Šta je novo?

Srbija - crna strana medalje

Ја сам изнео искључиво биолошки поглед, без трунке хуманизма.
Опет, мислим да је погрешно потенцирање да је погрешно форсирање приче о фемициду као некаквом социолошком конструкту. Ти си лепо навео пример да није свако убиство жене циљано спрам њеног пола.

Oko femicida se slažemo a oko "biološkog" konstrukta po kome su žene važnije ne 😜

Па у целој природи где имамо дводелне животиње женка је битнија, тј. има веће могућности за преживљавањем. Зато имамо нпр. шарене мужјаке код птица да одвуку предаторе и неупадљиве женке. Зато се за женку међусобно боре мушке јединке и ту неко гине.
Наравно, човек је социјалним развојем и науком успео да се одвоји доста од примитивне природе.

Ne palamudi. 😆

Ja da sam žena bio bih transrodan. Njihov glavni organ ne da nije savršen nego je doslovno biološki zakržljali penis.

Nikad u životu ne bih želeo taj seksualni organ kod sebe, ni pod tačkom razno. Da ne govorim koliko savršenije telo imaju muškarci i kakav nam je kvalitet kože... Pitaj svakog dermatologa na kom polu se lakše radi sa borama i znakovima starenja. Čim se pređe 30ta kod žena se sve otrombolji, a mi tek procvetamo tada... Sa nabačenim kilogramima to su muke i muke da se svede na normalnu meru. Metabolizam katastrofalan. Hvala dragom bogu na testosteronu, eto im ga esteogen da im nakuplja masnoće, ne treba mi. Neka je ovo ostalo i deo socijalnog konstrukta i to je deo biologije jedne vrste. I socijalna interakcija i šta se odatle izrodi postaje neizostavni deo biologije. Sve se ubiše da dođu na teme gde se intelektualno sučeljavaju koplja, nego pričaju o kremicama i šminki na Ana.rs. Nismo više patrijahalno društvo u toj meri da ne mogu da se intelektualno istaknu. Ima ih, ali manje, ne samo zbog ostataka patrijarhata nego i interesovanja i izbora koje same prave. Tek sad u kasnim 30tim vidim dokle su mi dogurale nekada ambiciozne drugarice. Ne mislim poslovno, nego interesovanja, danas je sa njima dosadno razgovarati. Imale su ambicije na kraju se 90% samo dobro udalo. Prestao sam da se družim, koliko su mi dosadne. Ima ih koje nisu takve al ja nemam sreću da ih poznajem. Uporedbe sa drugim vrstama su ti paušalne, selektivne. Možeš samo sa primatima da praviš neka poređenja koja donekle imaju smisla. Tu su muškarci vrlo bitan deo zajednice, jedan je paterfamilijas i sl. daje dozvolu za sve u grupi, kao kod gorila, mada ima suprotnih primera kod orangutana...

Nismo mi kao trutovi ili one vrste koje kao umru za jedan dan, samo da oplode a one žive li žive, previše idealizuješ. Mi smo posebna vrsta. I da nema ratova i razvoja medicine, muškarac bi živeo i biološki duže jer su žene često umirale na porođaju.

Meni ne smeta da smo jednaki i da svako voli sopstveni pol, ali mi smeta kad muškarci rade u korist svoje štete.

Њихов главни орган није клиторис већ материца са јајницима. :LOL:
Шта ја знам, мени су жене лепше и савршеније као призор, посебно буцмасте, но то је ствар укуса.
Жене упропасте своју кожу са шминком пре свега. Али њихова биохемија организма је у многим стварима другачија од мушке због хормона.
То што су ти се другарице поудавале
и нису више забавне, право да ти кажем и јесте оно како треба да буде по биологији.
Да нема медицине опет би мушкарци умирали више од жена пошто су склонији повређивању па би масовно умирали од тетануса или компликација баналних повреда.

Sa poslednjim postom mogu da se složim. 🙂

A oko femicida problem nemam jer je jasno da smo fizički jači i da to ne bi trebalo da zloupotrebljavamo i da ih time držimo u šaci.

Ali oko toga da su one biološki dragocenije u odnosu na suprotan pol... To je isto kao da si rekao da su arijevci dragoceniji od Roma, jer im je prirodna selekcija dala više recesivnih gena koji su jelte ređi, jelte dragoceniji.

