Šta je novo?

Sportski događaji

Dve licence su najbitnija stvar koja bi mogla da se desi nasoj kosarci. Mozda i najbolji nacin da se maksimalno smanji sva mrznja i tenzija.

I morali smo argumente za iste pojacati na maks, sve i da je uzaludno, mi da uradimo sta je do nas.

Pozicije na tabeli u Evroligi nam ne idu u prilog.
 
mislim da bi tenzija bila ista, ipak pricamo o plemenskim stvarima.
ali dobro siromasan smo narod, zato su nam gladijatorske igre interesantne
 
Svakom su narodu interesantne. Najtačnija definicija Nemaca po meni glasi: 'Evropski narod koji ne zanima ništa osim Bundeslige'.

Ono što meni najvjše smeta kod nas je taj višak očekivanja, to toliko nepriznavanje ničega ako nije pobeda ili prvo mesto, što jeste plemenski, a nije ni džentlmenski ni sportski; na kraju se izvrgne i u mržnju. 'MORAMO!' E ne morate, igraju i drugi, nego kad vam zapadne.
 
giphy.gif
 
Večeras su i Turci i Španci odigrali sumnjive utakmice, čime je KK Crvena Zvezda ostvarila svoj najveći uspeh u prethodne dve sezone, što pokazuje i radovanje njenih navijača.

Turci odigraše za Turke, Španci za Špance, još samo u poslednjem kolu da vidimo kako Srbi igraju za Turke i da završimo.
 
Poslednja izmena:
Posto mi rasturamo kako igramo i inace bi dobili Efes u gostima, a sad cemo namerno da ih pustimo 😉
 
Svakom su narodu interesantne. Najtačnija definicija Nemaca po meni glasi: 'Evropski narod koji ne zanima ništa osim Bundeslige'.

Ono što meni najvjše smeta kod nas je taj višak očekivanja, to toliko nepriznavanje ničega ako nije pobeda ili prvo mesto, što jeste plemenski, a nije ni džentlmenski ni sportski; na kraju se izvrgne i u mržnju. 'MORAMO!' E ne morate, igraju i drugi, nego kad vam zapadne.
Ali fora je sto je Zeljko taj koji je to stvorio i sad kad je fejlovao, onda kao, ne moraju se imati rezultati.

Bilo bi kul gledati stvaranje novog Partizana, sve ispocetka, gradjenje kuce od temelja, bez rezultatskih obaveza, gledanje Tristana, Koprivice kako se kale...

Njemu je svaka utakmica na zivot i smrt, on se lozi da vrati evropsku titulu vise nego iko drugi, on trazi savrsenstvo u igri i time sece krila mladima da polete...

Partizan je bas bio u nevidjenom kurcu i niko nije bio nestrpljiv kada je Zeljko dosao i ocekivao rezultate odmah.

On je taj koji je kreirao celu ovu pricu da izgleda ovako, a sad kad ga je izduvao za rezultate, nek snosi posledice.

Evo, ovog malog Tristana je kocio bezveze i ko zna koliko bi to trajalo da pametan decko nije utekao. A nema svako mogucnost da utekne
 
Nije Željko ništa "fejlovao", sezona još nije gotova. Znao je on da podbaci i sa višestruko skupljim timovima i to u vezanim sezonama. Zato je sport i zanimljiv što ni najtrofejniji trener i veliki budžet ne moraju da znače ništa. Eto prosle sezone jedan Armani koji je imao projektovan tim za F4 nije ušao ni u top 8.

Najveći problem Partizana ove sezone je baš ta prošla sezona. Došlo se na loptu od F4 i stvari van terena su odlučile da ne bude tako. Neočekivano je postavljena lestvica visoko, pa su svi od ove sezone očekivali još više. Kad se na to dodaju problemi u prelaznom roku, ispalo je da je odlazak Lesora, Exuma i Madara ipak nenadoknadljiv.

Nije smak sveta, važnije stvari od rezultata su novi ugovor za Željka i potpuna isplata poreza. Sve ostalo je samo sport.
 
jel moze neko objasnjenje za porez? vidim da svi ko popagaji ponavljaju to za zeljka i za isplatu poreza, ali nisam nista nasao na guglu za porez?
 
Eto prosle sezone jedan Armani koji je imao projektovan tim za F4 nije ušao ni u top 8.
Ali su zato ove godine osurili.

Hvala, nasao si savrseno poredjenje.

Bacanje para u bunar bez rezultata, a i bez osnove za buducnost.

Pravi ste Armani.

Zvezda je bar kad je sutnula Nejpira gurnula Topica i uzecemo par miliona evra za njega, a ako ostane nekim cudom, imacemo vrh pleja, domaceg i mladog. Mada naravno da nece ostati.

Vi sa svojim Nejpirima gurate do kraja.

Ne moze gore od ovoga, bolje je tankovati i igrati sa mladima onda.
 
Čekaj, jel se ti sprdaš? Prema zvanično objavljenim podacima Zvezde, Partizana i APR-a (svi se poklapaju), država je Zvezdi uplatila 11,5 miliona evra, a Partizanu 6 miliona evra i ti pišeš da je Partizan bunar bez dna i rezultata, a 16-toplasirani tim nije???
 
Crni Beki, koliko samo žuči prosipaš po temi. Jezivo.

Zvezda je bar kad je sutnula Nejpira gurnula Topica i uzecemo par miliona evra za njega, a ako ostane nekim cudom, imacemo vrh pleja, domaceg i mladog.

