- Bellville - 3.200 - za dvosobne stanove oko 50m2 (recimo 45-55m2) nigde nisam uspeo da pronađem cenu nižu od 3.500, a da nije poslednji ili prvi sprat. Ako imate prosečnu oko 3.200 bio bih zahvalan za link, može i u PP
- Savada2 (na nju sam mislio, a greškom napisao 1) - za stanove navedene strukture i kvadrature nisam uspeo da nađem ispod 3.900, a i retki su u ponudi. Ako imate link za te od 3.600 isto bi mi značilo.
Slažem se za "do beskonačno".
Svakih 100 na materijalizaciji podiže 300 u ceni - imate li poređenje nekih konkretnih projekata na sličnim lokacijama i iste starosti gde se vidi ta razlika? Mislim da bi baš značilo budućim kupcima koji ovo čitaju.
5 projekata za poređenje sa Soul64 (uporediva lokacija i planirani termin izgradnje) - ako možete pišite koji su to projekti, ovo bi mi najviše značilo, da mogu da ispratim. Takođe, i razlog zašto smatrate da je to bolja investicija od Soul64.
Ne treba divljenje, nismo zato tu, nego da podelimo informacije koje mogu da koriste i ostalima i vama i meni.
Odluka nije bila brzopleta, a da nije mudra - vrlo moguće, umeo sam da pogrešim u životu, mada ne mnogo često
Hvala za najlepše želje, i vama sve najbolje
)
Savada 1 ili Savada 2 bi po vašem gledanju na stvari trebalo da bude svejedno,
Ako nije svejedno onda znači da mi odajete priznanje da sam u pravu jer je razlika između Savade 1 i Savade 2 upravo i jedino u kvalitetu ugrađenog materijala (fasade pločica, stolarije i parketa)
Upravu ste da su Savade retko u ponudi, svesni su vlasnici da takav razmak između zgrada, pogled ka zelenilu ruske škole (koja će kao teritorija druge države i ostati tu) i park iznad garaže više nigde i nikad neće naći u okolini.
(osim ako ne odu u Bellville koji nema B energetski pasoš, nema kalorimetre, nema ništa zapravo i jeftiniji je za 300e/m2)
Šaljem Vam linkove (uz napomenu da sam proveravao razliku cene između naselja, a ne razliku u ceni stanova po spratnosti).
Za "100e/m2 materijalitacije po m2 daje bar 300e/m2 u totalu" tražite dokaz,
zar u oglasima ne vidite razliku u ceni od po 300e/m2 za tri pomenuta naselja "Belville : Savada : Blok A", pri čemu je Belville najeftiniji i Blok A najskuplji ?
Pošto je lokacija ista, razlika između pomenutih naselja je uglavnom u fasadi, pločicama, stolariji i parketu, pa i današnja razlika u ceni postoji zbog razlike u ugrađenim materijalima.
Još jednom pogledajte linkove koje sam Vam poslao.
Razlika u ulaganju Investitora nije mogla biti više od 100e/m2 jer su razlike u cenama materijala tada bile daleko manje nego danas.
Tada su najeftinije pločice bile 4e/m2, a najskuplje 25/m2, danas su najeftinije 8e/m2 (i lošije su nego one za 4e pre 10 godina),
današnje najskuplje pločice idu do beskonačno (kao i cena stana u koji su ugrađene).
Blok A upravo zahvaljujući najboljim materijalima postiže najaču cenu od pomenuta 3 naselja
Cene koje idu do beskonačno (preko 5500e/m2, čak i preko 6000e/m2), se realizuju zbog toga što je kupac stana naknadno ugradio najbolje moguće pločice, parket, stolariju, spustio plafon, dodao osvetljenje i sl, pa je isto u pitanju materijalizacija u koju je uložio vlasnik stana umesto investitora.
Šta mislite kakav će tek biti efekat multiplikacijie cene gotovog stana prema ceni uloženog materijala kada u kalkulaciju uđu današnje cene i izbor materijala, a izbor stanova bude veći nego pre jer se gradi bar 5 naselja ?
5 naselja u okruženju su Lastavica, The One, Pupin's Palace, Airport Graden i Wellport + gde je FOB + gde je IMT.
Rekoste da Vama nije bitno kada će biti gotova zgrada jer ne nameravate da živite u tom stanu, a sada pitate za planirani termin izgradnje susednih naselja.
Zli jezici bi iz toga izvukli zaključak da Vas zanima kako napreduje konkurencija jer ste investitor, a ja ću ipak zaključiti da ste pitali samo reda radi.
Verujte mi da sa današnjim cenama usluga majstora i današnjim cenama materijala, ne želite da dođete u situaciju da lupate nov stan da bi u njega ugradili bolje pločice i parket jer želite da ga preprodate ili zbog toga što ste čuli da komšija u susednom naselju izdaje za duplo više nego Vi ...