Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Kao i cela srbija,
pevali "slobo srbine sad se narod pita - ti ces nama zameniti tita", kao i "oj srbijo iz tri dela ponovo ces biti cela", i za desetak godina ode sve u vrazju mater pa i taj jedan deo od opevanih tri...
Ne, to im je sve namestio i isplanirao Vatikan zajedno sa ''Zidima'' i to jos negde u 6.-7. veku ili tako nesto. :LOL:

Па оно, кад те највећа сила у историји човечанства нападне и окупира ти део територије а остатак обесправи и то кршећи међународно право то обично значи да је тај неко други крив. То му дође дефиниција агресије и окупације.
Pre toga je nasa politika bila takva da nismo znali da upravljamo Kosovom, kada smo vec hteli da Albanci ne upravljaju.
Okupator je zaista dosao, ali posle desetak godina, kad se uverio u nivo nase slabosti i nesposobnosti.
1918. Srbi su bili dominantni u Jugoslaviji, medjutim odmah su izgubili Makedoniju i Hrvatsku.
Nasa uprava je bila takva da je radjala samo otpor i terorizam.
Ko je imao mrvu razlictog identiteta, osnazio ga je, samo da ne bude kao mi, da nekako pobegne od nas. Kako Rajs rece: "Da su Makedonci bili etnicki Kinezi, nekako bi se asimilirali, a vi niste bili u stanju da se dogovorite sa srodnim narodom".
Nasa vladajuca klasa uglavnom je bila sklona pljacki, a ne dobroj upravi.
Od sedamdesetih vise ne upravljamo kosovom, Albanska uprava je losa za Srbe i oni teze da ih potisnu, izgnaju i kupe njihovu imovinu. Medjutim Srbi se iseljavaju ugalvnom jer hoce, jer Albanci nude lovu i zato sto Srbi ne vole da zive na Kosovu, a Albanci vole.
Od 1989. ili 1990. Srbija ponovo upravlja Kosovom. Bez ikakvog uspeha.
Pevalo se "Jos nijedno Srpce nije mrelo, koje nije nosilo raspelo". U sustini sirio se jedan mit, o superiornim Srbima. Jako me to podsecalo na ustase i njihovu propagandu. Srpski svetosavski bogocovek trabunjali su nasi "inetelektualci".
Sve je naravno bila laz. Mi smo milionima kilometara daleko od ponoga sto govori svetosavlje.
Nismo poznavali sebe. A bili smo g.ovna.

U igru ulazi i strani faktor.
Od 1998. Zapad pocinje da podrzava albanske teroriste. Ostalo znamo.

Nasa politicka elita ne zna da upravlja ni ovim ostatkom Srbije.
Sami smo najvise krivi, a Zapad je dosao, kao lesinar jer to je priroda kolektivnog Zapada.

Poslednja izmena:
"Ми"? "Наша политика"? У политичком смислу МИ не постојимо од 1944е године од када немамо своје представнике и од када нико не заступа српске интересе. Формално имамо представнике од 2006е године али то је тек смејурија.

А последњи трагови српске интелектуалне елите у матици су нестали у гудурама између Херцеговине, Црне Горе и Србије у последњем покушају пробоја ЈВуО 1945е уз које су остали и професори са Бг универзитета. Ко нам је остао? Милован Ђилас и Ћосић? Нека их оној привременој, прелазној Титовој Југославији. Ти људи са српским интересима немају никакве везе осим што су се против истих фанатично борили или их полтронски издавали.

Тешко је имати било какве планове, циљеве и стратегије када нема ко ни да их начини а камоли спроведе. Након тога је логичан исход да неће бити ни оних чије интересе би бранили.

"Ми"? "Наша политика"? У политичком смислу МИ не постојимо од 1944е године од када немамо своје представнике и од када нико не заступа српске интересе. Формално имамо представнике од 2006е године али то је тек смејурија.

