Šta je novo?

Square Residence - [Stambeno poslovni kompleks | 22.000 m²]

Veliki pozdrav! Sta mislite o parkingu na ovom projektu? Dobio sam odgovor da ce biti 304 garazna mesta na dva nivoa ispod zemlje. Trenutne cene su 16 i 17 hiljada plus pdv. Nesto mi je 20ak hiljada za parking mesto previse. Takodje su mi napisali da ce biti parking mesta pored same zgrade i da su ona jelte besplatna. Da li mislite da ce parking predstavljati problem u buducnosti?

Veliki pozdrav! Sta mislite o parkingu na ovom projektu? Dobio sam odgovor da ce biti 304 garazna mesta na dva nivoa ispod zemlje. Trenutne cene su 16 i 17 hiljada plus pdv. Nesto mi je 20ak hiljada za parking mesto previse. Takodje su mi napisali da ce biti parking mesta pored same zgrade i da su ona jelte besplatna. Da li mislite da ce parking predstavljati problem u buducnosti?
Parking vec svuda predstavlja problem tako da nije potrebno cekati buducnost. Cene parking mesta zbog toga i jestu takve. Ako imas novca, kupuj. Ako ne, onda snalazenje kao i vecina ljudi.

Slazem se sa @DebeliSremac. Cena kvadrata u Square Residence od 2022 kad je zapocet projekat nije znacajnije skocila(u odnosu na trziste), dok je cena garaze vise nego duplirana.
Spolja ce biti 80 parking mesta, al ako tu zaista jednog dana bude metro stanica, bojim se da nam ni 800 nece biti dovoljno :)

Nesto ne verujem toj izjavi od 80 mesta. Neko je tu nekog pogrešno razumeo.
Fizički ne postoji toliko prostora na parceli.
Evo ga i render - da planiraju parking mesta definitivno bi ih reklamirali, a na renderu nema ni jednog mesta ucrtanog.
Square5.png

Nesto ne verujem toj izjavi od 80 mesta. Neko je tu nekog pogrešno razumeo.
Fizički ne postoji toliko prostora na parceli.
Evo ga i render - da planiraju parking mesta definitivno bi ih reklamirali, a na renderu nema ni jednog mesta ucrtanog.
Pogledajte prilog 217751
To je info od njih (Minja iz prodaje i vlasnikov sin koji je bio kod notara), od pre mesec dana, sva spoljna parking mesta ce se nalaziti sa strane poste, a sa "unutrasnje" strane svega 2-3.

O tome tek nema priče, a nema ni toga na renderu.
Oni generalno vole da pričaju sve i svašta, pogotovo ta Minja.

Tu će ulicu praviti grad i to ko zna kada, to nema veze sa ovim projektom.
square_residence-2.jpg

Ja kada sam krajem 2022. potpisao predugovor, receno mi je da ce biti samo 7 spoljnih mesta. E sada ako su odustali od ove ulice izmedju poste i zgrade, ima logike da ce imati malo vise mesta za parking. Ali meni to vise deluje kao lupetanje, jer su sad svesni da je 20ak malo vise za parking, pa verovatno ljude ubedjuju da kupuju stanove i bez garaze, samo da bi prodali, a verujem da im nije ni ostalo puno mesta u garazi, pa je i to jedan od razloga ako lupetaju da ce biti 80ak mesta napolju.

Čak i da je grad odustao od ulice(a nije) to je parcela koja pripada gradu, a ne zgradi.

Veoma bih voleo da imamo 80 javnih parking mesta ali ne očekujem ni 2.

Mi smo generalno planirali parkiranje u vojnom naselju koje nije daleko, a za sada ima mesta gotovo uvek.

Poslednja izmena:
Grad je oduzeo deo te parcele investitoru na strani prema Pošti radi buduće izgradnje metroa. Ne znam da li to menja inicijalni plan investitora da uradi ulicu sa te strane. Nema mi logike svakako da je ne urade čak i da budu ta parking mesta jer mora se nekuda proći do njih.

Grad je oduzeo deo te parcele investitoru na strani prema Pošti radi buduće izgradnje metroa. Ne znam da li to menja inicijalni plan investitora da uradi ulicu sa te strane. Nema mi logike svakako da je ne urade čak i da budu ta parking mesta jer mora se nekuda proći do njih.
Ja sam razumela da se sad sa strane Poste pravi dvosmerna ulica (al ne magistrala koju planira grad da napravi jednog lepog dana), a sa druge strane isto dvosmerna uluca, ali slepa, koju ce prakticno koristiti stanari za ulaz u garaze.

Taj deo o parkingu zaista zvuči malo nerealno kad se pogleda prostor oko zgrade

Jedino mesto gde bi potencijalno mogli da uglave neki parking jeste na zapadnoj strani, ka postojećem objektu:

captur123.PNG

Sa prednje strane zgrade nema šanse da bi stalo, eventualno neka linija parking mesta sa strane prema pošti, ali opet nisam siguran koliko je to izvodljivo s obzirom da tu zapravo treba da bude ulica sa dve trake što kaže @MimyBg88.

Tu sa zapadne strane Stevo pravi sebi poslovnu zgradu, tako da nema mesta za parking :)
Ja samo prenosim sta mi je receno, svi imamo slicna pitanja, al sto bi se reklo - ako oni lazu mene i ja lazem vas :D

Ovo je trenutna planirana ruta, koliko znam planira se stanica na lokaciji pijace ali to oni vec menjaju na dnevnom nivou.
1730365490206.png

Ovo je planirana ruta bulevara, jos uvek aktuelna. Vidi se da je sirina manja nego ka Batajnici ali da zauzima citav prostor izmedju nase zgrade i Poste.
1730365699894.png

Vrh