Šta je novo?

Sportski događaji

Ne znam da li ste registrovali, ali u toku je manično dovođenje igrača i pojačavanje više sportskih klubova, uključujući FK Vojvodinu, RK (!) Crvena zvezda (i to još imamo!)...

Izgleda da preliva.
 
Rukometni klub CZ? Jesu oni prvaci bili prošle godine?

Kad smo kod rukometa, mlada reprezentacija je osvojila bronzu na EP pre neki dan i izborila plasman na SP. To je prva medalja mladih selekcija posle 15ak godina.

Za Novi Sad je prilično sramotno na šta je spao kada je sport u pitanju.
 
Не верујем да су били прваци, једино што сам укачио у скоријој прошлости то је да им голман није бранио на дербију с Партизаном јер је морао тај дан да ради, а сад доводе хрпу играча, домаће и стране.
 
Ovo ćemo ovde, a ne u In Memoriam:

Preminuo Bil Rasel

I moj komentar, takoreći čitulja:
Screenshot_20220731-202738_Samsung Internet.jpg
 
Teško se za igrača koji je poslednje četiri godine igrao u Nantu i Gentu i koji je plaćen 3 miliona evra (prema sajtu trasfermarkt) da je negde "iskopan".
 
Dobro, to su nikakve pare danas, deluje kao da je placen 30 miliona. No, videcemo, polako.
 
Ne pocenjujem nikoga, ali videcemo kada dodju ,,ozbiljni" protivnici. Za sada ekipa deluje uigrano. Za sada, evropsko prolece je uspeh, da li kao treci u LŠ ili kao drugi ili prvi u grupi LE. Mada vise kroz LŠ da ekipa bude u povlašćenom položaju. Sve preko toga je napredak.

Nekim cudom da Zvezda doceka prolece u Evropi u LŠ, bio bi nemerljiv uspeh za klub, sto ne znaci da ne bi voleo da bude i vise, naravno.



Što se tiče KK Crvena Zvezda, da li ce bit jos odlazaka i dolazaka, ne znam, ali moze da se kaze da je ekipa vec sada formirana. Osetno veci broj stranaca, nego prosle godine. Na papiru bolji tim, ali i tezi zadatak da se ponovi proslogodisnje osvajanje 3 trofeja. U Aba ligi se stvorila, a i dalje se stvara zestoka konkurencija. Za nasu zemlju istorijski uspeh, imacemo dva predstavnika u Evroligi, kao i bar dva vecita derbija u istoj. Sledi izuzetno naporna sezona.
 
Bravo, tako treba. Hvala za sve i dovidjenja na nekom drugom mestu, daleko bolje nego zal sa mladoscu i kukumavcenje zene na tviteru. Svi starimo. Navijaci obicno igraca isprate kad je vec odavno za staro gvozdje, a novog ispostuju vec kada je uveliko na najvisem nivou.
 
U septembru nas očekuje nekoliko takmičenja naših timskih reprezentacija.

Vaterpolo
Počelo je EP za žene, a za neki dan počinje i EP za muškarce u Splitu gde bi medalja za naš podmladjeni tim bio veliki uspeh.

Košarka
Muškarci igraju EP, dok žene učestvuju na SP u Australiji krajem meseca.

Odbojka
Počelo je SP za muškarce u Poljskoj i Sloveniji. Izbacivanjem Rusije iz naše grupe dobili smo lakši put ka osmini finala i generalno ka četvrtfinalu. Nisam siguran da imamo potencijal za polufinale, ali uz malo sreće nije ni to daleko. Inače sistem takmičenja je vrlo specifičan. U prvoj fazi je 24 tima raspoređeno u 6 grupa po 4 tima. 16 timova će se plasirati u osminu finala (po 2 iz svake grupe i 4 najbolja trećeplasirana tima). Tu se pravi lista svih 24 tima, s tim da će Poljska i Slovenija zauzeti pozicije 1. i 2. a ostali će zauzeti mesto u kosturu po učinku iz grupe (bodovi, set količnik, poen količnik).

Žene će kasnije tokom meseca takođe igrati na SP i realno je da očekujemo borbu za neku od medalja.

Inače, imam neki osećaj da se broj sportskih takmičenja koje mi organizujemo (kada pričamo o ekipnim sportovima) smanjio u poslednje vreme i da je generalno siromašan.

Doduše, fali nam i bolje sportske infrastrukture. Poslednji put je Čair na primer renoviran pred EHF Euro 2012, a videli smo u kakvom je stanju ove godine bio na košarkaškoj utakmici protiv Belgije.