A ti mali, crni, zdepasti sa velikim nosem si bezvredan. Mislim ne ti, nego bilo ko.

Šta mu fali, što kaže jedna punk pesma

nizak kurat voli gurat
visok plećat voli mećat

Ne dirajte mi momke. Svi su dobri 😄 šalim se 😄

Moguće je (a i sam si nešto napisao o tome) da obojica ne umemo da odvojimo emocije u ovoj priči i budemo savršeno objektivni jer ti imaš sestru, voliš žene, ja nemam sestru, volim muškarce i osećaj mi nije isti kao tebi.. 🙂 Ono, nežne su i ja se trudim da budem džentlmen a ne grubijan, ali granicu sam postavio, bez ikakvih manipulacija i na ravnopravnim osnovama sa njima, a zato ih i ja nikad ne bih udario...

Setio sam se i onoga kao kad bacaš bisere pred svinje i eto ja sam svinja i prosto vas ne razumem, a nisi prvi koji je ovde tako govorio o ženama zaslepljeno, kao da si u sekti nekoj, omađijanog mozga... Tako vas ja doživljavam...

Meni nekad deluje da vi heteromuškarci nekako ne volite sebe? Vrednuješ li ti nešto na sebi, estetski? Recimo kad pogledaš u sopstvenu šaku i prste jel kažeš opa bato vidi ti kako je ovo fino... ili njah, ništa...

E meni se čini da je kod vas njah ništa da ništa ne osećate ni prema sebi a ne samo prema drugim muškarcima... Čini mi se tako, ne kažem da je istina jer ne mogu tačno da znam...

U jednoj rečenici, nemam ništa protiv suprotnog pola, al ne treba im davati značaj na štetu muškog pola.

Znaš kad bih mogao da je dovučem da uđemo da istražujemo napuštenu zgradu? 😄 Samo dok sam bio tinejdžer... i danas možda neku lezbo... mi večito ostajemo avanturisti i dečaci kao Petar Pan!, a rekao sam već koža je boljeg kvaliteta, masnoće se teže gomilaju, a polni organ sve sem zakržljao!

Iz svega navedenog jasno je kog je pola bolje biti kod vrste zvane čovek. 😄

Šalim se malo, oba pola imaju svoje prednosti i mane i treba da se poštujemo i volimo 🙂

Ovo je glupost.
Evo ja sam išao u Neos Marmaras kolima. Imam bebu. Apartmani se ne izdaju sa veš mašinama.
Beba mora uvek da ima čiste peškire i slične stvari. Hoću da ponesem šta hoću. Kako da ponesem bazenčić u avion, sve kofice i slične stvari... Takodje, odlaskom avionom se zakucavam samo za jednu gradsku plažu koja je kao u Crnoj Gori, kolima odem na plažu koju hoću gde nema gužve...

Ne palamudi. 😆

Ja da sam žena bio bih transrodan. Njihov glavni organ ne da nije savršen nego je doslovno biološki zakržljali penis.

Nikad u životu ne bih želeo taj seksualni organ kod sebe, ni pod tačkom razno. Da ne govorim koliko savršenije telo imaju muškarci i kakav nam je kvalitet kože... Pitaj svakog dermatologa na kom polu se lakše radi sa borama i znakovima starenja. Čim se pređe 30ta kod žena se sve otrombolji, a mi tek procvetamo tada... Sa nabačenim kilogramima to su muke i muke da se svede na normalnu meru. Metabolizam katastrofalan. Hvala dragom bogu na testosteronu, eto im ga esteogen da im nakuplja masnoće, ne treba mi. Neka je ovo ostalo i deo socijalnog konstrukta i to je deo biologije jedne vrste. I socijalna interakcija i šta se odatle izrodi postaje neizostavni deo biologije. Sve se ubiše da dođu na teme gde se intelektualno sučeljavaju koplja, nego pričaju o kremicama i šminki na Ana.rs. Nismo više patrijahalno društvo u toj meri da ne mogu da se intelektualno istaknu. Ima ih, ali manje, ne samo zbog ostataka patrijarhata nego i interesovanja i izbora koje same prave. Tek sad u kasnim 30tim vidim dokle su mi dogurale nekada ambiciozne drugarice. Ne mislim poslovno, nego interesovanja, danas je sa njima dosadno razgovarati. Imale su ambicije na kraju se 90% samo dobro udalo. Prestao sam da se družim, koliko su mi dosadne. Ima ih koje nisu takve al ja nemam sreću da ih poznajem. Uporedbe sa drugim vrstama su ti paušalne, selektivne. Možeš samo sa primatima da praviš neka poređenja koja donekle imaju smisla. Tu su muškarci vrlo bitan deo zajednice, jedan je paterfamilijas i sl. daje dozvolu za sve u grupi, kao kod gorila, mada ima suprotnih primera kod orangutana...

