Gubi sa ne poseti jer niko nece da gleda utakmicu sa recimo juzne tribine jagodisnkog stadiona iz 5og reda,30m od terena.I nije jeftinija ova aktuelna varijanta sa ovalnim stadionima vec bas najskuplja.Citaj malo pazljivije to sto pisem.Za atletiku je dovoljan bilo koji teren i oko njega atletska staza i pored manji objekat sa par svlacionica i servisnim prostorom.Zemljiste nije nikakav problem jor skoro pored svakog naseg stadiona ima nekoliko pomocnih terena oko kojeg se za samo par stotina hiljada evra moze napraviti ovo o cemu ti pricam.Iste te pare se moraju dati kako bi se i postojece nazovi atletske staze na nasim stadionima dovele u red posto su to uglavnom prostori pored terena zarasli u korov i posuti najobicnijom sljakom gde uglavnom mahom ni nema prostora za standardnu atletsku stazu.HaLyl":1hs6fxd2 je napisao(la):Ja samo ne znam sta se gubi atletskom stazom? Ugodjaj engleske lige? Ili nesto trece? Da su veci troskovi iskreno sumnjam, jer umesto dva stadiona, imas jedan...samim tim je jeftinije, zar ne? Koliko kosta zemljiste za jedan stadion? Drugo, fudbalski stadion je 6 od 7 dana u nedelji prazan (osim ako se na njemu i ne treninra, sto obicno nije slucaj, zbog cuvanja trave). Gde je tu racunica?
HaLyl":1hs6fxd2 je napisao(la):Jeste, stadion u Smederevu je fantastican. Jagodina ce takodje imati odlican fudbalski stadion. Ali ne vidim zasto jedno Uzice, ne moze da ima lep, veliki, gradski] stadion za vise sportova. Po kom osnovu FK Sloboda Sevojno moze da prisvoji gradski stadion, oduzimajuci ostalim sportskim drustvima mesto za treninge i takmicenja?
slazem se!:kk:Dusan G":1t5uadvv je napisao(la):Mislim da je delija sve objasnio
Gledao sam utakmice na stadionu bez atletske staze i to nema nikakve veze sa ovom temom. Da li je nesto tebi ili meni lepse i ima ili nema car pravog fudbala je potpuno nebitno u ovoj prici. Pricamo o isplativosti i ekonomicnosti.Dusan G":ewhrpm31 je napisao(la):Ne znam da li si gledao nekad uzivo utakmicu na stadionu bez atletske staze. Kad budes gledao mislim da ces razmueti car pravog fudbalskog stadiona gde ti ne treba dvogled da bi gledao utakmicu.
Na stadion dolazi onaj ko gleda fudbal ili klub za koji navija, a ne zato da li mu je daleko da vidi preko atletske staze ili ne. Zasto onda FK Smederevo nema najvise glelaca!? Osmi su na tabeli, grad ima skoro 80.000 stanovnika, kapacitet stadiona od preko 17.000, nemaju atletsku stazu, a prosecna poseta 1.500 gledalaca? I tako godinama.Delija":ewhrpm31 je napisao(la):Gubi sa ne poseti jer niko nece da gleda utakmicu sa recimo juzne tribine jagodisnkog stadiona iz 5og reda,30m od terena.
Pa i moja poenta je da to sve treba srediti, a ne rusiti i praviti "negde drugde, stazu sa kucicom", jer Olivera Jevtic trenira na Zlatiboru posto u gradu u kom zivi nema uslova, i to je ono sto je porazno.Delija":ewhrpm31 je napisao(la):Obrati paznju na te "atletske staze".Bolje uslove za trening atleticari imaju po bilo kojoj sumskoj stazi od ovoga.Kojem sportskom drustvu ovo treba??Pa i ta Uzicanka Olivera Jevtic nije krocila na ovaj stadion vec trci po kopaoniku.
Како лепо речено, а овај кључ важи за већину клубова распале ТСЛ + ПЛС. Зато +1.Delija":1p52568g je napisao(la):Smederevo ima slabu posetu zato sto:
1.Vecinu utakmica namestaju.
2.To se vidi.
3.Izolovanost stadiona u odnosu na grad
4.Neuredjenost okoline stadiona (ocajan pristup stadionu i tribinama,
5.Stadion nije zavrsen
6.Ocajno se odrzava,tj vec je prilicno oronuo.Ni obicne stolice ne mogu da operu pa na njima ima talog prljavstine.
7.Ocajan fudbal
8.Mafija drzi klub.
9.....
Ако је тако, онда је ово катастрофално решење. Могуће је да и из централе(читај Београда) нису дали кеша за чисто атлетски и чисто фудбалски стадион, па су направили наш бренд: половично решење.Delija":3ms99wzi je napisao(la):Sto se Uzica tice bio je predlog da se gradi cisto fudbalski stadion na jednom starom terenu nedaleko odatle.Dakle,uprava i navijaci su bili spremni da se sele sa Begluka kako bi postojeci stadion bio samo za atletiku.
"Jean Ragnotti"":1zm6e3bh je napisao(la):Deo zapada do Sekcije tj onaj "zaseban" deo objekta izmedju duplog zida i sekcije je prekriven elemntima koji su zalepljeni i ankerovani za nosace. Sada se nastavlja lepljenje elemenata na delu oko loze. Inace su svi uslovi ispunjeni da Jedinstvo-metalogradnja montira krov koji je napravljen u fabrici. Montiranje ce krenuti od Sekcije i pocece posle prvomajskih praznika. Pod citavog zapada je uradjen, pregradjivanje prostorija je pri kraju a ostalo je i nesto malo greda da se odradi. Istocna tribina je odradjena, premazana zastitnim sredstvom i sada je na potezu podizvodjac koji ce zapoceti sa postavljanjem stolica. Objekat na istoku zahteva jos pregradjivanje dela do juzne tribine tj. pregradjivanje biletarnice i wc-a kao sto je uradjeno na suprotnom kraju do "kineza". Juzna tribina je "dobila" stepenice, i u fazi jje brusenja i spremanja za premazivanje hidroizolacionim premazom. Sto se tice severa on je "dobio" poslednja stuba i u toku je nasipanja jalovine i tampona preko temelja.
A evo i koja slika, uglavnom sa zapadne tribine tj. pogledom iz poslednjeg reda kao i fotki pregradjenih prostorija. Kod zapada je zaista dobar(barem za moj ukus) nagib tribina sto pruza odlicnu preglednost terena jer nije teren onoliko udaljen kao u Lucanima. Prvi redovi zaista daju utisak kao da nema atl. staze
Perionica, ekonomat i jos neke tehnicke prostorije
Domaca svlacionica
Teretana
2 ambulante(za igrace i gledaoce), svlacionice i prostorije za sudije...
"Represivne" prostorije, antidoping, delegat...
Izlaz na teren
Gostujuca svlacionica
Port sajd
Ovoliko je greda ostalo da se odradi
Teren "okupan" rosom i suncem
"Jean Ragnotti"":2027v90r je napisao(la):