Хвала ти на томе. Језиво колико је све ово тачно и истинито.
Mnogi od vas mozds nisu ni bili rodjeni kada je poceli zlo 1988. Bilo je isto ovako odvratno. Odvratna, odvrstna propaganda. Perfidan, pokroviteljski ton. Svi su protiv Srba, ali mi imamo divnog Vodju i "jedinstvo naroda i rukovodstva".Хвала ти на томе. Језиво колико је све ово тачно и истинито.
I šta je bilo onda? Jel ste pričali nešto? I kad i kako je izašao posle?Jedan pandur je usao za nama i pomislio sam da sam gotov. Ali pandur je u stvari pobegao da ne ucestvuje.
Jel su bili mentoli pa pucali u vazduh u gradu ili su pucali u zemlju/asfalt?INace, pucala je negde kod Beogradjanke samo jedinica iz Pozarevca, zemljaci tadasnjeg Hulje.
Nismo pricali, samo par reci. Neka vrsta pakta o nenapadanju.I šta je bilo onda? Jel ste pričali nešto? I kad i kako je izašao posle?
Jel su bili mentoli pa pucali u vazduh u gradu ili su pucali u zemlju/asfalt?
Debili.Pucali su iznad demonstranata, ali su ipak ubili jednog klinca. Jedan pandur je pao sa zida kod Beogradjanke i poginuo.
Да,, зато рекох толерантан на ствари на које не треба да будеPa tako nekako samo si pogrešno razumeo toleranciju i shvatanje. Ljudi tolerišu ono čemu su i sami skloni tj naviknuti. To što ti nabrajaš je naviknutost na bahatost, strah ali ne i tolerancija. Ajde probaj da se šetaš sa "ja sam gej" majicom ili kaži ovde da gotiviš vučića pa da vidimo tu "toleranciju". U uspešnim zemljava nisu naviknuti na bahaćenje pa zato i nema tolerancije, a ponajviše zbog kazni, ne zbog antitolerancije na to. Niko se nije naučen rodio.
Браво! Ово последње је кључно питање. Јер ако је одговор не онда молим лепо, да не чачкамо мечку јер за ова 4 месеца држава се урушила колико и за деценију или две. Па ако је већ тако, најгора опција би била бесконачна блискост колапсу али без самог прелома.Svodi se na najprostije stvari. Toliko se komplikuje, te politika, te stranke, te demokratija, te partokratija. Vucic, Tadic, Milosevic.
Jel trpis nasilje? Da ili ne. Kriminal? Kriminalce? Jel volis kriminalce? Ako je odgovor ne, ide se na sledece pitanje. Da li smes da ustanes protiv toga?
Pod uslovom da budem Cotra veceras, odgovor na sva pitanja odozgo je, uglavnom, ne.
Zadnjih 30 godina, otkad pamtim, nasilje se propagira i stidljivo, diskretno, postuje i voli. U finim krugovima. U ovim drugim se otvoreno slavi.
Kriminal i kriminalci, takodje.
I konacno, kad dogori i kad se vecinski kaze da to nije dobro, ide poslednje pitanje, da li smes da se suprotstavis? Odgovor je uglavnom ne.
Ovo je prvi put da je Srbija vecinski rekla nedvosmisleno NE, ne zelimo, ne cenimo, ne volimo i necemo da imamo kriminalce i nasilnike u drustvu.
Nemojte da se lazemo, oni su i dalje bili idoli 2000. Bili su idoli i mnogima koji su dosli na vlast.
Da li ce uz ovo ne, doci i DA na pitanje da li smemo da im se suprotstavimo? Ostaje da se vidi.
Branivoje Milinović je poginuo pored Londona zato što je policijska jedinica koju smo potiskivali niz Kneza Miloša potegla utoke i zapucala. Nisu imali opremu za demonstracije, obični panduri, dovedeni u Beograd, nepripremljeni.Mnogi od vas mozds nisu ni bili rodjeni kada je poceli zlo 1988. Bilo je isto ovako odvratno. Odvratna, odvrstna propaganda. Perfidan, pokroviteljski ton. Svi su protiv Srba, ali mi imamo divnog Vodju i "jedinstvo naroda i rukovodstva".
Pa kad je bio deveti mart. Panduri su vadili pistolje i pucali. Dosao sam do Pozorista i bilo je krvi po asfaltu. Ima snimak studija B. Onda su bacili suzavac i pobegli smo ja i V. Matic u javni wc kod pozorista. Jedan pandur je usao za nama i pomislio sam da sam gotov. Ali pandur je u stvari pobegao da ne ucestvuje.
INace, pucala je negde kod Beogradjanke samo jedinica iz Pozarevca, zemljaci tadasnjeg Hulje.
Od tada ne volim Trg Republike.
Ne znam zasto vam ovo pisem. Nije tema. Izvinite.
Pa i sa Giškom realno ničeg nije bilo. Posle par dana izlozi popravljeni, poginuli sahranjeni. Posle par meseci nevezano sa 9. Martom počeo rat, sankcije, inflacija, kriminal.Realno da nije bilo ekipe Giške, Belog, Kneleta i ostalih iz spo-a ničeg ne bi bilo, njih 50 se kao klin useklo među obruč pandura koji su branili trg, a bili nepripremljeni...
I slazem se i ne slazem se. U politici situacija nije tako jednostavna. Svako tu radi za sebe. Pošteno, pa ko koga zaje*******e. Slicno je i danas. Ako pogledas sliku možes pomisliti da svi rade za Dodika.Pa ni on a ni janismo bili informisani za koga radi Vuk...