Blade
Advanced
- Učlanjen(a)
- 24.11.2015.
- Pohvaljen
- 2.207
@ВождовачкиГАНГ
Ako je on tebi vrhovni vođa, meni nije. Navijačima Zvezde je vrhovni vođa jedino tim za koji navijaju - Crvena Zvezda.Ali sa druge strane, ovoliki promašaji i zadnje vreme će da koštaju i teško će se ispratiti, znači, zaduživanje će morati. A šta je bilo prošli put, kada se klub zaduzivao, imali smo prilike da vidimo i to je kostalo 11-12 godina mraka, sa tek po nekim zrakom svetlosti.
Ja nemam totalno lepo mišljenje o ovima koji hoće da sruše ,,vrhovnog vođu" , jer je vrhovni vođa na isti način pokušavao da srusi one koji su na vlast bili pre njega. Isto - kao preslikano. Sve je to u redu, parole su na mestu, kao i zahtevi, svako bi ih podržao. podržavam ih i ja. Način borbe - ne. Što ne znači da treba da sednemo i da se ne borimo nikako. I parole 2000. , kada smo rusili diktatora su isto bile na mestu. Ne stoji lični interes možda kod običnog naroda koji protestuje, Nije stajao ni onda, ne stoji ni sada. Ali kod onih koji vode, postoji i tek kako i do sada je uvek postojao.
E sada, to što tako izgleda, ne mora da znaci da će i ovaj put da bude tako. Ne možeš da sudis nekome na osnovu predrasuda i ranijih iskustva, koliko god isto izgledalo. Naravno, tu novu vlast postavice je oni čija smo marioneta, a narodu ce da bude predstavljeno da je ona tu zahvaljuci njima, nije slepac ko ne vidi, nego onaj ko neće da vidi. Kao sto je isto 2000. predstavljeno nama.
A šta da ta nova vlast ipak krene da radi dobro, nadje balans izmedju dobra ovdasnjeg drustva i Zapada i da krene da sprovodi i postuje zakon. Resice da socijalni mir mora da postoji, a ne da se kupuje. A dotiranje para Zvezdi i Partizanu je jedna od kupovina socijalnog mira. Da je samo to, nego je svasta nesto. A nece hteti vise da ubacuje pare u dva kluba, jer to nije za opste dobro države i naroda. I onaj ko za to bude nadlezan, ucice na primer u Crvenu Zvezdu i pregledace finansije i nadje na primer, neke lose finansijske stvari - nemas priliv novca sa druge strane, ne mozes da placas obaveze, nema neki treci legalan nacin da nastavis da poslujes, imas dugove...- katanac! Svi ce da traze svoj deo, zabole ih sto ces Zvezda da se, ugasi, ona im je dala ugovore i oni ce da ih naplate. Klub mora da posluje dobro i ima sponzore, da se samo-izdržava, a ne da ceka finansijske injekcije od države.
Koliko god da je sada stanje lose, ja verujem da će doci vlast koja će da postuje zakon. I mnoge stvari ce se promeniti na bolje, neke mi se nece svideti, toga sam svestan, ali opšte dobro - nije uvek lično dobro.