Nismo mi kao trutovi ili one vrste koje kao umru za jedan dan, samo da oplode a one žive li žive, previše idealizuješ. Mi smo posebna vrsta. I da nema ratova i razvoja medicine, muškarac bi živeo i biološki duže jer su žene često umirale na porođaju.

Meni ne smeta da smo jednaki i da svako voli sopstveni pol, ali mi smeta kad muškarci rade u korist svoje štete.
🤣🤣🤣🤣

Ne postoji bitniji pol, niti ikakvo slicno vrednovanje, vec postoje odredjene socijalne grupe koje su iz odredjenih razloga ugrozenije od drugih.
Ovo mora stalno da se napominje, jer grupe koje su privilegovanije ce zanemarivati ove ugrozenije i od sebe praviti zrtve.
Femicid postoji, jer je klasicni odraz nasilja jaceg nad slabijim. Pre svega fizicki, a onda i po svom polozaju u visevekvno- patrijarhalnom drustvu.
Nasilje u porodici fukcionise po principi otac tuce kevu, jer mu se moze, jer ona ne moze nikud, a update je cak i da moze, on ce je pratiti, zastrasivati, ne tako retko izvrsi ubistvo, jer ne moze da predje preko svog ega koje mu patrijarhalno - macho drutvo pumpa od malena.

U svakodnevnom zivotu mi mozda necemo imati utisak da stvari stoje bas ovako, ali postoji statistika, koja je porazavajuca u odnosu na druge evropske zemlje.

Na Beogradskim ulicama, ugroženi su i muškarci, jer u proseku, duž cele godine, svake noći bar jedan bude izboden ili ubijen.

Pa nikom ništa. I niko ne ističe nekakav "problem androcida" zbog toga. Sve lažne humaniste baš briga za to.

Ovo je glupost.
Evo ja sam išao u Neos Marmaras kolima. Imam bebu. Apartmani se ne izdaju sa veš mašinama.
Beba mora uvek da ima čiste peškire i slične stvari. Hoću da ponesem šta hoću. Kako da ponesem bazenčić u avion, sve kofice i slične stvari... Takodje, odlaskom avionom se zakucavam samo za jednu gradsku plažu koja je kao u Crnoj Gori, kolima odem na plažu koju hoću gde nema gužve...
Hoces da kazes da u Neas Marmarisu nema apartmana sa ves masinom, a ni taxija?

Prijatelji su mi isli prosle godine sa malom decom u N Marmaris, iznajmili komplet namestenu kucu na obali. Kazu da ima i taxi i renta car. Mada, ko ce im verovati.

Hoces da kazes da u Neas Marmarisu nema apartmana sa ves masinom, a ni taxija?

Prijatelji su mi isli prosle godine sa malom decom u N Marmaris, iznajmili komplet namestenu kucu na obali. Kazu da ima i taxi i renta car. Mada, ko ce im verovati.
14 dana da platim rent a car, ili 14 dana da plaćam taaxi da idem na sve plaže gde sam bio kolima se ne može porediti :)

14 dana da platim rent a car, ili 14 dana da plaćam taaxi da idem na sve plaže gde sam bio kolima se ne može porediti :)
Ako sam dobro razumeo, kao glavni razlog zasto ides autom je nedostatak ves masine i nemogucnost prenosenja bazena i kantica i lopatica avionom.

Renta car za 10 dana nije vise od 300 evra, ne vidim u cemu je problem. I ne razumem sta se ne moze porediti?