Ala ga je gurnula, svaka čast. Čamio na klupi prošle sezone, slali ga da igra u OKK Beogradu, na kraju ga utrapili Megi, gledali ga kako igra MVP polusezonu i onda ga se setili, kad je propala priča sa Šabazom. Nakupio nešto malo više od 50 minuta u tri utakmice i povredio koleno, nema ga tri meseca, možda mu je i karijera uništena, tek treba da vidimo kako će da zaigra. Nemoj, molim te, više tako da razvijate igrače :D

Ko zna koliko strana tupiš o tome da je Željko kočio Tristana - Tristan dečko ne igra odbranu, i to ne pije vodu u Evropi u kojoj mora da se dobije svaka utakmica, i u ABA i u EL. Svako ko ga je gledao bar 5 minuta je video da ga fazon mrzi da stane u stav kad igra odbranu, čovek je automatski igrač manje i svaka krštena ekipa ga izbuši samo tako. Klasičan prangijaš.

Onda ode u NBA u kojoj se generalno slabo igra odbrana u regularnoj sezoni, i to u Vizardse koji nemaju apsolutno nikakav rezultatski imperativ još pre nego što je sezona i počela, na njih je već godinama i Bog zaboravio. Dečko da 3x15 poena u ekipi sa skorom 15-63 (od te tri utakmice izgube dve). Ako je to na bilo koji način relevantno za tematiku Željko/Partizan/Evroliga, onda mogu samo da ti čestitam, ili košarku gledaš samo preko lajvskora ili si vrlo zlonameran.

Kad sam već u kancelariji, da razvejem i mit o Zvezdi koja je razvila Jovića i Kalinića - obojicu je razvio Muta u Radničkom iz Kragujevca, i kao igrači Radničkog su postali integralni deo srebrne reprezentacije 2014. Tek nakon prvenstva ih je Zvezda dovela. Takav skauting i takav razvoj igrača može da radi i moja pokojna baba, zaista strašna vizija je potrebna da dovedeš sveže osvajače svetske medalje :D
 
Pa jeste Muta.

Tako izgleda svaki povratak nasih velikih trenera u domace klubove.
 
Muta je uvek i bio domaći trener. Od poslednjih 30 godina jedno 25 je bio u srpskim klubovima.

Deder ponudi kontraargument za bilo šta iz gornjeg komentara :D
 
Rezultati sve govore za oba propala blizanca.
 
Pa sta hoces, prosipanje zuci opet? Prvo si se zalio, sad ti fali

8vRrEBUkrtnekOynQs.webp
 
Želim da se ne kriješ iza floskula tipa "svi su sranje" i "Titovi blizanci" onda kad se iznesu činjenice, nakon što si nekoliko strana imao taj nepomirljivo kritičan stav prema Žocu, a onako dosta apologetski prema Zvezdi.

Pri čemu je jasno da Zvezda godinama baca pare u bunar bez ikakvih rezultata, pa na to nekako žmuriš - ove godine su rezultati Partizana ispod očekivanja i odmah pominješ nekakvu odgovornost (a naročito fiskalnu).

Zvezda je ove sezone dovela 16 igrača, naspram Partizanovih 6 (prošle sezone Zvezda 10, Partizan 5).
Zvezda dokazano dobija više para od države, pri čemu niko ne spori da su u oba kluba (pre)velike pare.

Ipak, jedino o čemu navijači Zvezde pričaju je Žoc, nekakva njegova odgovornost, silne pare koje je ulupao, preterana tolerancija navijača Partizana prema njemu itd.

Žoc ima bezgranično poverenje navijača Partizana, jer je to zaslužio. Radi se o čoveku koji u celoj Evropi uživa poštovanje, jer je to zaslužio. Samo navijači jednog kluba ga ne podnose, iako je čak i njihovo poštovanje svojevremeno zaslužio:
1712438666264.png
 
Poslednja izmena:
Nešto po čemu se Partizanovi i Zvezdini navijači zaista razlikuju, i niko me neće ubediti u suprotno, je da nema te sportske legende koju Zvezdaši ne mogu da sažvaću, omrznu i bace u blato. Onda kad nepresušni (a nerealni) apetiti za sportskim uspesima prerastu mogućnosti, ili ga jednostavno uzmete na zub zato što nešto izjavi ili se bavi nečim što se ne poklapa 100% s vašim interesima. Od Džaje, Pižona, Piksija, Deja, Dekija Stankovića, viđao sam čak prozivke i na račun Prosinečkog.

Za Grobare će Žoc uvek biti legenda, zato što se zlatnim slovima upisao u klupsku (i reprezentativnu) istoriju i to ne može ništa da obriše. Eto imamo nedavni primer Miće Berića kog je AV nešto prozivao zbog neke izjave - nema Grobara koji neće zauzeti stranu Miće Berića. Isto je i sa ostalim legendama: Kecman, Savo, Mijat, Mitar, Bogdan, Đorđević, Danilović, Divac, Paspalj, Novica...

A za sve ove godine, zna se, Zvezdin Sever jedino protiv AV, ZT i NČ ni da zucne. Grobari su terali Zeku i Bjeku kad smo igrali Ligu šampiona, terali su Đurića kad smo imali 6 titula u nizu, i sad se tera fudbalska uprava, skandira protiv AV. Povremeno i protiv Ostoje, svima nam je jasno da nam je SNS okupirao klub.

Jedino kod Zvezdaša postoji taj selektivni moral, prema kom je sve u redu dok god se uzimaju titule. Onda kad je to ugroženo (iz bilo kog razloga), napada se isključivo ka spolja, nikad ka iznutra.

To je preslikan radikalski moral i onaj najgori infantilni mentalitet, i vredno je svakog prezira.
 
o boze sta ti pises… vredno svakog prezira haha

vi navijaci, da vas nema, trebalo bi vas izmislili

oba kluba rupa bez dna. Pa da partizan osvoji evroligu opet bi bilo bacanje para ili zvezda stagod.

kao da je kompetitivan sport vrlina samo po sebi
 
Vrh