Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Svodi se na najprostije stvari. Toliko se komplikuje, te politika, te stranke, te demokratija, te partokratija. Vucic, Tadic, Milosevic.

Jel trpis nasilje? Da ili ne. Kriminal? Kriminalce? Jel volis kriminalce? Ako je odgovor ne, ide se na sledece pitanje. Da li smes da ustanes protiv toga?

Pod uslovom da budem Cotra veceras, odgovor na sva pitanja odozgo je, uglavnom, ne.
Zadnjih 30 godina, otkad pamtim, nasilje se propagira i stidljivo, diskretno, postuje i voli. U finim krugovima. U ovim drugim se otvoreno slavi.

Kriminal i kriminalci, takodje.
I konacno, kad dogori i kad se vecinski kaze da to nije dobro, ide poslednje pitanje, da li smes da se suprotstavis? Odgovor je uglavnom ne.

Ovo je prvi put da je Srbija vecinski rekla nedvosmisleno NE, ne zelimo, ne cenimo, ne volimo i necemo da imamo kriminalce i nasilnike u drustvu.
Nemojte da se lazemo, oni su i dalje bili idoli 2000. Bili su idoli i mnogima koji su dosli na vlast.

Da li ce uz ovo ne, doci i DA na pitanje da li smemo da im se suprotstavimo? Ostaje da se vidi.

Хвала ти на томе. Језиво колико је све ово тачно и истинито.
Mnogi od vas mozds nisu ni bili rodjeni kada je poceli zlo 1988. Bilo je isto ovako odvratno. Odvratna, odvrstna propaganda. Perfidan, pokroviteljski ton. Svi su protiv Srba, ali mi imamo divnog Vodju i "jedinstvo naroda i rukovodstva".
Pa kad je bio deveti mart. Panduri su vadili pistolje i pucali. Dosao sam do Pozorista i bilo je krvi po asfaltu. Ima snimak studija B. Onda su bacili suzavac i pobegli smo ja i V. Matic u javni wc kod pozorista. Jedan pandur je usao za nama i pomislio sam da sam gotov. Ali pandur je u stvari pobegao da ne ucestvuje.
INace, pucala je negde kod Beogradjanke samo jedinica iz Pozarevca, zemljaci tadasnjeg Hulje.
Od tada ne volim Trg Republike.

Ne znam zasto vam ovo pisem. Nije tema. Izvinite.

Poslednja izmena:
Jedan pandur je usao za nama i pomislio sam da sam gotov. Ali pandur je u stvari pobegao da ne ucestvuje.
I šta je bilo onda? Jel ste pričali nešto? I kad i kako je izašao posle?
INace, pucala je negde kod Beogradjanke samo jedinica iz Pozarevca, zemljaci tadasnjeg Hulje.
Jel su bili mentoli pa pucali u vazduh u gradu ili su pucali u zemlju/asfalt?

P.S.
Dobro se narod držao 9. marta.
Volim one videe gde nalupavaju vodene topove i naravno onu čuvenu sliku Dragane Milojević koja im prkosi.

2023030822034_d485f631812dbe99d85d6373c352bfc513e5878a71d79142c42dca8c6faf6595.jpg

1582532_ikona-9-marta.jpg

Poslednja izmena:
I šta je bilo onda? Jel ste pričali nešto? I kad i kako je izašao posle?

Jel su bili mentoli pa pucali u vazduh u gradu ili su pucali u zemlju/asfalt?
Nismo pricali, samo par reci. Neka vrsta pakta o nenapadanju.
Veran je tada bio samo reporter B92.
Pandur se dugo umivao od suzavca. Ja sam hteo da verujem da je plakao, godinama sam pricao ljudima da je pandur plakao, u stvari od suzavca je plakao.

Pucali su iznad demonstranata, ali su ipak ubili jednog klinca. Jedan pandur je pao sa zida kod Beogradjanke i poginuo.

Ivica Dačić za Danas: Prvobitna izjava da MUP nema zvučni top je bila nespretna​

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je za Danas da policija poseduje sonično oružje ili kolokvijalno nazvano „zvučni top“, tj. da su ti sistemi koji su kupljeni 2021. godine u vlasništvu MUP-a.

