abrines":3s8hiomk je napisao(la):
Нема баш директне везе са спомеником али степениште на цветном тргу се баш испрљало. Лош избор материјала, уместо да су поплочали степениште, они га измазаше бавалитом..
Žurilo se jbga...
Nego, nikako da napišem, a "svrbi me"...
Ja zaista mislim da bi ona ideja sa klupama i pločicama bila super kada bi zaživela kod nas...
Naravno, to mora da se uradi kako valja, da se uključi i gradsko zelenilo.
Ja sam imao negativno iskustvu npr.
Keva mi živi u 4-spratnici u 70 i ona i komšinice vole da sednu u onaj unutrašnji parkić. Naravno one kao klupe niko ne održava već se krune, lome itd...
Ja kupio onu klupu, od kovanog gvožđa kao na Kališu i stavio uz betonsku stazu koje je tu. Nisam stavio nikakvo obeležje, pločicu. Možda bih stavio da je keva preminula ali nije još, fala bogu...
Kad krk, kevi tj. meni došla prijava pd inspekcije da se ukloni. Pitam inspektorku, ko je prijavio ona kaže zelenilo. Ja odem tamo, pošto su neke prostorije blizu.Nađem neke radnike i oni mi kažu da je moguće da su oni zvanično ali dolazili su komšije da pitaju i da se "žale na klupu"
Ništa ja razmontiram to, vratim "u prethodno stanje" javim inspektorki, klupa eno je na vikend placu legla "ko lutka"...
Da li da se ovakvi slučajevi reše tako što će neko uplatiti zelenilu neku svotu i ovi montirati tipska rešenja ili kako god, mada mislim da je ljudima veće zadovoljstvo da sami montiraju, ali ajde ako ima straha od "divljanja" po pitanju izgleda....
Šteta je da ako ima volje da se ne iskoristi...