa pandemijom 2020ih su "samo" eksplodirala odnosno izašla na videlo još više ta osećanja.Imam utisak da su ljudi na celom svetu poludeli posle pandemije. Mnogi se vode onim "idem na sve ili nista pa sta bude, yolo". Isto vazi za svetske lidere. Tu se izrodilo mnogo bezobrazluka
Samo guraj. Vučić broji glasove. Na svakim izborima će pobediti ubedljivo, pod ovim uslovima. A uslove neće promeniti. Pre će dati fejk prelaznu Vladu nego uslove, a znamo da ni prelaznu Vladu neće dati.Вучић не излази на парламентарне изборе већ његова коалиција која тиме може само да изгуби власт у одређеној мери. Не постоји сценарио по коме на изборима остварује исти или већи број општина што само по себи значи да је уједињен излазак на изборе користан по слабљење режима. Не може да спроведе пљачку у свакој општини, на прошлима је крв пропишао само да сачува Београд и Ниш и то би изгубио да Ђилас и компанија нису позивали на бојкот руку под руку са вучићевим хулиганима који су нам пола града ижврљали у то име. Сву силу је усмерио на Београд и то је једва, једва успео да украде изборе и то са све довођењем страних држављана јер домаће није могао да окупи. Нема шансе да у 200 општина постигне то сада када има далеко, далеко мању подршку.
Излазак на изборе не може да прекине протесте јер су протести оперисани од смене власти и морају се наставити све док се захтеви не испуне, па макар и на власт дошла опозиција.
Позивање на бојкот само гура целу државу у ћорсокак, из кога може да изађе само кроз недемократску диктатуру режима или недемократски пуч (што је још мање вероватно узимајући у обзир да је народ ненаоружан)
Pročitajte članak. Ovo bih izdvojio.![]()
Novinari tajno na sastanku SNS: Pričalo se o kvotama za miting u Beogradu, promenama u školskim odborima...
Novinari Ozonpressa u tajnosti su bili na sastanku SNS u Čačku i preneli šta su bile teme - da se pričalo o kvotama za kontramiting itd.n1info.rs
Ko procita ovo lako moze da shvati koliko je besmisleno ici na izbore pod Huljinim uslovima.
Cekaju letovanje.Ne znam šta čekaju veliki kolektivi u javnom sektoru?
Vučić ima plan i to je jako bitno o čemu treba i da pričamo na ovim sastancima. Ima tu par načina gde će on opet formirati vladu i sačekati izbore spreman, i opet ćemo zajedno u koaliciji sa dve liste imati preko 50 procenata, ali o detaljima o tom potom“, rekao je Radojević, koji u stranci ima i nadimak Dule Pajser, prenosi Ozonpress.![]()
Novinari tajno na sastanku SNS: Pričalo se o kvotama za miting u Beogradu, promenama u školskim odborima...
Novinari Ozonpressa u tajnosti su bili na sastanku SNS u Čačku i preneli šta su bile teme - da se pričalo o kvotama za kontramiting itd.n1info.rs
Ko procita ovo lako moze da shvati koliko je besmisleno ici na izbore pod Huljinim uslovima.
Ja na zalost mogu da verujem.
Vest ste objavili, ali se apsolutno slazem sa objavom da je medijska propaganda isla ka ovome, posle teksta u Kuriru sta ocekivati..... a da ne govorim retorike " dosta je građanima itd" ovo MORA strogo da se osudi jer ce sutra krenuti da kolju po ulici i nema relativizacije "osuđujemo slomljenu vilicu ali su lepili nalepnice na privatnu imovinu ..." ili ovo u NS "provocirali dete pa dobili batine" ja ne mogu da verujem sta nam se događa....
Ma jok. Ima ovog i u Norveskoj.
Vest ste objavili, ali se apsolutno slazem sa objavom da je medijska propaganda isla ka ovome, posle teksta u Kuriru sta ocekivati..... a da ne govorim retorike " dosta je građanima itd" ovo MORA strogo da se osudi jer ce sutra krenuti da kolju po ulici i nema relativizacije "osuđujemo slomljenu vilicu ali su lepili nalepnice na privatnu imovinu ..." ili ovo u NS "provocirali dete pa dobili batine" ja ne mogu da verujem sta nam se događa....
Snimanje javnih površina nije zabranjeno.Pročitajte članak. Ovo bih izdvojio.
"On je otkrio da u stranci, strana do šetališta, imaju 10 monitora, da ceo grad gledaju i sve drže pod video nadzorom."
Ej, stranka drži grad pod video nadzorom! Helou!
Vrlo jednostavno. Kako izvori finansiranja budu presušili, podrška OKG SNS će eksponencijalno pasti. Zakon velikih brojeva. Ljudi moraju da razumeju kakvu snagu imaju ako deluju složno.Kao i 2023. Hulja ceka leto, da ljudi odu na statusna letovanja, da bude vrucina da se tesko hoda po suncu. Da svi odu.
Vecina gradjana u mojoj ulici ne pumpa. Cekaju da sve prodje, zadovoljni su. Takve ljude treba ignorisati, oni se nece pokrenuti.
Ne mozemo da trazimo od prosvetara da se oni jedini odreknu plate. A gradjani zele da nastave da zive gradjanski, u punoj zoni komfora.
Zasto mi ne bi uveli vanredno stanje. Povucimo se u kucu, snanjimo potrosnju jedno vreme maksimalno. Oni zive od naseg novca.
Ne znam da li vecina ovde uopste razume sta bi znacila Huljina pobeda?
Oni su spremni da se svete.
Oni su spremni da ubijaju sto su pokazali 15.03.
Mnogi od nas morace na precac da beze u inostranstvo.
Mi jednostavno moramo da pobedimo radikalsko zlo.
Ko garantuje da nas na Bgd aerodromu ili Prokopu ne ceka neka nova nadstresnica da se sruci na nas?
Zasto od njih? Zar oni moraju sve?Očekujem radikalizaciju od strane studenata.