А последњи трагови српске интелектуалне елите у матици су нестали у гудурама између Херцеговине, Црне Горе и Србије у последњем покушају пробоја ЈВуО 1945е уз које су остали и професори са Бг универзитета. Ко нам је остао? Милован Ђилас и Ћосић? Нека их оној привременој, прелазној Титовој Југославији. Ти људи са српским интересима немају никакве везе осим што су се против истих фанатично борили или их полтронски издавали.

Тешко је имати било какве планове, циљеве и стратегије када нема ко ни да их начини а камоли спроведе. Након тога је логичан исход да неће бити ни оних чије интересе би бранили.
To su bajke i legende koje imaju za cilj da nam olaksaju. Ali isina je mnogo gora.
Ako srpski komunisti nisu vodili racuna o srpskim interesima, zasto nisu, a svi ostali komunisti jesu?
Kako to?
Mislis da bi komunisti tako lako drzali pod kontrolom sve Srbe da isti to nisu hteli.
Mozda Srbi vecinom nisu bili u stanj da razumeju i shvate pojam svog interesa. Desava se to kod dugo porobljenih naroda.

Srpske komuniste zanimao je interes srpskog naroda taman koliko je zanimao prethodne kraljevske politicare ili ove danasnje.

У свом корену КПЈ је била антисрпска пратећи тековине дрезденског конгреса до самог краја, чак и формално је то испраћено јер КП Србије није ни постојала током рата.
На страну то, исти однос је совјетска КП имала и према Русима. Свачији национализам је стимулисан или макар толерисан у циљу контролисања/сатирања доминантног национа. Коминтерна је знала од кога им прети највећа опасност. А ту је и наш смртни грех доследног антикомунизма Александра и прве Југославије.

Kao i cela srbija,
pevali "slobo srbine sad se narod pita - ti ces nama zameniti tita", kao i "oj srbijo iz tri dela ponovo ces biti cela", i za desetak godina ode sve u vrazju mater pa i taj jedan deo od opevanih tri...
То се прво "певало" у незвначном гласилу Стејт дипартмента у Њујорк Тајмсу кроз целе 80е. Ено имате њихов онлајн архив где ћете наћи серију текстова у којима се гусла о угрожености и протеривању Срба на Косову у оквирима лоше, неправедно организоване СФРЈ и уставне поделе власти. "Нико не сме да вас бије" је амерички потпаљивачки наратив који је Слоба наивно или по њиховој директиви само испратио.

Одрадили нам ирачки сценарио а Слоба је вероватно још тада виђен да прође као Садам.

Poslednja izmena:
У свом корену КПЈ је била антисрпска пратећи тековине дрезденског конгреса до самог краја, чак и формално је то испраћено јер КП Србије није ни постојала током рата.
На страну то, исти однос је совјетска КП имала и према Русима. Свачији национализам је стимулисан или макар толерисан у циљу контролисања/сатирања доминантног национа. Коминтерна је знала од кога им прети највећа опасност. А ту је и наш смртни грех доследног антикомунизма Александра и прве Југославије.

То се прво "певало" у незвначном гласилу Стејт дипартмента у Њујорк Тајмсу кроз целе 80е. Ено имате њихов онлајн архив где ћете наћи серију текстова у којима се гусла о угрожености и протеривању Срба на Косову у оквирима лоше, неправедно организоване СФРЈ и уставне поделе власти. "Нико не сме да вас бије" је амерички потпаљивачки наратив који је Слоба наивно или по њиховој директиви само испратио.

Одрадили нам ирачки сценарио а Слоба је вероватно још тада виђен да прође као Садам.
Sto su se Srbi uclanjivali u KPJ onda?

Да не би платили животом једну погрешну реч, своју или злонамерног комшије.

И зато што су им претходно побили или затворили практично све политичке, пословне, културне и интелектуалне лидере, барем од оних који нису емигрирали преко. То важи за Србију. А преко Дрине, прикључење партизанима а после и партији била ствар голог опстанка.

И не заборави, причамо о тренутку који је уследио одмах након губитка преко једног милиона највиталнијег становништва, побијених и стрељаних око 200к припадника ЈВуО, стрељања свих друштвених елита, исто око +200к, као и емигриације интелектуалаца, привредника, слободних сељака, такође у више стотина хиљада. Народ није имао куд. Ни веће нације од нас се од тога не би опоравиле.

