Šta je novo?

Sportski događaji

Dok se igra, jbg. Razvoj fudbala i sudijski kriterijumi ne idu u prilog jakoj odbrani, vidiš da sad štoperi u svom kaznenom igraju sa rukama na leđima, kao kolce, da ih slučajno ne pogodi lopta u ruku, jer, to što pre 20 godina nije bilo penal, sad jeste.

Ma znam za to, nego pričam o greškama ispred svog šesnaesterca.

Nego, da li ima još neko koga sinoćni komentator sa RTS-a žestoko nervira? Ne znam tačno šta, ali intonacija, prenaglašavanje, sve mi smeta kod njega (mislim da je u pitanju Nemanja Matić)

Да, оно је страшно. Сви кукају на Ацу Стојановића, а он је суво злато за Страјнића, за овога, и за осталу РТС бригаду. Заједнички садржалац им је да се разумеју у фудбал као у Хајдегерову филозофију.

Evo situacije od sinoć i penala. Vrti se snimak i prvo kaže da nije bilo penala, onda da je naš igraš izbio loptu, a možda i zakačio nogu protivnika i onda na kraju (a sve vreme vrti isti snimak) kaže da je bio čist penal. Pa imaš li ti svoje mišljenje ili šta?

Naš igraš šutne sa dvadeset pet metara (katastrofalno) i ne kaže ništa, a onda protivnik pred kraj šutne isto tako i napljuje ga maksimalno.

I tako...

Aca je meni odličan, no razumem da nekome ne leži.

A o studijskim emisijama ne vredi trošiti reči. Arena i Sport klub ih deru samo tako. Pa ja sam uveren da Strajnić ni ne pogleda sastave ekipe pre početka emisije.

Šta je bilo, bilo je, a za Zvezdu se nije završilo loše, jer ima prednost. I sa 0:0, pa i 1:1 u Beogradu, prolazi dalje. Milimalna pobeda je premija, a realna je po onome što sam ja video.

Bitno je da i Zvezda i Partizan konstatno, po sezonama igraju neko evropsko takmičenje, makar prvu fazu. To je neki znak da naš fudbal počinje da liči na fudbal. Pa kada se taj standard dostigne, očekivatni realno više.

Šta to vredi kad neko očigledno sa jakim leđima ubacuje u tim neke 'svoje' bez adekvatnog fudbalskog umeća i fizičke spreme. Onaj Ivanić je običan budak, kramp, ili neka slična alatka. Fudbaler svakako nije.

То није тачно, чак ни ако се гледа фудбал од летошњих квалификација, а камоли пет година уназад. Зашто увек мора антихерој, чак и када се има резултат?

Za Zvezdu je prolaz u LŠ, pa makar ispala u prvoj fazi, bez da ostane i u LE, mnogo više od 6 evropskih utakmica. Ako Zvezda uspe da izbori ulaz u LŠ, a što je, bez lažne skromnosti realno, mislim da će se, u odnosu na prošlu sezonu, videti veliki napredak u svakom smislu.

Ja se LŠ radujem jer će se dobiti pare koje neće moći da se pronevere i strpaju u džep pojedinaca. Znači moraće nešto da rade oko stadiona i u samom stadionu.
Naravno, svaki poen znači za naš fudbal, zato napred i Zvezda i Partizan.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Nešto gledam američku košarkašku reprezentaciju,...Neću da ih pocenjujem, ali po sastavu, ovo je njihov drugi tim. Mnogo igrača je otkazalo učešće. Tako da, necu da kažem da sada imamo jači tim od njih, ali imamo realne šanse da budemo egal sa njima. Mi bez Kuzmuća i Teodosića, oni bez skoro celog prvog tima.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=653269#p653269:9e4thtls je napisao(la):
Blade » Yesterday, 17:06[/url]":9e4thtls]Nešto gledam američku košarkašku reprezentaciju,...Neću da ih pocenjujem, ali po sastavu, ovo je njihov drugi tim. Mnogo igrača je otkazalo učešće. Tako da, necu da kažem da sada imamo jači tim od njih, ali imamo realne šanse da budemo egal sa njima. Mi bez Kuzmuća i Teodosića, oni bez skoro celog prvog tima.

