Šta je novo?

Sportski događaji

Odoše na F4 Evrolige:

Najdžel Vilijams Gos

Petrušev

Milutinov

Gudurić

Madar

Kampaco

Vildoza

Papapetru

Lesor

Sve bivši igrači blizanaca, od toga su čak šestorica igrala prošle sezone za Zvezdu i Partizan.
 
Pa jel rekoh laganica? Ništa ne prepustiš slučaju, a Boltauzer je ipak overkill. ;)
 

Prilozi

  • hgff.png
    hgff.png
    32,4 KB · Pregleda: 21
Gde su oni Grobari, borci za pravdu sa ove teme, da sad prokomentarisu sudjenje?
 
Evo... suđenje u prvom poluvremenu katastrofalno. Onoliko sumnjivih odluka, a sve u korist Budućnosti, skoro nije viđeno. U drugom poluvremenu ujednačen kriterijum, bez mnogo grešaka. Šta navede sudije da u dva poluvremena sude toliko različito, ne znam.
Postaviću samo dva primera svega što sam napisao.
U prvom videu dosuđen je faul za tri bacanja.
U drugom videu nije dosuđeno ništa.
 
Da pogotovo ovo što si postavio nivo školske košarke gde lete kao muve bez glave i gde se ubode neka trojka preko pola i sl.
 
Ovo gore je samo dokaz kako sampionski tim vodi racuna u najvaznijim trenucima, dok se neiskusni tim gubi. 8:0 u 20 sekundi.
Ali ofanzivni repertoar Denvera je zaista lijep. Daleko ljepsi od recimo od kosarke Golden Stejta u slavnijim danima.
I konacno imamo nekog, ko izaziva Denver sa tvrdom odbranom. Ovo je skroz drugi kvalitet nego ono, sto vidimo u seriji Dalasa.
 
Da pogotovo ovo što si postavio nivo školske košarke gde lete kao muve bez glave i gde se ubode neka trojka preko pola i sl.
To je poslednjih 4, 5 sekundi prvog poluvremena, logicno je da juris.

Jedina greska na snimku je izgubljena lopta Enta u prvom napadu, dao covek 44 poena, sutirao je 16 od 25 i dozvoljavaju mu se tri izgubljene lopte koje je imao, narocito ova gde jurca da da kos jer je kraj poluvremena.

Posle toga imas savrsenu kontru Denvera, ocajnicki pas Minesote, logicno da je ocajnicki jer je sekund do kraja, i presecenu loptu i trojku sa vise od pola terena.

Mada, celo poluvreme je bilo ludo, a narocito poslednjih par minuta, visok intenzitet kosarke, publika u transu... ovo je samo poslednjih par sekundi i ono sto sam nasao u tom trenutku.
 
Da, mada iskreno, meni su uz Denver, najzanimljivije serije Dalasa u obe runde! Stari majstor Kajri (toliko toga sam video na svim nivoima, oba polja i opet mi je pre neko veče izmamio WOW) i Balkanac koji izgleda kao da svaki dan stuče po kg bureka i jogurta, ali opet privređuje. Sa druge strane OKC, cela petorka ispod 25 god. IND ima tempo isto sa ovim mlađima spolja i 2 iskusna unutra.

Evo i hrabre prognoze, OKC uzima prstenje one tamo, a možda i sledeće godine! Sigurno finale istoka ove godine BOS-IND, zapad skroz otvoren. DEN već sada ima taj šampionski mentalitet, iskustvo i znanje kako se osvaja i dodaju gas kad je najbitnije i oni će biti sve bolji, motivaciono pre svega. Ipak, očigledan je zamor materijala, a ni cela ekipa u opuštenim tekmama nije baš luda da leti i pokriva Joku u odbrani. Još su toliko skratili rotaciju, da maltene igraju sa 7, 8 igrača i to tako što niko od visokih više ne ulazi, Pejton je klupiran, pa u rotaciji starteri dižu pozicije, a ulaze ovi spoljni igrači, gde opet dvojica imaju 30+ god. MIN je svakako previsoka, ali nije ni čudo što ih nadskaču prilično, moraće DEN da održi visoke procente ako hoće dalje.
 
Uzeo sam da navijam za Denver nakon sto je Dalas preokrenuo sa 0:1 na 2:1.

Zelja mi je da Doncic pocisti debelog radikala u finalu zapada 😁
 
Veće šanse ima OKC protiv Denvera, ali ako DEN sad prođe, može samo BOS da ih zaustavi, a možda ni oni!
 
Meni je rotacija sa 7 igraca sasvim dovoljna. Samo sto je, kao sto pises, klupa Denvera slaba. I bez ike pomoci za Jokica.
Mislim da ce Gordon kad tad da se umori. Sinoc je odigrao maestralno bas kad je debeli bio na klupi. I to se nece svake utakmice ponavljati.
Ovo mi se cini kao neki timski maksimum ove godine. Ne moze prva petorka to sama nositi. Duboke klupe Minesote i Bostona su ozbiljan problem.
Meni su inace serije Niksa zanimljivi. Veliko srce Bransona. Mada je sama kosarka odvratna.
A i Kajrija je zaista milina gledati. Koliko kosarke covjek ima u sebi... svakako bolje nego da otvara usta u bezkosarkaskim danima.
Beki, kladim se da bi i Doncic bio Naprednjak da bi odrastao u ocevoj zemlji. Onako cisto sudjeno po ponasanju.
 