U vremenu kada se sve više takmičenja organizuje u dve ili više zemalja, prilično je uočljivo da se jako malo broj takmičenja održava kod nas. Čak bih rekao da to važi i za EP u koparci za mladje kategorije (to sam uvek pratio i ranije se s vremena na vreme neko U16, U18, U20 takmičenje održavalo kod nas, ali se ne sećam kada je poslednji put bilo).
 
Najveći problem su njihove zamene, ostatak tima je solidan.
Jaramaz je previše mekan i nema tu kreativnost. Pešić je tu zeznuo stvar, jer nije poveo Teodosica.
Ristić na centru je vrlo limitiran igrač, sa povratkom Milutinova u tim to bi trebalo da izgleda znatno bolje.
 
Jeste. Reče i Vlade Đurović posle u studiju - sve bi bilo drugačije da je na mestu Jaramaza Teodosić. Iznenadio me, nije vreme za te priče, ali verovatno mu došlo da progovori ako treba i na pedu.

Malo bekova imamo.

Za Vasu, ipak, da iskažem svoje divljenje. Kakav majstor je postao! Milina gledati, posebno ulaze.

Kad razmislim, baš bi bilo lepo biti sad u Pragu.
 
Pesic radi neverovatan posao, ali kada to sve ide super, onda deluje da je lako, to je stvar sa svim velikim majstorima svog posla.

- prvi put nismo imali dramu oko neodazivanja i ispalo je kao da je to sve normalno, a znamo da nije

- nas tim vise od decenije predvode Teodosic, Bogdanovic i Bjelica. Sada je doslo do smene generacija i kljucevi su dati generaciji 1994/1995 i u lidere promovisani Jokic i Micic. Koliki god majstori bili, sa tim stvarima uglavnom ima problema, sada ih ni ne primecujemo

- uloge podeljene savrseno, svako zna sta mu je zadatak i zbog cega je u timu, po svim izvestajima svi su to prihvatili u potpunosti, nema ega i atmosfera je fenomenalna. Ogromna stvar!

- stvorena brutalna i moderna prva petorka, Jokic i Micic nezaustavljivi kad hoce, sto pojedinacno, sto u tandemu.
Kalina i Luca grizu, moderni igraci na pozicijama 3 i 4, svuda su na terenu, rade sve, nema glupih eksperimenata sa dve petice. Naravno fali Bogdan i sa njim bi to bilo to, ali tu su Marinkovic, Nedovic i Guduric pa nek bar jednog ide na svakom mecu

- klupa jeste slabija, ali sjajno rasporedjemo minute za sada i uci cemo sveziji u nokaut fazu. Micic je igrao 37 i po minuta u finalu EL i to fenomenalno, na poziciji dva sam napisao vec da imamo tri gotovo jednake opcije, pa koga bude islo, Kalinic i Lucic prespremni i izgledaju kao mogu dve utakmice da odigraju, Davidovac i/ili Kuridza mogu da odrade dobru rolu ili neki prljavi posao u par minuta koje dobiju. Milutinov sjajan, a i Jokic je spreman, on do sada je u plejofu NBA-a igrao skoro 37 minuta u proseku, na petici problema nemamo. Igracemo sa skracenom rotacijom kad bude bitno.

- dobro se cuvamo i odmaramo i dizemo formu korak po korak i tempiramo je za najbitnije utakmice. Sve ide savrseno po planu osim sto je danas bilo malo vise nonsalancije od potrebnog, taman prilika da ih Pesic malo izriba i da se vrati fokus i krenemo jos jace
 
Jeste. Reče i Vlade Đurović posle u studiju - sve bi bilo drugačije da je na mestu Jaramaza Teodosić. Iznenadio me, nije vreme za te priče, ali verovatno mu došlo da progovori ako treba i na pedu.

Malo bekova imamo.

Za Vasu, ipak, da iskažem svoje divljenje. Kakav majstor je postao! Milina gledati, posebno ulaze.

Kad razmislim, baš bi bilo lepo biti sad u Pragu.
E, ako je Djurovic rekao...

🤣🤣🤣
 
Jel to kad je isao na svadbu Milutinu posle pobede nad Cibonom?
 
🤣

Inace, Djurovic danas prica kako su Grci niko i nista bez Dorsija koji ne zna ni gde je Grcka na mapi sveta i tako neke price da i nama treba Amerikanac, a coveku se majka preziva Konstantinidou. Jedan od mnogih bisera.
 
Vrh