„Ti sistemi stoje u našim magacinima u kutijama. Oni jesu u vlasništvu Ministarstva unutrašnjih poslova, ali nisu ubačeni u upotrebu, niti su montirani na bilo koje naše vozilo ili sistem“, rekao je Dačić za Danas.

Upitan zbog čega je onda izjavio da MUP ne poseduje zvučni top niti bilo koja druga slična zvučna oružja, ministar kaže da je u pitanju nespretna izjava.

„To je nespretna izjava. Pod time se mislilo da MUP nije uvrstio ovo sredstvo u svoj arsenal sredstava prinude“, naveo je Dačić.

Na pitanje zašto je država unapred kupila sistem, kada njihovo korišćenje nije dozvoljeno, Dačić odgovara:

„To je promašena investicija. Verovatno se tada mislilo da će biti usvojen novi zakon o policiji koji je kao još jedno sredstvo prinude predviđao i korišćenje zvučnog oružja“, kaže on.

O tome ko će da odgovara zbog „promašene investicije“ i potrošenih para svih građana Dačić nije imao konkretan odgovor.

„Ne znam, ja tada nisam bio ministar policije“, rekao je Dačić.

Pa tako nekako samo si pogrešno razumeo toleranciju i shvatanje. Ljudi tolerišu ono čemu su i sami skloni tj naviknuti. To što ti nabrajaš je naviknutost na bahatost, strah ali ne i tolerancija. Ajde probaj da se šetaš sa "ja sam gej" majicom ili kaži ovde da gotiviš vučića pa da vidimo tu "toleranciju". U uspešnim zemljava nisu naviknuti na bahaćenje pa zato i nema tolerancije, a ponajviše zbog kazni, ne zbog antitolerancije na to. Niko se nije naučen rodio.
Да,, зато рекох толерантан на ствари на које не треба да буде

Генерално људи код нас као да не капирају просту чињеницу да ће им бити онако толеришу, ваздух ће бити онолико чист колико се загађење истог толерише, бићемо сиромашни онолико колико будемо толерисали да нас краду итд. Као, то је врло узрочно-последична веза, ако просечан човек хоће да глуми намученог хришћанина који све прашта и пушта онда просто треба да ћути и трпи да га је*у.

Заслужујеш све што толеришеш

Svodi se na najprostije stvari. Toliko se komplikuje, te politika, te stranke, te demokratija, te partokratija. Vucic, Tadic, Milosevic.

Jel trpis nasilje? Da ili ne. Kriminal? Kriminalce? Jel volis kriminalce? Ako je odgovor ne, ide se na sledece pitanje. Da li smes da ustanes protiv toga?

Pod uslovom da budem Cotra veceras, odgovor na sva pitanja odozgo je, uglavnom, ne.
Zadnjih 30 godina, otkad pamtim, nasilje se propagira i stidljivo, diskretno, postuje i voli. U finim krugovima. U ovim drugim se otvoreno slavi.

Kriminal i kriminalci, takodje.
I konacno, kad dogori i kad se vecinski kaze da to nije dobro, ide poslednje pitanje, da li smes da se suprotstavis? Odgovor je uglavnom ne.

Ovo je prvi put da je Srbija vecinski rekla nedvosmisleno NE, ne zelimo, ne cenimo, ne volimo i necemo da imamo kriminalce i nasilnike u drustvu.
Nemojte da se lazemo, oni su i dalje bili idoli 2000. Bili su idoli i mnogima koji su dosli na vlast.

Da li ce uz ovo ne, doci i DA na pitanje da li smemo da im se suprotstavimo? Ostaje da se vidi.
Браво! Ово последње је кључно питање. Јер ако је одговор не онда молим лепо, да не чачкамо мечку јер за ова 4 месеца држава се урушила колико и за деценију или две. Па ако је већ тако, најгора опција би била бесконачна блискост колапсу али без самог прелома.

