Šta je novo?

Sportski događaji

BRAVO MAJSTORI !!!

Jeste ekipa krnja. Posebno fali najbnovije povređen igrač - Karter. Ali pobedilo je zajednistvo- zlata vredna pobeda. Arena je večeras grmela.

1760483880144.png

I opet sa 10 igrača:
1760483936370.png

Pokazano je da i sa losim sutem spolja može da se igra, da ova ekipa i tek kako ima druge potencijale:
1760484037286.png

Dobrano smo okrnjenjeni za Real. Ali predaja nije opcija.

Prilicno jaka, nabijena i fajterska ekipa. Raduju me Montiejunas (iako mator i pred penzijom) i Nvora kojeg sam zapamtio iz Efesa. Ostali su mi nepoznanica.

Prilicno jaka, nabijena i fajterska ekipa. Raduju me Montiejunas (iako mator i pred penzijom) i Nvora kojeg sam zapamtio iz Efesa. Ostali su mi nepoznanica.
Ovako kada vidim da se bore, da postoji energija, želja, da ,,grizu",...I da izgube, ne mogu da budem kivan ni na koga. Bez Kartera, Grejema i Kenana/Rivera , za rotaciju veoma bitnih igrača ostvarili smo pobedu velikim timskim zalaganjem borbom na obe strane terena.

Posle 4 kola, ne postoji neporazena ekipa, samo je Baskonia bez triumfa, Žalgiris je i pored poraza sinoc u Areni i dalje lider tabele:
1760529080928.png

Ovo kolo jos nije zavrseno i svasta jos veceras moze da se promeni. A sa obzirom da ove nedelje ima jos jedno...I tek kako mogu da se dese ozbiljne promene na tabeli. Izgubili smo od Armanija i Bajerna, po mom misljenju, ekipa koje su jedva play-in timovi, bez da ih pocenjujem, konkurencija je jaka i mislim da smo od oba kosarkaski bolja ekipa. Ali sta je, tu je - moraju da se prihvate posledice grešaka i losih stvari koje su napravljenje i da se gleda sta sada dalje moze da bude dobro.

Sinoc svi ostaju do kraja, lepo je kada se pobedjuje - navijaci rezultata, a protiv Armanija na 3,5 minuta do kraja je krenulo masovno da se izlazi.

Malo, ko u Partizanu. Al tu su braća Nigerijci da vas peglaju...
Не навијам ни за кога, Богу хвала, него бацим понекад поглед на тему и сад видим да у нашим тимовима нема више Срба. Није била никаква међуекипна пошалица.

Не навијам ни за кога, Богу хвала, него бацим понекад поглед на тему и сад видим да у нашим тимовима нема више Срба. Није била никаква међуекипна пошалица.
kako ono kažu - 3 najjače američke lige:

NBA
NCAA
Euroliga

Sad će na treće mesto NBA Europe, a Evroliga možda na četvrto mesto, moooožda. To ćemo mi da igramo sa Bugarima i Estoncima.

Ne verujem da ima mnogo starijih ili približnih godina forumaša koji kao ja pamte lepa vremena 70-ih i ulazak naše košarke na velika vrata. Gledao sam tada generaciju Praje, Kiće, Moke, Kapičića, Šolmana ,Jerkova, Ćosića, Plećaša i da ne nabrajam dalje, košarka mi se uvukla pod kožu, tako je i danas. Kada smo počeli da deremo moćne Sovjete pukovnika Gomeljskog itd.
Međutim drugo je vreme, šta uraditi da u Zvezdi i Partizanu ponovo budu naši igrači, a da igramo na evropskom nivou ne znam i ne mogu da pametujem. Jednostavno uživam i sada u igrama naših klubova u Evroligi, pa i u ovakvim sastavima (više Partizan da mi ne zamere Zvezdaši, samo da smo korektni jedni prema drugima) u kojima preovlađuju crnci. Oni su jednostavno dominantniji u ovom sportu i tako je u celom svetu. I dalje mislim da se košarka kod nas voli, ima mladih igrača, samo da li će postati asovi i nositi reprezentaciju videćemo...

realno ide se u tom smeru, da je nebitno da li su blizanci klubovi iz beograda ili iz brisela.
tako da, onda i ne znam za sta se tu navija, za apstraktno nesto klub iznad svega.

Uz Miškove moći da zavalja perspektivnog neafirmisanog igrača u NBA, teško ćemo taj film gledati. Ako opstanu ovi veliki budžeti, jedino neke na zalasku karijere koji nisu previše alavi na pare.

Ne verujem da ima mnogo starijih ili približnih godina forumaša koji kao ja pamte lepa vremena 70-ih i ulazak naše košarke na velika vrata. Gledao sam tada generaciju Praje, Kiće, Moke, Kapičića, Šolmana ,Jerkova, Ćosića, Plećaša i da ne nabrajam dalje, košarka mi se uvukla pod kožu, tako je i danas. Kada smo počeli da deremo moćne Sovjete pukovnika Gomeljskog itd.
Međutim drugo je vreme, šta uraditi da u Zvezdi i Partizanu ponovo budu naši igrači, a da igramo na evropskom nivou ne znam i ne mogu da pametujem. Jednostavno uživam i sada u igrama naših klubova u Evroligi, pa i u ovakvim sastavima (više Partizan da mi ne zamere Zvezdaši, samo da smo korektni jedni prema drugima) u kojima preovlađuju crnci. Oni su jednostavno dominantniji u ovom sportu i tako je u celom svetu. I dalje mislim da se košarka kod nas voli, ima mladih igrača, samo da li će postati asovi i nositi reprezentaciju videćemo...
Nemamo šta da ponudimo, nismo ništa stvorili, nećemo ući u NBA Evropu, SNS projekti su propali i čeka nas budućnost igranja takmičenja sa Rumunima i Česima.