И како онда да кривиш просечног србина који нема више ни једног заштитника што није дигао глас против диктатуре? Били би решени по кратком поступку. Јел кривиш сада Србе на Косову што су овако темељно издани морали да прихвате косовске таблице, законе, полицију и све остало?

Јел кривиш сада Србе на Косову што су овако темељно издани морали да прихвате косовске таблице, законе, полицију и све остало?
ne.
Ali krivim ih sto su pruzali podrsku Hulji.
I krivim ih sto su bez otpora

Sto se tice 1945., Imoa sam jednu staru tetku i ona mi je pricala kako su se veliki rojalisti preobratili u ljubitelje Tita.
Ne zato sto im je neko pretio, nego iz licne koristi.
Prosecan Srbin obozava vlast i klanja se vlasti. Bilo kojoj vlasti, bilo kojoj sili.

Sto se tice 1941. i prekodinskih Srba. Na zalost, samo su komunisti bili u stanju d aih organizuju protiv ustasa.
JvO je pala na tom pitanju.

Ako ides jos dalje u istoriju. Recimo u istoriju dinsatickih smena u Srbiji, videces da je propast Srbije p otpuno logicna stvar i da je pocela, odmah po sticanju nezavisnosti. Jednostavno, vecina stanovnika nije bila u stanju da razume javni/opsti interes. Vlast je uvek bila lopovska i ostala je lopovska.

И како онда да кривиш просечног србина који нема више ни једног заштитника што није дигао глас против диктатуре? Били би решени по кратком поступку. Јел кривиш сада Србе на Косову што су овако темељно издани морали да прихвате косовске таблице, законе, полицију и све остало?
U potpuno istoj situaciji je i srbin na kosovu i srbin u srbiji. Između sitnih privilegija, posla, 20 soma, i srbije, bira privilegije. Ne, ne bi niko ubio srbina zato što je zaokružio kontra, nego bi mu dao otkaz. Taj srbin ne mora da se pojavi na poslu, ali mora da glasa "kako treba". Ne mora da radi 8 sati, ali mora da dođe na barikade kad se začuju sirene.

Isto tako, onaj u srbiji ne mora da ispuni normu na poslu, ali mora na kapilarnim glasovima. Većina na to pristaje, i to je način vladavine. Narod nije išao protiv nijedne odluke srpske liste za ovih 12 godina. Na tako malom prostoru, tako mali broj ljudi hteo ili ne hteo, za 12 godina je morao lično da vidi barem nekoliko nepočinstava na koje moralno biće, ili patriotsko biće ne bi ostalo nemo. Umesto toga davalo je po 98% takvoj vlasti.

Možemo da se lažemo kako "morao je", kako "ne može on sam", kako "ne znaš ti kako ti ljudi žive", ali na kraju dana, ćutanje je znak odobravanja. Ništa oni nisu morali, kao što ne moraju ni da žive dole. Ako su morali oni, koliko je onih koji su se preselili u BGD a imaju pravo glasa dole? Evo zašto oni nisu otišli da spasu svoju savest, sednu u kola, glasaju dole, i vrate se u BGD i nastave svoj udoban život na vračaru? Pa nisu jer ih boli dupe. Prosečan čovek neće podneti ni najmanju žrtvu za opšte dobro, a biće spreman na gomilu trulih kompromisa, i razaranja države za ličnu korist.

Kad je ubijen Oliver Ivanović, moglo je njih 100 000 da izađe na ulice kosovske mitrovice i da ne ide kućama dok svi ne budu pohapšeni, računajući i nalogodavce. Nisu to uradili, neće ni sveću da mu zapale. Zašto? Došao bi neko da ubije 100k ljudi? To su priče za malu decu. Neće jer je mitrovica malo mesto, prepoznaće ga neko da je bio, pa će imati problema na poslu. Znači bitnije je da legne plata, nego opšte dobro. Dokle više da se lažemo.

