Šta je novo?

Sportski događaji

Zvezda šuri u evroliZi, užitak za gledanje. Izgleda da je kliknulo mnogo toga, sviđa mi se tim, deluje da nakon povratka povređenih mogu da ostanu u plej of zoni do kraja sezone. Na zdravlje za vrh tabele, makar za jedno veče! :cool:

Screenshot 2025-11-06 at 00-01-11 Standings EuroLeague.png

U većem delu, preko 2/3 meča smo pokazali nadmoć. Bilo je padova, ali teško je protiv ove ekipe održati fokus 40 minuta. To je na papiru možda najbolji tim u Evropi, bukvalno nemaju igrača koji nije poznat. Posebna pohvala za Stefana Miljenovića i Ebuku Izundua, koji nikada do sada nisu igrali na ovom nivou, a pokazuju veliku želju. Džered Batler polako ulazi u sistem. još uvek je period prilagođavanja. Svaka čast naravno i ostalima, svako je dao koliko je mogao doprinos pobedi.

1762420644045.png

Ovo je 7 vezana pobeda u Evroligi, izjednačen je rekord Dejana Radonjića sa tencencijom da bude i oboren. Posle Buducnosti za vikend u okviru Aba lige, što će biti veoma zahtevan meč, opet dolazi nedelja sa dve evroligaške utakmice, gde Zvezda gostuje Dubaiu, potom dočekuje Monako.

1762420979543.png

Treba nam da Dubai dobije Hapoel, a da Valensija dobije Žagiriš. U tom slučaju ostajemo na 1. mestu.

Važnije je da se povećava razlika u odnosu na ekipe iz donjeg doma, tako da navijam za ješe protiv talibana.

Važnije je da se povećava razlika u odnosu na ekipe iz donjeg doma, tako da navijam za ješe protiv talibana.
Došlo je tako kako si navijao, ali prvi smo i dalje. Ako Žalgiriš dobije Valensiju, nećemo biti. Tj. bili bi, ako bi se ligaški deo tada završio, jer imamo pozitivan skor sa njima. Ali bi bilo lepo videti da ne delimo prvo mesto ni sa kim.

Zbog svega ovoga ne treba da se leti, da se pričao o F4, osvajanju Evrolige,...Još je to daleko. Tek je odigrano 9, a ima još 29 utakmica da se odigra do kraja ligaškog dela. Trenutno je veoma izvesno da i neka ekipa i donjeg doma veže 4-5 pobeda i da mnogo napreduje.
Cilj na početku sezone, što se tog takmičenja tiče je bio play-off. Sve preko toga je iznad cilja. A da trenutno jesmo medju tri tima koja su pozitivno iznenadjenje u Evroligi - jesmo.

Имаћемо проблем да нађемо свима улогу, што зна ооозбиљно да поремети екипу каква смо ми сада, где играчи гризу један за другога. Овај дечко што има емболију плућа се неће враћати, али Кенан хоће, што ће бити и највећи проблем. Скраћена двојка од 1.5М која не прави разлику ни у једном сегменту (у ствари је минус), па ни у ономе где ја најјачи, шуту. Идеално би било да се не враћа ни он. Треба да се врати и пројектовани први плеј за сезону, па је онда питање да ли и за Јага има места. Боље разигравати овог нашег клинца у АБИ. У принципу нам најбоље играју петорке са тим сличним играчима од 2-4, много добро је изгледало кад су на терену били и Нвора и Калина и Монеке, уз плеја и центра. Батлер је огромно појачање и види се квалитет, али ме ужасно нервира та црначка бол у препонама кад дођу у Европу, а не знају где су дошли. Видећемо, такав је био и Нвора, али сам знао да је он топ ЕЛ ниво кад хоће и очекивао сам да код нас може да експлодира.

Литванац нам је најшколованији и најпаметнији центар годинама уназад, иако не даје атлетику коју дају остали центри. Свакако ће се њему минути смањивати због свега, али биће и ту проблема око минутаже ако се још рачуна на Боломбоја.

Квалитет за борбу за ПО смо имали и пре Батлера, Јага и Литванца, али сада мислим да мора да се подигне улог, треба јурити ту 4. позицију која гарантује утакмицу више кући у ПО. На Ф4 формату је свакако све могуће и ниси фаворит/аутсајдер ни са дупло већим/мањим буџетом, никаквих гаранција нема. Ипак домаћи терен у ПО, поготово са БГ ареном, даје велику предност. Српске трофеје треба појурити, то је свега пар утакмица за целу сезону, а АБА је свакако небитна лига у овим околностима.

Има "Џи" лига и у Америци, само што за њу нисмо платили 50 милиона из буџета.

Имаћемо проблем да нађемо свима улогу, што зна ооозбиљно да поремети екипу каква смо ми сада, где играчи гризу један за другога. Овај дечко што има емболију плућа се неће враћати, али Кенан хоће, што ће бити и највећи проблем. Скраћена двојка од 1.5М која не прави разлику ни у једном сегменту (у ствари је минус), па ни у ономе где ја најјачи, шуту. Идеално би било да се не враћа ни он. Треба да се врати и пројектовани први плеј за сезону, па је онда питање да ли и за Јага има места. Боље разигравати овог нашег клинца у АБИ. У принципу нам најбоље играју петорке са тим сличним играчима од 2-4, много добро је изгледало кад су на терену били и Нвора и Калина и Монеке, уз плеја и центра. Батлер је огромно појачање и види се квалитет, али ме ужасно нервира та црначка бол у препонама кад дођу у Европу, а не знају где су дошли. Видећемо, такав је био и Нвора, али сам знао да је он топ ЕЛ ниво кад хоће и очекивао сам да код нас може да експлодира.

Литванац нам је најшколованији и најпаметнији центар годинама уназад, иако не даје атлетику коју дају остали центри. Свакако ће се њему минути смањивати због свега, али биће и ту проблема око минутаже ако се још рачуна на Боломбоја.

Квалитет за борбу за ПО смо имали и пре Батлера, Јага и Литванца, али сада мислим да мора да се подигне улог, треба јурити ту 4. позицију која гарантује утакмицу више кући у ПО. На Ф4 формату је свакако све могуће и ниси фаворит/аутсајдер ни са дупло већим/мањим буџетом, никаквих гаранција нема. Ипак домаћи терен у ПО, поготово са БГ ареном, даје велику предност. Српске трофеје треба појурити, то је свега пар утакмица за целу сезону, а АБА је свакако небитна лига у овим околностима.
Kenan je zavrsio sezonu.

Kenan je najkorisniji kada ne igra, njemu je letos morao da se nadje drugi klub, sto je i tada predlagano, ali ostao je. Karter bi znacio, ali nece skoro, vratice se Nvora i Grejem uskoro i mislim da ce im se uloge pronaci, jer je ritam utakmica paklen. Kao sto su protiv Spartaka odmorili Moneke i CMM, morace nekad i drugi. Ritam utakmica - nekada je 4 u 8 dana. Proslo je vreme kada je Kalinic mogao posle paklene evroligaske nedelje da se forsira i u Aba ligi. Dolaskom Bolomboja ili Rivera, Plavsic ce svakako izgubiti i to malo minuta sto ima. Drugi put nece biti nista uspesniji od prvog. Motejijunasa kako se zna, produziti bar do kraja sezone. Kod Plavsica se ne vidi zelja kao kod Miljenovica, koji u Aba ligi ima svoju veliku ulogu, a u Evroligi sa obzirom da mu je ovo prva ovakva sezona, imam samo reci pohvale.

Vrh