Priča se godinama, ali džabe.

Nema veze da li je neko crnac, problem je druge vrste.

Na sve to, 20 000 ljudi tj. 40 000 ljudi ide svake nedelje da kliče tome, nekad i dva puta nedeljno.

Neka, i zaslužili smo.

realno ide se u tom smeru, da je nebitno da li su blizanci klubovi iz beograda ili iz brisela.
tako da, onda i ne znam za sta se tu navija, za apstraktno nesto klub iznad svega.
I ušao je Pariz, ušao je Dubai, ući će sad London...

I šta ćemo onda? Pa ništa, izduvaćemo.

Igra se tako da pobeđuje onaj ko ima više para. Jel radimo nešto van toga što bi nas izdvojilo? Ne radimo.

Omladinska škola - nula, promovisanje tih mladih igrača - nula, skauting - nula.

Možemo mi i mlade crnce dovoditi i raditi sa njima i pretvarati ih u zveri.

Vujošević nije crnce, ali jeste strance - Veselog, Vestermana, Bertansa, Lovernja...

Aj' sad su kao videli ovog Finca malog na prvenstvu, ali to je isto skroz neozbiljno, kao izbacili nas pa ga doveli. Mali je trebao da bude skautiran odavno.

Dakle, nemamo naše igrače i nemamo sistem i nemamo skauting. Kupujemo igrače kao i svi drugi.

Igrači prvo gledaju NBA, pa onda uglavnom razvojnu ligu, onda neki prvo Kinu, u svakom slučaju sledeći su najveći evropski klubovi i ko ih najviše plati.

Sad će da ulete ljudi sa više para i mi tu nećemo imati šta da tražimo.

Skuplji crnci će pobediti jeftinije crnce.

NBA Europe će imati 16 klubova, 12 zagarantovanih i 4 koja će se boriti kroz kvalifikacije.

Mi u tih 12 biti nećemo, a u kvalifikacijama će nas naguziti Abu Dabi Tajgersi i Mančester Monarsi.

Skuplji crnci će pobediti jeftinije.

Kažu nema domaćih igrača. Pa nema. Za blizance ni Jokić nije postojao. Toliko o tome koliko nema.

ma ja kontam da ce jos dosta vise para da se ubacuje u oba kluba, jer socijala. (ne znam da li ce sledeca vlast prekinuti to, ili doci opet neko kao kostunica koga zabole za sport)
taj nba europe dok dodje, vise je pitanje koliko njih ce da ode iz el, i kako ce ona da reaguje.

slazem se sa tobom, jer ja verujem da nasi (narodni) klubovi, prvo imaju obavezu da obucavaju/izdizu nasu decu a da bi igrali na evropskom nivou nije prioritet, vec zeljena nuspojava treniranje nase dece. kada se privatizuju nek rade sta hoce. ja bih uvek pre pare za sport davao za unapredjivanje fizicke aktivnosti kod dece
e sada posto sam ja ono hejter za ovo navijanja, jako sam biased, jer ja ne vidim tu fazon kao navijam za zvezdu/partizan sa crncima. nema to veze sto su crnci, nego kao sta cine te klubove. to ono kao volim da slusam bend, i onda se promene svi clanovi, ali kao isto je ime.

Preko 60% Evrolige čine Amerikanci (ne strani igrači), imali smo situacije da cak neki timovi nemaju nijednog domaceg igrača, na primer, Baskonija pre par sezona. Ali to nije tim iz neke zemlje gde kosarka nije popularna, Španija je zemlja koja je i tek kako doprinela razvoju ovog sporta.

Zvezda je napravila grešku što je godinama držala veliki broj domacih igrača pred penziju, a dovodila mnoge preplaćene strance, umesto da se ubacuje po neki novi klinac. I tako smo došli dotle da domacu osnovu nemamo. I bice potrebno par sezona da se ona izgradi. Otezavajuca okolnost toga je da ne zeli da se trpi na konto rezultata. Nece svi ovi klinci koji su došli ostati, neki ce otici, neki doci. Nemam nista protiv stranaca, ali i tek kako imam protiv kada taj preplaceni stranac zauzima mesto domacem igraču, koji u odnosu na njega ne pravi razliku.

Па навијајте за репрезентацију. Необично ми је мило што баш та кошаркашка секција НИКАДА није натурализовала играча и надам се да неће! Уз Литванце смо изузетак.

У реду, дође Мугабе, добије дете овде, па оно сутра игра у репки. Подржавам. Или наши људи оду у иностранство, па се деца из мешовитих бракова одлуче да играју за нас. Исто ок, али она прича да даш пасош странцу да игра за тебе, као трансфер у клубоима, надам се НИКАДА!

Kada nam reprezentacija dođe na nivo Makedonije, a taj dan je neminovnost nakon ove generacije, videćete kako ćemo da delimo pasoše. Ili pasoši ili beton liga.

Vrh