Slažem se 80%... 20% bi bile neke retoričke nijanse i ograde, tipa čast izuzecuma i sl... "boli ih dupe, čast izuzecima..." nešto tog tipa i deo oko da ne moraju da žive dole, nisam siguran da svačiju porodičnu situaciju znamo u detalje, koliko nešto moraju... ali općenito uzevši, to je taj koncept na kojem ova vlast opstaje...

Najprljaviju ulogu u projektu Rio Tinta igraju profesori studenti i asistenti sa Rudarskog fakulteta.
Oni rade na projektima vezanim za iskopavanje litijuma.

U potpuno istoj situaciji je i srbin na kosovu i srbin u srbiji. Između sitnih privilegija, posla, 20 soma, i srbije, bira privilegije. Ne, ne bi niko ubio srbina zato što je zaokružio kontra, nego bi mu dao otkaz. Taj srbin ne mora da se pojavi na poslu, ali mora da glasa "kako treba". Ne mora da radi 8 sati, ali mora da dođe na barikade kad se začuju sirene.

Isto tako, onaj u srbiji ne mora da ispuni normu na poslu, ali mora na kapilarnim glasovima. Većina na to pristaje, i to je način vladavine. Narod nije išao protiv nijedne odluke srpske liste za ovih 12 godina. Na tako malom prostoru, tako mali broj ljudi hteo ili ne hteo, za 12 godina je morao lično da vidi barem nekoliko nepočinstava na koje moralno biće, ili patriotsko biće ne bi ostalo nemo. Umesto toga davalo je po 98% takvoj vlasti.

Možemo da se lažemo kako "morao je", kako "ne može on sam", kako "ne znaš ti kako ti ljudi žive", ali na kraju dana, ćutanje je znak odobravanja. Ništa oni nisu morali, kao što ne moraju ni da žive dole. Ako su morali oni, koliko je onih koji su se preselili u BGD a imaju pravo glasa dole? Evo zašto oni nisu otišli da spasu svoju savest, sednu u kola, glasaju dole, i vrate se u BGD i nastave svoj udoban život na vračaru? Pa nisu jer ih boli dupe. Prosečan čovek neće podneti ni najmanju žrtvu za opšte dobro, a biće spreman na gomilu trulih kompromisa, i razaranja države za ličnu korist.

Kad je ubijen Oliver Ivanović, moglo je njih 100 000 da izađe na ulice kosovske mitrovice i da ne ide kućama dok svi ne budu pohapšeni, računajući i nalogodavce. Nisu to uradili, neće ni sveću da mu zapale. Zašto? Došao bi neko da ubije 100k ljudi? To su priče za malu decu. Neće jer je mitrovica malo mesto, prepoznaće ga neko da je bio, pa će imati problema na poslu. Znači bitnije je da legne plata, nego opšte dobro. Dokle više da se lažemo.
Narod je pokvaren, podao i zao.
Srbija je zemlja zla.
Bad guys.
Ljudi znaju sta se desava, ali su polvareni i prave se ludi.
Cak je i sudija Majic to rekao u proslom Utisku.

Najprljaviju ulogu u projektu Rio Tinta igraju profesori studenti i asistenti sa Rudarskog fakulteta.
Oni rade na projektima vezanim za iskopavanje litijuma.

Nezz šta ti je tu čudno, svako gleda da izvuče svoju korist. Ovaj posao sa Rio Tintom im je životna šansa da naprave karijere.

To ti je i glavni problem ovog naroda, na ovom svetu postojim JA i samo JA.

Nezz šta ti je tu čudno, svako gleda da izvuče svoju korist. Ov

To ti je i glavni problem ovog naroda, na ovom svetu postojim JA i samo JA.
Bravo. Potpuno tacno. Da li ti razumes kako je doslo do toga? Ja ne.
Zasto imamo takav fenomen: ljude zakljucane u svoje ja koje ne zanima niko i nista i niceg se ne stide.
Da li je to nesto u porodici?
Pre nekog vremena hedan sociolog mi je pricao o jednoj davnoj anketi.
Ljudi su trebali da kazu
1. Kako vide buducnost svog okruzenja
2. Kako vide svoju buducnost.
Vecina je rekla
1. bice gore za zajednicu
2. bice bolje njima licno

Za druga ispitivanja ne znam, ali antropolozinbi trebalo da ispitaju te endemske fenomene odnosa pojedinca i zla u Srbiji.