Да га нисам скоро купио па да поверујем :D

Ja o veš mašini ne razmišljam ni u Beogradu, a pogotvo leti. I na peglu sam zaboravio, ako lepo prostreš veš dok je mokar, posle se sve brzo sasvim ispravi na meni kad obučem... Kod kuće ne trošim ništa od odeće celo leto. Znači 3 meseca minimum ne koristim ništa od odeće sem kad izađem napolje treba mi šorc, najbolje onaj suškavi što se za 10 minuta suši kad ga opereš i majica. Kako komplikovane živote vodite. 😊 Slušam isto komšije, non stop im drnda mašina, drnda centrifuga, kao da ih je 50toro... Stalno se nešto kači, skida, novo kači da se suši, vuku onaj kanap kroz zarđali metalni kolut i to škripi svaki dan i svaki dan i svaki dan kače taj veš... Svaki dan isto, kao dan mrmota, živiš da bi prao veš.

Ja sve moram da peglam, meni se ništa ne ispravi, gde grešim? 🥲

Ako sam dobro razumeo, kao glavni razlog zasto ides autom je nedostatak ves masine i nemogucnost prenosenja bazena i kantica i lopatica avionom.

Renta car za 10 dana nije vise od 300 evra, ne vidim u cemu je problem. I ne razumem sta se ne moze porediti?
Evo ja baš sad gledam.
Bio sam 14 dana tako da 10 nije opcija.
Ispod 800 evra nema ništa.
Bazen nije mikro bazen već malo veći.
U studijima nema veš mašina. (ako govorimo oko 50ak evra na dan). Iznajmiti neki veći apartman i cena raste naravno.
Kada imaš bebu od 11 meseci, peškire treba menjati često. Kao i peškire koje nosiš na plažu.
Ako ponesem jedan, znači da mora svaki dan da perem. Opcija gde ga samo isperem i stavim da se suši, ne prolazi, jer on mora da se opere zbog bebe...
Sledeća stvar je auto sedište.
- ja imam svoje auto sedište koje sam izabrao da moje dete bude sigurno
- U rent-a-caru ću dobiti ko zna kakvo i kakvog kvaliteta
- U autobusu, dajem nekom random vozaču u ruke sigurnost mog deteta, ( a svi znamo kako često se dešavaju neke nezgode jer ko zna koliko dugo voze i spavaju dok voze)
Gde su suncobrani, posuda u kojoj se bebi kuva hrana ( naravno da neću da kuvam hranu u ko zna čemu što stoji u apartmanu...)
- kolica za bebu
Sve ovo, kao prvo, ti niko neće prihvatiti da vozi ukoliko ne platiš dodatno.

Kako komplikovane živote vodite.
Beba nije odrasli čovek.

Реално ићи било где и на два дана са бебом треба ти најмање средњи кофер гардеробице и пелена, ранац козметике, хране и прибора, колица са седиштем и плус играчке.

Nisam ispratio šta je problem... Naravno da je sa dečurlijom bolje ići autom zbog svih tih rekvizita.
Veš mašina da se uključuje na odmoru ni pod tačkom razno.
Dete kažu da je bezuslovna ljubav, pa se se sve lako podnese, not!... al ko sam ja da pričam o tome kad nisam roditelj... ako me smara da ga vucaram i guram kolica svuda tj. da nepokretno biće vodim svuda sa sobom, sačekaću da napuni 2 godine pa ću tada da ga vodim prvi put na more.

Ne razumem šta je problem. Ako je tema bila samo auto vs avion, naravno auto...

Ako morate sa 11 meseci svi zajedno na more baš tada, nemaš gde da ga ostaviš ili baš tako želite to ide uz sve te slatke posledice i komplikacije o kojima moraš da razmišljaš i gotovo... Ne može sve lepo da se spakuje, stalno se nešto dodaje, kupuje, zato bolje auto...

U periodu kad mora da podrigne posle jela kad ga tapšeš pa ti usvinji košulju s leđa ne bih ga vodio nigde, kamoli 10 dana na more da se maltretiram po vrućini sem ako sam pun para pa povedem i dadilju... Da mi mozak radi 300 na sat po vrućini...

Jel sve u redu, jel sve potaman, jel mu previse vruće jel mu previše hladno jel se ukakio, jel mene usvinjio tačno pred izlazak na večeru, jel cmizdri, zašto cmizdri...

Uživajte u tek stvorenom roditeljstvu, naravno da će biti komplikacija. Roditeljstvo je odricanje, ogromno. I samo treba da se bude svestan toga. Jare i pare neće moći sem ako si pun ko brod pa ga metneš na celodnevni care (brigu)...

I to je to. Mislim trudim se da budem objektivan oko te teme a siguran sam da roditelji znaju više od mene...

Vrh