Njihov drugi tim (i treći) je brži od ostalih i bolji su šuteri. Naša šansa su timska igra i da neko iskoči u toj (svi se nadamo) utakmici u finalu sa SAD.

Za sada se vidi koliko je bez onog Ivanića odbrana čvršća. YB ovako može da napada tri dana ali iz igre teško da će ga dati. Samo treba držati loptu što duže i izbegavati prekide.

Ovog puta mi je drago zbog pljuvača Alekse Vukanovića...

A uživam zbog priča da Zvezda 'stalno ima sreće': od tih istih poznavalaca sam četvrt veka slušao da se Italijani 'uvek provuku'. A oni za to vreme uzeli dve svetske titule. Tako da teoreme internet stručnjaka trenutno, zaista, obećavaju...

Реално - мало сутра. Иако је имао несрећу да постигне посебно глуп аутогол, Бен је за то кратко време мајсторски повезао средину терена и напад. Недостајаће нам такав играч и неће му бити лако пронаћи замену.

А распали смо се толико да они Германи кмече од синоћ као бабе: како су били бољи, како нису имали среће, новинари морали да им иду 500 метара кроз дим од бакљи до микс зоне па зато нико не воли да дође у Београд, итд, њањањањања, кмекме, хајл. Да ми њима набијамо комплексе, е, то је леп успех.

Заборавих да је и Родић до јуче био "дрво", уместо кога једноставно мора да игра Жандер, Кањасу је од новинара-познавалаца замерано што на првој утакмици у дресу није направио ниједан фаул (!), а Боаћију да "није онај стари", иако на сваком мечу има конкретан учинак (углавном - гол). Јованчић, већ само због оног дугачког корака драгоцен играч као нпр. Грујић, такође дрво за експерте.

Маните се хејтовања по тиму који за то, баш нимало, није створен.

Možemo li bar Ivanića da malo hejtujemo :) Nije igrao mnogo sinoć, video sam par dobijenih vazdušnih duela, ali videh i jedan besmislen prodor.

I šta je sa Stojkovićem, što ne igra? Čitah po komentarima da je imao klan sa Vujadinom, pa da to Milojević polako tera iz Zvezde. Što se tiče Vujadina, čini mi se da je bio tu samo zbog oca.

Не видим разлога да се хејтује Иванић. Он је квалитетан играч, тј. његови потези резултују конкретним. Ко је скоро видео код нас центаршут попут његовог против Хелсинкија за 1:0? И Марин је после утакмице у микрофон рекао: "Јесте ли видели како је Иванић центрирао?", јер чак ни он нема такву лопту. Био је и (недосуђени) пенал над њим у Копенхагену. Толико у овој сезони, прошле - он и Вукановић победише Партизан у дербију (2:1). Ако је мерило да није ниједном претрчао пет противничких играча и дао гол под пречку, то је ОК, али онда најбоље да нађемо Месија, мада би се сигурно појавио ко да нађе ману и њему (слаб је у скок игри).

Што се "гардиста" Стојкета и Вујадина тиче, прича се да су се много били пробахатили пролетос, и да је њихово понашање "повукло" читав тим надоле. Помиње се и нека свађа са Марином у свлачионици. Изгледа да Милоје не воли недисциплину...

Više sam čitao komentare nego gledao Ivanića, ali zaista mi se učinilo da je nanosio više štete nego koristi.

Meni je prosto neverovatno šta jedan čovek (Marin) znači srpskom fudbalu. Nemac je to :)

Од Пиксија, нисмо имали тај тип играча у Звезди. Све конце држи у својим рукама. Класичан плејмејкер. Велемајстор.

Vrh