Mislim da moramo da razumemo sta se to desava u Srbiji, kakav je to fenomen. Dobra knjiga o propalim drustvima i narodima je "Five stages of colapse" od D. Orlova. Orlov he analizirao svakojake narode i grupe ali nije analizirao propast Srbije.

Просто је. Држава се према целом образовању односи маћехински. Отуд сиромаштво духа академске заједнице, посебно професора. Асистенти су тек понижена категорија, а сви скупа живе од некаквих пројеката. Држава нема план развоја факултета. Прошетајте Ђушином, све се види у РГФ(бивши затвор) кроз прозоре. Лабораторије из 70их година.

Sve je do Desingerice 🙂 da su profesori malo više kao on možda bi nekom danas i bili autoritet.

Inače nisam imao pojma ko je to (kao i za Prijovićku) dok nisam čuo u nedjeljom u dva da je u Hrvatskoj fanove lupao patikom po glavi.. i onda sam ga slučajno uhvatio na pinku za vikend, davao je neku izjavu 😄 i bio sam kao 😄 ovome je mozak spržen gore nego meni 😄

Ako, ako, nek propadnemo skroz 😈

Kazu da je danasnjim klincima Desingericina rec jaca od oceve... ali to je kod mekih porodica. :) Kod porodica izbosne i iz moje MNE, tesko. Mi odmah pripalimo samar a neretko i gazimo.

Ауторитет мора да има чврстину. Ако је нема онда наступа дебилана попут кловна Деспића.

Kazu da je danasnjim klincima Desingericina rec jaca od oceve... ali to je kod mekih porodica. :) Kod porodica izbosne i iz moje MNE, tesko. Mi odmah pripalimo samar a neretko i gazimo.

Ja sam ti već rekao da to može i da se unovči 😈 rasipate energiju bezveze...

Plus za razliku od onih tvojih fajtova posle škole, ovaj želi da ga raspališ 😄 znači čak i moralna dilema otpada... plus keš... bog da te vidi...

ne.
Ali krivim ih sto su pruzali podrsku Hulji.
I krivim ih sto su bez otpora
Без отпора?! А 2004а? Голим рукама су се бранили и остали доле. Па барикаде, једне, друге, нато је пуцао по њима по слободној вољи, онда бојкот шиптарских избора, 2011е је српска жандармерија ушла на север Косова да млати непослушне Србе, затим Ивановић....Пружили су више отпора него Србија у последњих 80 година.

Сам останак доле у енклавама јужно од Ибра је чин борбе вредан дивљења али и жаљења.
U potpuno istoj situaciji je i srbin na kosovu i srbin u srbiji.
Желим ти исту ситуацију као што је Срби на Косову имају. :)

Шта више, сигуран сам да ћете је и имати јер је апсолутно заслужена и логична последица оваквих размишљања.

Без отпора?! А 2004а? Голим рукама су се бранили и остали доле. Па барикаде, једне, друге, нато је пуцао по њима по слободној вољи, онда бојкот шиптарских избора, 2011е је српска жандармерија ушла на север Косова да млати непослушне Србе, затим Ивановић....Пружили су више отпора него Србија у последњих 80 година.

Сам останак доле у енклавама јужно од Ибра је чин борбе вредан дивљења али и жаљења.

Желим ти исту ситуацију као што је Срби на Косову имају. :)

Шта више, сигуран сам да ћете је и имати јер је апсолутно заслужена и логична последица оваквих размишљања.
od 2012. otkada ovde vlada njihov "Aco Srbine" dopustili su istom da ih izda bez mnogo problema. Nisu se pobunili protiv izdajnika. Uostalom kao ni ostatak stanovnistva. Kupovao ih je platama i paketima. Sada ce biti iseljeni i izlozeni teroru Albanaca.
Eto, ponizavali smo Kurtija devedesetih, sada klecimo pred njim.