Ali nije rastao 😁

Inace, i Denver i Minesota su igrali sa 8 igraca, 27:13 je bilo za klupu Denvera. Toliko o dubokoj klupi Minesote.

U sustini, puno se analizira, a na kraju se slazem sa Barklijem - sve se na kraju svodi na individualni ucinak i ko se pojavi na mecu.

Rid nije imao onaj uticaj, iako mu je statistika dobra, lose je delovao, Jokic ga sankao ko mladog majmuna i napravio je 3 faula za 11 minuta koja je igrao.

Tauns se raspao i ocajno sutirao, Gober igrao ciganski gde je samo gledao faul da izvuce, a ne da da kos. I onda dodje na bacanja i sutira 50 posto sa onim vrljavim izbacajem.

Edvards jedini razbio, kao i Jokic na drugoj strani, samo sto je kod Denvera i Gordon odigrao perfektan mec i Marej je imao trenutke, a on nekako uvek izabere prave momente, moze i da se raspada ceo mec, ali prelomi kada je potrebno.

Kao sto sam i napisao vec, i tri igraca sa klupe Denvera su bila bolja od tri igraca sa klupe Minesote, nisu gubili prednost kada bi Jokic izasao i to je bilo to, Minesota nije imala sanse.

Da ponovo citiram Carlsa - ,,Kosarka nije toliko komplikovana kao sto je neki predstavljaju".

Denver ima tu neverovatnu prednost sto je Jokic verovatno najkonstantniji igrac u istoriji, Marej moze da te unisti za par minuta cak iako se raspada ceo mec... Njima dakle, pored standardnog ucinka Jokica, treba jos jedan igrac koji ce dati 20 plus i jedan koji ce odigrati solidno. Ako Marej ne bude taj igrac od 20 plus, treba da se pojave ili MPJ ili Gordon i onda Mareju treba samo da bude solidan i dobar u odredjen momentima, a ako Marej da 20 plus, onda ili MPJ ili Gordon trebaju da odigraju samo neku solidnu partiju.

I klupa da im se bas totalno ne raspadne i da neki doprinos. Juce Braun, Dzekson i Holidej odlicni.

Tako je i kod Minesote, treba im Edvards da razbije i da ga neko prati i da imaju treceg koji je solidan i da klupa uradi solidan posao. Juce je Edvards jedini odigrao dobro.

Sa tim da ako i jedni i drugi odigraju dobre utakmice, Denver je bolji, tako da je na njima i manji pritisak i apsolutni su favoriti sada.
 
Uzeo sam da navijam za Denver nakon sto je Dalas preokrenuo sa 0:1 na 2:1.

Zelja mi je da Doncic pocisti debelog radikala u finalu zapada 😁
Nema teorije da navijam za Dončića, bar ne dok sve vreme kuka sudijama. To mi je toliko odvratno, da mi dođe da razbijem televizor 🤣 Ostali su gotivni, naravno Kajri, ali i Hardavej i PJ. Denver ne podnosim, ali realno sad imaju prednost nad Minesotom i očekujem 4:2. Oklahomu nisam gledao nikad ove sezone, ali sam čitao hvalospeve. Ne bih da sudim posle jednog poluvremena s Dalasom, ali meni je ono totalno divljačka ekipa koja u ovom sastavu neće osvojiti titulu, bez obzira na mladost. Na Istoku, Indijana igra pametno. Svi šutiraju, svi grizu, Karlajl je stari lisac, mislim da ću navijati za njih do kraja sezone. Boston sam uvek gotivio, ali ovog puta prednost dajem Pejsersima. Klivlend i Orlando klasična anti-košarka, kao i Finiks i Klipersi na Zapadu.
 
Inace, Doncic se lomi i gine za svoju zemlju svako leto i ne vidim sto ga vidite kao radikala da je odrastao u Srbiji.

Radikali nisu to, nemojte da vas loze, radikali su oni kojima su puna usta Srbije, a rade sve da je uniste.

Svakako da nije ZLF lik, ali ne bi bio ni SNS, bio bi tipa za Stamatovica (pre nego sto je usao u SNS) ili tako nekog lika 😁 Velju Ilica 🤣
 
Previše spornih situacija na štetu samo jednog kluba u egal utakmici na jednu loptu. Previše. Kao posledicu toga dobili smo odnos u slobodnim bacanjima 42:25. O lakrdiji sa vremenom u zadnjem napadau ne bih sad, jer nisam stigao da analiziram šta se tačno dogodilo.

Evo samo pet najočiglednijih:

"Faul" Avramovića:

"Faul" Smajlagića

"Aut za Zvezdu"

"Običan faul"

"Faul" Smita
 
To izjednačavanje neizjednačivog nam je skenjalo čitavu državu... "svi su isti"...
 
Vrh