realno ide se u tom smeru, da je nebitno da li su blizanci klubovi iz beograda ili iz brisela.
tako da, onda i ne znam za sta se tu navija, za apstraktno nesto klub iznad svega.
I ušao je Pariz, ušao je Dubai, ući će sad London...
I šta ćemo onda? Pa ništa, izduvaćemo.
Igra se tako da pobeđuje onaj ko ima više para. Jel radimo nešto van toga što bi nas izdvojilo? Ne radimo.
Omladinska škola - nula, promovisanje tih mladih igrača - nula, skauting - nula.
Možemo mi i mlade crnce dovoditi i raditi sa njima i pretvarati ih u zveri.
Vujošević nije crnce, ali jeste strance - Veselog, Vestermana, Bertansa, Lovernja...
Aj' sad su kao videli ovog Finca malog na prvenstvu, ali to je isto skroz neozbiljno, kao izbacili nas pa ga doveli. Mali je trebao da bude skautiran odavno.
Dakle, nemamo naše igrače i nemamo sistem i nemamo skauting. Kupujemo igrače kao i svi drugi.
Igrači prvo gledaju NBA, pa onda uglavnom razvojnu ligu, onda neki prvo Kinu, u svakom slučaju sledeći su najveći evropski klubovi i ko ih najviše plati.
Sad će da ulete ljudi sa više para i mi tu nećemo imati šta da tražimo.
Skuplji crnci će pobediti jeftinije crnce.
NBA Europe će imati 16 klubova, 12 zagarantovanih i 4 koja će se boriti kroz kvalifikacije.
Mi u tih 12 biti nećemo, a u kvalifikacijama će nas naguziti Abu Dabi Tajgersi i Mančester Monarsi.
Skuplji crnci će pobediti jeftinije.