Ја инсистирам на том питању супротстављања свим силама јер сам сигуран да одлагање води у још већу цену устанка, у још веће насиље и страдања.

Осећа се да су моментум и набој делимично изгубљени након 15ог. Не иде се од нуле, ни близу, али мора поново да се акумулира, да не кажем пумпа незадовољство. Па погледајте само како је млака реакција на напад мурије на студенте у Новом Саду. А да је тај напад био 13ог или 14ог? ;)

Опет смо спроведени кроз нови круг снижавања стандарда од стране Хуље па како је хтео топом да побије хиљаде на протесту, дротовски напад на студенте у НС-у је прошао потпуно незапажено.

Запитајте се куда то води.

Poslednja izmena:
Mnogi od vas mozds nisu ni bili rodjeni kada je poceli zlo 1988. Bilo je isto ovako odvratno. Odvratna, odvrstna propaganda. Perfidan, pokroviteljski ton. Svi su protiv Srba, ali mi imamo divnog Vodju i "jedinstvo naroda i rukovodstva".
Pa kad je bio deveti mart. Panduri su vadili pistolje i pucali. Dosao sam do Pozorista i bilo je krvi po asfaltu. Ima snimak studija B. Onda su bacili suzavac i pobegli smo ja i V. Matic u javni wc kod pozorista. Jedan pandur je usao za nama i pomislio sam da sam gotov. Ali pandur je u stvari pobegao da ne ucestvuje.
Od tada ne volim Trg Republike.

Ne znam zasto vam ovo pisem. Nije tema. Izvinite.
Branivoje Milinović je poginuo pored Londona zato što je policijska jedinica koju smo potiskivali niz Kneza Miloša potegla utoke i zapucala. Nisu imali opremu za demonstracije, obični panduri, dovedeni u Beograd, nepripremljeni.
Nedeljko Kosović je preminuo od posledica pada sa terase ispred ulaza u Beograđanku.
@Bender Rodriguez
Nakon svega, mislim da je možda jedan pandur pucao ka nama, ostali u vazduh, bilo ih je 20-ak. Davno je bilo...Kad je počelo zapalio sam uz Kneza Miloša ko zec. Kad sam se vratio do Londona video sam da imamo jednog pogođenog.

Poslednja izmena:
Realno da nije bilo ekipe Giške, Belog, Kneleta i ostalih iz spo-a ničeg ne bi bilo, njih 50 se kao klin useklo među obruč pandura koji su branili trg, a bili nepripremljeni...

Znam.

To je jedan od nekoliko razloga zašto govorim ljudima (još od ranije, pre svega ovoga) da ne čekaju idealne proteste, niti idealne kandidate. Kada je za nešto potrebno ujedinjenje i kooperacija više stotina hiljada ljudi, i to Srba, tu nema prostora i luksuza da svako čeka sve same Isuse i Gandije, i da čeka dan kad će sve proći idealno. Nego se radi s onim što se ima, i prave se kompromisi i improvizacije. Inače kad bi svi čekali sve samo idealno i da se uvek svi slože i poklope 100% nikad se nijedna promena i revolucija ne bi desila.

Sada je neprijatelj mnogo gori i perfidniji. Potplatio je narod, od vrha do dna.
Tada nisu postojali milijarderi.
Sa druge strane mi smo verovali da opozicija zaista želi da uvede suštinsku demokratiju.
Zbog svog tog životnog iskustva verujem da neko ko trenutno ima 20-25. godina, može bolje da promišlja o ispravnoj budućnosti Srbije, nego ja.
Zbog toga sam predao svoj lični suverenitet studentskom protestu.

Realno da nije bilo ekipe Giške, Belog, Kneleta i ostalih iz spo-a ničeg ne bi bilo, njih 50 se kao klin useklo među obruč pandura koji su branili trg, a bili nepripremljeni...
Pa i sa Giškom realno ničeg nije bilo. Posle par dana izlozi popravljeni, poginuli sahranjeni. Posle par meseci nevezano sa 9. Martom počeo rat, sankcije, inflacija, kriminal.

Vrh