Cak i da je sve tacno, da ih je srpska zandarmerija prebijala, sto su nastavili da glasaju za Hulju?

svi smo znali da ce ovo da se desi, kosovski Srbi kao nisu znali.

Poslednja izmena:
od 2012. otkada ovde vlada njihov "Aco Srbine" dopustili su istom da ih izda bez mnogo problema. Nisu se pobunili protiv izdajnika. Uostalom kao ni ostatak stanovnistva. Kupovao ih je platama i paketima. Sada ce biti iseljeni i izlozeni teroru Albanaca.
Eto, ponizavali smo Kurtija devedesetih, sada klecimo pred njim.

Cak i da je sve tacno, da ih je srpska zandarmerija prebijala, sto su nastavili da glasaju za Hulju?

svi smo znali da ce ovo da se desi, kosovski Srbi kao nisu znali.

Још је "ацо србин" дошао на крилима незадовољства Немачке несарадњом ДС'а са западом око издаје КиМ.

"Da bi bilo jasnije, moramo da se vratimo malo unazad, tačnije u avgust 2011. godine. Tada je Merkel bila u poseti Srbiji, a domaćin joj je bio tadašnji predsednik Boris Tadić. Njihov razgovor sigurno nije bio kurtoazan i snishodljiv sa beogradske strane, jer je na konferenciji za štampu bilo mnogo varnica. Prema priznanju Tadića, Merkel je izričito tražila da Srbija povuče svoje institucije koje je nemačka kancelarka nazvala “paralelnim”, a srpski predsednik je to odbio. Tadić je tog avgustovskog predvečerja postao svestan da će izgubiti predsedničke izbore koji su organizovani na proleće sledeće godine, jer je mu je Merkel poručila da ako on to neće, naćiće ko hoće.

I našla je – Srpsku naprednu stranku. Prva stvar o Kosovu koju je nova vlast uradila i to sa Vučićem u astronomskom pohodu ka preuzimanju potpune vlasti nad Srbijom bilo je potpisivanje Briselskog sporazuma u kojem je jednim potezom pera Srbija povukla sve svoje institucije na Kosovu, prihvatila da lokalni organi vlasti u sredinama sa većinskim srpskim stanovništvom budu birani na kosovskim izborima, a produžena ruka SNS na Kosovu – Srpska lista je postala koalicioni partner svim budućim vlastima u Prištini. Tadić je jednom prilikom rekao da bi ga ti isti naprednjaci verovatno obesili na Terazijama da je on potpisao Briselski sporazum. Da budemo krajnje iskreni, taj Sporazum nije potpisao Vučić, koji je tada bio prvi potpredsednik Vlade, već tadašnji premijer Ivica Dačić. Svi se, međutim, sećamo ko je bio ključni čovek u tim pregovorima i da je Dačić samo spakovan i poslat na potpisivanje u Brisel.

Nema nikakvih sumnji da je Merkel direktno odgovorna za dolazak naprednjaka na vlast. Kada je 2017. godine Srbija birala predsednika Srbije, tri dana pred izbore Merkel je primila Vučića u Berlinu i jasno svima iskazala svoj stav o tome ko treba da bude na čelu države. "

После те 2013 и потписивања споразума, косовори увелико почињу да гласају за њега и да се придружују секти.

После те 2013 и потписивања споразума, косовори увелико почињу да гласају за њега и да се придружују секти.
Tako je. Namirisali su ono sto Srbina uzbudjuje, sitnu, malu korist.
Akoje i izdaja, korist je.
Kako rece sudija Majic: "Svi znaju sta se desava, ali se svi prave ludi".

Neki korene ovakvog ponasanja nalaze u raspadu patrijarhalne porodice, u stanju anarhije pocetkom 19. veka. Jedan sistem (plemenski) se raspao, a pravna drzava nije utemeljena. U tom vakuumu sve se resavalo nasilno. Nasilje je izrodilo razne perfidne mehanizme odbrane, favorizovalo je pokvarenost, podlost i druge asocijalne oblike ponasanja. Seljaci i seljacke vodje nisu uspele da oragnizuju drzavu. Danas vidimo da je Srbija veliki promasaj, fijasko citavog niza generacija. Skoro sve odluke koje je nasa elita donosila od osnivanja drzave, do danas su bile pogresne.

