Моја искуства: Никако са папирним саћем унутра. Мислим до саће служи само да купцу створи лажни осећај да су врата масивна и дебела, а у ствари то саће је чешће дебље од обе странице сендвича, а кад се натопи влагом крене аа криви врата.
По мени најбоља комбинација је МДФ сендвич, испуњен дрвеним ламелама, које дају додатну чрвстоћу. Шток дрвени (јасен и буква су добри) фарбан у бело. Мође и облога (2 Л профила од мдф-а преко штока), али не мора. Мдф је добар за фарбање и касније одржавање.
Сада се због јефтиноће не праве врата са фалцом који би упали у фалц штока. Сва понуђена врата су нека верзија бродских, без фалца, а фалц је само у штоку.
Иначе, ко има могућности, чисто дрво је најбоље решење, али мора бити квалитетно, без чворова, пукотина, добро осушено, квалитетно заштићено, квалитетним лаковима прелакирано, квалитетно лагеровано. а то је тешко наћи. Чак и дупло-шперована врата (2 спојене шперплоче свака од по око 2цм) која су рађена пре 30 година, сада колико је мени познато, нико не ради.