Uzmimo doba ustanaka.
U odredjenom momentu prihvacen je Ickov mir...

Ичков мир, је назван по Петру Ичку којег су у лето 1806. послали устаници из Србије да преговара са Портом о миру. У пуномоћју које су потписали 13. јула 1806. Карађорђе и Младен Миловановић постављени су следећи услови:
1. Срби да плаћају данак одсеком;
2. Да се у Србију пошаље царски мухасил с извесним бројем „служитеља“, којему ће се предавати данак;
3. Све царске, мухасилске службе да врше Срби, они обећавају да ће их вршити по царској заповести;
4. Из Србије да се истерају јањичари, крџалије и други зли Турци, а Срби да чувају границе.
Ичко је стигао у Цариград крајем јула 1806. и почео, уз посредовање цариградског патријарха, да преговара са Портом. Вешто је искористио поразе турске војску на Мишару и Делиграду августа 1806. године, затим кризу у односима Русије и Турске и навео Порту да Србима даје тражене уступке.
У септембру 1806. он је већ са царским мухасилом стигао у Србију. У октобру исте године устаничка скупштина у Смедереву примила је Портине услове и послала Ичка поново у Цариград да утврди твердо и коначно услове мира.
У међувремену дошло је до прекида односа и рата између Турске и Русије. У јануару 1807. године Порта усваја услове Ичкова мира, међутим Срби су већ заузели Београд, повезали се са Русима и одбацили уредбе Ичковог мира и наставили рат. При повратку из Цариграда Ичко се једва извукао из Турске у Србију.
Када је Милош Обреновић преговарао са Марашли Али-пашом 1815. године, о смиривању другог српског устанка, затражио је да се Србији признају повластице које су јој биле дате Ичковим миром.
На бази услова овог мира вођени су после 1815. преговори између Србије и Турске, као и Русије и Турске о изграђивању аутономног положаја Србије. Такав положај је и изграђен у оквиру ових услова и 1830. и 1833. године.

Naivne, reklo bi se priglupe ustanicke vodje su dovele do toga da Srbi dva puta ratuju i ginu za prakticno iste uslove koje su vec jednom zadobili.
Mi smo se time hvalili, tim kvantnim skokom, od seljaka do drzavnika, imponovali su nam takvi likovi, od Karadjordja do Josipa Broza. Imponovale su nam nase "seljacke dinastije". Medjutim, ozbiljnim drzavama ne vladaju seljacke dinastije, nego oni koji imaju iskustva u upravljanju. Jer seljak ism iskustva u upravljanju samo svojom kucim i porodicom, u najboljem slucaju.

Јел ме ви зезате или озбиљно ово мислите?

Корак број 1: Насилно укинули српске институције и то координисано нато-овк-р Србија. Срби доле стрељани на барикадама
Корак број 2: Инсталирање Вучићевих циа/овк криминалаца на северу Косова српске националности. Обавеза подршке или ћутања под претњом смрћу (Оливер)
Корак број 3: Наметање овк институција координисано нато-овк-р Србија

Шта бисте ви урадили? Коме су то Срби требали да се обрате ако су буквално сви против њих са Србијом на челу? Реторичко питање, видимо шта маса овде ради у околностима власти овог режима а има сав комфор овог света да се бори како хоће.

Види се одсуство разумевања и емпатије према избегличкој несрећи и трагично кратко памћење. У истом сценарију напуштања српске војске и полиције у Крајини, Босанској Крајини и Сарајеву целокупан српски народ се моментално покупио а овде је 60% Срба остало и то у далеко горим условима тираније непријатеља који је ипак по свим цивилизацијским нормама испод Бошњака и Хрвата.

Сада видим да нико није остао имун на вишедеценијску медијску кампању против Срба на Косову.

Срби ван Србије (и њене контроле) нажалост имају само једну адресу на коју могу да се жале и таоци су те адресе. Временом исти механизам се проширио и на остала места по Србији.

Vrh